Česko – Norsko 9:0 (kon.) | Slovensko – Švýcarsko 3:3 (kon.)
konec
Česko
9:0 (5:0, 1:0, 3:0)
Norsko
Středa 02.05.2018, 13:00 • Athletik Zentrum, St. Gallen, Švýcarsko • MS juniorek
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:00.
     
    České juniorské florbalistky vstupují do osmého šampionátu, který se letos koná ve Švýcarsku, soubojem s nevyzpytatelným Norskem.

    Poslední prověrkou Češek před závěrečným šampionátem byl už tradiční Polish Cup, kde se svěřenkyním trenéra Tomáše Martiníka poměrně dařilo. Češky porazily Němky 9:2, Slovenky 11:1, Polky 2:0, právě Norky 7:2 a naposledy podlehly Švýcarkám 4:7.

    Výsledky Norek byly následující. Se Slovenkami si poradily 5:3, se Švýcarkami padly 1:8, Německo porazily 7:2, prohra s Českem již byla zmíněna a na závěr zdolaly domácí Polky 4:3.

    Český tým bude v zápase favoritem a měl by si s Norkami poradit. Spoléhat budou především na vítkovické střelkyně Barboru Huskovou a Michaelu Kubečkovou. Největší zbraní Norek bude jednoznačně Stina Sorensenová.

    Česká reprezentace si zatím z juniorských šampionátů odvezla dva bronzy a je tak čtvrtou nejúspěšnější zemí po stálicích z Švédska, Finska a Švýcarska.
     
    Úvodní sestavy:

    Česko: Lišková (Klečková) – Novotná, Beránková, Šebestová, Jurečková, Svačinová, Malecká, Kolářová – Pekárková, Cholinská, Řezáčová – Želízková, Faltusová, Sedláčková – Kubečková, Husková, Planková – Vrlíková, Otcovská.

    Norsko: Mejboová (Johnsrudová) – Craigová, Wolfová, Oyviková, Dagestadová, Walterová, Unhammerová – Ingebrigtsliová, Kristiansenová, Norheimová – Ripelová, S. D. Andreassenová, Sorensenová – Thorsenová, Sundnesová, Hermansenová – Hansenová, Kristoffersenová, I. G. Andreassenová.

    Rozhodčí: Järvi, Kirsilä.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:08
    Česko právě vstřelilo branku!
    Tak to je nástup jako hrom! Hned po úvodní buly se dostaly Češky do útoku. Míček na pravé straně vybojovala Lucie Řezáčová, která ho poslala před branku na LUCII CHOLINSKOU a ta neměla problém poslat míček do prázdné branky.
    Asistence: Lucie Řezáčová.
     
    00:27
    Česko právě vstřelilo branku!
    A je to 2:0. Po dalším důrazném vybojování balonku se dostal balonek na středu hřiště na LENKU FALTUSOVOU, která se trefila neomylně k tyči!
    Asistence: Lucie Želízková.
     
    01:25
    Jedna z Norek poslala Českou obránkyni tvrdě za mantinel, ale píšťalka rozhodčích mlčí.
     
    02:39
    V držení míčku jsou opět české reprezentantky, konkrétně Faltusová. Ale její přihrávka na pravou stranu nebyla přesná a Norky se můžou pustit do útoku.
     
    03:50
    Češky kontrolují hru a nepouští Norky zatím k ničemu. Ty se s míčkem na svých hokejkách zatím příliš nepomazlily a nedostaly se ani za půlku.
     
    04:28
    První střela norského týmu. Tu má na svědomí Dagestadová. Branku však minula a po odrazu od zadního mantinelu má míček v moci Lišková.
     
    05:20
    Český výběr je opět v tlaku a je nastěhovaný na útočné polovině. Norky ale hodně zhustily prostor před Mejboovou a nepustily své soupeřky ke střele.
     
    06:35
    Malecká našla ze středu hřiště dobře postavenou Huskovou. Její střela ale byla zblokovaná.
     
    06:58
    A opět Husková. Tentokrát byl její pokus vyražen nad branku.
     
    07:17
    Norheimová mohla snížit! Nejprve střílela z ideální pozice z hranice velkého brankoviště. Tuto střelu Lišková vyrazila. Poté se dostala ještě k jedné střele v podstatě do prázdné branky, ale trefila pouze tyč.
     
    08:01
    Česko právě vstřelilo branku!
    Češky zaváhání Norek trestají třetí brankou. Rozehrávku od levého mantinelu si vzala na starost Barbora Sedláčková, která našla nikým nehlídanou LENKU FALTUSOVOU. Ta se do balonku opřela z první a poslala ho nekompromisně pod horní tyč.
    Asistence: Barbora Sedláčková.
     
    09:39
    Hansenová stála zády k brance a zkoušela to behkendem. Její pokus ale nebyl razantní a navíc minul českou branku.
     
    10:29
    Lenka Faltusová mohla zkompletovat hattrick už v první třetině. Dostala míček do velkého brankoviště, položila si norskou gólmanku, ale nakonec se jí ji překonat nepodařilo.
     
    11:51
    Norky se dostaly na pár okamžiků na polovinu České republiky, jenže se nedostaly k zakončení.
     
    12:17
    Česko právě vstřelilo branku!
    Hodně šťastný gól Češek. Řezáčová vybojovala na středu balonek a následně jedna z jejích soupeřek vypálila. Zblokovaná střela skončila na zadním mantinelu, odkud ho odehrála TIRIL BRAATHEN OYVIKOVÁ a ten se dostal pod jejich gólmanku až za brankovou čáru.
    Bez asistence.
     
    13:20
    Český výběr pokračuje v dobrém výkonu a posílá na norskou branku jeden projektil za druhým.
     
    14:15
    Po delší době jsou v držení balonku hráčky v bílých dresech, které zatím kombinují na vlastní polovině. Český výběr s napadáním trpělivě čeká a nikam se nežene.
     
    15:12
    Vše se vrací do starých kolejí. Hraje se sice stále na polovině Norek, ale míček mají v držení Češky.
     
    16:02
    Kubečková mohla zvýšit už na 5:0. Ta byla dobře postavená na hranici malého brankoviště, ale svým bekhendovým pokusem nechala pouze vyniknout Mejboovou.
     
    17:52
    Norky se stále nemůžou dostat k výraznějšímu ohrožení branky Liškové. Ta se v bráně zatím spíše nudí.
     
    18:16
    Česko právě vstřelilo branku!
    No a máme tu bůra. BARBORA HUSKOVÁ nejprve zblokovala střelu z volného úderu, následně si sama míček vybojovala a nastartovala své rychlé nohy. Svůj téměř samostatný únik zakončuje přesnou střelou na zadní tyč.
    Bez asistence.
     
    19:19
    České obránkyně si vyměňují balonek na vlastní polovině a vypadá to, že první třetinu v poklidu dohrají.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina mezi Českem a Norskem je za námi a byla to jednoznačná partie. Český tým měl úžasný nástup, když se prosadil dvakrát hned v první minutě. Postupem času přidal další tři branky a vede 5:0. Norky měly pouze jednu větší šanci, ale český výběr jednoznačně vládne dnešnímu utkání.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:30
    Norky si hrály s míčkem na své polovině tak dlouho, až o něj nakonec přišly a Češky tak můžou opět útočit.
     
    21:02
    Faltusová se drala do další šance. Míček skákal na hraně malého brankoviště, ale nakonec ho zasáhla norská obránkyně.
     
    22:19
    Na půlce nyní zachybovala Pekárková, které sjela přihrávka. Jenže norská útočnice z toho byla tak překvapená, že se míčku ihned zbavila.
     
    23:20
    Český výběr je zatím daleko lepší. Hraje více s balonkem, vytváří si tlak a Norky se nedostávají vůbec k ničemu.
     
    24:53
    Norky se osvobozují z tlaku pouze tím, že vyhazují přes celé hřiště. Češky tak začínají s dalším útokem od Liškové.
     
    25:34
    Beránková vypálila z poloviny hřiště. Její pokus však skončil na jedné z bránících hráček.
     
    26:50
    Kristiansenová se snažila trefit skákající balonek na středu hřiště. Jenže několikrát promáchla a míčku opět česká reprezentace.
     
    27:34
    Sledujeme takovou hlušší část zápasu a čekáme na nějakou výraznější akci.
     
    28:50
    Norky kombinačně na Češky nemají a snaží se zakládat útoky dlouhými náhozy. Tam je ve většině případů sbírá pozorná česká obrana.
     
    29:30
    Sofie Andreassenová se dostala ke střele po rozehrávce z křížku. Její střela byla příliš vysoká a skončila mimo vymezenou hrací plochu.
     
    30:49
    Norky se trošku osmělily a mají nyní více míček na svých hokejkách. Ale hrají spíše na vlastní polovině a k ohrožení Liškové dochází spíše sporadicky.
     
    31:49
    Barbora Sedláčková vybojovala míček u levého mantinelu a posílala ho na střed na Faltusovou. Ta však na balonek nedosáhla.
     
    32:29
    Po delší době šance ke skórování. Eliška Planková byla perfektně nalezena před brankou Norek. Zakončovala bez přípravy, ale zamířila pouze do připravené Mejboové.
     
    33:26
    Norky hodně přidaly na důrazu. Nyní dvakrát dohrála souboj Kristiansenová a jedna z českých útočnic se ocitla za mantinelem.
     
    33:47
    Vyloučení v týmu Norsko (Craigová – 2 min., Nedovolené vrážení).
     
    34:34
    Češky mají možnost první přesilové hry. Zamkly soupeřky na jejich polovině a ke střele z levé strany se dostala Lucie Řezáčová. Mejboová ale neměla nikde žádnou skulinku a stav se tak nemění.
     
    35:12
    Norky se osvobozují a posílají balonek až k Liškové. Obranná čtveřice tak může vystřídat.
     
    35:40
    Česko právě vstřelilo branku!
    Máme tu využitou přesilovou hru. Eliška Jurečková střílela z poloviny hřiště, ale její pokus se otřel o jednu z bránících hráček. Balonek se tak dostal k LUCII CHOLINSKÉ, která skákající míček trefila a poslala ho pod tělem Mejboové až do branky.
    Asistence: Eliška Jurečková.
     
    36:54
    Český výběr v klidu kontroluje průběh zápasu a nevypadá to na žádné větší drama v dnešním duelu.
     
    37:37
    opět o sobě dala vědět Eliška Jurečková. Ta se prezentovala další střelou z poloviny hřiště, jenže její pokus nedoletěl až k norské brance.
     
    38:14
    Norky mohly zaznamenat první úspěch. Z pravé strany byla nalezena téměř před prázdnou brankou Hansenová, jenže ta míček vůbec netrefila.
     
    39:37
    Tečovaná střela Češek z pravé strany končí v outu a ty tak zůstanou na balonku i v dalších sekundách.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Čtyřicet minut hry je za námi. Druhá třetina nebyla tak gólově bohatá, jako ta předchozí. Přesto český tým o jednu branku navýšil své vedení, když dokázal využít přesilovou hru. Norky sice trošky vyrovnaly hru, ale vypadá to spíše tak, že Češky šetří síly na další duely. O vítězi dnešního utkání je pravděpodobně rozhodnuto.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:38
    I na začátku poslední dvacetiminutovky drží Češky balonek a rozjíždějí akci od své branky.
     
    41:52
    Norky se ve třetí třetině zatím nedostaly k míčku a pouze se honí za českými hráčkami.
     
    42:27
    První střela na branku ve třetí periodě. Postarala se o ní Barbora Husková. Jenže pokus se jí příliš nevydařil a Mejboová neměla se zákrokem sebemenší problém.
     
    43:58
    V závěrečné části chybí Češkám momentálně více klidu. Pouze to je připravuje o to, aby si vypracovaly další gólové šance.
     
    44:40
    Norky zahrávaly volný úder ze zajímavé pozice, ale českou zeď prostřelit nedokázaly.
     
    45:15
    Česko právě vstřelilo branku!
    Máme tu třetí dvougólovou střelkyni. Přihrávku z rohu hřiště zpracovala na středu BARBORA HUSKOVÁ a střelou z otočky zamířila přesně pod horní tyčku.
    Asistence: Eliška Planková.
     
    46:52
    Faltusová je dnes hodně aktivní. Dobrým napadáním vybojovala balonek u levého mantinelu a rozehrála další útočnou akci svého celku. Gólem však nekončí.
     
    47:20
    Husková útočila na hattrick. Napolovině hřiště přebrala míček a šla do své oblíbené střely z otočky. Branku však o kousek minula.
     
    48:07
    Česko právě vstřelilo branku!
    Krásná akce české reprezentace. Po levém mantinelu našla jedna z obránkyň rozběhnutou Barboru Huskovou. Ta bekhendem přiklepla míček na střed ELIŠCE PLANKOVÉ, které střelou z první nedala Mejboové vůbec žádnou šanci.
    Asistence: Barbora Husková.
     
    49:02
    Češky ani při tak vysokém vedení nepolevují v aktivní hře a napadají dokonce ve dvou za brankou Norek. To nese své ovoce a další vybojovaný míček pro české barvy.
     
    49:57
    Česko právě vstřelilo branku!
    A máme tu hattrick! Michaela Kubečková našla na pravé straně rozběhnutou BARBORU HUSKOVOU. Ta se ze strany řítila sama na norskou branku. Husková trefila vzdálenější tyč, od té se odrazila do zad norské gólmanky a od ní za brankovou čáru.
    Asistence: Michaela Kubečková.
     
    51:18
    Teď to Češky s napadáním přehnaly a provinily se útočným faulem.
     
    51:58
    Faltusová vybojovala střeleckou pozici pro jednu ze svých spoluhráček. Jenže následný pokus končí na bránící Norce.
     
    52:58
    Norky jsou nyní nastěhovány na útočné polovině a bojují v rohu hřiště. Snaží se docílit alespoň čestného úspěchu.
     
    53:47
    Češky ale už opět drží balonek. Tentokrát za svoji brankou a čekají, až se v obranném postavení Norek objeví nějaká mezera.
     
    54:55
    Žádná mezera se nenašla a Norky se tak mohou pokusit o útok. Nakonec z poloviny hřiště pálila Marie Wolfová, ale Lišková vyráží do bezpečí. Česká gólmanka si po dlouhé době sáhla na balonek.
     
    56:58
    Lucie Řezáčová se snažila ohrozit branku Norek střelkou z otočky. Její pokus ale nebyl přesný a skončil až za zadním mantinelem.
     
    57:58
    Norky jsou opět na útočné polovině, ale zatím jim čestný úspěch není přán. Český výběr výborně brání.
     
    58:33
    Faltusová mohla zkompletovat hattrick! Dostala se k bekhendovému zakončení z hranice malého brankoviště, ale Mejboová si připisuje úspěšný zákrok.
     
    59:20
    Zápas se blíží ke svému konci. Ještě jednu střelu vyslala Ripelová, ale branku hodně minula.
     
    Konec zápasu.
     
    První vystoupení české reprezentace juniorek a Norek na letošním světovém šampionátu máme za sebou. Češky zvítězily přesvědčivě 9:0, když základ tomuto vítězství daly už v první třetině, kterou ovládly 5:0, když dvě branky vstřelily už v první minutě. Ve druhé třetině přišlo navýšení díky využité přesilové hře a ve třetí přidal český výběr další tři branky. Norky si vypracovaly dvě zajímavé šance, ale to je vše.

    Další zápas čeká Češky zítra, kdy se utkají s Německem.

    Pro tuto chvíli je to ode mě vše a u dalšího onlajn přenosu na počtenou. (14:43:02)

    Aleš Skok

    Branky a nahrávky: 1. Cholinská (Řezáčová), 1. Faltusová (Želízková), 9. Faltusová (Sedláčková), 13. Oyviková (vla.), 19. Husková, 36. Cholinská (Jurečková), 46. Husková (Planková), 49. Planková (Husková), 50. Husková (Kubečková)


    Česko: Lišková (Klečková) – Novotná, Beránková, Šebestová, Jurečková, Svačinová, Malecká, Kolářová – Pekárková, Cholinská, Řezáčová – Želízková, Faltusová, Sedláčková – Kubečková, Husková, Planková – Vrlíková, Otcovská.
    Norsko: Mejboová (Johnsrudová) – Craigová, Wolfová, Oyviková, Dagestadová, Walterová, Unhammerová – Ingebrigtsliová, Kristiansenová, Norheimová – Ripelová, S. D. Andreassenová, Sorensenová – Thorsenová, Sundnesová, Hermansenová – Hansenová, Kristoffersenová, I. G. Andreassenová.

    Rozhodčí: Järvi, Kirsilä

    Diváci: 334
    bahis siteleri