Mountfield HK – Sparta 4:2 (kon.) | Č. Budějovice – Kometa Brno 5:2 (kon.) | Třinec – Letňany 5:1 (kon.)
Havířov – Mladá Boleslav 0:1 (kon.) | Kladno – Zlín 5:2 (kon.) | Pardubice – Liberec 1:2 (kon.)
Olomouc – Vsetín 2:1 (kon.) | HC Litvínov – Warriors Brno 6:0 (kon.) | Slavia – Vítkovice 1:6 (kon.)
Havlíčkův Brod – Žďár n/S 1:0 (kon.)
konec
HC Motor České Budějovice
5:2 (0:0, 3:1, 2:1)
HC Kometa Brno
Pátek 23.02.2018, 15:00 • Budvar aréna • Extraliga staršího dorostu • 23. kolo
Partner:
     
    Děkuji vám za pozornost, z tohoto utkání je to již vše. (17:00:22)
     
    Je dobojováno. Motor v zápase ani jednou neprohrával. Nejnadějnější stav pro Kometu, kdy bylo vyrovnáno 1:1, trval necelou minutu. Českobudějovičtí si utkání pohlídali a zaslouženě berou tři body.
     
    Konec zápasu.
     
    59:41
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Hra se šesti hráči v poli se Kometě nevyplatila. Českobudějovičtí definitivně pojišťují své vítězství. Šimon Masopust poslal přihrávku MICHALU SILNÉMU, který ze středního pásma zasazuje Kometě poslední úder! Asistence: Šimon Masopust, Matěj Šafář.
     
    59:07
    Martin Holata míří na střídačku svého týmu! Kometa hraje s odkrytými zády!
     
    58:19
    Jakub Čížek v dalším samostatném úniku! Tentokrát zkusil rozhýbat Holatu a zakončit z bekhendu. Brněnský brankář se ale dobře přemístil a betonem si místo u své levé tyče pohlídal.
     
    57:36
    Daniel Kavický z první trefuje jen zadní mantinel. Matěj Šafář se poté vrací na ledovou plochu, Českobudějovičtí jsou v plném počtu.
     
    56:30
    Kometa celkem logicky začíná tlačit na svého soupeře. Nyní nahazuje puk za Svobodu a bude chtít určitě vymyslet něco kloudného směrem dopředu.
     
    55:57
    Na pravý kruh dostal přihrávku Marek Minárik, který však nevystřelil z první. Počkal, než se Svoboda přesune, a poté to zkusil do jeho protipohybu. Jen těsně minul horní růžek domácí branky.
     
    55:33
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice (Šafář – 2 min., sekání).
     
    54:32
    Adamu Popelkovi střela z dobré pozice úplně nesedla. Daniel Svoboda kryje puk v lapačce, bude se vhazovat po jeho levici.
     
    53:39
    Adam Studený nezpracoval u vrcholku jednoho z kruhů kotouč dobře a dobře zakročil Milan Petřík, který skočil po puku a dostal jej tak ze třetiny Motoru.
     
    52:21
    Jakub Čížek v akci i podruhé. I bez rukavice dokázal založit útok. Po přejetí útočné modré našel zadovkou Aleše Řezáče, který o puk následně ale přichází.
     
    51:33
    Jakub Čížek pálil z pravého kruhu z pohledu brankáře, jeho pokus ale srazil poslední brněnský obránce.
     
    50:32
    Kometa právě vstřelila branku!
    Brno se Budějovickým přibližuje na rozdíl dvou branek! Body si za tento gól zapisují hráči, jenž jsou v dnešním utkání asi nejaktivnějšími ze svého týmu. Michal Kunc prodloužil na vzdálenější tyč, kde už číhal duchapřítomný VOJTĚCH KADLIC. Asistence: Michal Kunc, Marek Minárik.
     
    48:55
    Nyní se po puku před brankou natahoval Milan Petřík, jenže rychlý pas nezachytil. Mezitím se Brňané vrací do plného počtu.
     
    48:32
    Matouš Hrubec se hnal do zakončení poté, co se puk odrazil od zadního mantinelu před brankoviště hostů. Holata ale situaci vyřešil nejlépe, jak mohl, a puk holí odpálil pryč od své branky.
     
    47:39
    Kadlic chytře hledal někoho na vzdálenější tyči. Konkrétně se pokusil nalézt Minárika, který ale prudkou přihrávku nenasměroval mezi tři tyče a ani ji nezpracoval.
     
    46:40
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice (Pánek – 2 min., podražení).
     
    46:28
    Pánek zkusil nahodit od modré čáry, ale trefil jen mezi kruhy stojícího Josefa Melichara. Na druhou stranu s kotoučem na holi tak míří Kometa.
     
    45:27
    Aleš Řezáč přispěchal s další jeho střelou. Tentokrát ale netrefil, jak by chtěl, a kotouč skončil mimo branku. Kotouč se svezl po mantinelu až do středního pásma.
     
    44:33
    Z levého kruhu z pohledu brankáře pálil na vzdálenější horní roh branky Milan Petřík. Pokus to nebyl vůbec špatný, ale Holata puk na poslední chvíli vytěsnil mimo tři tyče!
     
    43:11
    Od modré nahazoval Patrik Vašíček a nakonec vybojoval vhazování v útočném pásmu. Jeho nahození ale nebylo nijak nebezpečné. Svoboda si pro něj sáhl lapačkou.
     
    42:14
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Je to o tři branky! Šimon Masopust vybojoval kotouč za brankou Brna, aby jej následně nasměroval na najíždějícího si VOJTĚCHA KRCHA. Domácí centr poté propálil naprosto bez problémů! Asistence: Šimon Masopust.
     
    42:01
    Jan Holemý nerozehrál příliš dobře! Vojtěch Krcho mu sebral kotouč, ale ke střele se nedostal. Holemý se totiž dostal k puku zpět.
     
    41:04
    Na druhé straně přispěchal s neméně dobrou střelou Aleš Řezáč. Zkusil to z úhlu k bližší tyči, nicméně i proti jeho pokusu dobře zasáhl brankář. Holata jeho pokus taktéž krotí ve výstroji.
     
    40:30
    Domácí ztratili puk při rozehrávce v obranném pásmu, z čehož mohl těžit Michal Kunc. Jeho svižnou střelu uschoval Svoboda ve své výstroji.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Druhá perioda už byla na góly o něco bohatší. Motor dokázal vsítit rovnou tři branky, Kometa jednu. Brňané drželi nerozhodný stav necelou minutu, poté domácí vzali zápas do svých rukou a nyní to jsou oni, kdo je na ledě o něco lepším týmem. Další třetina začne přibližně v 16:30.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    38:55
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Nyní už to skutečně o tři přesné trefy je. Motor si vytvořil tlak, který nakonec zužitkoval. Do střelecké listiny se zapisuje FRANTIŠEK SCHWARTZ. Asistence: Václav Svach.
     
    38:19
    Mohlo to být o tři přesné zásahy! Vojtěch Krcho se zmocnil puku a octil se tváří v tvář brněnskému brankáři. Krcho to zkusil mezi betony, ty ale Holata secvakl včas.
     
    36:46
    Minárik jel s kotoučem po křídle. Poté ho zkusil procpat před branku, kam si najížděl Kadlic. Přihrávka však neprošla, domácí obránce ji včas zneškodnil.
     
    35:39
    Z modré útočné čáry pálil Jan Holemý, ovšem jeho střelu srazil jeden z českobudějovických hráčů mimo.
     
    34:38
    Hrubec vypíchl kotouč jednomu z obránců Komety v obranném pásmu hostů. Holata měl ale k puku nejblíže a žádnou šanci pro domácí tým svým vyjetím nedovolil.
     
    34:06
    Na druhé straně musel být pozorný také českobudějovický brankář. Daniel Svoboda ale nahození od modré čáry po celou dobu letu kontroloval a poté pro něj nebyl problém ukrýt jej v lapačce.
     
    33:53
    Václav Svach to zkusil od modré čáry. Jeho projektil nebyl vůbec špatný, ale nakonec proletěl jen mimo pravou tyč Holatovy branky.
     
    32:44
    Zajíček se dostal zadarmo ke kotouči, čehož ale nevyužil. Do cesty se mu postavil Josef Melichar, který ho nepustil dále k brance.
     
    31:52
    Delší dobu kombinují Brňané ve svém útočném pásmu, k žádné nebezpečnější střele tato kombinace prozatím nevedla.
     
    30:39
    Další dobrá šance, tentokrát pro Kometu! Marek Minárik dostal dobrou přihrávku do jízdy, pálit ale nemohl, v cestě mu totiž stál jeden z domácích beků. Minárik se poté dostal ze střeleckého úhlu, a tak zkusil jen postrčit kotouč na brankoviště, nicméně také neúspěšně.
     
    29:30
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Vyrovnaný stav však netrvá vůbec dlouho, Motor si bere vedení zpět! Po zákroku Holaty nastala v brankovišti skrumáž, ve které se nejlépe zorientoval TOMÁŠ HUBATA. Ten procpal kotouč až za brankovou čáru! Asistence: Jakub Čížek, Matouš Hrubec.
     
    28:50
    Kometa právě vstřelila branku!
    Máme vyrovnáno, Motor inkasuje ve vlastním oslabení! Adam Studený přenechal puk RADKU KUČEŘÍKOVI, který se krásným způsobem proháčkoval až před Svobodu. Před domácím brankářem už si poté Kučeřík počínal suverénně. Asistence: Adam Studený.
     
    28:35
    Adam Studený zachytil nepřesnou rozehrávku Krcha. Kometa drží kotouč a může se osvobodit.
     
    27:53
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Meluzín – 2 min., sekání).
     
    26:59
    Vojtěch Krcho vrátil přihrávku Jakubu Čížkovi. Právě Čížek se poté ocitl před Holatovou svatyní. Zkusil zacílit na bližší tyč, jenže tam brněnský brankář nastavil svou lapačku a bylo po akci.
     
    26:07
    Další vyloučení. Motor bude hrát ve čtyřech proti třem! Adam Studený inkasuje od rozhodčích dvě minuty za podražení.
     
    25:18
    Hraje se ve čtyřech hráčích na obou stranách. Michal Kunc využil většího prostoru. Sám se dostal až před Svobodu. Domácí brankář ho však vybruslil a navíc Kunc tři tyče netrefil.
     
    24:49
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice (Masopust – 2 min., podražení).
     
    24:44
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Meluzín – 2 min., sekání).
     
    24:00
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Úvodní gól je tu! Museli jsme si na něj počkat až do druhé třetiny. Patrik Škola poslal přihrávku na MATOUŠE HRUBCE, jenž se ocitl v samostatném úniku, který z forhendu bezpečně proměňuje. Asistence: Patrik Škola, Jakub Čížek.
     
    23:31
    Radek Kučeřík dostal nabito do velmi dobré pozice, kam si sjel. Střela z prvního doteku mu ale vůbec nesedla. Žádné ohrožení branky se nekoná.
     
    22:18
    Nahození Matěje Šafáře po celou dobu letu Holata viděl, a proto neměl s vykopnutím kotouče problém. Šafář zkusil vystřelit i o chvíli později, to ale trefil jen prvního clonícího hráče.
     
    21:26
    Obrovská šance Motoru, jak jít do vedení, zůstává nevyužita! Jakub Čížek se dostal do samostatného úniku. Zkusil zakončit z forhendu, ale Holata si na kotouč sáhl a stihl ho vyrazit!
     
    20:21
    Vojtěch Kadlic z rohu kluziště v útočném pásmu Komety zkusil poslat přihrávku přímo před branku. Tam ale nikdo z jeho spřízněných hráčů nebyl a pro Michala Silného nebylo nic těžké následně vyvést kotouč ze třetiny.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Konec úvodního dějství, oba týmy měly své šance, ty ale zůstávají nevyužity. Hraje se zatím vcelku vyrovnané utkání. Druhá třetina začne přibližně v 15:44.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:17
    Richard Zajíček se pokusil zakončit, ale domácí obrana mu k tomu moc prostoru nedala a střelu až na Svobodu nepropustila.
     
    18:38
    Richard Zajíček měl původně dostat přihrávku do středního pásma, ale nakonec je z rozehrávky Komety zakázané uvolnění. Hra se vrací před Martina Holatu.
     
    17:45
    Matěj Šafář poslal táhlou střelu od modré čáry. Do dráhy kotouče ještě zkusil sáhnout jeden z hráčů Motoru před brankovištěm, ovšem kotouč se zastavuje už o některého z beků Komety.
     
    16:47
    Adam Popelka se vymotal z rohu kluziště a mířil z úhlu k domácí brance. Ještě mu najížděl jeden z jeho spoluhráčů, ovšem Popelka to sám zkusil k bližší tyči. Bez úspěchu.
     
    15:50
    Jakub Čížek se ve velké rychlosti prohnal po křídle, přičemž zkusil zacílit na vzdálenější tyč. Tam ale Holata bezvadně nastavil svou lapačku a kotouč v ní uschoval. Skvělý zákrok, nerozhodný stav tedy stále trvá!
     
    14:46
    Marek Minárik dobře napadal domácí rozehrávku, čímž nepustil Motor z jeho obranné třetiny. Kometa získává kotouč do svého držení.
     
    14:19
    Kometa je kompletní, Kadlic je zpět ve hře.
     
    13:59
    Jan Sedláček odebral kotouč Šafářovi na modré a mohl jít do úniku. Ten mu ovšem dobře zneškodnil Michal Silný, který se stihl vrátit. Přitom ale narazil do vlastního brankáře. Svoboda je ale v pořádku, stejně tak Silný.
     
    13:11
    Hosté se dostali ze sevření Motoru, a dokonce sami zaútočili. Daniel Svoboda byl pozorný a střelu hostí schoval ve své výstroji.
     
    12:26
    Řezáč střílel po vhazování. Jeho projektil Holata vyrazil před sebe a o dorážku se pokusil Grossmann, ovšem neúspěšně. Brankář Komety puk přikryl pod svou lapačkou.
     
    12:19
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Kadlic – 2 min., hákování).
     
    12:13
    Jeden z domácích hráčů byl faulovaný za brankou Holaty, uvidíme tedy první přesilovou hru Motoru. Pokud tedy nedojde ke gólu v ponechané výhodě.
     
    11:22
    Milan Petřík využil výhodně odraženého puku. Střílel zhruba z prostoru mezi oběma kruhy. Dobrý zákrok si připisuje nikoliv brankář, ale brněnský obránce, který do střely včas padl a zneškodnil ji.
     
    10:33
    Michal Kunc nemohl zachytit pas ve středním pásmu, byl totiž moc prudký a navíc nepřesný. Přihrávka šla až od Holatovy branky, ale Kunc do ní ještě stačil sáhnout, a proto z toho není icing.
     
    09:37
    Kometa se hned dvakrát zkusila protlačit před Svobodu, v obou případech její snažená končí postavením mimo hru.
     
    09:25
    Adam Studený chtěl střílet z větší vzdálenosti za každou cenu, a nakonec tak také učinil. Jeho pokus z nápřahu schytal blokující Vojtěch Krcho.
     
    08:34
    Matouš Hrubec zkusil vybídnout ke skórování Josefa Melichara. Druhý jmenovaný se ale těsně před Holatovo brankou k puku nedostal.
     
    07:58
    Robin Caha nezpracoval puk tak, aby mohl jít do úniku. Kometa se přesto o chvíli později dostává do pásma.
     
    07:17
    Jakub Čížek prošel z obranného pásma až do útoku. Objel několik hostujících hráčů a zkoušel střílet. Jeho střela byla sražena vysoko do ochranné sítě.
     
    06:34
    Kometa se drží před Svobodou a velmi dobře kombinuje! Nyní předvedl parádní zákrok proti Vojtěchu Kadlicovi domácí brankář Svoboda. Zblízka dokázal brněnského útočníka vychytat.
     
    05:55
    Minárik se možná i trochu se štěstím dostal k puku v útočné třetině. Ihned poté zkusil oslovit přihrávkou Kunce. Ten byl před domácí brankou osamocený, jenže k němu puk neprošel.
     
    04:54
    Richard Zajíček zkusil poslat střílenou přihrávku na vzdálenější tyč. Tam to ale jeden z jeho spoluhráčů nestihl a poté se nedostal ani k puku.
     
    03:52
    Domácí si v útoku nerozuměli při rozehrávce, proto musí nuceně opustit útočné pásmo. Další akci Motoru může začít Patrik Škola, který drží kotouč.
     
    02:55
    Další střela ze strany hostů! Nyní to se do ní opřel Patrik Vašíček a nebyl to pokus vůbec marný! Daniel Svoboda nakonec dokázal Vašíčkův pokus vytěsnit mimo svou branku lapačkou.
     
    02:18
    Spoluhráči Richarda Zajíčka šli střídat, a tak musel brněnský útočník vzít akci na sebe. Ihned po přejetí útočné modré vystřelil, bohužel pro něj jen nad horní tyčku.
     
    01:21
    Pro puk si od modré sjel Tomáš Hubata a tentýž hráč vypálil. Hubata to zkusil z první, Holata je ale pozorný. Brněnský brankář si připisuje úspěšný zákrok také proti střele Jakuba Čížka, které přišla o chvíli později.
     
    00:51
    Vojtěch Kadlic se dostal před domácí branku nikým nehlídán, navíc měl také puk na holi! Z bekhendu se snažil přehodit domácího brankáře, ale přestřelil.
     
    00:16
    Motor se dostal z obranné třetiny a poté se pokusil o první útočnou akci v utkání. Vojtěch Krcho se s kotoučem dostal do ofsajdu, tudíž i jeho následná střela byla zbytečná.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.

    Adam Pavlíček

    Branky a nahrávky: 24. Hrubec (Škola, Čížek), 30. Hubata (Čížek, Hrubec), 39. Schwartz (Svach), 43. Krcho (Masopust), 60. Silný (Masopust, Šafář) – 29. Kučeřík (Studený), 51. Kadlic (Kunc, Minárik)


    HC Motor České Budějovice: Svoboda (Baloun) – Pánek, Stárek, Vávra, Škola, Svach, A. Čížek, Šafář, Hubata – Silný, Krcho, Řezáč, Petřík, Hrubec, J. Čížek, Schwartz, Melichar, Masopust, Grossmann
    HC Kometa Brno: Holata (Vystavěl) – Věžník, Kučeřík, Holemý, Sedláček, Vašíček, Studený – Popelka, Caha, Minárik, Meluzín, Zajíček, Rašovský, Kavický, Del Favero, Kunc, Kadlic

    Rozhodčí: Šindel – Vavruška, Oudes
    bahis siteleri