Třinec – Liberec 2:3 (1:2 po s.n.) | Mladá Boleslav – Plzeň 2:1 (3:2 po s.n.) | Zlín – Litvínov 2:4 (kon.)
Chomutov – Vítkovice 1:4 (kon.) | Pardubice – Jihlava 3:2 (kon.) | Mountfield HK – Olomouc 2:5 (kon.)
Sparta – Kometa Brno 3:2 (kon.)
konec
HC Sparta Praha
3:2 (1:0, 1:1, 1:1)
HC Kometa Brno
Pátek 22.12.2017, 18:30 • O2 arena (Praha - Vysočany) • Tipsport extraliga • 32. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Já se s Vámi loučím, ode mě je to pro dnešek vše. Na ledě ještě probíhá sparťanská děkovačka, kterou si všichni sparťani pořádně užívají. To je poslední informace, mějte se hezky, přeji Vám krásné Vánoce a u dalších online přenosů, se budu těšit. Na počtenou! (21:09:38)
     
    Zápas je minulostí a se šťastným koncem pro Spartu! Ve třetí periodě navýšil sparťanský náskok Richard Jarůšek, poté sice ještě snížil Ondřej Němec, ale více už toho Brňané nestihli. Domácí tak vítězí, připisují si tři velmi cenné body do tabulky. Hosty teď čeká cesta zpět domů vlakem. Moravané měli v zádech opravdu neskutečnou podporu, ale dnes to na vítězství nestačilo.
     
    Konec zápasu.
     
    59:58
    V samotném závěru mohl ještě vyrovnat Jan Hruška, do kterého se sparťané pořádně zapřeli a nedovolili mu skórovat! Už je jasné, že Sparta tento duel vyhraje!!
     
    58:58
    Brňané si sami zkomplikovali situaci na vyrovnání, jelikož budou hrát v oslabení. Sparťané se ale dostali do útočného pásma, Hlinka nahrával na úplně volného v mezikruží Lukáše Pecha, který puk nezpracoval!
     
    58:47
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (2 min. – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Alexandre Mallet.
     
    58:29
    Tomáš Bartejs ve svém obranném pásmu udělal rychlou otočku před Reichenbergem, který šel následně vystřídat.
     
    58:03
    Brňané mohli pomýšlet na vyrovnání! Zaťovič chtěl naservírovat puk na druhou stranu Vojtěchu Němcovi, do dráhy puku se však výborně položil Jan Piskáček a znemožnil hostům vyrovnání!
     
    57:19
    Forman byl jednou nohou v situaci dva na jednoho, do finální přihrávky se ale vložil Martin Erat, který skvěle vypomohl svým bekům a zaskočil za brněnské obránce.
     
    56:50
    Alexander Mallet se snažil rychle přejít útočnou modrou čáru, ještě se stačil srazit s Hlinkou, a to se nakonec ukázalo jako klíčové pro hvizd za postavení mimo hru.
     
    56:15
    Janu Hruškovi se zamotal puk mezi bruslemi, a tak jen nahodil do útočného pásma. Tam však nikdo v bílém nebyl, jelikož jeho kolegové zrovna v tu dobu střídali.
     
    55:12
    Hosté se už pomalu chystají k závěrečnému náporu. Vojtěch Němec srdnatě bojoval v rohu kluziště o puk, na modré čáře byl ještě Ondřej Němec, ale sparťané nebezpečí odvrátili.
     
    54:41
    Alexander Reichenberg dostal přihrávku na modrou čáru, odkud prudce vypálil. Jeho projektil tečoval jeden z bránících Moravanů do ochranné sítě.
     
    54:14
    Vojtěch Němec raději zvolil ve středním pásmu zpětnou přihrávku na Gulašiho. Poté však hosté o puk přicházejí. U puku jsou opět Pražané.
     
    53:58
    Sparťané vyhráli vhazování v útočném pásmu, nicméně po rychlém souboji se k puku okamžitě dostávají Brněnští.
     
    53:44
    Nyní rozhodčí zapískal postavení mimo hru Brna, následuje komerční přestávka a po kratičké přestávce se bude vhazovat ve středním pásmu.
     
    53:20
    Jan Piskáček vyslal dopředu Lukáše Klimka, který už dělá manévry v rohu kluziště, ale Brněnští byli připraveni na svých postech a nedovolili domácím vymýšlet další kulišárny.
     
    52:40
    Tomáš Dvořák teď trochu zariskoval za svou brankou, jeho zaváhání vystihl Martin Zaťovič, ten se ale ke střele kvůli bránícím protihráčům nepropracoval.
    Marken.cz

    Petr Pavlík

    Branky a nahrávky: 10. Klimek (Forman, Pech), 32. Kalina (J. Hlinka), 41. Jarůšek (Říčka) – 33. V. Němec (Zaťovič), 48. O. Němec (M. Erat)


    HC Sparta Praha: Aittokallio (Honzík) – Švrček, Piskáček, Mikuš, Kalina, T. Pavelka, Nedomlel, Tomáš Dvořák – Říčka, P. Vrána, Kudrna – Jarůšek, J. Hlinka, Reichenberg – Klimek, Pech, Forman – Kumstát, Černoch, Uher.
    HC Kometa Brno: Langhamer (Čiliak) – Barinka, O. Němec, Gulaši, J. Krejčík, Malec, Bartejs – Horký, Hruška, M. Erat – Zaťovič, V. Němec, Haščák – R. Zohorna, H. Zohorna, Mallet – Dočekal, Nahodil, T. Svoboda – T. Havránek.

    Rozhodčí: Hodek, Hradil – Barvíř, Blümel
    thejrc.org