Salzburg – Pardubice 4:1 (kon.) | Č. Budějovice – Mountfield HK 0:3 (kon.) | Zlín – Jihlava 4:5 (kon.)
Liberec – HC Plzeň 2:5 (kon.) | Sparta – K. Vary 3:4 (2:4 po s.n.) | Warriors Brno – Žďár n/S 2:3 (po pr.)
Olomouc – Mladá Boleslav 4:3 (po pr.) | Vítkovice – Kometa Brno 5:3 (kon.)
konec
HC Motor České Budějovice
0:3 (0:1, 0:1, 0:1)
Mountfield HK
Sobota 03.03.2018, 11:30Extraliga staršího dorostu • 26. kolo
Partner:
     
    Konec, dobojováno! Mountfield vstřelil v každé ze třetí třetin jednu branku, což v konečném zúčtování znamená vítězství v poměru 3:0! Já se s vámi loučím, z tohoto duelu je to vše. (13:37:07)
     
    Konec zápasu.
     
    59:14
    Hosté jsou kompletní, Pěnčík se z trestné lavice rovnou zapojuje do hry.
     
    58:41
    David Kašpar posunul puk na modrou čáru, kde už na něj čekal Michal Silný. Z první ale neuspěl. Denis Vacek je v tomto utkání zkrátka neomylný a blíží se čistému kontu!
     
    57:52
    Patrik Škola opět napřáhl k dělovce. Tentokrát s ní neměl Vacek žádné problémy, zablokovala ji totiž hostující obrana, která také kotouč následně vyhazuje.
     
    57:14
    Vyloučení v týmu Mountfield HK (Pěnčík – 2 min. – sekání).
     
    56:36
    Nenápadná akce, která málem skončila čtvrtým zásahem hostujících hráčů! Dominik Sklenář dojel kotouč na pravém kruhu z pohledu Svobody a svižnou střelou rozezvučel jen tyč domácí branky!
     
    55:49
    Střelu z velké vzdálenosti od Jakuba Kynčla zastavil Patrik Škola, jenž se vydal s kotoučem do útoku. Zkusil procpat puk k bližší tyči, kde byl ale také připravený Denis Vacek.
     
    54:49
    František Řehák už byl se svou střelou ke gólu o něco blíže. Jeho pokus ale proletěl jen těsně kolem pravé tyče Svobody branky.
     
    54:28
    Miroslav Pěnčík zkusil z forhendu ohrozit domácí branku. Do jeho střely ale sáhl některý z domácích hráčů a srazil ji do bezpečí.
     
    53:30
    Miroslav Kukla napřáhl na modré a jeho střelu schytal opět Michal Silný. Poté míří domácí kapitán na střídačku.
     
    53:24
    Motor vyhazuje na zakázané uvolnění. Hra se stěhuje před Daniela Svobodu.
     
    52:53
    Dominik Šedivý po delší době zaváží kotouč do útočného pásma. Českobudějovičtí hráči se tak budou muset opět bránit.
     
    51:01
    Do útočného pásma si v dobré rychlosti najel Šimon Masopust a svou střelou z nápřahu vybojoval pro Motor vhazování po pravici Vacka. Ten jeho střelu uschoval někde na rameni.
     
    50:03
    Ani tato přesilová hra domácím hráčům nevyšla podle představ. David Voňka na trestné lavici vydržel celé dvě minuty a už je zpět na ledě.
     
    48:40
    Vůbec ne špatná střela letěla od modré čáry z hole Matěje Šafáře. Vacek na ni ale viděl a následně ji vyrazil betonem mimo brankoviště.
     
    48:10
    Na modré čáře zbystřil Matěj Šafář u tyče Vackovy branky volného Vojtěcha Krcha, a proto mu také adresoval přihrávku. Tu si Krcho zpracoval a zamířil k bližší tyči, jenže královéhradecký brankář se přemístil včas.
     
    48:03
    Vyloučení v týmu Mountfield HK (Voňka – 2 min., podražení).
     
    46:18
    Motor se pokouší o kombinaci v útočném pásmu, ta ale prozatím k ničemu, k žádnému ohrožení branky, nevede. Navíc o chvíli později se hosté osvobozují.

    Adam Pavlíček

    Branky a nahrávky: 6. Poppel (Kukla, Pinkas), 39. Pinkas (Hrabčák, Poppel), 44. Sklenář (Kukla, Poppel)


    HC Motor České Budějovice: Svoboda (Baloun) – Pánek, Pavlát, Škola, A. Čížek, Šafář, Hubata – Silný, Michal, Krcho, Řezáč, Kašpar, Petřík, Vaculík, J. Čížek, Schwartz, Melichar, Masopust
    Mountfield HK: Vacek (Ševců) – Řehák, Kukla, Voňka, Junek, Janoušek, Pěnčík, Kyncl, Kuboš – Šedivý, Sklenář, Jakubec, Síla, Pinkas, Hrabčák, Šánek, Poppel

    Rozhodčí: Němec – Zíka, Malý
    thejrc.org