Udinese – AS Řím 0:2 (kon.) | Chievo – Cagliari 2:1 (kon.) | Janov – Inter 2:0 (kon.)
konec
Janov CFC
2:0 (1:0)
Inter Milán
Sobota 17.02.2018, 20:45 • Stadio Luigi Ferraris • Italská Serie A • 25. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Je tu konec zápasu, který dopadl možná překvapivým výsledkem, ale zaslouženým. Nutno přiznat, že vývoj druhého poločasu byl dost ovlivněný vlastní brankou nešťastníka Andrey Ranocchii do šatny.
    Z té však nevyšel Inter, který by sršel nápady, jak přehrát obranu soupeře. Stereotypní bušení centry, především od Joaa Cancela, do pokutového území nemohlo tak zkušenou stoperskou dvojici Rossettini-Spolli rozhodit. Janov naopak využil své jediné opravdu velké příležitosti ve druhém poločase, když se po nepovedené střele Diega Laxalta ocitl sám před brankářem Samirem Handanovičem Makedonec Goran Panděv. Bývalý hráč Interu prokázal, že umí vyzrát na bývalé kluby (vyprávět by mohli v Laziu), a prakticky určil průběh zbytku zápasu.
    Ten byl jen o tom, zda dokáže Inter najít nějaké překvapivé řešení. Nestalo se a je dost dobře možné, že se po této porážce začne pod Lucianem Spallettim kývat židle.
    To je pro dnešní večer vše, užijte si jeho zbytek, také neděli a někdy u italského calcia zase na viděnou! (22:45:44)
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Obléhání Interu ani tentokrát ovoce nepřineslo. Centr Yanna Karamoha byl bezpečně zpacifikován Stephanem Omeongou.
    90+1.
     
    90+1
    Počet centrů Joaa Cancela v tomto zápase dozajista překonal dvouciferné číslo. Tentokrát jeho míč propadl až na zadní tyč, kde se ke střele dostal Danilo D'Ambrosio, skvělého Mattiu Perina však nepropálil!
     
    90
    Hlavní rozhodčí zápasu nastavuje čtyři minuty nad rámec hrací doby.
     
    89
    Mattia Perin je dnes spolehlivý ve sbírání míčů ve svém pokutovém území. Tentokrát si poradil s centrem Joaa Cancela z pravé strany.
     
    88
    Závar v pokutovém území Janova ani tentokrát neznamenal větší nebezpečí. První centr Joaa Cancela odvrátil Nicolas Spolli, aby další střílený míč po nechtěné přihrávce Andrey Pinamontiho na Yanna Karamoha zlikvidoval Mattia Perin.
     
    87
    Zmar hostů pokračuje. Dnes jeden z nejhorších mužů na hřišti Danilo D'Ambrosio zašel s balónem do autu. Obrana domácích si tak odpočine.
     
    86
    Další centr Interu do pokutového území vyslal Yann Karamoh. Na něj si však nenaběhl ani Éder, ani nikdo jiný. Hosté hrají celý druhý poločas poněkud stereotypně a bez nápadů. Obrana Janova má tudíž zlehčenou úlohu.
     
    84
    Útočné snahy Interu jsou zastaveny, když rozhodčí Fabbri viděl Rafinhův faul na Oscara Hiljemarka.
     
    83
    První centr Joaa Cancela byl odvrácen na další rohový kop. Z něj přišlo větší nebezpečí. Po míči odvráceném Lucou Rossettinim se dostal k voleji Éder, avšak brazilský Ital netrefil míč tak, jak by si přál.
     
    82
    Inter buší do zavřené obrany domácích. Kombinace Joaa Cancela s Yannem Karamohem však k úspěchu nevedla. Oba dva zastavil Andrea Bertolacci. Bude tu roh.
     
    80
    Tým Janov CFC bude střídat.
    Ze hřiště odejde Goran Panděv. Na jeho místo přijde Darko Lazović.
     
    80
    Roh Oscara Hiljemarka si našel Ervin Zukanović. Jeho hlavička však minula cíl zhruba o metr.
     
    79
    Do protiútoku z pohledu domácích se dostal Gianluca Lapadula. Ten zakončoval nadvakrát, ale jeho druhá střela byla zblokována na rohový kop.
     
    78
    Obrovskou šanci měl Inter Milán po rohovém kopu Joaa Cancela. Jeho centr sice přeletěl pokutové území, ale z druhé strany se rozhodl vystřelit Éder. Jeho točená rána by nejspíš zapadla do brány, ale na brankové čáře byl připraven Nicolas Spolli, jenž nebezpečí odvrátil.
     
    77
    Tým Janov CFC bude střídat.
    Ze hřiště odejde Andrej Galabinov. Na jeho místo přijde Gianluca Lapadula.

    Stanislav Mohorita

    Branky: 45. Ranocchia (vla.), 59. Panděv (Laxalt)

    Karty:   27. Ranocchia (INM)


    Držení míče: 35 % : 65 %.
    Střely na branku: 5:6. Střely mimo: 2:4. Rohy: 10:8. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 11:9.
    Janov CFC: Perin (C) – Rossettini, Spolli, E. Zukanović – Rosi, Bessa (56. Omeonga), Bertolacci, Hiljemark, Laxalt – Galabinov (77. Lapadula) – Panděv (80. Lazović).
    Náhradníci: Lamanna, Zima – Cofie, Lapadula, Lazović, I. Medeiros, Migliore, Omeonga, P. Pereira, L. Rigoni.

    Inter Milán: Handanovič – Cancelo, Ranocchia (C), Škriniar, D'Ambrosio – Vecino (62. Rafinha), Gagliardini – Candreva (77. Pinamonti), Valero (76. Brozović), Karamoh – Éder.
    Náhradníci: D. Padelli, Pissardo – Rafinha, Brozović, Dalbert, Emmers, Lombardoni, Lisandro López, Pinamonti, Santon.

    Rozhodčí: Fabbri – Alassio, de Meo

    Diváci: 20629
    thejrc.org