NY Islanders – Montreal 3:6 (kon.) | Florida – Buffalo 4:1 (kon.) | Carolina – New Jersey 3:1 (kon.)
Winnipeg – Detroit 4:3 (kon.) | Calgary – NY Rangers 1:3 (kon.) | Colorado – Minnesota 7:1 (kon.)
Vancouver – Nashville 3:4 (po pr.) | Vegas – Ottawa 4:5 (kon.) | Anaheim – Columbus 4:2 (kon.)
Tampa – Philadelphia 7:6 (2:0 po s.n.) | Dallas – St. Louis 3:2 (po pr.) | Los Angeles – Chicago 3:5 (kon.)
Boston – Montreal 2:1 (po pr.) | Pittsburgh – NY Islanders 3:2 (po pr.)
konec
Los Angeles Kings
3:5 (0:1, 3:0, 0:4)
Chicago Blackhawks
Sobota 03.03.2018, 22:00 • Staples Center, Los Angeles • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Československá stopa v utkání:
    David Kampf (CHI) 0+0, 1 střela, čas na ledě 13:59 (00:52:54)
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Jonathan Toews (CHI) 1+2
    2. Anže Kopitar (LAK) 0+1
    3. Patrick Kane (CHI) 1+2

     
    Tak a je konec. Chicago nám ukázalo naprosto dokonalý obrat a v poslední třetině vstřelilo hned čtyři góly! V úvodu třetího dějství Chicago mělo výhodu čtyřminutové přesilové díky tomu, že se zcela zbytečně nechal vyloučit Doughty, tohle byl přesně ten moment, který rozhodl celý zápas. Hosté dokázali přesilovku využít a začali svou krasojízdu. O čtyři minuty později už bylo dokonce vyrovnáno, když se prosadil Vinnie Hinostroza, který se stal tak trochu šťastným střelcem, protože Quickovi kotouč spadl z výstroje až za záda. Necelé dvě minuty před koncem už bylo takřka hotovo, v přesilové hře se prosadil Jonathal Toews, poté už jen zbývalo vedení udržet a to se povedlo, pojistný gól dokonce dvě sekundy před koncem vstřelil Patrick Kane, který si v dnešním zápase připsal i dvě asistence. V tabulce se toho moc nemění, Chicago zůstává na dvanáctém místě, ale už aspoň protrhlo sérii porážek a tato cenná výhra je může hodně nakopnout. Los Angeles rovněž zůstává sedmé příčce Západní konference. A to je z dnešního přenosu vše, přeji dobrou noc.
     
    Konec zápasu.
     
    59:58
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Tak přecejen ještě jedna branka, dvě sekundy před koncem se prosadil i nejproduktivnější hráč Chicaga PATRICK KANE, který přidává ke dvěma asistencím i gól, to už je naprostá konečná pro domácí. Asistence: Brandon Saad, Jonathan Toews.
     
    59:40
    Dion Phaneuf neodržel kotouč v útočné třetině a zápas každou chvíli skončí.
     
    59:21
    Zakázané uvolnění hostujícího celku.
     
    58:45
    Domácím se povedlo vyhrát vhazování a nastěhovali se před branku Forsberga, obrana Chicaga zatím dobře vzdoruje.
     
    58:35
    Oddechový čas pro domácí.
     
    58:35
    Zakázané uvolnění Chicaga.
     
    58:35
    Los Angeles už hraje bez brankáře!
    58:02 Jonathan TOEWS - 3:4
     
    58:02
    Chicago právě vstřelilo branku!
    A je tam! Dvě minuty před koncem Chicago využívá svou přesilovou hru a střílí tak třetí gól ve třetí třetině, to je ale comeback! Od modré čáry napřáhl JONATHAL TOEWS, který prostřelil naprosto vše, Quick měl hodně špatný výhled a nemohl tak reagovat. Pro hosty už to vypadá velmi nadějně! Asistence: Patrick Kane, Brent Seabrook.
     
    57:35
    Vhazování vyhrálo LA a úspěšně vyhodilo kotouč.
     
    57:25
    Vyloučení v týmu Los Angeles Kings (Tanner Pearson – 2 min., podražení).
     
    57:13
    Tohle měla být vedoucí branka hostujícího celku! Anthony Duclair byl zcela sáma zbývalo mu pouze trefit prázdnou branku, ale svou šanci fatálně zazdil a skóre je tedy stále vyrovnané!
     
    56:30
    Jonathan Quick si zajel za svou branku a rozehrál o mantinel. Bohužel jen k Tomášovi Jurčovi, který poté nahodil kotouč před brankáře.
     
    55:35
    Chicago zapíná na vyšší obrátky a vytváří si hodně velký tlak. Uvidíme, zda se mu ještě povede urvat vedení na svou stranu.

    Marek Jašek

    Branky a nahrávky: 25. Pearson, 27. Martinez (Kopitar, D. Brown), 38. Iafallo – 14. Oesterle, 51. Anisimov (J. Toews, P. Kane), 55. Hinostroza, 59. J. Toews (P. Kane, Seabrook), 60. P. Kane (Saad, J. Toews)


    Los Angeles Kings: Quick (J. Campbell) – Doughty (A), Forbort, Martinez, Phaneuf (C), Folin, Muzzin – D. Brown, Kopitar, Iafallo (A) – Toffoli, J. Carter, Pearson – Rieder, Kempe, N. Thompson – T. Mitchell, Amadio, Clifford.
    Chicago Blackhawks: A. Forsberg (Bérubé) – Oesterle, Keith (A), Seabrook, C. Murphy (C), Dahlström, E. Gustafsson (A) – Hinostroza, J. Toews, Saad – P. Kane, Anisimov, Jurčo – Highmore, Schmaltz, DeBrincat – Duclair, Kämpf, Sharp.
    ocianews.com