Turín – Juventus 0:1 (kon.) | Benevento – Crotone 3:2 (kon.) | Bologna – Sassuolo 2:1 (kon.)
Neapol – Spal 1:0 (kon.) | Atalanta BC – Fiorentina 1:1 (kon.) | AC Milán – Sampdoria 1:0 (kon.)
konec
Bologna FC
2:1 (1:1)
US Sassuolo Calcio
Neděle 18.02.2018, 15:00 • Stadio Renato dall'Ara • Italská Serie A • 25. kolo
Předzápasové kurzy
    Tři body zůstávají v Bologni díky Ericku Pulgarovi, jenž rozhodl zápas z přímého kopu po faulu na Ladislava Krejčího

     
    Máme za sebou zápas, ve kterém určitě nevyhrál ten lepší, ale šťastnější. Lepší tým podle hry dnes bylo těžké určit. Obě mužstva měla své světlé i horší chvilky. Domácím patřil úvod prvního poločasu, hostům zase dvacetiminutovka ve druhém.
    Ačkoli měly oba týmy dobré šance, rozhodla jediná situace po faulu na Ladislava Krejčího. Přímý kop si vzal na starost Erick Pulgar a svojí točenou pravačkou se přihlásil do soutěže o gól kola.
    Hosté, ačkoli dohrávali o deseti, měli ještě poslední příležitost, ale v ní neskutečně selhal Antonino Ragusa, když z 6 metrů nedokázal nadvakrát překonat Antonia Miranteho. Ten byl dnes jedním z nejlepších hráčů Bologni. Mezi nimi byli určitě i Federico di Francesco a Andrea Poli.
    Na druhé straně táhl Sassuolo tradičně Matteo Politano, když se opět nedařilo nejspíš už promarněnému talentovi Domenicu Berardimu.
    Pro dnešek je to vše, sledujte i dál italský fotbal, u nějž se budu opět někdy těšit na viděnou! (16:59:48)
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Tým US Sassuolo Calcio bude střídat.
    Ze hřiště odejde Simone Missiroli. Na jeho místo přijde Nicholas Pierini.
    90+4. Antonino Ragusa (SAS)
     
    90+4
    Obrovskou šanci na vyrovnání zazdilo Sassuolo! Pol Lirola se vymotal z obležení, nacentroval na Antonina Ragusu, jenž z bezprostřední blízkosti hlavičkoval míč do Antonia Miranteho! Skvělý zákrok!
     
    90+3
    Antonino Ragusa (US Sassuolo Calcio) dostává žlutou kartu.
    Hostující útočník fauloval Andreu Poliho a poté si neodpustil pár slov pro rozhodčího.
     
    90+2
    Centr Pola Liroly odvrací Andrea Poli. Hosté budou vhazovat.
     
    90+1
    Do pokutového území domácích teď létá jeden centr za druhým. Ani Domenico Berardi, ani Francesco Magnanelli však neuspěli. Obrana Bologni drží.
     
    90
    Rozhodčí Paolo Tagliavento nastavuje ve druhé půli čtyři minuty.
     
    90
    Centr do pokutového území posílal z levé strany Pol Lirola, ten však byl odvrácen domácí obranou.
    87. Erick PULGAR - 2:1
     
    87
    Bologna právě vstřelila branku!

    Fantastický přímý kop z 25 vystřihl ERICK PULGAR! Chilský reprezentant v klidu přestřelil zeď a nedal žádnou šanci na zásah Andreovi Consiglimu!
    86. Červená karta po 2. žluté
     
    86
    Edoardo Goldaniga (US Sassuolo Calcio) dostává červenou kartu!
    Stoper hostů nešetrně prošlápl Ladislava Krejčího, rozhodčí Paolo Tagliavento vytáhl žlutou kartu, a protože byla druhá, opouští bývalá opora Palerma hřiště! Navíc tu bude nadějná standardka.
     
    85
    Tým US Sassuolo Calcio bude střídat.
    Ze hřiště odejde Khouma Babacar. Na jeho místo přijde Antonino Ragusa.
     
    84
    Domácí jsou v postupném útoku poněkud bezradní. Potvrdil to i Erick Pulgar, jenž nacentroval ze středu hřiště na Ladislava Krejčího. Český záložník však neměl příliš šancí proti dvojici González-Acerbi.
     
    83
    Tým Bologna FC bude střídat.
    Ze hřiště odejde Vassilis Torosidis. Na jeho místo přijde Filip Helander.
     
    82
    Rohový kop Domenica Berardiho neohrozil branku Antonia Miranteho, avšak při jednom ze soubojů se zranil Vassilis Torosidis. Ten už je nyní v péči lékařů.
    81. Luca Mazzitelli (SAS)
     
    81
    Velkou šanci teď zahodili hosté! Matteo Politano zamotal hlavu Emilu Krafthovi a přihrál Domenicu Berardimu, jenž posunul na Lucu Mazzitelliho. Nově příchozí záložník šel sám na brankáře Antonia Miranteho, svojí pumelicí však bývalého strážce branky Parmy nepropálil! Mirante vyrazil na rohový kop.
     
    79
    Oba týmy se snaží hru co nejvíce zjednodušit dlouhými míči na Mattiu Destra, respektive Khoumu Babacara. Ani jeden z útočníků se však proti přesile v obranách soupeřů nedokázal prosadit.
     
    78
    Sassuolo útočí v poslední době jen levou stranou. Na ní se objevil i Matteo Politano, jenž se snažil po kličkách obstřelovat svatyni Antonia Miranteho. Ani tentokrát však neuspěl, jeho střela se nevešla do branky.
     
    77
    Odvážně se pustil do souboje s Polem Lirolou Ladislav Krejčí. Český křídelník obral španělského obránce o míč a řítil se levou stranou vstříc pokutovému území. Španěl však včas svoji chybu stihl napravit.
     
    76
    Bologna převzala iniciativu ve středu hřiště. Dokazuje to i průnik Andrey Poliho. Ten se dostal na pravé straně přes všechny své soupeře a nacentroval po zemi do pokutového území. Tam byl ale připraven Francesco Acerbi.
     
    75
    Luca Mazzitelli se dostával k míči na levém křídle, ale v souboji o něj fauloval Emila Kraftha. Útočné choutky hostů i nadále slábnou.
     
    74
    Bologna se rozhodla zaútočit pravou stranou, centr Emila Kraftha však zablokoval první hráč, jímž byl Federico Peluso.
     
    72
    První šanci si po příchodu na hřiště po centru Pola Liroly připsal Luca Mazzitelli. Hlavou se snažil ohrozit Antonia Miranteho, ale jeho pokusu scházela razance i přesnost.
     
    71
    Tým Bologna FC bude střídat.
    Ze hřiště odejde Blerim Džemaili. Na jeho místo přijde Ladislav Krejčí.
     
    70
    Tým US Sassuolo Calcio bude střídat.
    Ze hřiště odejde Alfred Duncan. Na jeho místo přijde Luca Mazzitelli.
     
    70
    Centr Domenica Berardiho od rohového praporku byl nebezpečnější, než by se na první pohled zdálo. Propadl totiž pokutovým územím až k Matteu Politanovi, jehož střela byla zblokována dvěma hráči domácích.
     
    69
    Nadějnou situaci zahodili hosté. Po chybě Ericka Pulgara šli čtyři proti třem bránícím hráčům. Alfred Duncan nabídl míč Domenicu Berardimu, ale jeho střela byla zblokována.
     
    68
    Pol Lirola se rozhodl zprava nacentrovat do pokutového území, v němž hledat Alfreda Duncana. Vysoký balón však včas zkrotil Antonio Mirante.
     
    67
    Sassuolo se snažilo zaútočit levou stranou prostřednictvím Mattea Politana, jeho kombinaci s Federicem Pelusem však překazil Andrea Poli.
     
    66
    Roh Bologni zahrával Blerim Džemaili. Ten sice našel hlavu Felipe Avenattiho, ale mladý Uruguayec fauloval ve vzdušném souboji brankáře Andreu Consigliho.
     
    65
    Bologna se osměluje. Erick Pulgar vyzval na levé straně pokutového území Mattiu Destra, jehož centr byl zblokovaný na rohový kop.
     
    63
    Kombinace domácích na polovině Sassuola skončila nepřesnou přihrávkou Ericka Pulgara na Felipe Avenattiho. Sassuolo začíná hrát opatrněji.
     
    62
    Rohový kop zahrával Blerim Džemaili, ale nebezpečí nepřinesl. Obrana v čele s Francescem Acerbim odolala.
    61. Šance domácího týmu
     
    61
    Velkou šanci měli tentokrát domácí! Z pravé strany nacentroval Emil Krafth, hledal Mattiu Destra, místo něj se do míče položil hostující obránce Pol Lirola. Ten chtěl míč odvrátit do bezpečí, ale vlastní branku minul jen o pár centimetrů! Bologna bude mít k dispozici rohový kop.
     
    60
    Edoardo Goldaniga (US Sassuolo Calcio) dostává žlutou kartu.
    Stoper hostů zastavil nadějný protiútok vedený Mattiou Destrem.
     
    59
    Sassuolo je čím dál aktivnější. Dokumentuje to i centr Pola Liroly z pravého křídla. Na něj si sice nikdo nenaběhl, ale Bologna se v těchto chvílích nedostává k míči. Beppe Iachini asi v kabině zvýšil na své hráče hlas.
     
    58
    Centr Domenica Berardiho od rohového praporku našel hlavu Mattea Politana na přední tyči. Ten však hlavičku namířil vysoko nad branku Antonia Miranteho.
     
    57
    Hosté jsou i nadále lepší. Tentokrát zakončoval Matteo Politano po přihrávce z pravé strany. Nebýt blokujícího Emila Kraftha, měnilo by se skóre. Takto přežila Bologna akci za cenu rohového kopu.
     
    56
    Další šance Sassuola přišla z levého křídla. Tam Matteo Politano nejprve zamotal hlavu Emilu Krafthovi, jeho následný centr propadl pokutovým územím na Khoumu Babacara. Jeho střela však minula cíl asi o tři metry.
     
    54
    Tým Bologna FC bude střídat.
    Ze hřiště odejde César Falletti. Na jeho místo přijde Felipe Avenatti.
     
    54
    Sassuolo hrozí z protiútoků! Tentokrát se levou stranou proběhl Matteo Politano, poslal přízemní centr do pokutového území, kde z první napálil balón Khouma Babacar. Neposlušný míč však před zakončením senegalského reprezentanta skočil, a tak letěl vysoko na tribuny stadionu.
     
    53
    Domácí uklidňují hru rozvážnou rozehrávkou na vlastní polovině hřiště.
     
    52
    Matteo Politano rozehrával další rohový kop z levé strany, našel Francesca Acerbiho, ten si však pomohl ve vzduchu faulem. Postiženým byl obránce Vassilis Torosidis.
     
    51
    Federico di Francesco zkusil nacentrovat do velkého vápna z pravého křídla, míč byl však příliš dlouhý. Obrana Sassuola neměla příliš práce.
     
    50
    Začíná se hrát ve zběsilém tempu. Protiútok Sassuola skončil centrem zblokovanou střelou Mattea Politana na rohový kop. ten zahrával Domenico Berardi, z něj však nic nevzešlo.
    49. Mattia Destro (BLG)
     
    49
    Velkou šanci spálili domácí! Centr Blerima Džemailiho napálil v záklonu Mattia Destro do protipohybu Andrey Consigliho, ten se všal vytasil se skvělým zákrokem!
     
    48
    Bologna přistupuje k začátku druhého poločasu stejně jako k prvnímu. César Falletti byl ten, který se snažil poslat míč do středu pokutového území z levé strany, poslal ho však jen mimo hřiště. Andrea Consigli bude odkopávat od branky.
     
    46
    Oba týmy nastoupily do druhé půle ve stejných sestavách.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou poměrně pohledný první poločas, alespoň na to, že proti sobě hrají týmy, které produktivitou zrovna nehýří. Začátek zápasu patřil jasně domácí Bologni, která se zaslouženě dostala do vedení. Střelec byl poněkud překvapivý – Andrea Poli.
    Po úvodní brance se však Sassuolo osmělilo a co bylo důležitější – Bologna přestala hrát. Útoky Sassuola zprvu končily na skvělém brankáři Mirantem, ani ten však nemohl nic dělat proti zakončení Khoumy Babacara ze dvou metrů poté, co stopeři nedokázali odvrátit centr Domenica Berardiho.
    Čeká nás rozhodně zajímavý druhý poločas, oba týmy potřebují body, a tak se dá předpokládat, že půjdou na vítězství. Komu se povede udělat kýžený krok? To se dozvíme už za chvíli. Druhý poločas začne zhruba v 16:04.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Centr Pola Liroly z pravé strany sice málem našel Mattea Politana v pokutovém území, hostující útočník však ve vzduchu fauloval.
     
    45
    Hlavní rozhodčí zápasu nastavuje v prvním poločase jedinou minutu.
     
    44
    Velkou příležitost teď spáli Alfred Duncan. K němu dostal míč dnes neviditelný Domenico Berardi, hostující záložník si ovšem špatně zpracoval míč a z úhlu už Antonia Miranteho neohrozil.
     
    43
    Hosté na chvilku přišpendlili Bolognu před svoji vlastní bránu, domácí si nakonec se situací u svého vlastního rohového praporku poradili.
     
    42
    Snaha Bologni o útok středem hřiště nevyšla. Andrea Poli byl totiž faulován ve středu pole Alfredem Duncanem.
     
    41
    Hostů je najednou plné hřiště. Po chybné rozehrávce Sebastiana de Maia se k míči dostal Simone Missiroli, jeho průnik byl však nakonec zastaven Erickem Pulgarem.
     
    40
    I druhou branku dnešního zápasu kontroloval Paolo Tagliavento na videu, i tentokrát dospěl k závěru, že gól padl v souladu s pravidly.
    38. Khouma BABACAR - 1:1
     
    38
    Sassuolo právě vstřelilo branku!

    Rohový kop se Domenicu Berardimu povedl skvěle! Po rozehrávce nakrátko se dostal k centru do středu malého vápna, kde si míč našel KHOUMA BABACAR. Ten se dokázal nejlépe zorientovat a z bezprostřední blízkosti dostal míč do branky Antonia Miranteho!
     
    37
    Sebastien de Maio (Bologna FC) dostává žlutou kartu.
    Italský obránce si chtěl slovně vyřídit nějaký problém s hlavním rozhodčím, ten však byl neoblomný.
     
    37
    Sassuolo zaútočilo opět zprava. K míči se dostal Simone Missiroli, ale jeho centr se stal kořistí Giancarla Gonzáleze. Celá akce končí rohovým kopem pro hosty.
     
    36
    Střelu si připsal i Vassilis Torosidis. Řecký obránce vypálil z dobrých 35 metrů, ale Andreu Consigliho neohrozil. Míč zamíčil vysoko nad branku.
    35. Blerim Džemaili (BLG)
     
    35
    Postupný útok Bologni přinesl velkou šanci na zvýšení vedení. K míči se na levé straně dostal Blerim Džemaili, který se pravačkou snažil obstřelit Andreu Consigliho, ten však mrštným skokem zabránil další brance!
     
    33
    Přímý kop rozehrál hostující Francesco Magnanelli na Pola Lirolu, s jehož centrem si však poradil Sebastian de Maio.
     
    32
    Sledujeme v posledních sekundách neurovnanou pasáž, kdy se hraje ve středu pole. Píšťalka Paola Tagliaventa je v plné pohotovosti, hráči obou týmů si totiž pomáhají prostředky v rozporu s pravidly.
     
    30
    César Falletti si myslel, že půjde sám z levé strany na branku Andrey Consigliho, ale zastavil ho praporek pomezního rozhodčího, který signalizoval ofsajd.
     
    29
    Federico Peluso (US Sassuolo Calcio) dostává žlutou kartu.
    Hostující obránce zkosil ve středu pole Ericka Pulgara.
    28. Khouma Babacar (SAS)
     
    28
    Antonio Mirante drží domácím vedení! Tentokrát se vyznamenal po centru Francesca Acerbiho, který se vydal na útočný výlet. Jeho míč šikovně ke vzdálenější tyči tečoval Khouma Babacar, ale Mirante se vytasil se skvělým zákrokem na brankové čáře!
     
    27
    Akce Bologni na pravé straně, do níž se zapojili Blerim Džemaili a Andrea Poli skončila střelou Federica di Francesca z 25 metrů. Ta však nebezpečná nebyla a skončila vedle.
     
    26
    Domácí zaútočili opět na pravém křídle. Kombinace Erika Kraftha s Federicem di Francescem skončila centrem prvního jmenovaného, na místě byl však Francesco Acerbi, jenž odvrátil do bezpečí.
     
    24
    Hezkou kombinací se prezentovali hosté. Dlouhý míč za obranu sice Khouma Babacar nezpracoval, ale nabídl míč v pokutovém území Matteu Politanovi. Italský křídelník se centrem snažil oslovit Simone Missiroliho, toho na poslední chvíli zakřižoval Erick Pulgar.
     
    23
    Sassuolo zamklo domácí na vlastní polovině. Tentokrát z toho byl centr Mattea Politana, před Khomou Babacarem však odvrátil Giancarlo González.
     
    22
    Nepřesnou rozehrávkou se prezentoval Giancarlo González. Sassuolo bude vhazovat.
     
    21
    Začíná se hrát ve velkém tempu. Matteo Politano se dostal tentokrát k centru na levém křídle, v pokutovém území však byli jen obránci Bologni.
    20. Matteo Politano (SAS)
     
    20
    Obrovská šance pro hosty! Propadnutí domácích ve středu pole se snažil využít Domenico Berardi, který přihrál do uličky Matteu Politanovi. Prominentní střelec Sassuola šel sám na Antonia Miranteho, brankář Bologni však skvěle zareagoval na Politanovu střelu po zemi na vzdálenější tyč!
     
    19
    Domácí začínají hrát na protiútoky, které jsou nebezpečné. V jednom z nich vyslal na pravé straně Federico di Francesco Emila Kraftha, centr švédského reprezentanta však zablokoval Francesco Acerbi.
     
    18
    Rohový kop Domenica Berardiho našel hlavu Khoumy Babacara, senegalský střelec však hlavičkoval v záklonu, a tak žádné starosti Antoniu Mirantemu nepřivodil.
     
    17
    Alfred Duncan se snažil napravit svoji chybu před první brankou, jeho centr však našel jen Pola Lirolu na pravém křídle. Ten zkoušel poslat míč do pokutového území, jeho snahu však překazil Vassilis Torosidis. Sassuolo bude zahrávat rohový kop.
     
    16
    Zatím neviditelný Khouma Babacar dal o sobě vědět centrem z pravé strany do pokutového území. Tam však úřadoval Giancarlo González.
     
    15
    Přetažený centr z přímého kopu měl najít na zadní tyči Franca Pelusa, byl však příliš dlouhý a skončil za brankou Antonia Miranteho.
     
    15
    Na levé straně byl faulován Emilem Krafthem Matteo Politano, hosté budou mít k dispozici nebezpečnou standardku.
     
    14
    Hosté najednou začínají útočit. Na pravé straně se dostal k centru zkušený Simone Missiroli, s ním si však poradil Sebastian de Maio.
    12. Andrea POLI - 1:0
     
    12
    Bologna právě vstřelila branku!

    Obrovské chyby Alfreda Duncana využili domácí skvěle! Na pravé straně se totiž dostal k centru Federico di Francesco a jeho sražený míč Francescem Magnanellim uklidil do sítě sváteční střelec ANDREA POLI. Rozhodčí Tagliavento ještě kontroloval prostřednictvím videa případný ofsajd, ale branka nakonec byla uznána!
     
    11
    Sassuolo tentokrát zaútočilo po pravé straně. Akce však skončila faulem krajního obránce Pola Liroly. Bologna bude rozehrávat volný kop.
     
    10
    Z levé strany se probíjel do pokutového území opět Mattia Destro, tentokrát jeho snahu překazil kapitán hostů Francesco Magnanelli.
     
    9
    I hosté předvedli, že umějí zaútočit. Na levé straně se k míči dostal Federico Peluso, ale jeho centr se stal kořistí Antonia Miranteho.
     
    8
    Sassuolo zatím hraje hodně pasivně. Svěřenci Iachiniho by měli hru co nejdříve změnit. Varováním budiž centr Vassilise Torosidise z levého křídla. Ten ale odvrátil Edoardo Goldaniga.
     
    6
    Bologna je hodně rozvážná v rozehrávce na vlastní polovině hřiště. Její další akce mířila středem hřiště, kde si balón po přihrávce Blerima Džemailiho zpracoval Mattia Destro. Domácí snajpr se dostal přes dva obránce a po zemi zakončil na bližší tyči. Skvělý zákrok nohou však předvedl Andrea Consigli.
     
    5
    Erick Pulgar se snažil hledat na pravém křídle Federica di Francesca, ale jeho míč byl příliš dlouhý. Hosté budou vhazovat.
     
    3
    První minuty patří Bologni, tentokrát se však nedomluvili zkušený Vassilis Torosidis s Césarem Fallettim. Pro míč v pokutovém území si došel Andrea Consigli.
     
    2
    Krásná kombinace domácích skončila nebezpečným zakončením. Akci zakládal Erick Pulgar, jenž přihrával Blerimu Džemailimu. Ten z první posunul na Federica di Francesca, jehož přízemní střela jen těsně minula pravou tyč branky Sassuola.
     
    1
    První útok Bologni po výkopu se neujal. Míč za obranu si zpracovával Federico di Francesco, ale proti němu skvěle vyběhl Andrea Consigli. Ten byl navíc mladým útočníkem domácích faulován.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Hráči obou týmů se už pomalu připravují k vyběhnutí na mokrý trávník stadionu Renata dall'Ary.
     
    Na stadionu Renata dall'Ary by měla oslavit své padesáté narozeniny legenda domácích Beppe Signori. Bývalý italský reprezentační útočník strávil v Bologni sedm let, během kterých vstřelil ve 142 zápasech 78 branek.
     
    Úvodní sestavy:

    Bologna FC: Mirante (C) – Krafth, G. González, De Maio, Torosidis – Džemaili, Pulgar, A. Poli – Falletti, Destro, Di Francesco.
    Náhradníci: Santurro, Ravaglia – Á. Nagy, Orsolini, Krejčí, Crisetig, Helander, Avenatti, S. Romagnoli, Ch. Keita, Donsah.
    Trenér: Roberto Donadoni.

    US Sassuolo Calcio: Consigli – Lirola, Goldaniga, Acerbi, Peluso – Missiroli, Magnanelli (C), Duncan – D. Berardi, Babacar, Politano.
    Náhradníci: Pegolo – Lemos, L. Mazzitelli, Biondini, Matri, Sensi, Pierini, Rogério, Cassata, Dell'Orco, Ragusa, Adjapong.
    Trenér: Giuseppe Iachini.

    Rozhodčí: Tagliavento – Prenna, Colarossi.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

    Trenér Sassuola Iachini posílá na trávník to nejsilnější, co má momentálně k dispozici

    Ladislav Krejčí bude i dnes začínat na lavičce náhradníků

     
    Hlavním rozhodčím dnešního duelu bude Paolo Tagliavento. Pětačtyřicetiletý matador mezi rozhodčími se v dosavadním průběhu letošního ročníku Serie A objevil v nominaci jen jedenáctkrát. Mimo to si zapískal i tři zápasy v Lize mistrů. V italské lize ukázal dosud rodák z Terni hráčům 45 žlutých a 2 červené karty. Kromě toho nařídil i 4 pokutové kopy. Na čarách mu budou pomáhat pánové Prenna a Colarossi.
     
    Hostujícímu Sassuolu bude chybět jediný hráč – nizozemský stoper Timo Letschert si na začátku října minulého roku poranil koleno, a tak pauzíruje už téměř pět měsíců. Čtyřiadvacetiletý obránce by měl být fit na začátku března.
     
    Jak jsme již zmínili, domácí Bologni bude citelně scházet její nejlepší hráč a střelec Simone Verdi. Pětadvacetiletý útočník má svalové problémy a v tomto měsíci si již nezahraje. Zkušený brankář Angelo da Costa rovněž nenastoupí, neboť si pochroumal bederní páteř.
    Horší je to však s karetními absencemi. Kvůli červeným kartám v minulém kole nenastoupí krajní beci Ibrahima Mbaye a Adam Masina. Pátou žlutou kartu si navíc připsal i zkušený snajpr Rodrigo Palacio. Uvidíme, jak si domácí s absencemi poradí.
     
    Vzájemné zápasy
    V utkáních mezi Bolognou a Sassuolem moc branek nepadá. Jen dvakrát ze sedmi posledních klání padla víc než jedna. V poslední době je úspěšnější Bologna, která svého soupeře porazila třikrát ze čtyř posledních utkání.
    Ve prospěch Sassuola tak může hrát jen další statistika – od roku 2013 se nikdy nestalo, aby domácí tým vyhrál. Bologna to navíc dokázala naposledy před devíti lety.
     
    Bologna FC zažívá průměrnou sezonu. Neútočí na pohárové příčky, ani není přímo ohrožená sestupem. Poslední zápasy však dávají najevo, že tým trenéra Roberta Donadoniho neprožívá dobré období. Z posledních šesti zápasů prohráli domácí hned pětkrát a zvítězili jen nad posledním Beneventem.
    Mužstvo táhne dvojice Simone Verdi Rodrigo Palacio. Především první jmenovaný je duší Bologni, který vstřelila dosud 29 branek. Verdi se podílel na 14 z nich (6 branek, 8 asistencí). Jak on, tak Palacio budou domácím v zítřejším utkání chybět. Donadoni musí vyřešit, jak tuto citelnou ztrátu nahradit.
    Trenér týmu, ve kterém stále působí i český záložník Ladislav Krejčí, bude muset přijít i na to, jak motivovat svoje hráče, aby dosáhli dobrého výsledku na Stadio Renato dall'Ara. Bologna patří totiž mezi týmy s nejhorší bilancí na domácích trávnících, kde vyhrála jen třikrát.

    Pokud má někdo ještě horší formu než Bologna, je to právě US Sassuolo Calcio. Pokud domácí v posledních šesti zápasech zvítězili jen jednou, hostům se to nepodařilo. V té době uhráli jen tři remízy a celkové skóre 2:13 z těchto klání naznačuje, že by se mělo něco rázně změnit. Sassuolo naposledy porazilo Inter Milán den před Vánocemi. Od té doby se žádný podobný úspěch nedostavil.
    Svěřence trenéra Giuseppe Iachiniho trápí především útok. Ten totiž zaznamenal ve 24 zápasech jen 14 branek – tedy stejný počet, o který se zasloužil Simone Verdi! V tomto ohledu je Sassuolo nejhorším týmem Serie A – dokonce i Benevento vstřelilo více gólů. I proto je nejlepším střelcem týmu společně s Mateem Politanem veterán italských trávníků Alessandro Matri s pouhými třemi brankami.
    Ani obrana Sassuolu příliš nepomáhá. Jedenačtyřicet inkasovaných branek znamená nejhorší defenzívu mezi týmy, které nejsou v sestupové zóně. Hodně tomu pomohl i sedmigólový příděl od Juventusu. Pokud by něco mělo hostům pomoci, pak fakt, že venku hrají, podobně jako jejich soupeř, lépe než doma. Využije Sassuolo i toho, že domácím bude kvůli kartám chybět několik klíčových hráčů? To se dozvíme už dnes odpoledne.
     
    Hezký den všem příznivcům fotbalu, zvláště toho italského. Již dnes odpoledne nás čeká utkání 25. kola mezi týmy Bologna FC a US Sassuolo Calcio. Obě mužstva dělí v tabulce jen čtyři body, a tak se dá čekat vyrovnaná podívaná. Utkání začíná v 15:00.

    Stanislav Mohorita

    Branky: 12. A. Poli, 87. Pulgar – 38. Babacar

    Karty:   37. De Maio (BLG) – 29. Peluso (SAS), 60. Goldaniga (SAS), 90+3. Ragusa (SAS)   86. Goldaniga (SAS)


    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 6:7. Střely mimo: 4:7. Rohy: 2:9. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 11:18.
    Bologna FC: Mirante (C) – Krafth, G. González, De Maio, Torosidis (83. Helander) – Džemaili (71. Krejčí), Pulgar, A. Poli – Falletti (54. Avenatti), Destro, Di Francesco.
    Náhradníci: Santurro, Ravaglia – Á. Nagy, Orsolini, Krejčí, Crisetig, Helander, Avenatti, S. Romagnoli, Ch. Keita, Donsah.

    US Sassuolo Calcio: Consigli – Lirola, Goldaniga, Acerbi, Peluso – Missiroli (90+4. Pierini), Magnanelli (C), Duncan (70. L. Mazzitelli) – D. Berardi, Babacar (85. Ragusa), Politano.
    Náhradníci: Pegolo – Lemos, L. Mazzitelli, Biondini, Matri, Sensi, Pierini, Rogério, Cassata, Dell'Orco, Ragusa, Adjapong.

    Rozhodčí: Tagliavento – Prenna, Colarossi
    ocianews.com