Augsburg – Stuttgart 0:1 (kon.) | Mönchengladbach – Dortmund 0:1 (kon.)
konec
Borussia Mönchengladbach
0:1 (0:1)
Borussia Dortmund
Neděle 18.02.2018, 18:00 • Borussia-Park, Mönchengladbach • Německá Bundesliga • 23. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek neděle a u dalších online přenosů z fotbalu se budu těšit zase na shledanou. (19:56:20)
     
    Dnešní utkání sledovalo 54 018 diváků.
     
    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 11:2. Střely mimo: 8:2. Rohy: 6:5. Ofsajdy: 4:2. Fauly: 15:16.
     
    Je dobojováno. Hosté nakonec udrželi své vedení o jednu branku, kterou vsítili v prvním poločasu, až do samého konce a ze hřiště Mönchengladbachu si tak odvezou všechny tři body. Nutno ale podotknout, že domácí zejména ve druhé půli byli hodně aktivní a několikrát měli možnost srovnat. Nestalo a z výhry se tak může radovat pouze jeden tým, kterým je dnes Dortmund.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Na druhé straně neprošli na polovinu domácích hosté, kteří se tak musejí vracet zase zpátky a ještě se dá očekávat tlak domácího celku, kterému ovšem už moc času nezbývá.
     
    90+3
    Tlak domácích sílí, ti se stále snaží o srovnání stavu skóre, ale opět jim v tom zabránil další pozorný zákrok Bürkiho.
     
    90+2
    Bürki pak musel zasahovat a po střele Stindla pak jeho střelu chytil do rukavic. Hned na to pak míč odkopl od svého zařízení.
     
    90+1
    Drmić pálil na branku hostů a po několika odrazech se míč dostal až za zadní čáru. Následuje rohový kop pro Mönchengladbach.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastaví toto utkání o čtyři minuty navíc.
     
    90
    Batshuayi střílel z rohu velkého vápna a míč prosvištěl kolem pravého růžku domácí branky. Následuje tak odkop od ní.
     
    89
    Žlutou kartu dostává Roman Bürki za zdržování hry.
     
    88
    Lars Stindl střílel kus za velkým vápnem a jeho letící střelu pak srazil jeden z obránců hostů mimo ohrožení vlastní branky.
     
    87
    Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází André Schürrle, přichází Ömer Toprak.
     
    85
    Dahoud potáhl míč středem hřiště, poté ho předložil svému spoluhráči, ale Batshuayi pak svou střelu přetáhl a ta skončila mimo tři tyče.
     
    84
    Hosté kontrolovali hru, nepustili domácí hráče do zakončení před jejich brankou a stále tak drží svůj nejtěsnější možný náskok. Domácím začíná utíkat velmi rychle čas.
     
    83
    Střídání v týmu Borussia Mönchengladbach: ze hřiště odchází Denis Zakaria, přichází Mickaël Cuisance.
     
    82
    Chvíli se nehrálo, jeden z hostů potřeboval ošetření. Už je ale vše v pořádku a hra pokračuje zase dále s míčem na kopačkách Dortmundu.
     
    80
    Jdeme do poslední desetiminutovky tohoto zápasu a hosté stále vedou rozdílem jedné jediné branky.
     
    79
    Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Marco Reus, přichází Mahmoud Dahoud.
     
    79
    Střídání v týmu Borussia Mönchengladbach: ze hřiště odchází Raúl Bobadilla, přichází Josip Drmić.
    75. Bobadillovu střelu vyrazil Bürki.
     
    75
    Bobadilla dostal přihrávku dovnitř pokutového území a poté vystřelil na domácí branku, jenže jeho ránu vyrazil brankář hostů a poté míč schoval ještě před dorážejícím Elvedim. Znovu nedovolil, aby domácí celek srovnat.
     
    74
    Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Mario Götze, přichází Christian Pulisic.
     
    71
    Střídání v týmu Borussia Mönchengladbach: ze hřiště odchází Jonas Hofmann, přichází Patrick Herrmann.
     
    72
    Batshuayi po levé straně zakládal akci, poté z levé strany před velkým vápnem centroval do pokutového území, nikoho ze spoluhráčů tam ale nenašel.
     
    70
    Rohový kop zahrávala hostující Borussie, ale centrovaný míč nikdo z hostů nedokázal usměrnit mezi tři tyče.
     
    69
    Gonzalo Castro poslal nedovoleně k zemi soupeře a dostává za to žlutou kartu.
     
    67
    No domácí svou snahu v boji o vyrovnání stále nevzdávají a také před malou chvílí se dostali ke střele. Ta ale skončila jen nad břevnem dortmundské branky.
     
    65
    Raúl Bobadilla vyslal střelu kus od velkého vápna a hosté tak museli dávat znovu pozor. Nakonec míč odhlavičkoval obránce pryč a Dortmund otáčí hru na druhou stranu.
     
    64
    Další střelu domácích likviduje Bürki. Uvnitř velkého vápna vypálil nebezpečně Jonas Hofmann, jeho rána ze vzduchu ale skončila jen v rukavicích hostujícího brankáře.
     
    62
    Podobná situace se opakovala i nyní, kdy akce vystřídala tu další, jenže ani jeden tým se znovu do přesnějšího zakončení nedostal.
     
    61
    Na druhou stranu pronikli zase domácí hráči a hned se snažili najít dobrou pozici ke střele, to se jim však nepovedlo a hosté z Dortmundu se okamžitě vydali do další akce, kde střílel Piszczek, bylo to ale nepřesné.
     
    60
    Hosté vybojovali rohový kop, Götze poslal míč do pokutového území, kde pravačkou chtěl umístit mezi tři tyče Reus, jenže obránce Elvedi jeho střelu srazil nad domácí branku. Další rohový kop pro hosty.
     
    58
    Michy Batshuayi měl namířeno směr domácí branka, jeho druhá klička mu ovšem nevyšla a míč si převzal jeden z hráčů domácí Borussie. Hra se tak otáčí na stranu Borussie hostující.
     
    57
    Piszczek vybojoval autové vhazování u pravé postranní čáry a poté poslal míč Reusovi, ten ho ale svou pravačkou za záda domácího brankáře nesklepl.
     
    55
    Žlutou kartu dostává Reece Oxford (Borussia Mönchengladbach).
     
    55
    Hosté si koledují, domácí jsou nyní lepším týmem a stále se víc a více snaží o srovnání stavu skóre. Zatím ale Dortmund drží své těsné vedení.
     
    53
    Dortmund byl pod tlakem a před Bürkim bylo pořádně rušno. Po několika odrazech míče skončil na těsně před brankovou čárou, až ho Castro odpálil do bezpečí.
     
    52
    Weigl byl v další šanci, ale obrana domácích ho zastavila. Domácí poté mířili do další šance a střela Gintera zaplula do rukavic Bürkiho.
     
    51
    Poté zahrávali domácí rohový kop a Bürki po hlavičce jednoho z hráčů Mönchengladbachu chytil míč do svých rukavic a hned na to ho odkopl od své branky.
     
    50
    Lars Stindl napálil míč z hranice velkého vápna, jeho rána ale doletěla jen vedle branky hostujícího celku.
     
    48
    Druhá půle začala rozhodně aktivněji, než ta první a nyní se hra otočila před branku hostů, kde operují hráči Mönchengladbachu.
     
    47
    Julian Weigl si vyskočil na vysoký míč, ale hlavou ho mezi tři tyče usměrnit nedokázal. Akce Dortmundu je tak u konce a do akce jdou znovu domácí.
     
    46
    Hazard se hned dostal do další akce před brankou hostů, ale Akanji dokázal včas zakročit a pomohl svému brankáři, který nemusel zasahovat.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Střely na branku: 1 – 1
     
    První poločas je za námi. Ze začátku nebyl k vidění oku lahodící fotbal. Postupem času ale začalo tempo hry nabývat na obrátkách a byly k vidění také šance na obou stranách. Do vedení se dostali hosté ve dvaatřicáté minutě, když přihrávku Schürrleho zužitkoval Marco Reus a dal tak Dortmundu vedení. Uvidíme, co nám přinese druhý poločas, který začne přibližně v 19:05.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    45+3
    A další spolupráce Schürrleho a Reuse znamenala nebezpečí před domácím brankovištěm, ale obrana Mönchengladbachu ho zažehnala.
     
    45+3
    A ještě měli na druhé straně možnost hosté, Schürrle ale zakončoval jen vedle domácí branky.
     
    45+2
    Dortmund chyboval v obraně a toho se snažili využít zase domácí hráči, ale do zakončení před brankou Dortmundu se nakonec vůbec nedostali.
     
    45+1
    Hazard se prosmýkl obraně domácích a dostal se ve velkém vápně do zakončení, míč ale poslal jen těsně vedle levé tyče Bürkiho brány.
     
    45
    Hlavní rozhodčí nastaví první poločas o tři minuty navíc.
     
    44
    Na druhé straně se do šance dostal Marco Reus, který ale svou akci do zdárného konce nedotáhl. Následuje tak odkop od domácí branky.
     
    43
    Také videorozhodčí potvrdil, že gólové situaci skutečně předcházel ofsajd a branka tak skutečně není uznána.
    42. Ofsajdová situace domácích.
     
    42
    Po něm domácí vsítili branku, ale radovali se předčasně. Jejich pokus byl totiž z ofsajdové pasti a sudí branku neuznává. Ale nakonec si vyžádal přímo na hřišti video a uvidíme, co kamera odhalí.
     
    41
    Další volný přímý kop pro Mönchengladbach.
     
    41
    Po této standardní situaci se domácí nedostali do výraznější šance, míč si poté sebrali hosté a míří s ním znovu na opačnou stranu hřiště.
     
    40
    Batshuayi zajel rukou do soupeře a poslal ho k zemi. Dostává za to žlutou kartu a domácí mají volný přímý kop.
     
    38
    Postupným útokem se Mönchengladbach dostal do dalšího náznaku šance, ale opět z toho nic nebylo. Borussia Dortmund tak stále drží těsný náskok.
     
    37
    Domácí do třetice neohrozili hostující branku, nyní byli v ofsajdové pasti a pravý postranní sudí zdvihl svůj praporek.
     
    35
    Oxford využil ztráty míče hostů a hned na to pálil rovnou bez přípravy na branku, kterou hájí Bürki, jenže balón skončil vysoko nad.
     
    34
    Poté to zkusili domácí středem hřiště, míč se dostal k nabíhajícímu Bobadillovi, který střílel po zemi, jenže to bylo hodně mimo.
     
    33
    Hosté notně ožili a hned po vstřelené brance zamířili znovu na polovinu Mönchengladbachu, kde střílel znovu Reus, ale tentokráte to mezi tři tyče nebylo.
    32. Marco REUS - 0:1
     
    32
    Dortmund právě vstřelil branku!
    Nyní se to už hostům povedlo a jdou do vedení z nenápadné akce. Na pravé straně velkého vápna vyslal střelou obloučkem MARCO REUS a míč pak doplachtil za záda domácího brankáře – 0:1. Asistence: André Schürrle.
     
    30
    Tempo hry se začíná zrychlovat a k vidění je už více šancí na obou stranách. Ta poslední byla z kopačku Batshuayie, který střílel ale jen vedle pravé tyče domácí branky.
     
    29
    Hosté se nadechli k dalšímu založení akce na polovině Mönchengladbachu, ale jejich střely vůbec branku Sommera neohrozily.
     
    28
    André Schürrle střílel z otočky na branku domácích, trefil ale pouze připraveného obránce domácích a ten míč okamžitě poslal do bezpečí.
     
    27
    Další pokus Hazarda byl mimo tři tyče, nicméně domácí hráči jsou v posledních chvílích hodně aktivní.
     
    26
    Hazard se dostal na hranici velkého vápna a vyslal střelu, která mířila před branku Dortmundu, jenže nakonec ji zastavil Bürki, který si připisuje další zákrok.
     
    24
    Další hráč hostujícího celku se ocitl na zemi. Hazard ho nechtěně zezadu trefil rukou a hned se svému soupeři omluvil.
     
    23
    Hostující brankář je už v pořádku a hra pokračuje dále. Následuje odkop od jeho branky. Útočit tak půjde Borussia Dortmund.
     
    22
    Raúl Bobadilla to sice určitě neudělal úmyslně, nicméně od hlavního rozhodčího dostává žlutou kartu. Bürki je stále ošetřován.
     
    21
    Bobadilla si nevšiml, že sudí u pravé postranní čáry mává ofsajd a ještě se pokusil naběhnutím před vybíhajícího brankáře hostů dokončit akci. Nakonec ho ale poslal k zemi a Bürki potřebuje ošetření.
     
    20
    Další pobyt na polovině Dortmundu domácím skončil a u míče jsou hosté. Ti se už snaží projít před branku Mönchengladbachu, ale zatím se jim to příliš nedaří.
     
    19
    Matthias Ginter střílel za obranou Dortmundu, nakonec balón sebral Bürki a poslal ho daleko od své brány.
     
    18
    Nyní byla k vidění série nepřesností na obou stranách. Míč už ale mají domácí hráči a míří s ním do blízkosti Bürkiho brány.
     
    16
    Žlutočerní se prodrali do blízkosti domácí branky, jenže Michy Batshuayi svou střelou napálil jen jednoho z domácích obránců.
     
    14
    Hosté ztratili míč v zárodku své akce a hned na to se dopředu dostali zase hráči Mönchengladbachu, Oxford ale svou střelu příliš přetáhl a míč skončil jen vysoko nad.
    13. Stindlovu střelu vyrazil brankář hostů.
     
    13
    Na druhé straně pak hned z rychlého protiútoku málem branku hostů ohrozili domácí hráči, střelu Larse Stindla ale do bezpečí vyboxoval Roman Bürki.
     
    12
    Schürle našel svou přihrávkou na levé straně Batshuayie, ale ten poté těsně před brankou Mönchengladbachu minul zařízení.
     
    10
    Ani nyní ale branku Mönchengladbachu neohrozili a domácí směřují do další útočné akce na polovinu Dortmundu.
     
    9
    Na druhé straně pak hosté vybojovali další rohový kop a v pokutovém území hlavičkoval Reus. Ale jeho pokus byl sražen za branku domácích a hosté si tak rohový kop zopakují.
     
    8
    Hofmann potáhl akci středem hřiště, jenže nikdo mu nesekundoval a rázem tak skončil další náznak akce na straně domácího Mönchengladbachu.
     
    7
    Zatím nesledujeme fotbal, který by oku lahodil. Zatím je to bez většího nasazení a nápadu.
     
    6
    Z této standardní situace ale nezapršelo a hned na to šli do rychlé akce fotbalisté Mönchengladbachu, jenže také obrana Dortmundu byla pozorná a akci zastavila.
     
    5
    Götze z pravé strany zakládal slibnou šanci, poté zvolil přihrávku do vápna, tam si ale vyskočil jeden z domácích a hlavou míč poslal za zadní čáru. Rohový kop pro Borussii Dortnund.
     
    4
    Dortmundští šli do dalšího úniku, ale nakonec se znovu nedostali do šance před domácí brankou. Obránci Mönchengladbachu jim balón sebrali.
     
    3
    Ale o míč přišli na polovině hřiště a ten si převzali hosté, kteří šli do zajímavé akce. Jenže Piszczek byl v ofsajdové pasti a to postrannímu sudímu neuniklo.
     
    3
    Łukasz Piszczek se snažil projít směrem na polovinu domácích, ale dobře nezpracoval míč a následně pak o něj také přišel. Domácí tak jdou do další akce.
     
    2
    Hned na to se zrodila standardní situace v podobě volného přímého kopu pro domácí, ale na centrovaný míč si nakonec Hofmann nedoběhl.
     
    1
    Domácí se hned na začátku prvního poločasu dostali na polovinu Dortmundu, ale brankáře hostů neohrozili.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    Borussia Mönchengladbach: Sommer – Oxford, Ginter, Vestergaard, Elvedi – J. Hofmann, Kramer, Zakaria, T. Hazard – Stindl (C), Bobadilla.
    Náhradníci: Sippel – Egbo, Grifo, Cuisance, Herrmann, Drmić.

    Borussia Dortmund: Bürki – Ł. Piszczek, Papastathopoulos, Akanji, Toljan – Weigl, G. Castro – Schürrle, M. Götze, Reus (C) – Batshuayi.
    Náhradníci: Weidenfeller – Zagadou, Toprak, Şahin, Dahoud, Isak, Pulisic.

    Rozhodčí: Dankert – Rohde, Hacker.
     
    Ze zápasu je pro Vás připraven online přenos, kterým Vás mile ráda provedu. Takže o nejdůležitější momenty a také videa z gólových příležitostí tak rozhodně nepřijdete. Přeji tedy všem příjemnou počtenou.
     
    Vzájemná utkání

    Oba celky se naposledy utkaly v září loňského roku a Borussia Dortmund tehdy doma smetla Mönchengladbach vysoko 6:1.
     
    Borussia Dortmund

    Hosté jsou v tabulce třetí a na svém kontě mají sedmatřicet bodů a zatím tak drží postupové pozice do Ligy mistrů a její skupinové fáze. Určitě by si rádi bodově ještě polepšili a na hřiště Mönchengladbachu tak jedou s jasným cílem, a sice bodovat, nejlépe však za tři body. Dortmund v tomto týdnu hrál v Evropské lize její vyřazovací část a nad Atalantou zvítězil 3:2 a má tak lepší pozici pro odvetu. Dnes nás čeká určitě zajímavý zápas, tak si ho nenechte ujít.
     
    Borussia Mönchengladbach

    Domácí Borussia Mönchengladbach je bundesligové tabulce na desátém místě a hraje tak zatím klidný střed tabulky. Na svém kontě mají fotbalisté tohoto týmu jednatřicet bodů a ještě mohou promluvit v bojích o fotbalovou Evropu. Na šestou pozici, která zaručuje postup do kvalifikace o Evropskou ligu ztrácejí tři body, na postup do skupinové fáze El čtyři body a do skupinové fáze Ligy mistrů pak bodů pět. Dnes by doma rádi bodovali, ale proti Dortmundu to budou mít hodně těžké.
     
    Hezký večer přeji všem příznivcům fotbalu. Dnes je na programu třiadvacáté kolo německé Bundesligy a my v jeho rámci budeme prostřednictvím tohoto online přenosu sledovat duel mezi týmy Borussia Mönchengladbach a Borussia Dortmund. Pojďme si oba celky přiblížit.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

    Vendula Zdražilová

    Branky: 32. Reus (Schürrle)

    Karty:   22. Bobadilla (MNC), 55. Oxford (MNC) – 40. Batshuayi (DOR), 69. G. Castro (DOR), 89. Bürki (DOR)


    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 11:2. Střely mimo: 8:2. Rohy: 6:5. Ofsajdy: 4:2. Fauly: 15:16.
    Borussia Mönchengladbach: Sommer – Oxford, Ginter, Vestergaard, Elvedi – J. Hofmann (71. Herrmann), Kramer, Zakaria (83. Cuisance), T. Hazard – Stindl (C), Bobadilla (79. Drmić).
    Náhradníci: Sippel – Egbo, Grifo, Cuisance, Herrmann, Drmić.

    Borussia Dortmund: Bürki – Ł. Piszczek, Papastathopoulos, Akanji, Toljan – Weigl, G. Castro – Schürrle (87. Toprak), M. Götze (74. Pulisic), Reus (C) (79. Dahoud) – Batshuayi.
    Náhradníci: Weidenfeller – Zagadou, Toprak, Şahin, Dahoud, Isak, Pulisic.

    Rozhodčí: Dankert – Rohde, Hacker

    Diváci: 54 018
    ocianews.com