USA – Česko 2:4 (kon.)
konec
USA
2:4 (1:1, 0:1, 1:2)
Česko
Pondělí 11.12.2017, 20:30 • RECC Arena Truro • World Junior A Challenge
Partner:
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek pondělního večera a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit zase na shledanou. (23:02:45)
     
    Střely na branku: 39 – 25
     
    Je dobojováno. Češi nakonec po skvělém výkonu porážejí také velkého favorita z USA a ve skupině A jsou tak na prvním místě, ze kterého tak půjdou rovnou do semifinále. Skvěle zachytal Adam Brízgala, který svůj výkon korunoval také přihrávkou na rozhodující branku, kterou vsítil Ondřej Chrtek. Čeští mladíci se tak zatím předvádějí na tomto turnaji ve skvělém světle.
     
    Konec zápasu.
     
    59:45
    Už to ale vypadá, že Češi své vedení uhájí. Mají kotouč na svých holích a blíží se už samotný závěr utkání.
     
    59:06
    Pokračuje americká powerplay.
    59:06 Matyáš ZELINGR - 2:4
     
    59:06
    Česko právě vstřelilo branku!
    Češi pečetí svou dnešní výhru. V obranném pásmu získal kotouč po špatné rozehrávce amerického týmu MATYÁŠ ZELINGR a napálil kotouč tak, že nakonec skončil v americké brance – 2:4. Bez asistence.
     
    58:30
    Americká branka je prázdná. USA to zkouší se šesti bruslaři v poli.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    57:29
    Česko je už v plném počtu.
     
    57:11
    Další zákrok Brízgaly, který nyní před dotírajícími Američany raději podržel kotouč pod svojí lapačkou a za malou chvilku se bude vhazovat po jeho pravé ruce.
     
    56:32
    Češi neopustili obranné pásmo, soupeř je zavřel před brankou Brízgaly a ten tak stále drží těsný náskok českého národního týmu.
     
    55:57
    Američané mají výhodu přesilové hry. Češi se ale velmi dobře brání a i nyní další střelu soupeře chytil Adam Brízgala.
     
    55:29
    Vyloučení v týmu Česko (Matěj Novák – 2 min., nedovolené bránění).
    54:47 Ondřej CHRTEK - 2:3
     
    54:47
    Česko právě vstřelilo branku!
    Češi si vracejí své ztracené vedení zase zpět. Z hloubi vlastního obranného pásma založili útočnou akci a poté z vrcholu levého kruhu napřáhl ke střele ONDŘEJ CHRTEK, který svým druhým přesným zásahem dnes rozvlnil americkou síť a Bischel tak musí potřetí lovit kotouč z vlastní branky – 2:3. Asistence: Adam Brízgala.
     
    53:45
    Po delší době útok na straně českého týmu a hned musel zakročit také Bischel. Hned ale kotouč rozehrál zpět do hry a Američané už se zase nastěhovali do útočného pásma.
     
    52:58
    Jack St. Ivany vyslal další dělovku na českou branku, ale Brízgala i za pomoci své obrany drží svůj tým a naději na úspěšný výsledek v dnešním duelu.
    51:41 Brízgalův další důležitý zákrok.
     
    51:41
    Tlak Američanů vyústil další nebezpečnou střelou před českou brankou a Adam Brízgala si připisuje další fantastický zákrok!
     
    50:56
    Začíná se tedy znovu od začátku. Do konce třetí třetiny zbývá odehrát něco málo přes devět minut.
    49:37 Jack DUGAN - 2:2
     
    49:37
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Je vyrovnáno. Američané si vytvořili před českou brankou tlaku a po něm se pak kotouč dostal na pravý kruhu, odkud střelou švihem překonal jinak vynikajícího Brízgalu JACK DUGAN. Asistence: Blake McLaughlin a Clayton Phillips.
     
    48:13
    Tým USA se vykázal z útočného pásma. V tom středním pak ale puk získal zpět a během chvilky se vrátil. Po střele Dugana pak zakročila česká obrana.
     
    47:35
    Lukáš Rousek se prodral podél levého mantinelu do útočného pásma, nakonec byl ale tísněn obráncem Perbixem a do prostoru před Bischela se tak nedostal.
     
    46:20
    Jan Hladoník se natlačil mezi dvěma americkými obránci a dostal se až před Bischela, jenže jeho střele právě beci soupeře zabránili.
     
    45:38
    Před Bischelem se jejich střela neujala a po zisku puku pak obrana amerického týmu zakládá z vlastní obranné třetiny další útok.
     
    44:51
    Z prostoru mezi kruhy střílel Clayton Phillips, ale na Brízgalu nevyzrál. Český brankář pak kotouč okamžitě poslal mezi své spoluhráče, kteří spěchají před americkou klec.
     
    44:28
    Po zakázaném uvolnění českého týmu se hra stěhuje opět před Adama Brízgalu, kde proběhne vhazování po jeho pravé ruce.
     
    44:05
    Američané operovali před brankou českého týmu a Adam Brízgala byl znovu v akci. Tentokráte lapil kotouč do své lapačky, a i když ztratil rovnováhu, celou situaci ustál a má puk ve své moci.
     
    43:30
    Češi se sami vykázali z útočného pásma, když kotouč vyjel ven, ale nakonec se tam vrátili po chvilce zase zpátky a už hrozí před Bischelem.
     
    42:45
    Tam si další přesný zákrok připsal Adam Brízgala a po svém zákroku pak přerušil hru. Vhazovat se bude po jeho pravé ruce.
     
    42:36
    Jan Václavek si sjel před Bischela, ale kotouč se k němu nedostal. Poté se puku zmocnili opět hráči USA a spěchají do útočného pásma.
     
    41:08
    Národní tým je v plném počtu. Toto oslabení nejen, že skvěle zvládli, ale sami v něm i skórovali a nadále tak drží těsný náskok o jednu branku.
     
    40:54
    Češi napadali v obranném pásmu Američany a do zakončení je nepustili. Poté se k puku dostal Bednář a vyhodil ho až před americkou branku. Jejich oslabení se už krátí.
     
    40:06
    Američané dohrávají svou přesilovou hru, ve které sami inkasovali branku a nyní jsou už u kotouče a míří s ním do útočného pásma.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Střely na branku: 19 – 17
     
    Také druhá třetina je u konce. V ní to vypadalo, že se branky nedočkáme, nakonec byl opak pravdou. V poslední minutě této části hry se ve vlastním oslabení dostali do úniku čeští hráči a poté trefil odkrytou klec Ondřej Chrtek, který tak strhl vedení na stranu národního týmu. Nad úřadujícím vítězem loňského ročníku tohoto turnaje tak mají mladí Češi zápas zatím velmi dobře rozehraný a uvidíme, jak dopadne třetí třetina, která začne přibližně ve 22:15.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:50
    Američané to ještě zkoušeli před Brízgalou, úspěšní ale nebyli. Češi tak své vedení uhájí až do konce druhé části hry.
    39:20 Ondřej CHRTEK - 1:2
     
    39:20
    Česko právě vstřelilo branku!
    No a Češi zase vedou. Druhá branka v utkání a druhá ve vlastním oslabení. Českému týmu dnes prostě svědčí oslabení, ve kterém se dvakrát prosadili. Znovu ujeli do přečíslení a po střele Kofroně z pravé strany se kotouč odrazil k ONDŘEJI CHRTKOVI, který měl před sebou odkrytou klec, kterou pak bleskově trefil – 1:2. Asistence: David Kofroň.
     
    39:08
    Vyloučení v týmu Česko (Josef Myšák – 2 min., držení protihráče).
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    38:08
    Christian Krygier střílel zblízka na Brízgalu, ten puk vytěsnil pravým betonem a poté si ho znovu převzali jeho spoluhráči. A míří do další útočné akce.
     
    37:23
    Nyní Tomáš Havránek sklepl kotouč na levém kruhu, ten se odrazil na Hladoníka, ale druhý jmenovaný svou teč mezi tři tyče neposlal.
     
    36:40
    Jan Bednář sebral Duganovi puk a hned na to ho pak rozehrál směrem dopředu. Do útoku se tak zase vrhají Češi, kteří se pokusí strhnout vedení na svou stranu v závěru druhé třetiny.
     
    35:59
    Gasparova střela z pravého kruhu zamířila do pozorné lapačky Bischela a ten tak hned kotouč posílá svým spoluhráčům do hry.
     
    35:02
    Nyní sám Adam Brízgala zachytil kotouč za vlastní brankou a poté ho předal svým obráncům, kteří zakládají akci na druhé straně kluziště.
     
    33:43
    Američané jsou čím dál více aktivní a i nyní se dostali před Brízgalu. Jenže tomu tentokráte pomohla pozorná obrana a zastavila tak další akci USA.
    32:31 Slaggertova střela končí na pozorném Brízgalovi.
     
    32:31
    Graham Slaggert se dostal na vrchol mezikruží a poté vyslal z otočky střelu švihem, kterou kryje znovu pozorný Adam Brízgala! Další jeho zákrok, který nepovolil Američanům skórovat.
     
    31:46
    Michael Gaspar nahodil puk do útočného pásma, ten zachytil brankář Bischel, který ho okamžitě poslal na hokejky svých spoluhráčů, kteří tak míří na opačnou stranu.
     
    30:55
    Curtis Hall se napřáhl na levém kruhu a jeho rána směřovala před českou klec. Jenže Brízgala byl opět na svém místě a svůj tým dalším zákrokem podržel.
     
    30:09
    Vyloučení v týmu USA (Graham Slaggert – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Česko (Jan Bednář – 2 min., hrubost).
     
    29:35
    Clayton Phillips neprošel přes Jana Bednáře. Ten byl v obranném pásmu Čechů u puku dříve a do zakončení ho tedy nepustil.
     
    28:38
    Další zákrok Brízgaly a je z toho další vhazování v útočném pásmu Američanů. Konkrétně pak po pravé ruce českého brankáře.
     
    27:48
    A nyní je už také v plném počtu.
     
    27:33
    Dvořák střílel z levého kruhu, jeho ránu vytěsnil svou vyrážečkou Bischel a jeho tým se znovu osvobozuje.
     
    26:58
    Znovu se Američané osvobozují a i oni hrají své oslabení zatím velmi dobře. Češi tak musejí zakládat svou další přesilovkovou akci z hloubi vlastního obranného pásma.
     
    26:17
    Češi přesilovku začali v útočném pásmu, kde vyvinuli menší tlak, po jejich střele ale zachytil puk St. Ivany a poslal ho až před Brízgalu.
     
    25:48
    Vyloučení v týmu USA (Nathan Smith – 2 min., hákování).
     
    24:22
    Madden si sjel před Brízgalu, který v pokleku chytá další střelu Američanů. Zatím tak svůj tým pozorně drží a svými zákroky mate útočníky soupeře.
     
    23:37
    Po dalším obléhání české branky se vhazovalo v útočném pásmu Američanů a ti tak znovu dotírali na brankáře Brízgalu, jenž kryje další jejich střelu.
     
    22:50
    Americký tým ještě ale využívá tlaku z předchozí přesilovky a obrana Čechů musela být velmi pozorná před dotírajícím Maddenem.
     
    21:52
    Český tým je v plném počtu.
     
    21:27
    Další střela zblízka, kterou vyslal Jack Drury, ale opět byl český brankář pozorný. Následně pak se Češi osvobozují a posílají kotouč až před Bischela.
     
    20:27
    Jack Drury vyslal z prostoru mezi kruhy prudkou střelu, tu vyrazil Brízgala před sebe a pozorná česká obrana pak kotouč posílá pryč od vlastní branky.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Oba celky se vrací na hrací plochu a další třetina už začne za malou chvilku.
     
    Střely na branku: 8 – 11
     
    První třetina je za námi. V ní se Češi ujali vedení ve vlastním oslabení, když v desáté minutě prostřelil Bischela Jan Hladoník. Jenže Američané hned po buly srovnali zásluhou Sama Hentgese a využili přesilovou hru. Nerozhodný stav vydržel až do konce prvního dějství. To druhé začne přibližně ve 21:30.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:52
    V závěru první třetiny se ještě vylučuje. Na trestnou lavici usedá Václav Veber a dostává dvě minuty za faul loktem. Na začátku druhé periody tak budou hrát Američané přesilovou hru.
     
    19:52
    Vyloučení v týmu Česko (Václav Veber – 2 min., faul loktem).
     
    19:45
    V posledních vteřinách první části hry se ještě Američané vydali do útočného pásma.
     
    19:17
    Češi zachytili puk, který se šoural do jejich obranného pásma a okamžitě ho vyvezli ven.
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    18:15
    Další šance českého týmu. Havránek našel na pravé straně těsně před Bischelem volného Jana Hladoníka, který ale zblízka americkou branku netrefil.
     
    17:17
    Jaroslav Dvořák vyslal z vrcholu levého kruhu střelu švihem a Bischel tak musel znovu zasahovat. Kotouč našel ve své lapačce a následně pak přerušil hru.
     
    16:32
    A Češi pokračovali v útoku, natlačili se před branku Bischela, ale ten byl opět pozorný. Další menší tlak českého týmu tak ustál a pomohl svému týmu.
     
    15:46
    Rousek hledal Nováka na pravé straně, poslal mu kotouč, ale nakonec jeho střelu do bezpečí vytěsnil Bischel.
     
    14:15
    Jan Václavek tísnil prostor před vlastní brankou a díky tomu Američané nemohli pořádně vystřelit. Hned na to přicházejí o puk a do akce tak jdou čeští mladíci.
     
    13:28
    Po vhazování ve středním pásmu si sebrali kotouč Američané, přispěchali s ním do útočného pásma, ale obrana českého týmu jim nic nedovolila. Češi pak otáčejí směr hry před americkou branku.
     
    12:33
    Nahozený kotouč do útočného pásma českým týmem, který odchází střídat. Kotouč si tak dojel jeden z amerických obránců a zakládá tak další akci.
     
    11:23
    Nicméně Češi hrají s Američany takřka vyrovnanou partii a zatím předvádějí podobný výkon, jako tomu bylo včera proti Kanadě.
     
    11:02
    Začíná se tedy znovu od začátku. Češi vybojovali útočné pásmo a v něm zůstanou i nadále. Vhazování před Bischelem, konkrétně po jeho pravé ruce.
    10:10 Sam HENTGES - 1:1
     
    10:10
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Jenže Američané ještě stejnou početní výhodu využívají a bleskově tak srovnávají stav tohoto utkání, když se přesnou střelou z pravého kruhu prosadil SAM HENTGES – 1:1. Asistence: Tyler Madden a Christian Krygier.
    09:55 Jan HLADONÍK - 0:1
     
    09:55
    Česko právě vstřelilo branku!
    Češi se ujímají vedení, a to ve vlastním oslabení, když ujeli dva na jednoho. Kofroň pak našel svou přihrávkou na levé straně volného JANA HLADONÍKA, který se poté nemýlil – 0:1. Asistence: David Kofroň.
     
    09:19
    Znovu se ale v oslabení čeští hokejisté dobře brání a svého soupeře tak zatím k pořádné střele nepustili. Navíc se znovu osvobozují.
     
    08:28
    Češi tak čelí další přesilovce soupeře. Hned v úvodu oslabení se ale dokázali osvobodit a kotouč letí až před americkou branku.
     
    08:17
    Vyloučení v týmu Česko (Jan Kern – 2 min., sekání).
     
    07:50
    Češi udrželi pásmo. Vhazování proběhlo po pravici Bischela, ale to vyhráli Američané a hned zamířili do další útočné akce.
     
    07:23
    Nyní se také musel v brankovišti činit Bischel, který podržel svůj tým po české střele. Také on přerušil hru a vhazovat se bude po jeho pravé ruce.
     
    06:40
    Kofroň se dostal ke kotouči, v útočném pásmu vystřelil, ale jeho projektil zablokovala pozorná obrana Američanů, kteří záhy míří do rychlého protiútoku.
     
    05:45
    Další akce před českou brankou. Brízgala musel znovu zasahovat, ukryl kotouč pod svojí lapačkou a hra je znovu přerušena. Američané zvyšují svůj tlak a snaží se o úvodní branku.
     
    05:14
    Před dotírajícími Američany sebral kotouč Brízgala a raději ho podržel a zastavil tak hru. Vhazovat se bude po jeho pravé ruce. Tým USA tak udržel útočné pásmo i pro tyto chvíle.
     
    04:36
    Slibně se rozvíjející akci Američanů zastavilo postavení mimo hru a hra je tak vykázána zpět do středního pásma, kde se bude za malý okamžik vhazovat.
     
    03:46
    Kofroň přišel o kotouč ve středním pásmu a Američané spěchali do toho útočného. Ale jejich následná střela skončila mimo tři tyče.
     
    03:29
    Český tým je v plném počtu.
     
    02:55
    Své oslabení Češi zatím zvládají, nyní znovu vyhodili puk daleko od své branky a mohou jít vystřídat unavenou čtveřici.
     
    02:07
    Blackmun číhal před brankou na přihrávku, té se ale nedočkal a naopak čeští mladíci získali puk a vyhazují ho až před americkou branku.
     
    01:31
    Vyloučení v týmu Česko (Jan Kern – 2 min., podražení).
     
    01:04
    Zmatky před brankou USA, nakonec je hra přerušena a vhazovat se bude po levici amerického brankáře.
     
    00:30
    Na druhé straně operovali před Brízgalou Američané, ale ani jejich počínání nemělo účinek. Češi tak otáčejí hru znovu na opačnou stranu.
     
    00:19
    U kotouče byli čeští hráči, snažili se projít do útočného pásma. To se povedlo, ale nakonec se ke střele před brankářem USA nedostali.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    USA: Bischel (Kucharski) – St. Ivany, Phillips, Perbix, Bushy, Blackmun, Lillybridge, Krygier – Hentges, Madden, Steeves – Hall, Walker, Slaggert – Dugan, Drury, McLaughlin – Smith, Cotter, Randl – Guttman

    Česko: Brízgala (Klouček) – Zelingr, Mikyska, Myšák, Gaspar, Bednář, Veber, Kunst, Eret – Kofroň, Kondelík, Kousal – Kern, Hladoník, Havránek – Novák, Rousek, Vochozka – Dvořák, Chrtek, Václavek.
     
    A nyní už také americká hymna.
     
    K utkání je vše připraveno a nyní už zní česká hymna.
     
    Ze zápasu je pro Vás připraven online přenos, kterým Vás mile ráda provedu. Takže o nejdůležitější momenty a také videa z gólových příležitostí tak rozhodně nepřijdete. Přeji tedy všem příjemnou počtenou.
     
    Vzájemná utkání

    V loňském roce dokázali Češi porazit Američany 1:0, když brankou ve třetí třetině rozhodl o výhře Kristian Reichel. Dnes by na výhru chtěli čeští mladíci navázat.
     
    Nominace českého národního týmu

    Brankáři:
    Adam Brizgala (Muskegon), Milan Klouček (Litoměřice)

    Obránci:
    Dalimil Mikyska (Třebíč), Josef Myšák (Austin), Michal Gašpar (Hradec Králové), Václav Veber, Matyaš Zelingr (oba Kladno), Vratislav Kunst, Jan Bednář (oba Benátky nad Jizerou)

    Útočníci:
    Jáchym Kondelík (Muskegon), Pavel Kousal (Mladá Boleslav), Matěj Novák (Brno), Jan Václavek (Přerov), David Kofroň (Frýdek-Místek), Lukáš Rousek (Sparta), Jan Hladoník (Blainville), Tomáš Vochozka (Coulee), Jaroslav Dvořák (Litoměřice), Ondřej Chrtek (Benátky nad Jizerou), Jan Kern (Dubuque), Petr Eret (Plzeň), Tomáš Havránek (Třebíč)
    Čeští mladíci zvládli úvodní utkání s Kanadou Západ, kterou porazili 5:2.

     
    Česko

    Česko šlo do čtvrtfinále ze třetího místa a dokázalo porazit tým Kanada Západ 4:3 a postoupilo tak mezi čtyři nejlepší týmy v tomto turnaji. Kanada Východ ale dokázala české mladíky porazit těsně 2:1 a na český tým tak zbyl boj o bronzové medaile s Ruskem. S tím ale prohráli 4:7 a nakonec se celkově umístili na čtvrtém místě. Dokáží letos svěřenci Miloše Říhy mladšího dosáhnout na vyšší pozici?
     
    USA

    Americká devatenáctka v loňském ročníku tento turnaj vyhrála. V základní části se umístila na druhém místě a ve čtvrtfinále tak vyzvala osmnáctileté Švýcary, které hráči USA smetli vysoko 9:0. Pak následovalo semifinále, kde také osmnáctiletí Rusové narazili na rozjeté Američany a prohráli 2:4. Ve finále se pak devatenáctiletí hráči USA utkali se stejně starými hokejisty týmu Kanada Východ a zvítězili 4:0. Získali tak zlaté medaile a ty budou na letošním turnaji obhajovat. Podaří se jim to?
     
    Hezký večer přeji všem příznivcům juniorského hokeje. Dnes je na programu druhý zápas prestižního turnaje reprezentací do osmnácti a devatenácti let a my budeme sledovat duel mezi týmy USA a Česka.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:30.

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 11. Hentges (Madden, Krygier), 50. Dugan (McLaughlin, Phillips) – 10. Hladoník (Kofroň), 40. Chrtek (Kofroň), 55. Chrtek (Brízgala), 60. Zelingr


    USA: Bischel (Kucharski) – St. Ivany, Phillips, Perbix, Bushy, Blackmun, Lillybridge, Krygier – Hentges, Madden, Steeves – Hall, Walker, Slaggert – Dugan, Drury, McLaughlin – Smith, Cotter, Randl – Guttman
    Česko: Brízgala (Klouček) – Zelingr, Mikyska, Myšák, Gaspar, Bednář, Veber, Kunst – Kofroň, Kondelík, Kousal – Kern, Hladoník, Havránek – Novák, Rousek, Vochozka – Dvořák, Chrtek, Václavek – Eret
    bahis siteleri