Salzburg – Kladno 8:0 (kon.) | K. Vary – Mountfield HK 4:0 (kon.) | Liberec – Jihlava 0:7 (kon.)
Č. Budějovice – Slavia 3:2 (po pr.) | Sparta – Kometa Brno 4:3 (po pr.) | HC Plzeň – Pardubice 1:5 (kon.)
po prodl.
HC Sparta Praha
4:3 (2:0, 1:2, 0:1 - 1:0)
HC Kometa Brno
Sobota 10.02.2018, 13:00 • Tipsport arena, Praha 7 – Bubeneč • Extraliga staršího dorostu • 22. kolo
Partner:
     
    V Bubeneči je dohráno, Sparta vítězí nad brněnskou Kometou 4:3 po prodloužení a připisuje si do tabulky dva body. Z Tipsport areny to však pro dnešek ještě není vše, již za půl hodiny se zde střetne mladší dorost s libereckými Bílými Tygry. (15:16:19)
     
    Konec zápasu.
     
    61:55
    Sparta právě vstřelila branku!
    Po minutě a pětapadesáti sekundách je rozhodnuto, vítězem dnešního derby je Sparta! Bod navíc jí po rychlé akci přisoudil ŠTĚPÁN ČECH. Asistence: Ondřej Pšenička.
     
    61:14
    Prymula našel před brankovištěm připraveného Lise, jehož zakončení zblízka nakonec skončilo na betonu ostražitého Filipa Kašpara.
     
    60:11
    Jako první se v nastaveném čase do útoku vrhla Kometa, která rozjela na soupeřově části ledové plochy kombinaci. Uvidíme, co hosté vymyslí.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Šedesát minut o vítězi utkání nerozhodlo, za malou chvíli tak uvidíme prodloužení. To nám proměněným trestným střílením z pětapadesáté minuty připravil Matěj Svoboda.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:46
    Třetina se dohrává v brněnském pásmu, na puku je hostující Kometa. Od prodloužení nás dělí celkem čtrnáct sekund.
     
    58:42
    Prodloužení nás pravděpodobně nemine, oba týmy zdánlivě na konci základní hrací doby šetří síly a nesnaží se tlačit dopředu.
     
    57:39
    Studený prokličkoval skrz domácí obranu až za modrou čáru a nahodil puk na branku, čímž ukrojil velmi cenné sekundy z oslabení svého celku.
     
    56:57
    Domácí si berou oddechový čas, do konce jejich početní výhody zbývají přesně minuta a čtyři sekundy. Povede se jim přesilovku přetavit v rozhodující gól?
     
    56:34
    Brnu se povedlo soupeře na moment vyhnat ven z pásma, jenže Sparta se nakonec zvládla vrátit zpět velmi rychle a její útok může pokračovat.
     
    56:01
    Radek Kučeřík (KOM) narazil Bláhu na hrazení, ten následně opouští kluziště v předklonu za doprovodu zdravotníka. Brněnský obránce dostává dvouminutový trest.
     
    54:58
    Kometa právě vstřelila branku!
    Pět minut před koncem je znovu vyrovnáno, MATĚJ SVOBODA proměňuje trestné střílení! Forvard Komety si nejprve Mičána položil a následně puk zasunul mezi jeho lapačku a levou tyč.
     
    54:58
    Za sekání Štěpána Čecha (SPA) je nařízeno trestné střílení, které pojede Matěj Svoboda!
     
    54:35
    Vyrovnat se teď pokusil Vojtěch Kadlic, jehož slabší rána z kruhu se zastavila v chumlu hráčů před Mičánem.
     
    53:33
    Vitouchovo zakončení z bezprostřední blízkosti brankoviště končí v rukavici připraveného Kašpara, který teď skvělým zákrokem udržel svůj tým ve hře.

    Vojtěch Martinek

    Branky a nahrávky: 8. Prymula (Prchal, Dani), 16. Prymula, 29. Pšenička (Prymula, Prchal), 62. Čech (Pšenička) – 25. Mlčák (Meluzín), 28. Kunc (Svoboda, Mlčák), 55. Svoboda (TS)


    HC Sparta Praha: Mičán (Škorpík) – Guryevskiy, Tůma, Bláha, Prchal, Pika, Gajdoš – Prymula, Pšenička, Kasanda, Dani, Obadal, Rubeš, Flídr, Arnošt, Slavíček, Čech, Vitouch.
    HC Kometa Brno: Kašpar (Holata) – Věžník, Sedláček T., Mlčák, Kučeřík, Sedláček J., Vašíček, Studený – Popelka, Caha, Minárik, Svoboda, Meluzín, Zajíček, Kavický, del Favero, Kunc, Kadlic.

    Rozhodčí: Bejček – Svoboda, Nekvapil.
    ocianews.com