Liberec – HC Litvínov 2:3 (1:3 po s.n.) | HC Plzeň – Chomutov 4:1 (kon.)
po s.n. (1:3)
Bílí Tygři Liberec
2:3 (1:2, 0:0, 1:0 - 0:0) Stav série: 1:1
HC Litvínov
Úterý 27.03.2018, 13:00 • Svijanská Aréna • Play-off ELIOD extraligy ml. dorostu sk. "A" • Semifinále
Partner:
     
    Litvínovští nakonec vybojovali výhru a i rozhodující zápas série, který se odehraje ve středu od 12:00 v liberecké Svijanské Aréně. Utkání to bylo vyrovnané, nicméně hosté byli v prodloužení a samostatných nájezdech aktivnější a v konečném součtu i úspěšnější. Mějte se krásně, děkuji za pozornost a u dalších přenosů na shledanou. (15:55:38)
     
    Konec zápasu.
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým HC Litvínov.
    Rozhodující gól vstřelil JAN MYŠÁK.
     
    5. série
    1:3
    Ondřej Baláž (LIT) rozhoduje parádní střelou, která cinkla o břevno!
     
    4. série
    1:2
    Vojtěch Jiruš (LIB) prostor u bližší tyčky nenašel.
     
    4. série
    1:2
    Lukáš Stehlík (LIT) zkusil Forsbergovu kličku, ale neuspěl.
     
    3. série
    1:2
    Jan Cikhart (LIB) trefuje Klikovu rukavici.
     
    3. série
    1:2
    Jan Myšák (LIT) si dovolil povedenou kličku a poslal kotouč mezi betony!
     
    2. série
    1:1
    William Pray (LIB) předchozího střelce dokonale napodobuje!
     
    2. série
    0:1
    Marek Slavík (LIT) trefuje přesně ke vzdálenější tyčce!
     
    1. série
    0:0
    Adam Měchura (LIB) napálil Klikův levý beton.
     
    1. série
    0:0
    David Skuhrovec si s pukem neporadil a střela mu sjela.
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    V prodloužení mohli Chemici několikrát zápas rozhodnout. To se jim ovšem nepoštěstilo a o vítězi tak rozhodnou nájezdy. Pokud uspěje Liberec, dostane se na finálový turnaj!
     
    70:00
    Prodloužení skončilo.
     
    69:55
    Také Liberec si vybírá možnost oddechového času. Vhazovat se bude před jeho svatyní. Buly vyhráli hosté a Strnad obětavě zblokoval dělovku od modré čáry.
     
    69:55
    Ještě jeden zákrok Čajana v prodloužení! Nahození od modré čáry tečoval jeden ze clonících hráčů, ale brankář byl dobře postaven a ještě včas zalehl volný puk na brankovišti.
     
    68:56
    Balážovu dělovku od modré čáry vytěsnil Čajan ramenem nad branku! Litvínovští ale tlačí dál a pro domácí to už vypadá nebezpečně.
     
    68:39
    Hned po vhazování osvobozuje svoje barvy Jiruš. Kotouč se nachází v neutrální zóně.
     
    68:35
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Kovář – 2 min., hákování).
     
    68:35
    Stehlík se za strany tlačil před branku a byl faulován. Jeden z jeho spoluhráčů se ještě dostal k dorážce, ale ani ta za záhadných okolností v brance nekončí! Bude z toho přesilovka a hosté si berou oddechový čas.
     
    67:54
    Strnad prodloužil puk do útočného pásma. Tam si sjel Jiruš a při otočce se poroučel bez nedovoleného zákroku na led.
     
    67:36
    Skvělý Čajan! Do samostatného úniku se utrhl Myšák, ale střelou mezi betony neuspěl. Maskovanému muži poté ještě trošku zavařil dojíždějící Starý, ale i s jeho neplánovanou dorážkou si poradil.
     
    66:53
    Jiruš zavezl puk až za Klikovu svatyni. Tam byl svým strážcem povalen k zemi. Rozhodčí posléze ztratil puk z dohledu a rozhodl se tedy pro přerušení hry.
     
    66:17
    Myšák v útočném pásmu zkušeně zpomalil a hledal najíždějícho Stehlíka. Tomu ale kotouč ve velké šanci odskočil od hokejky a hraje se tedy dál!
     
    65:16
    Liberec už je v plném počtu! V závěru oslabení skutečně tahal nohy a ještě jedním blokem mu pomohl také obětavě bránící Lukáš Nezbeda.
     
    64:44
    Slavík posílal puk skrz brankoviště volnému spoluhráči, ale dobře zasáhl Jakubec, který pas usměrnil k zadnímu mantinelu.
     
    64:21
    Před libereckou svatyní nyní vznikla velká skrumáž. Fišer se snažil dostat kotouč za čáru, ale zavalen několika hráči neuspěl. Čajan si kus černé gumy nakonec našel.
     
    63:52
    Nepříjemná přesilovková střela Stehlíka z levého kruhu trefila Čajana do masky. Domácí gólman si vyžádal přerušení hry a bude se vhazovat po jeho pravé ruce.
     
    63:31
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Pray – 2 min., držení).
     
    62:20
    Myšák se vydal na individuální průnik a už to vypadalo, že se dostane ke střele. Nakonec však ztratil stabilitu a poroučel se k zemi.
     
    61:33
    Velká škoda pro Liberec! Šedivý se vydal podpořit ofenzivu a z otočky hledal Nezbedu. Ten byl mezi kruhy úplně sám, ale Šedivému se kotouč trošku zasekl pod hokejkou a přihrávka adresáta nenašla.
     
    61:14
    Úvod prodloužení patří Chemikům, kteří se stále nacházejí usazeni v útočném pásmu. Domácí defenziva se musí mít na pozoru.
     
    60:45
    Vopat se pohledně proháčkoval až na pravý kruh. Zvolil střelu z bekhendu, kterou Čajan s menšími problémy dokázal zachytit.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Základní hrací doba nestačila. O vítězi tedy bude mít šanci rozhodnout prodloužení, které začne za malou chvíli. Pokud nepadne branka, bude trvat deset minut a hrát by se mělo ve čtyřech na obou stranách.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:57
    Jiruš na hranici pravidel atakoval Stehlíka. Vylučovat se už ale k nelibosti Litvínovských nebude!
     
    59:20
    Šedivý v poslední minutě základní hrací doby kombinuje za vlastní klecí s Hamplem. Tygři se ještě jednou vydávají kupředu, zápas má skutečně grády.
     
    58:35
    Vojtěch Jiruš si z levé strany navedl touš do prostoru mezi kruhy. Zpoza beka vystřelil a Klika kotouč viděl na poslední chvíli! Vyrážečkou ale zasáhl včas.
     
    57:39
    Hamplovu prudkou přihrávku William Pray nezkrotil a kotouč mu prosvištěl mezi nohama. Kroupa poté osvobozuje hosty úspěšným vyhozením.
     
    56:54
    Starý je zpátky na ledě a domácí tedy hrají v plném počtu. Kotouč zaváží až do rohu útočného pásma Jakub Šedivý. Nyní už může rozhodnout každá střela!
     
    56:26
    Vyloučení v týmu HC Litvínov (Stehlík – 2 min., hákování).
     
    55:53
    Liberec posílá touš až k prostější brance. Základní hrací doba spěje do svého finále a hokej je k vidění opravdu parádní, jak by tomu mělo v play-off být.
     
    55:28
    Stadionem se line mohutný potlesk patřící Pavlu Čajanovi! Myšák se dostal až mezi kruhy, odkud pálil. Maskovaný muž si poměrně hodně vyjel z branky a zasáhl, přičemž z něj kotouč ani nevypadl.
     
    54:53
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Starý – 2 min., sekání).
     
    54:30
    Chmelař se po pravé straně dostal až do zakončení. Klika jej vyrazil pouze do středního pásma, kde Nezbeda skákavý kotouč před odkrytou svatyní nezasáhl!
     
    53:36
    V samotném závěru početní výhody opět pálil litvínovský kapitán Stehlík. Dělovka prosvištěla nad horní tyčkou a Jiruš se vrací z trestné lavice. Liberec oslabení s vypětím všech sil přečkal.
     
    52:57
    Teď už domácí zásluhou velké obětavosti dostávají černou gumu do bezpečí a rychle se ženou na střídačku. Jsou skutečně vyčerpaní.
     
    52:20
    Šedivý sváděl u hrazení silový souboj s Fišerem. Úspěšnější byl nakonec útočník Chemiků, který svému týmu zařídil prodloužení pobytu v ofenzivním pásmu.
     
    51:52
    Hned v úvodu oslabení vyhazuje podél mantinelu Šedivý. Hosté se ženou zpátky do pásma s touhou vzít si zpět vedení.
     
    51:38
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Jiruš – 2 min., držení).
     
    51:03
    Litvínov hraje v ponechané výhodě! Vopat se už s pukem dostal do středního pásma, odkud se hosté mohou v klidu pokusit prokombinovat.
     
    50:26
    Litvínovu vázne mezihra, nyní jeho rozehrávku dobře vystihl Strnad a nepustil tak soupeře do útočného pásma.
     
    49:44
    Liberečtí jsou jako polití živou vodou. Další jejich pobyt v útočném pásmu přinesl souboj u mantinelu, ze kterého nakonec vzešli vítězně hostující hokejisté.
     
    48:51
    Liberec právě vstřelil branku!
    Obrovská radost ve Svijanské aréně! Tygři prolomili obranný val Chemiků a je vyrovnáno. Filip Jansa posunul touš do předbrankového prostoru, kde se nejlépe zorientoval WILLIAM PRAY a s přehledem překonal Kliku, kterého spoluhráči nechali trošku na holičkách. Asistence: Jansa.
     
    48:17
    Puk se odrazil za kruhy ideálně k Jirušovi. Ten se nerozpakoval a poslal pořádnou ránu bez přípravy, která vyprášila Klikovy betony.
     
    47:35
    Dej naskočil zpátky na led a hned se zapojil do akce hostů. Prodloužil puk za sebe, kde už jej získali pohotovější Bílí Tygři.
     
    46:55
    Chemici si v tomto oslabení počínají nesmírně zkušeně a soupeře, který potřebuje vyrovnat, k ničemu nepouštějí. Další vyhození přidává Hocelík.
     
    46:14
    Kovářovi přeskočil kotouč přes hokejku až do středního pásma. Posléze se Liberec dopustil postavení mimo hru a bude se tedy vhazovat ve střední třetině.
     
    45:50
    Liberec zatím v přesilovce honí puk po rozích. Litvínov dobře drží rozestavení a působí velice kompaktním dojmem.
     
    45:33
    Vyloučení v týmu HC Litvínov (Dej – 2 min., napadení).
     
    44:54
    Po vhazování před domácí brankou zůstává Litvínov usazený v ofenzivní zóně. Vzápětí se ale Liberec vymanil a navíc si zahraje přesilovou hru!
     
    44:10
    Šance střídá šanci. Na druhé straně se před brankou snažil letící puk zasáhnout Kudrhalt. To se mu podařilo, ale usměrnil černou gumu pouze za sebe!
     
    43:48
    Tak to je neskutečné! Hampl krásnou přihrávkou našel před brankou Strnada, který zakončoval bez přípravy a Klika jeho střelu zázračně vykopl špičkou betonu!
     
    42:53
    Stehlík si v protiakci potáhl puk na levý kruh a vypálil. Čajan vyhrál i tento vzájemný souboj, když spolehlivě zasáhl betonem.
     
    42:35
    Nezbeda měl na holi vyrovnání! Pohledně si vyjel až do mezikruží a snažil se hledat mezeru mezi rukou a tělem Kliky. Hostující gólman předvedl povedený zákrok a neujala se ani střela Šedivého, který se snažil rychle využít zmatku před brankou.
     
    41:44
    Nahozený puk po mantinelu líně dojel až k Hávovi, který okamžitě hledal spoluhráče před brankou. Ačkoliv se mu to nepodařilo, zůstává Litvínov v pásmu.
     
    40:56
    Stehlík se vydal do individuální akce. Krátce po překonání modré čáry vystřelil zpoza obránce a přízemní projektil zamířil pouze do zadního mantinelu.
     
    40:14
    Skuhrovec protečoval puk do útočného pásma. Sám si pro něj také dojel a hosté se mohou v blízkosti branky pokusit usadit.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 14:35.
     
    Prostřední dvacetiminutovka žádný gól nepřinesla. Zřejmě nejblíže k němu měl litvínovský kapitán Stehlík, ale dnes mu zatím zkrátka není přáno. Tygři narážejí na pevný defenzivní val soupeře a ve třetí části se na něj zcela jistě pokusí nalézt recept. Ještě to bude velice zajímavé!
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:31
    Baláž využil litvínovského usazení v útočném pásmu ke střele od modré čáry. Čajan zdárně nastavil vyrážečku a usměrnil puk mimo nebezpečné prostory.
     
    39:16
    William Pray se snažil proti přesile dostat do pásma. Neuspěl a hra se rychle stěhuje na druhou stranu! Mezitím se už rozeběhla poslední minuta této části hry.
     
    38:54
    V závěru třetiny trošku přibývá nepřesností. Na icing tentokráte zahrál hostující Ondřej Baláž a vhazovat se tedy bude po levé ruce brankáře Kliky.
     
    38:25
    V závěru přesilovky ještě domácí zahráli na zakázané uvolnění. Hra se tak přesunula před jejich branku, kde touš Limanovský znovu poslal na Čajana. Hra je přerušena a žlutočerní se po ledě prohánějí opět v plném počtu.
     
    37:53
    Při vlastním oslabení se do samostatné akce dostal Limanovský! Na Čajana zkusil vyzrát bekhendovým blafákem, ale provedl jej příliš pomalu a gólman dobře zasáhl lapačkou.
     
    37:28
    Šedivý si z pozice beka sjel až do rohu útočného pásma, odkud rozvinul akci svého týmu. Ta ale měla poměrně krátké trvání a Chemici znovu vyhazují.
     
    36:52
    Stehlík poslal puk do bezpečí a ještě pořádně prohnal Hampla, jenž musel zrychlit, aby zamezil možným komplikacím před vlastní svatyní.
     
    36:24
    Vyloučení v týmu HC Litvínov (Kroupa – 2 min., podražení).
     
    35:56
    Jan Cikhart zastavil puk přesně na modré čáře a po hrazení jej prudce poslal za Kikovu svatyni. Litvínov navíc fauloval a Tygři mají výhodu!
     
    35:38
    Jiruš se aktivním napadáním snažil rozhodit soupeře. To se mu částečně podařilo, Litvínov se totiž z obranného pásma prozatím nedostal.
     
    34:50
    Kovář pomalou přihrávkou nalezl pouze hostujícího Nikla. Ten, naštěstí pro Kováře, nezvládl zpracování a místo velké šance tedy kotouč putoval opět na liberecké hole.
     
    33:57
    A ještě jedno vyhození v podání Chemiků! Hosté tedy oslabení nejspíše přečkají bez jakékoliv úhony.
     
    33:31
    Početní výhoda se Liberci příliš nedaří. Teď už se drží před Klikou, ale nedokáže si zde proti dobře se pohybujícímu soupeři vytvořit nic, co by zavánělo vyrovnávacím gólem.
     
    32:58
    Cikhart se individuálně prohnal za modrou čáru. Zdolal při tom hned dvojici protivníků a šelmy se mohou pokusit o usazení před brankou.
     
    32:33
    Už to vypadalo, že domácí vstoupí do přesilovky zajímavým náporem, ale Háva si černou gumu našel ve skrumáži a poslal ji mimo obranné pásmo svého týmu.
     
    32:07
    Vyloučení v týmu HC Litvínov (Adámek – 2 min., podražení).
     
    31:27
    Litvínov se snaží trošku zklidnit hru. Hocelík drží puk za vlastní brankou a s rozehrávkou zrovna dvakrát nespěchá.
     
    30:47
    Jakubec se před brankou natahoval po stříleném nahození a jen těsně na něj nedosáhl. Liberečtí ale zůstávají nastěhováni v útočném pásmu.
     
    29:30
    Velký oddych pro domácí, ti už totiž hrají v plném počtu! V oslabení zažili krušné chvíle.
     
    28:49
    Tohle už je pro Tygry nepříjemné. Soupeř je svírá pod opravdu silným tlakem a Liberečtí toužebně vyhlížejí návrat trestaného Šedivého z lavice hanby.
     
    28:03
    Kapitán Litvínova Lukáš Stehlík si dnes úplně neseřídil mířidla. Nyní měl další velkou šanci, když se do křižné přihrávky opřel z první a Čajan se fantasticky přesunul! Hosté pokračují v náporu.
     
    27:53
    Nebezpečné nahození Baláže viděl Čajan až na poslední chvíli, přes to ale úspěšně zasáhl betonem.
     
    27:30
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Šedivý – 2 min., držení).
     
    26:48
    Gajda se ve střední třetině natahoval po velmi prudké přihrávce. Zasáhl ji tak, že kotouč usměrnil mimo mantinely. Diváci měli štěstí, že je prudký puk netrefil.
     
    25:55
    Poněkud rozháranou pasáž plnou nepřesností ukončil Nikl symbolicky vyhozením přes všechny čáry. Po icingu se osazenstvo stěhuje před Kliku.
     
    24:49
    Chemici už hrají v pěti a mohli udeřit! Lukáš Stehlík obdržel povedenou přihrávku na pravý kruh a ranou bez přípravy jen o píď minul vzdálenější tyčku.
     
    24:24
    Starý věděl o dobře clonícím Jansovi. nahodil tedy od modré čáry a dobře zasáhl gólman Klika, který si kotouč našel a nepustil jej za své záda. Hra je přerušena a bude se vhazovat po jeho levé ruce.
     
    24:05
    Skuhrovec pohotově vyhazuje k domácí brance. Tygři tedy musejí začít opět až ze zadních řad.
     
    23:42
    Tygři už disponují početní výhodou. Nyní se však dokonce vhazovalo před jejich brankou a při pokusu o rychlý přechod vpřed byl Jan Cikhart nachytán v ofsajdu.
     
    22:50
    Opět se hraje ve čtyřech na obou stranách. Chmelař nyní zblokoval pokus Baláže a puk se dostává do neutrální zóny, kam se rychle ženou hráči obou celků.
     
    22:33
    Vyloučení v týmu HC Litvínov (Jonák – 2 min., podražení).
     
    21:53
    Háva to zkusil od modré čáry. Čajan úspěšně zasáhl a Chemikům začíná zkrácená přesilová hra. Domácí tým okamžitě osvobozuje Kovář.
     
    21:38
    Limanovský se snažil dosáhnout na puk, který se povaloval před brankovištěm. Ke smůle hostů se mu to nepodařilo a černá guma se stěhuje do rohu kluziště.
     
    21:10
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Jiruš – 2 min., podražení).
     
    20:53
    Jan Hampl dostal nabito mezi kruhy, ze skvělé pozice ale přestřelil branku! Litvínov si nyní mohl pořádně oddychnout.
     
    20:30
    William Pray ztratil při střele z levého kruhu stabilitu a zakončení tedy bylo nedůrazné.
     
    20:17
    Liberec má ještě k dispozici drtivou část přesilové hry. Jako první se však do pásma snažili dostat hosté a zastavilo je odpískané postavení mimo hru.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 13:48.
     
    První třetina nabídla vyrovnaný hokej. Obě mužstva se snaží hrát ofenzivně, což se projevilo hlavně v úvodu. Liberec se dostal do vedení zásluhou přesné střely Jana Cikharta, ale moc dlouho se z náskoku radovat nemohl. Jiří Háva totiž bombou od modré čáry vyrovnal a po nádherné akci zakončené Janem Myšákem se do výhody dostali rázem Chemici. Stav 1:2 stále platí, tak uvidíme, jak se bude utkání vyvíjet nadále!
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:59
    Domácí si vytvořili před odchodem do kabin střeleckou situaci, dobře postavený Háva ale kotouč při cestě k brance zpomalil a je jasné, že už se v této třetině nic nestane.
     
    19:55
    Vyloučení v týmu HC Litvínov (Slavík – 2 min., hákování).
     
    19:43
    Jakubec se po pravé straně prohnal do pásma a všiml si před branku najíždějícího spoluhráče. Ten byl v zakončení nedovoleně atakován a Liberec bude mít po skončení výhody další přesilovku.
     
    18:49
    Kudrhalt nic nevymýšlel a zkusil štěstí od modré čáry. Čajan jeho střelu našel mezi stínícími těly a odklonil ji k mantinelu.
     
    18:27
    Hra se opět, jak je v posledních minutách zvykem, přelévá ze strany na stranu. Do ofenzivy se nyní žene Litvínov, který hospodaří s těsným náskokem ve skóre.
     
    17:56
    Hraje se ve čtyřech na obou stranách a hned po buly se před branku dostal Strnad. Domácí kapitán se snažil najít prostor pod horní tyčkou, ale mířil příliš vysoko a klec netrefil!
     
    17:52
    Vyloučení v týmu HC Litvínov (Vopat – 2 min., držení).
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Cikhart – 2 min., nedovolené bránění).
     
    16:53
    Cikhart pronikl po levém křídle do ofenzivy a po přejetí modré čáry rychle vystřelil. Klika puk dobře viděl a snadno jej vyrazil mimo nebezpečný prostor brankoviště.
     
    16:43
    Dlouhý úsek bez přerušení nabídl obrovskou chybu Hampla! Ten laxní rozehrávkou našel pouze napadajícího Deje, jenž z výborné pozice otřel svůj pokus o boční síťku.
     
    15:50
    Chemici uzavřeli Tygry před jejich klecí. Po střílené přihrávce Myšáka se v zajímavém prostotu natahoval Stehlík a nechybělo mnoho, aby bylo u Čajana pořádně veselo.
     
    14:57
    Jansa svádí za brankou souboj s Jonákem. Nakonec uspěl obránce Litvínova a žádná domácí šance se tak v tomto případě konat nebude.
     
    14:43
    Gajda podnikl zajímavý průnik po levé straně. Dokázal jej zakončit také střelou, ale Klika měl prostor u bližší tyčky dobře pohlídán a skóre se tak změnit nemohlo.
     
    14:23
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Nezbeda – 10 min. osobní trest, nesportovní chování).
     
    13:43
    Kovář se dostal na útočné modré čáře do svízelné situace a musel rychle vystřelit. Trefil ovšem obětavého Kočárka, který puk nenechal v cestě na branku pokračovat.
     
    12:56
    Litvínov se zatím brání bez větších potíží. Nyní dokonce kombinuje ve středním pásmu a zkušeně šetří cenný čas.
     
    12:27
    Hosté si pobyt v pěti příliš dlouho neužili. Také tuto přesilovku otevřel pokusem od modré čáry Starý. Po teči obránce skončil puk v rohu kluziště a Chemici vyhazují.
     
    12:20
    Vyloučení v týmu HC Litvínov (Limanovský – 2 min., sekání).
     
    11:37
    Další pozdrav Klikovi vyslal Kollert. Maskovaný muž si jeho dalekonosné nahození vyšel a nastavil do jeho dráhy lapačku. Hra je přerušena a Litvínov bude již brzy kompletní.
     
    11:08
    Dělovkou od modré čáry se prezentoval Šedivý. Jen to zadunělo, jak kotouč narazil do Klikových betonů! Litvínovský brankář jej vyrazil před sebe, kde byli jako první hráči hostů.
     
    10:28
    Nedlouho poté nabíjel Hampl na druhou stranu Cikhartovi, který střílel z dobré pozice. Netrefil však ideálně a Klika nakonec mohl zůstat v klidu.
     
    10:11
    Projektil v podání Starého zaměstnal gólmana, který puk vyráží do rohu kluziště.
     
    09:59
    Vyloučení v týmu HC Litvínov (Nikl – 2 min., napadení).
     
    09:24
    Tygři už jsou kompletní, přes to však zůstávají nadále zatlačeni v defenzivě. Teď už se Jirušovi podařilo dostat puk alespoň do středního pásma a dokonce ještě vybojovat faul na svoji osobu! Domácí mají výhodu.
     
    08:59
    Jonák to vzal na sebe. Zpoza branky se zdárně vytočil až do kladného úhlu, načež poslal kotouč do brankoviště. Tam zasáhl pozorný Čajan betonem a po velice důležitém zásahu je hra přerušena.
     
    08:21
    Liberečtí se už teď brání lépe. Opět se osvobodili a Chemici mají trošku problémy s postupem přes střední pásmo zpátky do toho útočného.
     
    07:41
    Hosté drží svého soupeře v úvodu přesilové hry pod tlakem. Čajan se ke štěstí Tygrů zvládl přesunout proti pokusu Fišera a Tygři už úspěšně vyhazují.
     
    07:08
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Hampl – 2 min., hrubost).
     
    06:56
    A další střela Stehlíka! Tentokráte už to byla o poznání větší příležitost, kapitán Litvínova totiž dostal nabito mezi kruhy. Zakončení mu ovšem trošku sjelo a skončilo na zadním hrazení.
     
    06:45
    Stehlík prosvištěl přes modrou čáru a zkusil pozornost Čajana. Ten v této zkoušce obstál a navštívenku s ledovým klidem zachytil.
     
    06:10
    Šedivý zpoza vlastní branky rozehrál přes Jiruše. Celý postup Liberce nakonec musel řešit Klika, jenž schoval puk pod lapačkou a nechal hru raději přerušit.
     
    05:35
    Litvínov právě vstřelil branku!
    A je to tady, Chemici obracejí skóre! A byla to velmi pohledná akce. JAN MYŠÁK táhl přečíslení proti jedinému bekovi. Vyměnil si kotouč s Prokopem Limanovským, který mu černou gumu ukázkově vrátil a prvnímu jmenovanému už nezbývalo, než nastavit hůl. Asistence: Limanovský.
     
    04:45
    Šelmy jsou nyní pod tlakem. O osvobození se snažil Kovář, ale technicky neuspěl a Litvínovští tak stále zůstávají usazeni na puku. Momentálně mají navrch.
     
    04:24
    Čajan nyní musel řešit další ošemetnou situaci. U tyčky se snažil o dorážky Fišer a maskovaný muž nakonec schoval puk včas pod lapačkou. Hra bude pokračovat vhazováním před libereckou klecí.
     
    03:40
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Máme rychle vyrovnáno! Sám na branku nejprve ujížděl Myšák. Zkoušel zamířit mezi betony, ale Čajan jej dobře vystál. Nápor ovšem pokračoval a Tomáš Nikl nabil na modrou čáru JIŘÍMU HÁVOVI. Hostující bek se do rány opřel bez přípravy a propálil zaskočeného brankáře. Asistence: Nikl.
     
    02:40
    Chemici se snažili o odpověď a na chvíli pobyli v pásmu. Nic si tam ale nevytvořili a Bílí Tygři vyhazují.
     
    01:57
    Liberec právě vstřelil branku!
    Tygři opět otevírají skóre rychlou trefou! Výhoda stále pokračovala a hosté se dostali pod sílící tlak. Nakonec Jan Hampl vyzval ke střele JANA CIKHARTA, jenž už tentokráte mířil přesně a trefil se na přední tyč. Asistence: Hampl.
     
    01:32
    Pray se moc pěkně potáhl mezi kruhy. Tam byl podražen a v pokračující výhodě vypálil Jan Cikhart jen těsně vedle tyčky!
     
    00:53
    Vhazovalo se před domácí brankou. Tam kotouč vybojovali právě Liberečtí a rychle vystěhovali hru do bezpečí.
     
    00:33
    Volný puk si v blízkosti vlastní branky pohodlně dojel Jakub Šedivý a snaží se založit akci týmu z města pod Ještědem.
     
    00:05
    Hrajeme! Na úvodním vhazování získali kotouč hosté, ale rychle je o něj připravil pohotový Pray, který nahazuje do litvínovského obranného pásma.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Svijanskou arénou se rozléhá státní hymna, po které souboj započne. Liberec oblékl bílé dresy, Litvínov taktéž tradiční černé.
     
    Úvodní sestavy:

    Bílí Tygři Liberec: Čajan (Krátký) – Kovář, Hampl (A), Hladík, Böhm, Šedivý, Starý, Kollert – Pray, Jansa, Jakubec, Cikhart, Jiruš (A), Měchura, Folda, Strnad (C), Nezbeda, Chmelař, Gajda, Vodlan.

    HC Litvínov: Klika (Zelenka) – Hocelík, Háva (A), Kroupa, Baláž (A), Jonák, Miškovic, Kadár – Leitner, Dej, Limanovský, Adámek, Stehlík (C), Vopat, Slavík, Kudrhalt, Kočárek, Fišer, Nikl, Myšák, Skuhrovec..
     
    1. ZÁPAS

    Litvínov – Liberec 2:3 (0:2, 1:1, 1:0)
    ----------------------------------------------------------
    Branky a nahrávky: 24. Fišer (Stehlík), 53. Slavík (Jonák, Skuhrovec) – 4. Hampl, 10. Měchura (TS), 32. Pray (Jansa, Cikhart). Vyloučení: 5:8. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 865. Střely na branku: 34:30. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3, 2:3.

    Na Zimním stadionu Ivana Hlinky se hrálo v nadstandardní atmosféře, kterou pomohlo vytvořit téměř 900 diváků. Lépe do utkání vstoupil Liberec, který se rychle dostal do dvougólového trháku a zápas už dotáhl do vítězného konce, a to i přes nemalou snahu domácích.

    SESTAVA LITVÍNOVA

    Klika (Zelenka) – Hocelík, Háva "A", Kroupa, Baláž "A", Jonák, Miškovič, Kadár – Leitner, Dej, Limanovský, Adámek, Stehlík "C", Vopat, Slavík, Kudrhalt, Kočárek, Fišer, Nikl, Myšák, Skuhrovec.

    SESTAVA LIBERCE

    Čajan (Krátký) – Kovář, Hampl "A", Hladík, Moc, Böhm, Šedivý, Starý, Kollert – Pray, Jansa, Jakubec, Cikhart, Jiruš "A", Měchura, Strnad "C", Nezbeda, Chmelař, Gajda.
     
    HC LITVÍNOV


    Žlutočerní se v základní části prezentovali velmi dobrým hokejem, který je vynesl na třetí místo skupiny A, jen o skóre za liberecké Tygry. Hlavní podíl na tom mělo ofenzivní duo Lukáš Stehlík a Jan Myšák, které společně nastřádalo v základní části 135 kanadských bodů.

    Litvínovští hokejisté ukončili ve čtvrtfinále sezónu Českým Budějovicím a k vidění byly parádní přestřelky. Na jihu Čech se hrál vyrovnaný hokej, po kterém se nakonec mohli radovat Chemici, kteří zvítězili 6:4. Na domácím stadionu si už s Motorem poradili snadněji, když se stejně jako Tygři prosadili sedmkrát. Skóre se nakonec zastavilo na hodnotě 7:3 a Litvínov slavil postup.
     
    BÍLÍ TYGŘI LIBEREC

    Svěřenci trenéra Richarda Loba předvádějí po celou sezónu konstantně dobré výkony. Mírnější klopýtnutí nastalo pouze v úvodu nadstavbové části, jinak jsou však jakýmkoliv výpadkům odolní. S Litvínovem navíc disponují pozitivní bilancí, před play-off jej totiž porazili třikrát ze čtyř setkání a dvakrát dokonce udrželi čisté konto!

    Tygry s Chemiky pojí naprosto hladce zvládnuté čtvrtfinálové série. Modrobílí si poradili s Kladnem, které vyřadili 2:0 na zápasy. Z ledu soupeře si nejprve přivezli ubojované vítězství 2:1 a ve svém prostředí na něj velkolepě navázali. Mladíci z města pod Ještědem si otevřeli střelnici a vyhráli 7:1!
     
    Zdravím všechny fanoušky mládežnického hokeje. ELIOD extraliga mladšího dorostu může během úterního odpoledne poznat první účastníky čtyřčlenného finálového turnaje. Velmi blízko k postupu mají Bílí Tygři Liberec, kteří na domácím ledě budou moci ukončit severočeskou sérii s HC Litvínov. Hraje se na dvě vítězná utkání. Rozhodně tedy sledujte náš přenos a užijte si aktuální informace!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:00.

    Ondřej Belák

    Branky a nahrávky: 2. Cikhart (Hampl), 49. Pray (Jansa) – 4. Háva (Nikl), 6. Myšák (Limanovský), rozh. náj. Myšák

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Skuhrovec (LIM)
    0:0   Měchura (LIB)
    2. série:
    0:1   Slavík (LIM)
    1:1   Pray (LIB)
    3. série:
    1:2   Myšák (LIM)
    1:2   Cikhart (LIB)
    4. série:
    1:2   Stehlík (LIM)
    1:2   Jiruš (LIB)
    5. série:
    1:3   Baláž (LIM)


    Bílí Tygři Liberec: Čajan (Krátký) – Kovář, Hampl (A), Hladík, Böhm, Šedivý, Starý, Kollert – Pray, Jansa, Jakubec, Cikhart, Jiruš (A), Měchura, Folda, Strnad (C), Nezbeda, Chmelař, Gajda, Vodlan.
    HC Litvínov: Klika (Zelenka) – Hocelík, Háva (A), Kroupa, Baláž (A), Jonák, Miškovic, Kadár – Leitner, Dej, Limanovský, Adámek, Stehlík (C), Vopat, Slavík, Kudrhalt, Kočárek, Fišer, Nikl, Myšák, Skuhrovec.

    Rozhodčí: Veselý – Bosák, Řezníček.
    Liberec 2 1 HC Litvínov
    #1 Neděle 25.03.2018 • 13:00
    HC Litvínov - Liberec 2:3
    #2 Úterý 27.03.2018 • 13:00
    Liberec - HC Litvínov 2:3 po s.n. (1:3)
    #3 Středa 28.03.2018 • 12:00
    Liberec - HC Litvínov 3:2
    thejrc.org