Sparta – Zürich 9:2 (kon.) | IHS Riga – Jungadler Mannheim 4:3 (kon.) | HC Slovan – Třinec 3:1 (kon.)
Davos – North American Select 1:4 (kon.) | Yantar Moskva – Eisbären 0:7 (kon.) | Zürich – Jungadler Mannheim 3:4 (kon.)
Sparta – IHS Riga 1:3 (kon.)
konec
HC Sparta Praha
9:2 (4:0, 4:1, 1:1)
ZSC Lions
Neděle 08.04.2018, 08:00 • Malá sportovní hala, Praha 7 – Bubeneč • Memoriál Jana Marka • Semifinále
Partner:
     
    Ode mne je to pro dnešek vše, program závěrečného dne bude pokračovat souboji o umístění. Finále, ve kterém bude samozřejmě figurovat i pořádající celek, je na programu v 15:30, rozhodně jej nepropásněte. Na počtenou! (09:59:10)
     
    V Malé hale je dohráno, Sparta Praha poráží Curych 9:2 a hladce si tak zajišťuje postup do odpoledního finále. Lions dnes nevyšlo takřka nic, zatímco jejich soupeřům padalo do sítě snad vše, co na ní poslali.
     
    Konec zápasu.
     
    59:47
    Spartě se v početní výhodě nedaří pořádně usadit před Streuleho brankou, mrzet je to však vůbec nemusí. Do konce zbývá třináct sekund.
     
    58:21
    Po přerušení se v rohu kluziště odehrála menší šarvátka. S tresty za hrubost hrací plochu opouštějí Maxim Kubánek (SPA), Osaze Osa a Michel Blatter (oba ZSC).
     
    58:12
    Po Najmanově střele chtěl pryž za gólmana Curychu doklepnout Tomáš Tomek, v souboji se Streulem ale nakonec neuspěl ani on.
     
    56:40
    Obadal obkroužil hostující klec a hledal v mezikruží připraveného Nauše, jeho nabídku ale zachytil jeden ze Švýcarů a rozbil tak akci Sparty.
     
    55:49
    Utkání se více méně dohrává, zajímavějších šancí je k vidění minimum. Sparta už má finále jisté, zatímco Curych bude odpoledne hrát o bronz.
     
    54:42
    Odpískáno další postavení mimo hru, tentokrát se jej dopustili Lions. Jeden z jejich borců se při přejezdu modré čáry poněkud unáhlil.
     
    53:43
    Janik Torda proklouzl skrz domácí obranou až před branku a pokusil se puk uklidit mezi Švehlákův beton a tyč, gólman Sparty byl ale připraven.
     
    52:51
    Nikita Guryevskiy napřáhl od modré, na hostujícím konci ledu následně zazvonila tyč! Streule pak odražený kotouč schoval do rukavice.
     
    51:59
    Pozemní pokus Jiřího Obadala minul soupeřovu klec o dobrých pár metrů, k volné pryži se následně jako první dostávají hokejisté Curychu.
     
    50:49
    Hokejisté Lions zatlačili soupeře do ofsajdu, hra je přerušena. Devět minut a jedenáct sekund před koncem utkání tak uvidíme buly před švýcarskou modrou.
     
    49:51
    Do dobré pozice se nyní dostal Dominik Unterweger, ani jeho pokus z prostoru pro vhazování však nešel mezi tři tyče sparťanské branky.
     
    49:20
    Střela Michela Blattera šla sice vysoko nad branku, Švehlák jí ale i přes to čapl do rukavice. Po pauze se tak bude vhazovat před jeho klecí.
     
    48:42
    Lions čeká další početní výhoda, uvidíme gól? František Gajdoš (SPA) usedá na trestnou lavici, kam jej sudí odsoudili za napadení.
     
    47:59
    Curyšští jsou častěji na puku, nedaří se jim ale vůbec prodrat ven z vlastní třetiny kluziště. Sparta je tam má pevně sevřené.
     
    46:38
    Hra se přelévá z jednoho konce kluziště na druhý, kotouč mění majitele poměrně často. Domácí teď dost polevili, sledujeme celkem vyrovnané utkání.
     
    45:23
    Obadal se dostal do naprosto ideální střelecké pozice před brankou a zkoušel zakončit pod víko, Streule kotouč vytěsnil vyrážečkou vysoko nad sebe.
     
    43:47
    Sparta právě vstřelila branku!
    Sparťané sráží Švýcary zpět na zem, Streule musí ze své klece lovit už devátý kotouč. Po individuální akci curyšského gólmana překonal TOMÁŠ NAUŠ, který si tak zadělal na hattrick. Asistence: Tomáš Tomek.
     
    42:17
    Dlouhá sňůra přihrávek vyvrcholila střelou Grisoniho z mezikruží, kterou připravený Štěpán Švehlák lapil do rukavice. Hra je přerušena.
     
    41:23
    A Curych má šanci vstřelit i třetí gól. Na dvě minuty je za držení protihráče vyloučen Jakub Kumpošt (SPA) a Lions tak po dlouhé době čeká přesilovka.
     
    40:33
    Lions právě vstřelili branku!
    Že by začátek legendárního obratu? Hokejisté ze země helvetského kříže vyhráli vhazování před Švehlákem a po krátké kombinaci se z prostoru pro vhazování prosadil LIEKIT REICHLE. Asistence: Nico Kammermann.
     
    40:12
    Hned z kraje třetiny chtěl švýcarského gólmana prudkou ranou z kruhu překvapit Václav Rubeš, který však trefil jen výstroj připraveného Streuleho.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Mno, co na to říct. Curych na začátku třetiny zdramatizoval utkání po brance Osaze Osy, v dalším průběhu periody však nasbíral hned šest naprosto zbytečných vyloučení a sparťané jeho prohřešky bez milosti potrestali. Po dvou třetinách platí v Malé hale stav 8:1, domácí jsou už dvacet minut před koncem základní hrací doby ve finále.
     
    Další třetina začne přibližně v 9:25.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:43
    Dopředu se nyní sám vydal Jiří Obadal, kterého nezvládl odzbrojit ani tři švýcarští hráči. Mohutný sparťanský forvard nyní drží kotouč za brankou.
     
    38:38
    Sparta právě vstřelila branku!
    Noční můra curyšského hokejového klubu nemá konce, sparťané do jeho rakve zatloukají už osmý hřebík! Na střelu Matěje Kuraciny z kruhu Nathanael Streule ještě vyzrál, na dorážku TOMÁŠE NAUŠE už byl ale krátký! Asistence: Matěj Kuracina.
     
    37:45
    Tomáš Tomek chtěl vypálit od modré, drobný forvard ale prudkou ránu nasměroval přímo do hole bránícího Michela Blattera.
     
    36:53
    Tažení Kubánka na branku ukončili dva připravení curyšští obránci už u modré čáry, kotouč mají momentálně u sebe hokejisté Lions.
     
    35:47
    Sparťané mají pryž jako přilepenou na svých holích a snaží se vrátit před hostující klec, zpevněná obrana Švýcarů je nepouští hlouběji do útočného pásma.
     
    34:23
    Sparta právě vstřelila branku!
    Z početní výhody stačilo domácím jen třiadvacet sekund, curyšský gólman musí ze své klece lovit další kotouč! Tentokrát jej překonal MATĚJ KURACINA, který tak přidává už sedmý zářez do sparťanské pažby. Asistence: Nikita Guryevskiy.
     
    34:00
    Lucovi Grisonimu (ZSC) se na trestné lavici očividně líbí, za naprosto zbytečné podražení se tam teď vrací. Spartu čeká další přesilová hra.
     
    33:23
    Nathanael Streule si od svého návratu mezi třemi tyčemi vede na jedničku, střelu sparťana z první teď vykryl dobře položeným betonem.
     
    32:26
    Odraženou pryž po Gajdošově ráně z velké vzdálenosti chtěl za brankáře Curychu dorazit Rubeš, na kterého se ale nalepil jeden Švýcar a nedovolil mu zakončit.
     
    31:51
    Spartu čeká další dvojnásobná početní výhoda! Za podražení dostává dvouminutový trest Osaze Osa (ZSC) a odjíždí na trestnou lavici.
     
    31:25
    Sparťané se usadili před Streulem a rozjeli kombinaci, kterou však zdecimovaná hostující obrana ještě zvládla nakonec rozebrat včas.
     
    30:23
    Domácí mají šanci se prosadit už posedmé, Luca Grisoni (ZSC) se dopustil podražení a dvě minuty ho tak na hrací ploše neuvidíme.
     
    28:43
    Výměna brankářů svýcarskému celku moc nepomohla, po několika minutách se tak do branky opět vrací Nathanael Streule.
     
    28:43
    Sparta právě vstřelila branku!
    Jiskřička naděje, kterou Osa svou brankou na začátku třetiny vykřesal, asi definitivně pohasla. Krátká kombinace sparťanů v útočném pásmu vyvrcholila prudkou střelou FRANTIŠKA GAJDOŠE, která do sítě proklouzla skrz drobnou škvíru mezi de Boniho betony. Asistence: Tomáš Tomek, Václav Rubeš.
     
    27:51
    A hosté jdou do tří! Dennis Devaja (ZSC) jede dělat společnost Sagesserovi na trestné, jelikož je z hrací plochy vykázán za hrubost.
     
    26:49
    A další vyloučení pro Švýcary! Na trestnou lavici tentokrát usedá Yannick Sagesser (ZSC), který se provinil pádem pod nohy.
     
    26:26
    Sparta právě vstřelila branku!
    Domácí se prosazují těsně po konci své přesilovky a znovu odskakují do čtyřibrankového vedení! Po spolupráci se Smolou zakončil přímo mezi betony švýcarského gólmana JIŘÍ OBADAL. Asistence: Jan Smola, Matouš Najman.
     
    25:23
    Sparťané se vlastní nepřesností vyhánějí ven z pásma, Najman přihrávku jednoho ze svých spoluhráčů zachytil až za modrou čárou. Domácí musí z pásma ven.
     
    24:12
    Famózní návrat švýcarského celku do utkání teď zbržďuje vyloučení. Na dvě minuty je za krosček z kluziště vykázán Dennis Devaja (ZSC).
     
    23:10
    Nápor Curychu zdánlivě nemá konce, Lions teď na ledě mají jednoznačnou převahu. Své štěstí od modré zkusil Marlon Graf, zamířil však mimo branku.
     
    22:22
    Za maskovaného sparťana zkusil z bezprostřední blízkosti brankoviště kotouč protlačit Luca Grisoni, připravený Švehlák ale celou situaci uhasil včas.
     
    21:00
    Lions právě vstřelili branku!
    Tak pozor, tohle možná ještě bude zajímavé. Hosté do druhá části vlétli jako hurikán a zvýšenou aktivitu se jim daří přesně minutu po startu přetavit v gól, jehož autorem je OSAZE OSA. Asistence: Michael Jutz.
     
    20:23
    Anderson se probojoval do útoku a našel na kruhu připraveného Devaju, který střelou z první zasáhl pravý beton Štěpána Švehláka.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Tak takový průběh první třetiny nečekal asi nikdo – Sparta Praha svého švýcarského soupeře zatím naprosto válcuje a po úvodní dvacetiminutovce vede nad Curychem o těžko uvěřitelné čtyři branky! Pod domácí zásahy se podepsali Václav Rubeš, František Gajdoš, Jiří Obadal a Jan Smola. Lions sice mají ještě čtyřicet minut na to, aby se zápasem něco udělali, budou to ale mít hodně těžké.
     
    Další třetina začne přibližně v 8:42.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:52
    Domácí vyhazují, Sagesser se musí pro pryž vrátit až před svou vlastní klec. V první třetině toho už moc zajímavého neuvidíme.
     
    19:16
    Sparťané teď chvilku hráli v šesti, což bystrému oku rozhodčích neuniklo. Dvouminutový trest za příliš mnoho hráčů jede za svůj tým odpykat Viktor Kasanda (SPA).
     
    18:48
    Curych se drží v soupeřově pásmu, pevná a dotěrná obrana Sparty jej ale nepouští do lepších střeleckých šancí a na jejich brankáře tak letí naprosté minimum střel.
     
    17:49
    Krátká kombinace Lions vyvrcholila střelou Michaela Jutze z modré, kterou připravený Štěpán Švehlák vykryl vyrážečkou. Moc práce zatím dnes neměl.
     
    17:13
    Maxim Kubánek (SPA) se vrací na trestnou lavici, tentokrát se dopustil podražení. Curych tak čeká další přesilovka, hosté mají opět šanci zazářit.
     
    15:36
    Sparta právě vstřelila branku!
    Rychlý protiútok Sparty končí dalším gólem, domácí jsou jednou a půl nohou ve finále! Na ledě Malé haly dnes ráno čaruje hlavně litoměřická škola ledního hokeje, jelikož se prosazuje další její odchovanec – JAN SMOLA! Asistence: Josef Slavíček, Jakub Kumpošt.
     
    15:10
    Dělovka Liekita Reichla z kruhu pro vhazování orazítkovala mantinel za sparťanskou brankou, k volné pryži se následně opět dostávají domácí.
     
    14:26
    ZSC se usadil před Švehlákovou klecí a snaží se jí pravidelně ostřelovat, většina z jeho pokusů však nakonec končí mimo tři tyče domácí svatyně.
     
    13:03
    Velká šance pro Lions! Za sekání jsou teď vyloučeni hned dva hokejisté Sparty – Josef Slavíček (SPA) a Maxim Kubánek (SPA). Pražany čekají perné dvě minuty.
     
    12:43
    Kumpoštovo nahození od modré čáry šlo po teči jednoho z jeho spoluhráčů těsně nad horní tyč curyšské klece, de Boni tak mohl zůstat v klidu.
     
    11:57
    Před sparťanskou branku se teď prokousal Osaze Osa, jenž se ale přes dotěrného bránícího protihráče nedostal do pořádného zakončení.
     
    10:40
    Smola tentokrát přenechal kotouč Tomáši Naušovi, který z prostoru mezi kruhem pro vhazování a modrou čárou zasáhl hrudník jednoho z bránících Švýcarů.
     
    09:50
    Jan Smola zkusil své štěstí od modré čáry, nemířil však úplně přesně a jeho slabší rána tak jen těsně minula bližší tyč hostující svatyně.
     
    08:48
    Tažení Maxima Kubánka do útočného pásma teď ostrým hitem ukončil jeden ze Švýcarů, na puku jsou tak momentálně hokejisté z Curychu.
     
    07:59
    Stále se hraje převážně ve švýcarském pásmu, pražský celek svého soupeře nešetří a snaží se za záda jeho gólmana poslat další kotouč.
     
    06:10
    Je to tak, Streule odstupuje z utkání! Mezi tři tyče curyšské branky se tak postaví Raphael de Boni, kterého čeká dosti nelehký úkol.
     
    06:10
    Sparta právě vstřelila branku!
    A už je to o tři branky, Streule v zápase pravděpodobně končí! Z rychlé akce se prosadil JIŘÍ OBADAL a švýcarský celek to teď bude mít už hodně těžké. Asistence: Maxim Kubánek, Semen Zemchenkov.
     
    05:51
    Sparta právě vstřelila branku!
    Utkání má zatím dost jednoznačný průběh, domácí svého soupeře válcují a v početní výhodě přidávají druhou branku! Nathanael Streule teď nestačil na ránu FRANTIŠKA GAJDOŠE z modré čáry. Asistence: Patrik Prymula, Václav Rubeš.
     
    04:51
    Sparťané si poprvé zahrají přesilovku. Dvě minuty za držení dostává Joshua Berni (ZSC), který tak v kritické chvíli oslabuje svůj celek.
     
    03:31
    Gólman Lions má teď plné ruce práce, jeho obrana mu teď situaci moc neusnadňuje. Další střelu, tentokrát letící z pravého kruhu, vytěsnil vyrážečkou.
     
    02:35
    Streule má ve statistikách další úspěšný zákrok, na zakončení Viktora Kasandy z hranice brankoviště vyzrál dobře postaveným pravým betonem.
     
    01:30
    Sparta má zatím na ledě stále jasnou převahu, Curyšští začátek zápasu poněkud zaspali. Zatím se hraje výhradně v jejich třetině ledové plochy.
     
    00:25
    Sparta právě vstřelila branku!
    Pohádkový start pro domácí! Pražané byli od začátku aktivnějším celkem a vynutili si faul soupeře, přičemž v signalizované výhodě se lehkou střelou z mezikruží prosadil VÁCLAV RUBEŠ. Litoměřický odchovanec tak pětadvacet sekund po startu otevírá skóre. Asistence: Viktor Kasanda, Patrik Prymula.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Ještě jednou vám přeji příjemné nedělní ráno z chladné Malé sportovní haly, na led právě vstoupila trojice rozhodčích. Začínáme za pár minut.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Sparta Praha: Švehlák (Cichoň) – Kumpošt, Guryevskiy, Zemchenkov, Gajdoš, Tomek, Obadal – Najman, Prymula, Kasanda, Kubánek, Slavíček, Nauš, Rubeš, Smola, Kuracina.

    ZSC Lions: Streule N. (de Boni) – Huber, Kubler, Rubin, Sagesser, Streule M., Devaja, Blatter, Meier – Ronner, Graf, Kammermann, Jutz, Wettstein, Anderson, Grisoni, Berni, Osa, Reichle, Torda, Unterweger.

    Rozhodčí: Kedra – Kučera, Vajda.
     
    Domácí zatím nezaváhali, Curych padl jednou

    Sparta Praha do turnaje vstoupila dvěma zápasy v pátek – v tom ranním přetlačila Yantar Moskva 9:6 a odpoledne pak porazila Slovan Bratislava 6:3. Včera si pak připsala další dvě výhry z duelů s německým Mannheimem (7:5) a švýcarským Davosem (6:2). Všem svým soupeřům zatím pořádající celek nasázel šest a více branek, což z něj dělá tým s nejlepší ofenzívou na turnaji.

    Úplně špatně si ve skupinové fázi letošního Memoriálu samozřejmě nevedl ani jejich dnešní soupeř. Ten na úvod ve čtvrtek porazil Oceláře z Třince 3:2 po nájezdech, o den později pak slavil druhý úspěch po výhře nad Berlínem 3:1. V sobotu ráno následně sice zaváhal v duelu s Rigou a padl 2:5, večer si ale pak spravil chuť na severoamerických mladících, které rozštípal 9:1.
     
    Krásné ráno z Malé sportovní haly! Sedmý ročník Memoriálu Jana Marka dnes vrcholí, poslední hrací den zahájí dvě semifinálové bitvy – jednou z nich je právě střetnutí mezi domácí Spartou a curyšskými Lvi, na které se zaměříme v tomto přenosu.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 08:00.

    Vojtěch Martinek

    Branky a nahrávky: 1. Rubeš (Kasanda, Prymula), 6. Gajdoš (Prymula, Rubeš), 7. Obadal (Kubánek, Zemchenkov), 16. Smola (Slavíček, Kumpošt), 27. Obadal (Smola, Najman), 29. Gajdoš (Tomek, Rubeš), 35. Kuracina (Guryevskiy), 39. Nauš (Kuracina), 44. Nauš (Tomek) – 21. Osa (Jutz), 41. Reichle (Kammermann)


    HC Sparta Praha: Švehlák (Cichoň) – Kumpošt, Guryevskiy, Zemchenkov, Gajdoš, Tomek, Obadal – Najman, Prymula, Kasanda, Kubánek, Slavíček, Nauš, Rubeš, Smola, Kuracina.
    ZSC Lions: Streule N. (7. – 29. de Boni) – Huber, Kubler, Rubin, Sagesser, Streule M., Devaja, Blatter, Meier – Ronner, Graf, Kammermann, Jutz, Wettstein, Anderson, Grisoni, Berni, Osa, Reichle, Torda, Unterweger.

    Rozhodčí: Kedra – Kučera, Vajda.
    thejrc.org