Newcastle – Manchester City 0:1 (kon.)
konec
Newcastle United
0:1 (0:1)
Manchester City
Středa 27.12.2017, 20:45 • St James' Park, Newcastle upon Tyne • Anglická Premier League • 20. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.
     
    Dobrý večer u anglické Premier League. Společně se podíváme na duel mezi týmy Newcastle United a Manchester City.
     
    Dnešní zápas bude řídit zkušený rozhodčí Andre Marriner. Jeho asistenti jsou pánové Scott Ledger a Richaed West. Jako čtvrtý rozhodčí bude připraven Neil Swabrick
     
    Newcastle United

    Domácí tým je momentálně na 15. místě tabulky se ziskem 18 bodů. V minulém kole se mančaftu podařilo zastavit dlouhou sérii bez výhry, ta čítala hrozivých devět zápasů. Přerušení se konalo na trávníku West Hamu, kde Newcastle vyhrál po gólech Saiveta, Diamého a Atsua 3:2. Dnes se ale postaví jinému kalibru, do Newcastlu přijede lídr letošní soutěže.

    Posledních pět ligových utkání

    Chelsea – Newcastle 3:1
    Newcastle – Leicester 2:3
    Newcastle – Everton 0:1
    Arsenal – Newcastle 1:0
    West Ham – Newcastle 2:3
    David Silva je ve Španělsku, do dnešního zápasu nezasáhne!

     
    Manchester City

    Hosté jsou týmem, který letošní Premier League vládne s velkou převahou, vždyť na druhý Manchester United má náskok 12 bodů a má k tomu i dnešní zápas k dobru. Manchester City má v posledních týdnech velice produktivní útok, ve třech posledních kolech dal 14 branek, rovnoměrně rozprostřených mezi soupeře. Čtyři góly si v minulém kole odvezl Bournemouth, o dva góly se při výsledku 4:0 postaral Agüero, jedou se trefili Sterling a Danilo.

    Posledních pět ligových utkání

    Manchester City – West Ham 2:1
    Manchester United – Manchester City 1:2
    Swansea – Manchester CIty 0:4
    Manchester City – Tottenham 4:1
    Manchester City – Bournemouth 4:0
     
    Úvodní sestavy:

    Newcastle United: Elliot – Mbemba, Lascelles (C), P. Dummett – Yedlin, Shelvey, Diamé, Manquillo – Jacob Murphy, Aarons – Joselu.
    Náhradníci: Darlow – Atsu, Clark, Gayle, Merino, Ayoze Pérez, Ritchie.

    Manchester City: Ederson – Walker, Kompany (C), Otamendi, Danilo – De Bruyne, Fernandinho, Gündoğan – B. Silva, Agüero, Sterling.
    Náhradníci: Bravo – Jesus, Díaz, Mangala, Sané, Y. Touré, Adarabioyo.

    Rozhodčí: Marriner – Ledger, West.
    Hráči City jsou již na stadionu.

     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Hlavní rozhodčí přivádí hráče na hrací plochu, utkání začne za malou chvíli!
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Začínáme, o výkop dnešního zápasu se postarali domácí hráči, kteří ihned z výkopu zkusili pozornost Edersona, ale ten byl připravený a nenechal se překvapit.
     
    1
    Newcastle dnes oblékl svou tradiční černo – bílou kombinaci dresů, hosté z Manchesteru hrají v bledě modrých dresech.
     
    2
    Bernardo Silva centroval z pravé strany, jenže nejednalo se o přesný centr portugalského ofenzivního hráče, takže si domácí brankář bez problémů pro centr došel.
     
    3
    Manchester City zatím domácí vůbec nepouští k míči a kombinuje na jejich polovině. Uvidíme zda Newcastle bude celou dobu sázet jen na defenzivu, to by se také proti tak silnému týmu jako je City nemuselo vyplatit.
     
    5
    Na levé straně si teď nerozuměl Sterling s Fernadinhem a míč končí v zámezí, následovat bude vhazování domácích hráčů, které dnes požene vyprodaný stadion.
     
    7
    První velká šance zápasu! Po dlouhé kombinaci na útočné polovině se odhodlal Fernandinho k obloučku za obranu, kde viděl dobře postaveného Sergia Agüero, ovšem ten střelou z první trefil pouze tyč domácí branky, takže skóre zůstává 0:0.
     
    8
    Newcastle míč pouze odevzdal hostům, kteří již jsou opět natlačeni před vápnem Newcastlu a čekají na další okénko v jejich defenzivě.
     
    10
    Další dobrá šance pro City. Před vápnem se míč dvakrát odrazil od nohou bránících hráčů Newcastlem přímo ke Kevinu De Bruynemu, který míč napálil zhruba třicet centimetrů nad branku.
     
    11
    Střídání v týmu Manchester City: ze hřiště odchází Vincent Kompany, přichází Gabriel Jesus. Bohužel pro hosty Kompanyho trápilo nějaké zranění, takže musel střídat.
     
    13
    Uvidíme první rohový kop zápasu, který budou zahrávat hráči City.
     
    14
    Míč si vzal Kevin De Bruyne, ovšem centr na bližší tyči odvrátil jeden z bránících hráčů Newcastlu na další rohový kop.
     
    14
    Ani druhý rohový kop nepřinesl žádné větší ohrožení pro Elliota, Mbemba odvrátil míč zcela bez problémů.
     
    16
    V šestnácté minutě budou hráči City zahrávat třetí rohový kop v zápase, míč si tentokrát bere Bernardo Silva.
     
    17
    Asi zatím nejpovedenější rohový kop Manchesteru City, centr nebezpečně proletěl celý pokutovým vápnem, ovšem Gündoğanovi chybělo pár centimetrů, aby míč zasáhl.
     
    18
    Manchester City měl k dispozici standardní situaci, Kevin De Bruyne poslal do vápna krásný nadýchaný centr, na který si naskočil Sergio Agüero a Elliot se musel pořádné vytáhnout, aby míč vyrazil konečky prstů na rohový kop!
     
    19
    Rohový kop City končí v rukavicích Roberta Elliota, který je zatím velmi spolehlivý!
    20. Statistiky prvních dvaceti minut zápasu.

     
    21
    Manchester City opět poctivě kombinuje na útočné polovině, Newcastle zatím brání velmi dobře a zejména na gólmana Elliota se zatím mohou domácí hráči 100% spolehnout.
     
    22
    Danilo se odhodlal ke střele ze zhruba dvaceti pěti metrů, ale nejednalo se o nikterak povedený pokus, který končí vysoko nad brankou Elliota.
     
    24
    Gabriel Jesus si nabíhal na malé vápno, kde podstoupil souboj gólmanem Elliotem a vytěžil z toho maximum, co mohl – rohový kop pro City.
     
    25
    Na rohový kop Bernarda Silvy si naskočil Nicolas Otamendi, ale hlavička mířila pouze do míst, kde byl připraven Robert Elliot.
     
    27
    Kevin De Bruyne měl před vápnem trochu času, tak se rozhodl vypálit na domácí branku, jenže pokus mu nesedl a končí dva metry nad.
     
    28
    Sergio Agüero se dral za další šancí, ale dral se až za rámec pravidel, takže mu hlavní rozhodčí správně odpískal útočný faul. Argentinský útočník si je svého prohřešku vědom a nesnaží se ani nijak vehementně protestovat.
     
    30
    Sergio Agüero si navedl míč na svou silnější nohu pravačku, postrčil se míč doprostřed hřiště a vypálil tvrdou ránu, která proletěla jen těsně vedle levé tyče!
     
    31
    Manchester City právě vstřelil branku!
    Kevin De Bruyne krásný obloučkem za obranu našel nabíhajícího RAHEEME STERLINGA, který ve skluzu dokázal dostat míč s přispěním tyče za Roberta Elliota a Manchester City se tak dostává do vedení 1:0! Asistence: Kevin De Bruyne.
    31. Raheem STERLING - 0:1
     
    32
    Newcastle inkasovaný gól nakopl a snaží se také ukázat, že i oni umí zakončit.
     
    34
    Obrovská šance pro Newcastle! Otamendi podklouzl, když mohl získat balón, který tak propadl k Rolando Aaronsovi, který obloučkem sice překonal Edersona, ovšem naštěstí pro hosty dokázal Otamendi vrátit a vyhlavičkovat míč z brankové čáry!
     
    35
    Z následného rohové kopu nepramenilo pro hráče Manchesteru City již žádné větší nebezpečí.
     
    37
    Nyní opět můžeme sledovat stejný obrázek hry, který jsme mohli sledovat v dosavadním průběhu prvního poločasu. Manchester City opět kombinuje na útočné polovině a hledá jakoukoliv skulinku v obraně Newcastlu.
     
    38
    Fernandinho ostrým skluzem fauloval jednoho z hráčů Newcastlu a domácí hráči se vehementně dožadují žluté karty pro Fernandinha, ovšem rozhodčí pouze ostře domlouvá hostujícímu hráči.
     
    40
    Newcastle zahrával dva rychle po sobě jdoucí rohové kopy, ale ani z jednoho rohového kopu nic nebylo.
     
    41
    Protiútok City již ale byl mnohem nebezpečnější! Kevin De Bruyne lehkým obloučkem ve vápně našel Gabriela Jesuse, který měl celkem dost času na zakončení, ale přesto pouze trefil nohy bránícího protihráče a bude z toho "pouze" rohový kop pro City, z tohohle hosté mohli vytěžit mnohem více.
     
    42
    V další dobré šanci mohl být Sergio Agüero, ovšem stál v ofsajdu, což asistent rozhodčího moc dobře viděl a zvedl svůj praporek nad hlavu.
     
    44
    Další přestupek proti pravidlům od hostujících hráčů, tentokrát se provinil Kevin De Bruyne, který ve vápně zahrál rukou, i nyní si toho rozhodčí správně všiml.
     
    45
    Hlavní rozhodčí nastaví nad rámec základní hrací doby ještě jednu minutu.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Máme za sebou první poločas, po kterém do kabin odchází rozhodně spokojenější hráči Manchesteru City, které vedou 1:0. Celý poločas byl v jejich režii, jenže domácí dlouhou dobu držel gólman Robert Elliot, který předvádí opravdu dobrý výkon a jen díky němu domácí prohrávají pouze o jednu branku. Překonat se Elliota podařilo hostům až ve 31. minutě, kdy Kevin De Bruyne krásně našel Sterlinga, který trochu se štěstím otevřel stav dnešního utkání.
     
    Druhý poločas začne zhruba ve 21:45.
    Střelec 17 branek v této sezóně - Raheem Sterling!

     
    Hráči nám již přicházejí zpět na hrací plochu, druhý poločas za chvíli začne!
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Manchester City začal tam, kde skončil první poločas. Opět precizně kombinuje na útočné polovině, kde čeká na jakékoliv okénko v obraně Newcastlu.
     
    49
    Kevin De Bruyne zkoušel uvolnit Gabriela Jesuse, ale jejich záměr poznala obrana domácích, která si hráče dobře pokryla a zastavila tento útok.
     
    50
    Sterling se krásně uvolnil na levé straně, následně udělal kličku dvěma hráčům Newcastlu a vyzkoušel technickou střelu na vzdálenější tyč, ale jeho pokus zamířil vedle.
     
    52
    Danilo zahrál rukou, rozhodčí byl opět pozorný, takže míč pro domácí Newcastle United.
     
    53
    Shelvey zastavil útočný výpad Manchesteru, ale následně míč vzal a pouze ho odpálil na obrannou polovinu City, takže se musí Newcastle opět bránit.
     
    54
    Ilkay Gündogan výborně obral o míč jednoho z domácích hráčů, vyzkoušel vystřelit zpoza vápna, jenže Robert Elliot přízemní ránu viděl a dokázal ji vyrazit do bezpečí.
     
    56
    Kevin De Bruyne si šikovně narazil se Sterlingem, byl ve vápně nikým neatakován, ale střelecký pokus mu vůbec nevyšel a končí dva metry vedle.
     
    58
    Bernardo Silva si dobře nabíhal za obranu domácích, ale přihrávka Fernandinha nebyla přesná, Elliot si dobře vyběhl a skryl míč ve své náruči.
     
    59
    Ilkay Gündogan byl faulován na útočné polovině, zajímavá příležitost Manchesteru City, který bude zahrávat standardní situaci z velmi zajímavého místa.
     
    60
    Hosté zvolili rozehrávku na krátko, ale žádné ohrožení branky Newcastlu to nepřineslo.
     
    62
    Střídání v týmu Newcastle United: ze hřiště odchází Joselu, přichází Dwight Gayle.
     
    63
    Walker se dostal do problémů, když né úplně dobře zpracoval míč, ale všechno dokázal vyřešit s přispěním svých spoluhráčů, takže žádné velké trable pro City.
     
    64
    V ofsajdu se tentokrát objevil Gabriel Jesus, který si zkoušel za obranu naběhnout na přihrávku Danila, ale vyběhl příliš brzo.
     
    66
    Manchester City se již radoval z druhé branky v utkání, ale veškerá radost byla zastavena asistentem rozhodčího. Kevin De Bruyne vypálil zpoza vápna tvrdou přízemní střelu, která se od tyče odrazila přímo k Agüerovi, který sice vsítil druhou branku v utkání, ale pro ofsajdové postavení nemůže být uznána.
     
    67
    Na druhé straně bude Newcastle zahrávat standardní situaci z pravé strany.
     
    68
    Newcastle na dvakrát dostal míč do vápna, ale Ederson si na malé vápno došel pro míč a již ho drží ve své náruči.
     
    68
    Centr De Bruyneho tečoval jeden z bránících hráčů mimo branku, ovšem bylo to velmi těsné, domácím fanouškům velmi zatrnulo.
     
    69
    Jamaal Lascelles bez problémů odvrátil centr z rohové kopu do bezpečí.
     
    71
    Střídání v týmu Newcastle United: ze hřiště odchází Rolando Aarons, přichází Christian Atsu.
     
    73
    Manchester City mělo k dispozici rohový kop, ale centr od Bernarda Silvy, který mířil na přední tyč, byl odvrácen Yedlinem.
     
    75
    Newcastle se vydal do útoku, zdálo se, že Danilo fauloval Gayleho, ale rozhodčí to neposoudil jako faul a místo penalty budou mít míč hostující hráči.
     
    75
    Žlutou kartu dostává Dwight Gayle (Newcastle United), který nasimuloval pád v pokutovém území.
     
    77
    Střídání v týmu Manchester City: ze hřiště odchází Sergio Agüero, přichází Eliaquim Mangala.
     
    77
    Střídání v týmu Newcastle United: ze hřiště odchází Chancel Mbemba, přichází Mikel Merino.
     
    78
    Sterling se zlobí na rozhodčího, který odpískal ofsajdové postavení Gabriela Jesuse. Sterling ještě zkoušel u rozhodčího reklamovat, že tam byla ruka jednoho z bránících hráčů, ale rozhodčí je nesmlouvavý.
     
    80
    Gündogan byl faulovaný Mohamedem Diamém, což znamená, že City budou zahrávat standardní situaci.
     
    81
    Centr opět odvrátila pozorná obrana domácích, následný brejk Newcastlu zastavil asistent rozhodčího, který viděl ofsajdové postavení Yedlina.
     
    82
    Střídání v týmu Manchester City: ze hřiště odchází Bernardo Silva, přichází Leroy Sané.
     
    83
    Blíží se nám závěr utkání a Newcastle začíná vytahovat presink, uvidíme zda to ve zbývajících zhruba deseti minutách bude znát.
     
    84
    Dnešní utkání sleduje 52 311 diváků.
     
    85
    City se nenechalo vysunutým presinkem nějak zneklidnit a stále si v klidu kombinují na útočné polovině.
     
    86
    Nyní vypálil Gündoğan, ale střela německého záložníka zamířila vysoko nad, tohle Roberta Elliota nemohlo vůbec vystrašit.
     
    88
    Gabriel Jesus neslyšel zapískání hlavního rozhodčího, který zapískal odmávaný ofsajd, a směřoval směrem K Elliotovi, který si to nenechal líbit a lehce mladého střelce strčil.
     
    89
    V závěru utkání se k hlavičce dostal Dwight Gayle, ovšem k tomu, aby rozvášnil domácí fanoušky chybělo pár centimetrů, o které minul levou branku gólmana Edersona.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastaví tři minuty!
     
    90+1
    Newcastle má závěrečný tlak a snaží se o vyrovnání zápasu, nyní šla střela Shelveye velmi mimo, vykopávat od své branky bude Ederson.
     
    90+2
    Raheem Sterling si zkušeně došel pro faul a vybojoval další cenné vteřinky pro hostující hráče.
     
    90+3
    Do konce zápasu zbývají poslední vteřinky a na míči jsou hostující hráči, tohle již hosté nepustí!
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Manchester City to zvládl a připsal si další tři body do tabulky, na svém kontě jich už má 58 a na druhý Manchester United má náskok neuvěřitelných 15 bodů. O dnešním vítězství rozhodl v 31. minutě pohotový Raheem Sterling, který byl dnes jediným střelcem utkání. Newcastle byl téměř celý zápas pod tlakem a celkem po právu si z dnešního zápasu neodnáší Benitezovi hoši žádný bod.
     
    Statistiky dnešního zápasu:
    Držení míče: 22 % : 78 %.
    Střely na branku: 2:6.
    Střely mimo: 3:12.
    Rohy: 3:8.
    Ofsajdy: 4:4.
    Fauly: 11:6.
     
    To je z dnešního zápasu vše, já vám děkuji za pozornost a těším se na Vás u dalších online přenosů! Karel Milec (22:44:37)

    Karel Milec

    Branky: 31. Sterling (De Bruyne)

    Karty:   75. Gayle (NEW)


    Držení míče: 22 % : 78 %.
    Střely na branku: 2:6. Střely mimo: 3:12. Rohy: 3:8. Ofsajdy: 4:4. Fauly: 11:6.
    Newcastle United: Elliot – Mbemba (77. Merino), Lascelles (C), P. Dummett – Yedlin, Shelvey, Diamé, Manquillo – Jacob Murphy, Aarons (71. Atsu) – Joselu (62. Gayle).
    Náhradníci: Darlow – Atsu, Clark, Gayle, Merino, Ayoze Pérez, Ritchie.

    Manchester City: Ederson – Walker, Kompany (C) (11. Jesus), Otamendi, Danilo – De Bruyne, Fernandinho, Gündoğan – B. Silva (82. Sané), Agüero (77. Mangala), Sterling.
    Náhradníci: Bravo – Jesus, Díaz, Mangala, Sané, Y. Touré, Adarabioyo.

    Rozhodčí: Marriner – Ledger, West

    Diváci: 52311
    bahis siteleri