Braga – Moreirense 3:0 (kon.)
konec
SC Braga
3:0 (1:0)
Moreirense FC
Pátek 09.03.2018, 21:30 • Estádio AXA, Braga (kapacita: 30.286 diváků) • Portugalská Primeira Liga • 26. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To je ode mě pro dnešek vše, s přáním hezkého večera se s vámi loučím. Na shledanou. (23:30:38)
     
    Máme za sebou utkání. Nakonec jsme viděli tři branky, všechny padli do hostující branky. Domácí potvrdili roli favorita a po zásluze vítězi. Hosté se ale nemají určitě i přes velkou prohru za co stydět, zápas oběhali a i kdyby měli více štěstí ve finální fází útoku, mohli vstřelit branku i oni. Na kdyby se ale nehraje a tak si domácí připisují do tabulky důležité tři body, se kterými se čím dál více tlačí na třetí Sporting Lisabon.
     
    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 4:0. Střely mimo: 8:9. Rohy: 4:15. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 10:13.
    90+3. Muž zápasu - Wilson Eduardo!

     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    V poslední minutě měli hosté k dispozici poslední rohový kop v zápase, centr se snášel na kraj pokutového územi, kde hlavičkoval Toze, Aouacheria si následně nepohlídal ofsajd, který mu pomezní odmával.
     
    90+1
    Druhý poločas bude jako ten první nastaven o dvě minuty.
     
    90
    Právě se nám už rozeběhla poslední minuta normální hrací doby. V té se domácí snaží zaútočit po levé straně, avšak k většímu ohrožení branky už nemají potřebu se rvát.
     
    88
    Andre Horta na nic nečekal, na hranici pokutového území nevěděl co s míčem a jak praví pravidlo, když nevíš co s míčem, tak vystřel, tak Andre Horta vystřelil, branku o kousek přestřelil.
     
    87
    Druhý standing ovation pro domácího borce. Paulinho dnes připravil dvě krásné přihrávky, z kterých následně skončili branky, za svůj výkon může být určitě spokojen.
     
    86
    Střídání v týmu SC Braga: ze hřiště odchází Paulinho, přichází Xadas.
     
    85
    Toze to zkusil od rohového praporku přímo na branku, na Matheuse si nepřišel, který uklidňuje hru.
     
    84
    Na který se rozhodl vyběhnout Matheus, avšak míč pouze podběhl, Nascimento však situaci uklidnil sklepnutím na další roh, tentokrát z levé strany.
     
    83
    I hostující Zizo je dnes velice aktivní, avšak s dobře bránící obranou domácích to má velice těžké, nyní z celé akce vytěžil aspoň další rohový kop.
     
    82
    Braga v poklidu rozehrává na své obranné polovině, malou domů do kombinace zapojují i Matheuse, který posílá dlouhý míč dopředu.
     
    81
    Bilel Aouacheria se dostal do pokutového území, proti sobě měl Bruna Vianu, kterému se snažil udělat rychlou kličku a následně rychle vystřelit. Trefil pouze boční st.
     
    80
    Hra se nám přehoupla do poslední desetiminutovky. Utkání už se víceméně jen dohrává za rozhodnutého stavu.
    79. Další akce domácích málem skončila vlastním golem.
     
    79
    Po delší době se osmělili i domácí, kteří táhl akci po pravé straně, následný centr od Goiana si domácí obrana málem sama srazila do vlastní branky.
    78. Alfa Semedo trefil jen bránícího hráče.
     
    78
    Hosté se však dostali k ještě jednomu centru, který směřoval na malé vápno. Tam byl připravený Matheus, který však míč neudržel, čehož se snažil využít Alfa Semedo, místo branky trefil pouze bránícího Bruna Vianu.
     
    77
    Ovšem i domácí můžou špatné rozehrát, čehož se snažili hosté rychle využít, nakonec je z toho rohový kop, který mířil na první tyč, kde stál nový muž na hřišti Danilo.
     
    76
    Paradox je, že hosté se pokoušejí napadat domácí až za stavu, kdy to už není skoro potřeba. Domácí se s tím dobře vypořádají a balon stále drží u svých nohou.
     
    75
    Střídání v týmu SC Braga: ze hřiště odchází Nikola Vukčević, přichází Danilo.
    74. Toze to zkusil z volného přímého kopu rovnou na branku.
    74. Toze to zkusil z volného přímého kopu rovnou na branku.
     
    74
    Toze to zkusil ze šestadvaceti metru rovnou na branku, hezkou střelu do pravé tyčce chytá Matheus, následná dorážka už byla zblokována domácími hráči.
     
    73
    Moreirense se nadále pokouší aspoň o čestný úspěch. Po faulu na Aouacheria mají možnost ohrozit branku z volného přímého kopu z krátké vzdálenosti.
     
    71
    Skvělé utkání prozatím hraje i druhý útočník. Portugalský snajpr, který se dnes prozatím vžil do role asistenta nyní čistě připravil Aouchaeria o balon.
     
    70
    Hra se nám trochu rozkousala střídáními, hosté pokud chtějí vyválčit nějaký ten bodík musí za dvacet minut vstřelit tři branky, což je dost nepravděpodobné.
     
    69
    Standing ovation teď vyprovázel ze hříště dnes dvougolového střelce Eduarda. Odehrál dnes opravdu povedený zápas.
     
    68
    Střídání v týmu SC Braga: ze hřiště odchází Wilson Eduardo, přichází Koka.
     
    67
    Střídání v týmu Moreirense FC: ze hřiště odchází Arsénio, přichází Ousmane Dramé.
    66. Ricardo HORTA - 3:0
     
    66
    Braga právě vstřelila branku!
    Je žřejmě rozhodnuto. Středem hřiště táhl rychlý brejk Paulinho, který krásnou přihrávkou našel RICARDA HORU, který v tváří tvář nedal sebemenší šanci brankáři Jhonatanemu.
    64. Wilson EDUARDO - 2:0
     
    64
    Braga právě vstřelila branku!
    Domácí podnikli výpad do hostující obrany. Ikdyž byli v nepoměru dva na pět, dokázal Paulinho nacentrovat na malé vápno, kde se WILSON EDUARDO dokázal prosadit hlavou mezi třemi bránicími hráči.
    63. Tozeho střela branku netrefila.
     
    63
    Akce po pravé straně táhl Arsenio, po zaseknutí na spojnici pokutového území se rozhodl přihrát Tozemu, ten se po zpracování míče rozhodl ke střele, která opět mířila jen nad branku.
     
    62
    Abouacheria už mohl běžet sám na branku, ale přihrávku která na něj měla směřovat trefila Bruna Viana do paty a poté už skončil na kopačkách Bragy.
     
    61
    Když to nešlo zleva, tak hosté přesnou přihrávkou přenesli hru na pravou stranu. Tam se k míči dostal Zizo, ten však celou akci kazí opět nepřesným centrem. Finální fáze je dneska zatím velký kámen úrazu hostujícího mužstva.
     
    60
    Skvělou defenzivní práci nyní si odvedl Abarhoune. Domácí se dostali ke dvěma střelám, který měli parametr na ohrožení branky, hostující stoper obě střely zastavil vlastním tělem.
     
    59
    Žlutou kartu dostává Mohamed Abarhoune (Moreirense FC).
     
    58
    Hosté se dostávají pouze ke střelám z dálky. Nyní se o to pokusil Toze, ani jeho střela se do branky nevešla, Matheus jen kontroloval míč jak míří vysoko nad.
     
    57
    Moreirense jsou zatím v rozehrávce bezradný, pořádně se nedostanou ani přes půlicí čáru, Braga hráče opět donutili až k malé domů, Jhonatan pod tlakem opět odevzdal míč, když jeho odkop skončil mimo trávník.
     
    56
    Zizo se rozhodl vystřelit z dobrých pětadvaceti metrů. Jeho přízemní střela se mezi tři tyče nevešla, o dobrý metr minula levou tyč Matheusovi branky.
     
    55
    Sedmá rohový kop v zápase měli na starosti domácí, ty se pokusili rozehrát na krátko, což nebyl příliš dobrá varianta. Hosté rychle vystoupili a balon se nedostal ani k vápnu.
     
    54
    Střídající Ramirez nejspíš dostal za pokyn napadat rozehrávku domácích, o to se nyní i pokusil, avšak s balonem trefil i nohy Horty a tak budou rozehrávat domácí.
     
    53
    Hosté zkusili nacentrovat z levé strany, Arsenio dal do přihrávky hodně síly a tak pokutové území centr přeletěl, následně se o centr pokusil tentokrát z pravé strany Zizo, avšak dopadl úplně stejně.
     
    52
    Střídání v týmu Moreirense FC: ze hřiště odchází Neto, přichází Bruno Ramires.
    51. Střela Wilsona Eduarda jen těsně míjí branku.
     
    51
    Wilson Eduardo dostal přihrávku na hranici pokutového území. Z levého rohu vápna se pokusil o střelu, balonu dal však špatnou rotaci a střela následně branku netrefila.
     
    50
    Domácí nadále výborně napadají rozehrávku hostů, těm zbyla jediná možnost a to malá domů, Jhonatam následně špatným odkopem vrací loptu na domácí kopačky.
     
    49
    Vukčevič se snažil tvz. „českou uličkou“ vysunout do úniku Paulinha, Jhonatan včasným vyběhnutím byl u kulatého nesmyslu jako první.
     
    48
    Hosté měli ve druhém poločase první standartní situace, avšak špatným centrem, který do pokutového území ani nedoletěl, se o možnost ohrožení branky sami připravili.
     
    47
    Ve druhém poločase měli výkop domácí fotbalisté, kteří za vytrvalostního deště nakopávají první balon směrem dopředu.
     
    46
    Střídání v týmu Moreirense FC: ze hřiště odchází André Micael, přichází Hicham Belkaroui.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Obě mužstva se nám vracejí na hrací plochu, druhý poločas bude co nevidět zahájen.
     
    Máme za sebou první poločas ve kterém jsme se rozhodně nenudili. K vidění bylo spousty útočných šancí na obou stranách, avšak viděli jsme pouze jednu branku, kterou s pověřením videorozhodčího má na starosti Wilson Eduardo. Doufejme, že v poločase druhém uvidíme ještě nějaké branky a obě mužstva se budou nadále tlačit dopředu.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+3
    První poločas skončil.
    45+2. Esgaio potřetí orazítkoval během poločasu tyč.
     
    45+2
    Hosté měli čas tak akorát na poslední nákop, který si domácí obrana pohlídala, avšak rozhodčí nechal dokončit akci ještě na domácí straně. Po centru Nascimenta orazítkoval Esgaio břevno, následnou dorážku už si Jhonatan pohlídal.
     
    45+1
    Nad rámec prvního poločasu se budou nastavovat dvě minuty.
    45. Zizo měl na kopačkách vyrovnání.
     
    45
    Zizo měl na kopačkách vyrovnání. Hezký přízemní centr si našel pokutovém území, jeho střela však míří těsně vedle pravé tyčky.
     
    44
    Vypadá to, že domácí se už snaží do šaten ubránit jednobrankový náskok. Zato hosté nadále vystrkují růžky a branka do šaten by jim určitě hodně pomohla.
     
    43
    Hostující hráči nyní u rozhodčího protestují ruku v pokutovém území. Ten jim však i s kolegou u videa nedal za pravdu.
     
    42
    S blížícím se koncem prvního poločasu se ofenzivněji opět projevují hosté. Toze zkoušel ohrozit branku ze střední vzdálenosti, trefil pouze bránícího hráče.
     
    40
    Bruno Viana kvalitním skluzem zhatil dlouhou přihrávku. Autové vhazování pro hosty, kteří zpětnou přihrávkou vrací míč až k brankáři Jhonatanovi.
     
    39
    Nyní měli hosté v zelených dresech opět k dispozici rohový kop. Centr Semeda však ani tentokrát nenašel nikoho ze svých hráčů. Hosté ale zůstávají nadále u balonu.
     
    38
    Aouacheria se hnal směrem k brance. Byl však tak aktivní, až mu rozhodčí odpískal útočný nedovolený zákrok na Bruna Vianu.
     
    37
    Z rohových kopů jsme zatím dnes neviděli žádné zakončení. Nebylo tomu ani teď, kdy si míč ve vzduchu našel Bruno Viana.
     
    36
    Sascimento fauloval Ziza a hosté měli k dispozici zkrácený roh. Míč však jen tak proletěl malým vápnem, až díky hlavičce domácího Lazara Rošiče mají hosté k dispozici po dlouhé době rohový kop.
     
    35
    Esgaio zkusil vystřelit ze střední vzdálenosti. Míč se mu však trochu zamotal mezi nohy a střela proto nenabrala tu správnou rotaci.
     
    33
    Hosté se pokusili o rychlý protiútok. Semedo se snažil rychlou přihrávkou vybídnou ke skorování Arsenia, přihrávka byla příliš dlouhá i prudká a skončila nakonec v náručí brankáře Matheuse.
     
    32
    Braga měl k dispozici další nebezpečnou standartní situaci, míč se snášel k okolí penalty, tam však razantně zakročil hostující kapitán Micael a zažehnal prvotní nebezpečí.
     
    31
    Ricardo Horta sváděl těžký boj u rohového praporku, z kterého následně vytěžil jen autové vhazování. To se domácím však příliš nepovedlo a Angelo Neto získává míč, který vyváží směrem pryč od své branky.
     
    30
    Máme za sebou půl hodinku hry. Myslím, že zatím vidíme kvalitní fotbal z obou stran, ikdyž nyní je na trávníku pouze jedno mužstvo a to domácí Braga, hosté se však díky sympatické první čtvrthodince určitě nevzdají a o body se ještě poperou.
     
    29
    Nyní byl Eduardo v pokutovém území sám proti třem obráncům, takže k centru z levé strany od Ricarda Horty neměl moc šanci se dostat a zakončit.
     
    28
    Když už Braga o míč přijde, kvalitním napadáním hostujících hráčů získávají míč zpět na své kopačky.
     
    27
    Domácí hráči povzbuzovaný aktivními fanoušky nadále mají hru pod kontrolou, ve středu hřiště nechávají hosty pouze běhat za balonem. K finálnímu dotažení ovšem chybí lepší přihrávka směrem dopředu.
     
    25
    Žlutou kartu dostává Nikola Vukčević (SC Braga).
    24. Ricardo Horta hlavičkoval zblízka pouze do tyče.
     
    24
    Braga nadále u balonu. Po centru Esagaia z pravé strany na zadní tyč měl Ricardo Horta před sebou úplně prázdnou branku, avšak k jeho smůe trefil pouze tyč a následný odražený míč hosté odkopávají.
     
    23
    Eduardo dostal dlouhý pas za obranu, už si pomalu míč připravoval na hranici pokutového území ke střele. Na poslední chvíli zasáhnul Andre Micael, kteří zažehnal nebezpečí.
     
    22
    Jhonatan pomáhá hostujícím obráncům s rozehrávkou. Jeho následný odkop si však ujmuli pro sebe hráči v červenobílých dresech.
     
    21
    Wilson Eduardo to zkusil přes zeď rovnou na branku, se zdí ovšem přestřeluje i branku a Jhonatan nemusel zasahovat.
     
    20
    Hra se nám opět rychle přenesla na opačný kout zeleného pažitu a nyní to jsou domácí, kteří mají možnost ohrozit branku ze standartní situace. Rozdíl oproti hostům, že jí mají o patnáct metrů blíže branky.
     
    20
    Žlutou kartu dostává Neto (Moreirense FC).
     
    19
    Domácí brankář Matheus hezkým vyběhnutím pomohl obraně a vyboxoval míč daleko od své branky.
     
    18
    Nyní mají možnost ohrozit branku ze 36 metrů vzdáleného volného přímého kopu.
     
    17
    Hosté se snaží po pravé straně o rychlou odpověď. Bruno Viana dobře pohlídal Semeda. Avšak hosté zůstávají díky autovému vhazování nadále u míče.
    16. Wilson EDUARDO - 1:0
     
    16
    Braga právě vstřelila branku!
    Nakonec vše jinak. Rozhodčí se rozhodl celou situaci prověřit s kolegy u videa. Po menší konzultaci nakonec branka uznána. Domácí tak zásluhou WILSONA EDUARDA vedou 1:0.
     
    14
    Viděli jsme první branku zápasu, kterou střelil hezkou křižnou střelou k pravé tyčce domácí Wilson Eduardo. Pomezní rozhodčí ale mává hraniční ofsajd.
     
    13
    Hra se nám trochu zklidnila a nyní se hraje po většinu ve středu hřiště.
     
    11
    Aouacheria se toho vůbec nebál a rozhodl se proběřit Matheuse z velké dálky. Jeho střela ovšem mířila bohužel pro něj hodně vysoko a ohrozila by spíše diváky za brankou, kdyby tam nějací byli.
     
    10
    Máme za sebou deset minut hry. Zatím jsme viděli spousty rohových kopů, avšak ani tento, který měli na starosti hosté brankou nekončí.
    9. Na poslední chvíli před Arseniem odhlavičkoval Rosič
     
    9
    Hezký centr na malé vápno, kde na poslední chvíli před Arseniem odhlavičkoval Rosič na další rohový kop pro hosty.
     
    8
    Hra má zatím vysoké tempo. Obě mužstva se nebojí útočit. Nyní byli na řadě hosté, po dalším pokusu Ziza o centru, Viana obraným zákrokem dává možnost hostům další rohový kop.
     
    7
    Který si poté i zopakovali, ale ani z jednoho k ohrožení branky nedošlo.
     
    6
    Hráči v červenobílých dresech pomalu převzali otěže zápasu. Po dobré kombinaci ve středu hřiště, vyslal Vukčevič na steč branky Eduarda. Domácí z toho vytěžili jen rohový kop.
    5. Paulinho trefuje tyč.
     
    5
    První velká šance zápasu. Rychlý protiútok domácích končí přízemním centrem do pokutového území od Eduarda, ten si našel skluzem Paulinho, k jeho smůle se míč odrazil od tyče zpátky do hry.
     
    4
    Hosté jsou zatím velice aktivní směrem dopředu po pravé straně. Další útok táhl Egypský útočník Zizo, tentokrát ho domácí obrana, konkrétně Nascimento dobře zastavil.
     
    3
    Centr od Tozeho letěl směrem penaltový puntík, kde se v hlavičkovém souboji o něj svedl velký boj, domácí byli však úspěšnější a k ohrožení Matheusovi branky nedošlo.
     
    2
    Zizo se ve středu hřiště zbavil napadajícího Paulinha, poté zrychlil první akci hostí dlouhým pasem na Aouacheria. Ten se snažil nacentrovat do vápna, avšak po bloku uvidíme první rohový kop.
     
    1
    Manuel Oliveira právě pískl do píšťalky, dnešní utkání mezi SC Braga a Moreirense FC tak může odstartovat! Rozehrávky se ujali hostující fotbalisté, kteří nastupují v zelených dresech, naopak domácí družina bude hrát v klasických červenobílých dresech.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    SC Braga: Matheus – Jefferson, B. Viana, Rosić, Goiano – R. Horta, N. Vukčević, A. Horta, Esgaio – Paulinho, W. Eduardo.
    Náhradníci: T. Sá – Figueiras, Koka, Xadas, Danilo, F. Martins.

    Moreirense FC: Jhonatan – R. Lima, Micael, Abarhoune, I. Santos – Aouacheria, Semedo, Neto, Zizo – Arsénio, Tozé.
    Náhradníci: Dos Prazeres – Ra. Costa, Belkaroui, Fofana, Ramires, Peña, Dramé.

    Rozhodčí: Manuel Oliveira – Álvaro Mesquita, Tiago Leandro.
     
    Vzájemné zápasy

    23.10.17 Moreirense vs Braga - 0 : 1
    05.05.17 Moreirense vs Braga – 2 : 1
    22.12.16 Braga vs Moreirense – 2 : 1
    10.04.16 Braga vs Moreirense – 1 : 1
     
    MOREIRENSE FC
    Hosté se díky výhře z minulého týdne vyhoupli z posledního místa. Aktuálně mají na kontě dvaadvacet bodů a nadále je čeká velmi tvrdý boj o přežití v nejvyšší soutěži. Dnes ovšem rozhodně nejsou favoriti, naopak budou čelit velice silné ofenzivě domácích. Svěřenci Petite můžou jít do zápasu s pocitem, že nemají moc co ztratit, jelikož ze třinácti domácích utkání Bragy si plný počet bodů odvezli jen Porto a Benfica.

    Posledních pět zápasů
    04.03.18 Moreirense vs Ferreira – 2 : 0
    26.02.18 Sporting vs Moreirense – 1 : 0
    18.02.18 Moreirense vs Chaves - 0 : 1
    12.02.18 Moreirense vs Estoril - 1 : 2
    04.02.18 Tondela vs Moreirense - 1 : 2
     
    SC BRAGA
    Tým ze severu Portugalska zatím drží čtvrtou pozici v tabulce, která zaručuje kvalifikaci o Evropskou ligu. V ligové sezóně prozatím získali pětapadesát bodů, náskok na páté Rio Ave mají osmnáctibodový, na vedoucí Proto zas ztrácí dvanáct bodů. Braga hraje útočný fotbal, z posledních tří zápasů mají svěřenci Abela Ferreiri neuvěřitelný skóre 12:0. Dočkáme se i dnes brankových hodů proti tápajícím Moreirense?

    Posledních pět zápasů
    03.03.18 Estoril vs Braga - 0 : 6
    26.02.18 Braga vs Tondela – 1 : 0
    18.02.18 Guimaraes vs Braga - 0 : 5
    10.02.18 Braga vs Setubal – 3 : 1
    03.02.18 Porto vs Braga – 3 : 1
     
    Dobrý večer u portugalské Primeira Ligy. Společně budeme sledovat utkání 26. kola mezi týmy SC Braga a Moreirense FC.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:30.

    Jakub Štěrba

    Branky: 16. W. Eduardo, 64. W. Eduardo, 66. R. Horta

    Karty:   25. N. Vukčević (BRG) – 20. Neto (MRE), 59. Abarhoune (MRE)


    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 4:0. Střely mimo: 8:9. Rohy: 4:15. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 10:13.
    SC Braga: Matheus – Jefferson, B. Viana, Rosić, Goiano (C) – R. Horta, N. Vukčević (75. Danilo), A. Horta, Esgaio – Paulinho (86. Xadas), W. Eduardo (68. Koka).
    Náhradníci: T. Sá – Figueiras, Koka, Xadas, Danilo, F. Martins.

    Moreirense FC: Jhonatan – R. Lima, Micael (C) (46. Belkaroui), Abarhoune, I. Santos – Aouacheria, Semedo, Neto (52. Ramires), Zizo – Arsénio (67. Dramé), Tozé.
    Náhradníci: Dos Prazeres – Ra. Costa, Belkaroui, Fofana, Ramires, Peña, Dramé.

    Rozhodčí: Manuel Oliveira – Álvaro Mesquita, Tiago Leandro
    thejrc.org