Sparta – Pardubice 6:4 (kon.) | Liberec – HC Plzeň 4:3 (po pr.) | Olomouc – Jihlava 4:3 (po pr.)
Slavia – Kometa Brno 4:2 (kon.) | K. Vary – HC Litvínov 4:6 (kon.) | Třinec – Zlín 4:6 (kon.)
Č. Budějovice – Vítkovice 10:4 (kon.)
po prodl.
HC Olomouc
4:3 (2:1, 0:2, 1:0 - 1:0)
HC Dukla Jihlava
Čtvrtek 15.03.2018, 17:30 • Zimní stadion Olomouc (kapacita: 5500 míst) • DHL Extraliga juniorů • O umístění
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    61:56
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Domácí se dostávají k rozhodnutí! Po rychlém brejku Hanáků se dostal na osu hřiště DOMINIK MAREK, který se bez rozpaků rozhodl ke střelbě. Jeho rána zápěstím se nakonec přeci jen stala vítěznou, puk totiž proletěl těsně nad ramenem bezmocného Judy. Asistence: Ludvík Rutar
     
    59:11
    Jihlava prováhala velkou příležitost! Heinrich nabízel Jindrovi přihrávku přímo před prázdnou část brány, přihrávka však byla o kousek delší, než by bylo potřeba. Olomouc tak přežila tuto situaci s velkou dávkou štěstěny!
     
    57:08
    Jihlava byl milimetry od gólu! Rána Kadlečka z vrcholů kruhů se totiž od břevna odrazila přímo na tyčku. Ovčaři pak musel na brankové čáře ještě poskakující puk na poslední chvíli odpalovat, Dukla je v obrovském presu.
     
    56:22
    Rozehrávající Mejzlík nakonec sice ztratil puk, podle názoru sudích jej však Robert Říčka (OLO) ještě stačil hákovat. Pro Jihlavu se tak naskýtá velká možnost na úplné rozhodnutí.
     
    54:30
    Čermák se Srnským se zjevili po úniku z vlastního pásma před Ovčařim a jejich střely měly pořádný potenciál. Olomoucký brankář je však s velkou dávkou štěstí vyráží!
     
    53:17
    Do vzájemné potyčky za Judovou brankou pustili Josef Podlaha (OLO) a Aleš Krtek (JIH), což rozhodčí okamžitě trestají. Olomoucký hráč půjde odsedět trest za sekání soupeřova brankáře, hostujícího beka pak čeká flastr za zmíněný souboj.
     
    51:36
    Olomouc vystupňovala svůj tlak k vysokým otáčkám! Juda nyní spolu se svými obránci musel pracovat na sto procent, aby zabránili domácím šancím. Janků , Cach a Palička však nakonec pálili z různých pozic pouze do clony dukelských bojovníků.
     
    49:27
    Beier se dostal v předbrankovém prostoru k dorážení odraženého puku těsně před vyjetým Judou, avšak Jihlava nakonec tuto tutovku přeci jen přestála. Olomoucký forvard nakonec pálil jen do vyjetého soupeře v brankovišti.
     
    46:00
    Olomouc právě vstřelila branku!
    A je znovu vyrovnáno! Hanáci vytrvale svého soupeře presovali, z čehož nakonec vyplynula vydařená rána LUDVÍKA RUTARA, který si stačil najet do palebné pozice na mezikruží. Juda se dostal do brankářského postoje o chloupek později, než by bylo potřeba. Asistence: Rob Macuh, Radek Jelínek.
     
    39:27
    Cach se dostal po levém křídle k velmi zajímavé možnosti, nakonec však pálil těsně vedle jihlavské branky. Juda si musel v brance pořádně oddechnout!
     
    36:36
    Olomouc čeká hned dvojnásobná přesilovka, když se tentokráte proviňuje Lukáš Jindra (JIH). Jeho faul pramenil z bránění velkého tlaku soupeře, konkrétně šlo taktéž o držení.
     
    36:01
    Domácí čeká další přesilovka, když se jihlavští hokejisté provinili až celkem nešťastně v útočné třetině. Za katr jde tentokrát Slavomír Kadleček (JIH), kterému rozhodčí přiřkli trest za držení.
     
    35:24
    Cach se zčistajasna objevil úplně volný v útočné třetině a rychlým spurtem mohl svou pozici ještě značně zlepšit, nakonec se však své vytoužené mety nedočkal. Jeho rána proletěla milimetry nad horní tyčkou!
     
    29:29
    Husták se dostal po sklepávačce do velice zajímavého prostoru a bez rozmyslu toho využil k vytvoření nebezpečné šance. Olomoucký forvard se po vybruslení z rohu opřel do puku, ten však nakonec proletěl těsně nad horní tyčkou. Jihlava může jít do kontru.
     
    27:55
    Dukla právě vstřelila branku!
    Dukla se dočkává obratu! Do rozhozené obrany Olomouce se dostala útočná síla hostí, kteří ve svém vlastním oslabení dokázali vyplodit rychlou a přímočarou akci. Na jejím konci nakonec stál DAVID ČERMÁK, jehož střela po nahrávce zpoza branky zamířila přímo k tyči. Asistence: Joshua Waller.
     
    26:49
    Domácí se nakonec dostanou k přesilové hře. Jiří Slabý (JIH) nedokázal zastavit ujíždějícího Podlahu v rámci pravidel, což zaznamenali i sudí. Dukla tak bude pykat za hákování.
     
    25:15
    Peschout se zjevil před domácí brankou docela sám, když se mu na hokejku dostal odražený kotouč. Jihlavský útočník však těsně svou možnost promarnil, Ovčaři mu střelu vyrazil špičkou své hole.
     
    21:13
    Dukla právě vstřelila branku!
    A je znovu vyrovnáno! Jihlava vtrhla do útočného pásma jako velká voda a již značně unavené Hanáky dokonale svou kombinaci vyvedla z bloku. Nahrávka Slabého tak SLAVOMÍRU KADLEČKOVI nabídla jen formalitu, Ovčaři se totiž nedokázal dostatečně rychle přesunout. Asistence: Jiří Slabý.
     
    19:29
    Ve velké šanci se tentokrát ocitá i Marek, který se procpal do střelby po průniku přes levé křídlo. Ani on však nakonec po závaru Olomouce není šťastným skórujícím, jeho přízemní projektil z úhlu Juda dokázal vyrazit jen tak tak mimo tři tyče.
     
    18:49
    Podlaha se řítil na Judu v oslabení úplně sám, avšak tento mladý forvard Olomouce nakonec svou tutovku nevyužil. Jihlavský strážce brankoviště si pohlídal skulinku mezi betony, čímž celou akci nakonec se štěstím zachránil.
     
    17:00
    Domácí se tentokrát dopustili taktéž laciné chyby ve střídání, když se puku nechtěně dotkl i Marek Husták (OLO). Jihlavu tak čeká první přesilovka v utkání.
     
    16:13
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Domácí jsou znovu do vedení! Velice rychlá akce okamžitě po vhazování dokonale zmátla většinu přítomných, kteří nedokázali zareagovat na pohotovou ránu JOSEFA PODLAHY, jež zamířila přímo do levé šibenice. Juda už se za pukem jen ohlédl. Asistence: Filip Palička.
     
    13:25
    Slabý prováhal obrovskou tutovku! Jihlavskému forvardovi se dostal puk na hokejku přesně ve chvíli, kdy se před ním naskýtala jen a jen olomoucká brána. Tváří tvář Ovčařimu nicméně pálil vedle, Beier poté z následného kontru trefil jen vyjetého Judu.
     
    12:47
    Domácí čeká už druhá přesilovka utkání, na trestnou lavici totiž musí zamířit Lukáš Jindra (JIH), který zahákoval Beiera při pokusu o dorážení. Hosté tak zřejmě přestáli jasnou gólovku.
     
    07:16
    Dukla právě vstřelila branku!
    A máme vyrovnáno! Olomouc nedokázala pokrýt rychlý brejk Jihlavských a jejich nápaditá nahrávka na spurtujícího MILANA STRNADA nakonec byla zřejmě v dané situaci klíčová. Ovčaři na puk ani přes velkou snahu a pohyb lapačkou nedosáhl. Asistence: Vladimír Srnský.
     
    02:34
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Avšak nakonec je vše jinak! Domácí dokázali po vhazování rozjet bleskový brejk, který rychlým blafákem do forhandu nakonec zakončil přesnou ranou PATRIK ŘÍČKA. Juda se zkoušel přesunout ještě z protipohybu pro puk, avšak nakonec jen marně. Asistence: Dominik Kuchař.
     
    02:26
    Jihlava si připisuje první velkou tutovku! Heinrich ujel v oslabení přímo až do olomouckého pásma a po rychlém vymanévrování před bránou poslal zpětnou nahrávku na najíždějícího Čermáka. Dukla si však bude muset asi na první gól ještě počkat, Ovčaři byl v bráně pro tentokrát pozorný a lapil puk lapačkou.
     
    01:11
    Jihlava možná i díky kombinované sestavě zaznamenala hned na startu utkání první chybu ve střídání, když se na hřišti pohybovalo hned šest jihlavských hráčů. Za hosty půjde trest odsedět Joshua Waller (JIH).

    Johan Čáp

    Branky a nahrávky: 3. Říčka (Kuchař), 17. Podlaha (Palička), 46. Rutar (Macuh, Jelínek), 62. Marek (Rutar) – 8. Strnad (Srnský), 22. Kadleček (Slabý), 28. Čermák (Waller)


    HC Olomouc: Ovčaři (Matoušek) – Szturc, Rutar, Kuchař, Spálovský, Holiš, Smutný, Jelínek – Janků, Husták, Cach, Říčka, Hajšman, Palička, Podlaha, Beier, Macuh, Marek, Tomaník, Kuba
    HC Dukla Jihlava: Juda – Pospíchal, Srnský, Krtek – Kadleček, Jindra, Heinrich, Mejzlík, Strnad, Waller, Slabý, Peschout, Čermák

    Rozhodčí: Vrba – Holibka, Kučera
    bahis siteleri