Gent – Mechelen 2:2 (kon.) | Charleroi – Standard 1:1 (kon.) | Mouscron – Waasland-Beveren 2:2 (kon.)
konec
Sporting Charleroi
1:1 (0:0)
Standard Lutych
Neděle 18.02.2018, 18:00 • Stade du Pays de Charleroi, Charleroi • Belgická liga • 27. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů! Pěkný den! (19:55:11)
     
    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 2:2. Střely mimo: 4:3. Rohy: 4:2.
     
    Je konec! Domácí celek i přes oslabení soupeře nedokázal udržet těsné vedení a Standard nakonec dokázal vyrovnat! Sporting se do vedení dostal hned z první šance, která ale přišla až v 65. minutě, kdy Laifis zavinil penaltu a navíc musel po druhé žluté kartě do sprch! Následný pokutový kop s přehledem proměnil Kaveh Rezaei!Hosté ale ani v oslabení nesložili zbraně a dočkali se vytouženého vyrovnání! Střídající Orlando Sápřekvapil domácího brankáře a rozjásal hostující fanoušky. Obě obrany už si zbývající minuty pohlídaly.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Jenže hostům se rozehrávka přímého kopu vůbec nepovedla. Centrovaný míč letěl příliš vysoko a nikdo v červeném dresu na balón nedosáhl.
     
    90+2
    Standard bude mít ještě jednu dobrou šanci! Orlando Sá se totiž na hranici pokutového území krásně uvolnil a poroučel se k zemi. Standard bude zahrávat přímý kop ze zajímavé pozice.
     
    90+1
    Nastavují se tři minuty!
     
    90
    Collins Fai uklidnil hru Standardu dlouhou přihrávkou na vlastní polovinu. Hosté i v oslabení dokázali vyrovnat a na půdě druhého celku sahají po bodu.
     
    89
    Domácí celek zahrával přímý kop z pravé strany hrací plochy. Vysoký centr se snesl na malé vápno, kde Dorian Dessoleil na míč jen těsně nedosáhl.
     
    88
    Střídání v týmu Sporting Charleroi: ze hřiště odchází Cristian Benavente, přichází Gjoko Zajkov.
    Střídání v týmu Sporting Charleroi: ze hřiště odchází Amara Baby, přichází Núrio Fortuna.
     
    87
    Dorian Dessoleil se v pokutovém území dostal k odraženému míči a pohotově zakončil! Jeho skákavou dělovku Ochoa vytěsnil konečky prstů na roh!
     
    86
    Domácím fanouškům se v posledních minutách vůbec nelíbí výkon domácího celku. Hráči Sportingu se jen těžce dostávají za obranu soupeře.
     
    85
    Mehdi Carcela-González fauloval na polovině hrací plochy a taktickým faulem daroval hostujícímu celku chvilku času na odpočinek. Sporting může rozjet další akci.
     
    84
    Zadáci Sportingu kombinují na vlastní polovině a nemohou najít recept na pozornou obranu Standardu Lutych. Nikdo v černobílém zrovna nehýří pohybem.
     
    83
    Střídání v týmu Sporting Charleroi: ze hřiště odchází Gaëtan Hendrickx, přichází Romain Grange.
     
    82
    Také Kaveh Rezaei se zapisuje na seznam hříšníků! Domácí fotbalista fauloval rozběhnutého Agba.
     
    81
    Francis N'Ganga potáhl míč vpřed po levém křídle, jenže centr na hranici pokutového území se mu vůbec nepovedl. K míči se dostal obránce Fai.
     
    80
    Střídání v týmu Standard Lutych: ze hřiště odchází Edmilson Junior, přichází Paul-José Mpoku.
     
    79
    Francis N'Ganga rozehrával přímý kop domácího celku na levé straně. Jeho centr se snesl na značku pokutového kopu, jenže Diandy se hlavou neprosadil.
     
    78
    Hosté se vstřelením vyrovnávací branky nabrali ztracené sebevědomí a nadále se tlačí do útoku. Koncovka dnešního souboje bude velice dramatická.
     
    76
    Standard právě vstřelil branku!
    Je vyrovnáno! Standard jako blesk z čistého moře dotahuje skóre! Edmilson Junior odcentroval z levé strany pokutového území. Na malém vápně si jeho pobídku našel ORLANDO SÁ a lehkou tečí překonal Mandandu, který centr poněkud podcenil!
     
    75
    Centr z následného přímého kopu se stáčel přímo do branky, jenže gólman Parfait Mandanda vyrazil na malé vápno a balón vyboxoval ven ze šestnáctky.
     
    74
    Marinos zastavil Edmilsona nedovoleným zákrokem v blízkosti rohového praporku a může být rád, že neviděl druhou žlutou kartu. Na podobné zákroky si musí dát pozor.
     
    73
    Mehdi Carcela-González si nyní musel pomoci malou domů. Ochoa pohotově nakopl míč na polovinu Sportingu, kde se Cristian Benavente dopustil faulu.
     
    72
    Fai zatáhl unikajícího soupeře za dres, poslal jej k zemi a za odměnu vyfasoval žlutou kartu.
     
    71
    Standard sice hraje v oslabení, jenže hosté se přesto tlačí na polovinu svého soupeře. Giorgos Koutroubis poslal dlouhou přihrávku, jenže nikdo v červeném jeho pobídku nedohnal.
     
    70
    Gaëtan Hendrickx se po levé straně tlačil do pokutového území, jenže přes důrazného Cavandu už nedokázal odcentrovat.
     
    69
    Střídání v týmu Standard Lutych: ze hřiště odchází Duje Čop, přichází Gojko Cimirot.
     
    68
    Na stadionu po úvodní brance dnešního utkání panuje parádní atmosféra. Domácí fanoušci tlačí Sporting za vstřelením dalších branek.
    66. Kaveh REZAEI - 1:0
     
    66
    Sporting Charleroi právě vstřelil branku!
    K exekuci pokutového kopu se postavil KAVEH REZAEI, který vyslal prudkou střelu pod břevno. Ochoa neměl na jeho penaltu nárok!
     
    65
    Laifis navíc dostává druhou žlutou kartu a musí do sprch!
    65. Laifisův faul v pokutovém území
     
    65
    Penalta pro Sporting! Constantinos Laifis nestačil rychlejšímu soupeři, poslal jej k zemi a zavinil penaltu!
     
    64
    Střídání v týmu Standard Lutych: ze hřiště odchází Renaud Emond, přichází Orlando Sá.
     
    63
    Po delší době se do útoku dostal Standard. Hostům se však rozehrávka rohového kopu příliš nepovedla. Constantinos Laifis se provinil útočným faulem.
     
    62
    Také Stergos Marinos se na vlastní polovině dopustil hodně nešikovného zákroku a dostává žlutou kartu.
     
    61
    Constantinos Laifis fauloval Benaventeho na vlastní polovině a za šlapák dostává žlutou kartu.
     
    60
    Ani po hodině hry jsme se stále nedočkali úvodní velké šance dnešního střetnutí. Ani jeden z týmů se na delší dobu nemůže usadit v blízkosti pokutového území soupeře.
     
    59
    Po následném přímém kopu se Francis N'Ganga snažil odcentrovat do pokutového území, jenže Cavanda bleskově vystoupil a vypíchl míč do zámezí.
     
    58
    Francis N'Ganga se na polovině hrací plochy pustil do hlavičkového souboje, nicméně ve vzdušném souboji utrpěl úder loktem.
     
    56
    Parfait Mandanda nakopl míč daleko na polovinu hostujícího celku, nicméně odražený míč propadl jen ke Cavandovi, který okamžitě zahrál malou domů.
     
    55
    Sporting zahrával další rohový kop. Centrovaný míč přiletěl na malé vápno, jenže důrazný obránce Laifis balón s naprostým přehledem odhlavičkoval.
     
    54
    Zadáci Sportingu nyní uklidňují hru kombinací na vlastní polovině. Nikdo v červeném jejich rozehrávku neatakuje. Pokračuje velmi bojovné utkání.
     
    53
    Také Parfait Mandanda musel nyní vyběhnout ven z brankové čáry. Svůj úkol zvládl na jedničku a před rozběhnutým Emondem schoval míč do rukavic.
     
    52
    Guillermo Ochoa měl poprvé po přestávce práci. Mexický brankář vyrazil ven z brankové čáry a na malém vápně schoval do rukavic vysoký centr z pravé strany.
     
    51
    Duje Čop poslal krásnou přihrávku mezi obránce domácího celku, jenže Renaud Emond jeho pobídku úplně nepochopil a rozběhl se příliš pozdě.
     
    50
    Na světě je další žlutá karta! Christophe Diandy zajel do soupeře ostrým skluzem a je po právu potrestán.
     
    49
    Francis N'Ganga si naběhl na krásnou přihrávku do pokutového území, posunul si míč kolem obránce, jenže jeho zpětnou přihrávku odkopl do bezpečí Laifis.
     
    48
    Domácí fanoušci znovu podporují domácí celek hlasitým skandováním a tlačí svůj celek za ziskem důležitých bodů.
     
    47
    Edmilson Junior táhl akci Standardu středem hrací plochy. Hostující fotbalista prošel s míčem na polovinu Sportingu, ale obránce Martos jej obral o míč.
     
    46
    Domácí celek obstaral výkop do druhého poločasu dnešního utkání. Sporting se okamžitě vydal do útoku, jenže zadáci Standardu byli pozorní.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas končí! Po úvodní pětačtyřicetiminutovce svíti na světelné tabuli stále dvě nuly! Ani jeden z celků se během prvního poločasu nedostal do vyložené šanci. Na hřišti totiž kralují obě defenzívy. Domácí Sporting byl o něco aktivnější, jenže obrana Standardu vedená Laifisem nedává domácímu celku příliš prostoru.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Nastavuje se jedna minuta!
     
    45
    Francis N'Ganga dostal přihrávku na levou stranu hrací plochy a vnějším centrem odcentroval na malé vápno. Bediovi k zakončení scházely dva kroky.
     
    44
    Na stadionu v závěru prvního poločasu panuje parádní atmosféra. Domácí fanoušci ženou Sporting do útoku, ale domácí celek se nyní musí bránit.
     
    43
    Cristian Benavente fauloval na polovině hrací plochy unikajícího Edmilsona a za svůj ostrý skluz dostává žlutou kartu.
     
    42
    Chris Bedia se v pokutovém území prodral k centru z levé strany hrací plochy. Domácí útočník musel zakončovat v pádu a jeho pokus skončil mzi diváky.
     
    41
    Luis Pedro Cavanda už je zpátky na hrací ploše. Hostující obránce operoval s míčem u rohového praporku, jenže obránce Francis N'Ganga mu nedovolil odcentrovat.
     
    40
    Guillermo Ochoa se znovu zapojil do rozehrávky hostujícího celku. Mexický brankář dlouho otálel s rozehrávkou, jenže nakonec odevzdal míč domácím.
     
    39
    Luis Pedro Cavanda zůstává po rohovém kopu domácího celku sedět na malém vápně a drží se za kotník. Uvidíme, zda bude muset opustit hřiště.
     
    38
    Domácí celek vybojoval další rohový kop. Gaëtan Hendrickx odcentroval na přední tyč, kde se do zakončení tlačil Christophe Diandy, jenže z otočky nedokázal zamířit mezi tři tyče.
     
    37
    Na světě je první žlutá karta dnešního utkání! Uche Henry Agbo fauloval na polovině hrací plochy a je zaslouženě odměněn.
     
    36
    Kaveh Rezaei se pustil do debaty s asistentem rozhodčího. Domácí útočník chtěl vhazování pro Sporting, ale verdikt arbitra je neměnný.
     
    35
    Sporting zahrával další přímý kop v blízkosti pokutového území. Christophe Diandy odcentroval na malé vápno, kde se Kaveh Rezaei dopustil útočného faulu.
     
    34
    Domácí celek zahrával další rohový kop. Vysoký centr se snesl na značku pokutového kopu, kde se do zakončení tlačil Diandy, jenže jeho ránu zablokoval obránce.
     
    33
    Martos si na polovině hrací plochy skvěle pokryl míč tělem a hostující Mehdi Carcela-González jej nedovoleným způsobem poslal k zemi.
     
    32
    Collins Fai na levé straně kontroloval dráhu nepřesné přihrávky a pohlídal si cestu míče do zámezí. Sporting bude vhazovat.
     
    31
    Hostující zadáci už znovu kombinují na polovině hracího pole a soupeři takřka nepůjčují balón. Fotbalisté Sportingu se zatím neodvážili k napadání.
     
    30
    Je za námi úvodní půlhodina hry a zatím sledujeme hodně bojovné utkání. Na hrací ploše zatím dominují obě defenzívy. Stále čekáme na úvodní šanci.
     
    29
    Mehdi Carcela-González si na hranici pokutového území přehodil míč na levačku a vyslal prudký centr do pokutového území. Také domácí obrana zatím hraje pozorně.
     
    28
    Amara Baby dostal přihrávku na hranici pokutového území, ale patičkou si míč posunul jen do míst, kde byl obránce Laifis. Obrana Standardu zatím pracuje na jedničku.
     
    27
    Uche Henry Agbo se na vlastní polovině zmocnil odraženého míče, vyvezl jej na polovinu Standardu, jenže přihrávkou na pravou stranu zahnal Cavandu do těžké pozice.
     
    26
    Diandy se protlačil až do pokutového území, jenže na značce pokutového kopu si míč ukopl daleko od nohy a daroval jej obráncům Standardu.
     
    25
    Francis N'Ganga je v úvodní půlhodině hry hodně aktivní. Domácí zadák vymyslel další pěknou přihrávku podél postranní čáry, ale našel jen Marina.
     
    24
    Cristian Benavente chtěl z pravé strany odcentrovat na hranici pokutového území, jenže jeho dloubáček s přehledem odvrátil Laifis.
     
    23
    Luis Pedro Cavanda odcentroval z pravé strany na malé vápno. Za míčem se tlačil Emond, jenže domácí stoper Dorian Dessoleil mu v souboji nedal šanci.
     
    22
    Francis N'Ganga vyslal krásnou přihrávku podél levé postranní čáry. Za jeho pobídkou sprintoval Kaveh Rezaei, jenže obránce Fai měl k míči blíže.
     
    21
    Zadáci Standardu znovu uklidňují hru kombinací na vlastní polovině hrací plochy. Nikdo v černobílém dresu jejich statickou rozehrávku neatakuje.
     
    20
    Edmilson Junior nyní dostává od hostujícího trenéra důležité pokyny. Standard se v úvodu utkání musí spíše bránit a do útoku se dostává velmi těžce.
     
    19
    Collins Fai se natlačil k míči v souboji na polovině domácího celku a nechal se faulovat. Po souboji zůstává ležet na trávníku a drží se za kotník.
     
    18
    Za dalším centrem před branku Standardu se tlačil Cristian Benavente, nicméně obránce Cavanda vyskočil ze všech nejvýše a odhlavičkoval míč do bezpečí.
     
    17
    Sporting zahrával další přímý kop v blízkosti pokutového území. Přetažený centr se snesl na vzdálenější tyč, kde zasáhl obránce Fai.
     
    16
    Kaveh Rezaei si v blízkosti pokutového území soupeře pomohl při zpracování rukou. Rozhodčí jeho prohřešek dobře viděl a odpískal přímý kop pro Standard.
     
    15
    Standard se poprvé v utkání dostal do zakončení. Edmilson Junior si na hranici pokutového území zpracoval vysokou přihrávku, ale pravačkou minul branku.
     
    14
    Guillermo Ochoa vystartoval ven z brankové čáry a na hranici pokutového území si zpracoval dlouhou přihrávku za hostující obranu.
     
    13
    Amara Baby se prodral kolem trojice soupeřů a poslal přihrávku do pokutového území. Chris Bedia si míč sice převzal, ale kvůli ofsajdu nemohl pokračovat.
     
    12
    Do rozehrávky Standardu se nyní zapojil také Guillermo Ochoa. Hostující brankář si zpracoval přihrávku na hranici pokutového území a přenesl míč na pravou stranu.
     
    11
    Dorian Dessoleil nakopl míč na hranici pokutového území, kde byl Bedia, jenže obránce Standardu k němu bleskově přistoupil a nedovolil mu převzetí míče.
     
    10
    Constantinos Laifis skvěle vypomohl hostující defenzívě. Stoper Standardu se tělem natlačil před Benaventeho, kterému nedovolil odcentrovat.
     
    9
    Sporting zahrával další přímý kop. Stergos Marinos odcentroval na hranici pokutového území, kde zasáhl pozorný obránce Laifis. Domácí zůstanou u míče.
     
    8
    Standard se snaží uklidnit hru kombinací na vlastní polovině hrací plochy. Nikdo v červeném dresu zatím zrovna nehýří aktivitou.
     
    7
    Na stadionu zatím panuje parádní atmosféra. Domácí celek se tlačí do útoku. Cristian Benavente hledal Bediu, jenže druhý jmenovaný byl těsně bráněný.
     
    6
    Také domácí Sporting nyní zahrával přímý kop v blízkosti pokutového území soupeře. Dorian Dessoleil však poslal příliš dlouhý centr na zadní tyč.
     
    5
    Ochoa rozehrál od vlastní branky dlouhým nákopem na polovinu Charleroi. Nikdo v červeném dresu se však k míči nedostal. Charleroi může zaútočit.
     
    4
    Standard zahrával rohový kop. Jeho exekuce se ujal Uche Henry Agbo, jehož centr přiletěl na malé vápno, jenže Duje Čop si v hlavičkovém souboji pomohl faulem.
     
    3
    Mehdi Carcela-González vymyslel krásnou přihrávku do pokutového území, kde si míč zpracoval Renaud Emond, jehož pobídku na malé vápno odkopl obránce.
     
    2
    Domácí celek se hned tlačil do zakončení. Duje Čop se na malém vápně tlačil za odraženým míčem, jenže obránce Martos byl na místě.
     
    1
    Hosté obstarali výkop do dnešního utkání. Do rozehrávky Standardu se ihned zapojil brankář Ochoa, jehož dlouhý nákop odvrátila obrana Charleroi.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Oba týmy už nastupují na hrací plochu. Charleroi bude hrát v černých dresech, zatímco Standard přijel v červeném.
     
    Dnes nás čeká střetnutí druhého s osmým celkem ligové tabulky. Hostující Standard Lutych se po špatném úvodu nového ligové ročníku pomalu dere do horních pater tabulky. Aktuálně je na osmé pozici a přibližuje se příčkám, které zaručují účast ve skupině bojující o titul.

    Naopak Charleroi prožívá parádní sezónu. Na svém kontě má domácí celek čtyřicet osm bodů a je druhý za vedoucími Bruggami. Na třetí Anderlecht má dvoubodový náskok a v případě bodového zisku jej může ještě navýšit. Sporting doma naposledy remizoval s Lokerenem, zatímco Standard porazil 4:3 Mouscron.
     
    Příjemný podvečer všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z belgické ligy mezi Sportingem Charleroia Standardem Lutych. Výkop je stanoven na 18 hodin.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

    Tomáš Kubečka

    Branky: 66. Rezaei (pen.) – 76. Sá

    Karty:   43. Benavente (CHL), 50. Diandy (CHL), 62. Marinos (CHL), 82. Rezaei (CHL) – 37. Agbo (STA), 61. Laifis (STA), 72. Fai (STA)   65. Laifis (STA)


    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 2:2. Střely mimo: 4:3. Rohy: 4:2.
    Sporting Charleroi: P. Mandanda – Marinos, Martos, Dessoleil, N'Ganga – Benavente (88. Zajkov), Diandy, Hendrickx (83. Grange), Baby (88. Fortuna) – Rezaei, Bedia.
    Náhradníci: Baume – Grange, D'Alberto, Zajkov, Pollet, Fortuna, Fall.

    Standard Lutych: Ochoa – Cavanda, Agbo, Koutroubis, Fai – Marin, Laifis – Carcela-González, Čop (69. Cimirot), Edmilson Junior (80. Mpoku) – Emond (64. Sá).
    Náhradníci: J-F. Gillet – Lavalée, Cimirot, Pocognoli, Djenepo, Carlinhos, Mpoku, Sá.

    Rozhodčí: Laforge – de Neve, Plumes

    Diváci: 14 113
    ocianews.com