Slavia – Mountfield HK 1:0 (kon.) | Olomouc – Třinec 3:4 (kon.) | Chomutov – HC Plzeň 0:6 (kon.)
Vítkovice – Kometa Brno 0:8 (kon.) | Mladá Boleslav – Pardubice 4:0 (kon.) | Č. Budějovice – Kladno 1:3 (kon.)
K. Vary – Zlín 5:4 (2:0 po s.n.) | Liberec – Sparta 2:1 (po pr.) | HC Litvínov – Jihlava 6:3 (kon.)
konec
HC Motor České Budějovice
1:3 (1:2, 0:1, 0:0)
Rytíři Kladno
Sobota 03.03.2018, 15:00 • Budvar aréna • DHL Extraliga juniorů • Nadstavba A
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Je konec utkání mezi Budějovicemi a Kladnem. Středočeši si nakonec připsali tři body, především díky hattricku Petra Patyka, jenž se stal hrdinou utkání. Jihočeši mají šanci na play-off už jen mizivou, jelikož ztrácí devět bodů. Naopak Kladno má postup jistý.

    Ode mě je to pro dnešek vše, tak zase někdy u onlajnu! (17:22:19)
     
    Konec zápasu.
     
    59:34
    Daniel Dudáček ještě chtěl se stavem něco udělat, avšak jeho povedenou ránu vyrazil Stahl do ochranné sítě.
     
    59:00
    Poslední minuta utkání!
     
    58:43
    Novák chtěl zadovkou najít Jakuba Káníka, ovšem jeho pas trefil prvního hráče Kladna, jenž bez větších potíží vyhodil za branku Martina Březiny.
     
    58:19
    Stanislav Dosek asi pro dnešek dohrál! Svému soupeři sice dal bodyček, jenže poté se chytil za rameno a s bolestivou grimasou odjel na střídačku.
     
    58:11
    Vyloučení v týmu Rytíři Kladno (Šimon Jelínek – 2 min., podražení).
     
    58:00
    Máme zde poslední dvě minuty třetí třetiny. Motor bude muset hodně zabrat, aby poslal zápas alespoň do prodloužení. Navíc Kladno hraje v pohodě.
     
    57:01
    To je zmar! Matys byl sám před gólmanem, ale ani nezakončil. Stahl mu odpálil kotouč z hokejky. Ten se dostal přesně na hůl Bláhy. Jeho bekhendové zakončení šlo nad.
     
    56:08
    Jihočeští hokejisté sice jsou usazeni v útočném pásmu, jenže místo střel přicházejí je přihrávky. Ty však nakonec skončí na holi soupeře, který puk vyveze.
     
    55:05
    České Budějovice se na chvilku usadily v pásmu. Jakub Káník byl těsně bráněn a jeho zadovka našla jen protihráče. Ten vyhodil tak, aby z toho nebylo zakázané uvolnění.
     
    54:16
    Robin Rákosník je zpět ve hře a Motor se musí vrhnout do útoku. Jinak to bude mít s postupem do play-off velmi komplikované. Spíše jen v teoretické rovině.
     
    53:55
    Jihočeši se ale zatím brání velmi dobře. Kladno ještě neohrozilo Březinovu branku a Motor celkem v klidu několikrát za sebou vyhodil až za Stahla.
     
    52:57
    To je velice nepříjemná situace pro domácím tým. Ten by spíše potřeboval útočit, nikoliv se bránit hostující přesilové hře. Do konce utkání zbývá něco málo přes sedm minut.
     
    52:16
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice (Robin Rákosník – 2 min., podražení).
     
    52:03
    Utkání nám okořenila bitka! Ta se odehrála mezi domácím Dančišinem a hostujícím Müllerem. Ten sice dal soupeři více ran, ale nakonec bylo složen na led! Vítězem souboje je tak domácí kapitán.
     
    50:47
    Velmi zajímavé odrazy puku byly k vidění v obranné pásmu Kladna. Kotouč ještě zachytil na modré jeden z obránců domácích, ale nebezpečná střela nepřišla.
     
    49:28
    Hosté hrají v plném počtu!
     
    49:06
    Ne, domácímu Motoru se moc v posledních utkáních nedaří. Tentokrát jeho akce skončila na nepřesné rozehrávce a zakázaném uvolnění. Vhazování po pravici Březiny.
    Marken.cz

    Denisa Józsová

    Branky a nahrávky: 8. Bárta (Beránek) – 13. Patyk (Vildumetz), 15. Patyk (Vildumetz), 38. Patyk (Vildumetz)


    HC Motor České Budějovice: Březina (Lidák) – Grauer, Rákosník, Dosek, Kubeš, Brabec, Dudáček – Rolínek, Matys, Bláha, Prášek, Káník, Kaisler, Kronus, Dančišin, Toman, Bárta, Beránek, Novák.
    Rytíři Kladno: Stahl (Blažek) – Cibák, Veber, Klusáček, Šíma, Kučera, Müller, Havelka – Gnusin, Sokolov, Patyk, Jelínek, Řepka, Schildhabel, Vildumetz, Husarik, Kučera, Březina, Svoboda.

    Rozhodčí: Horák – Flegl, Kreuzer
    ocianews.com