Česko – Norsko 9:0 (kon.) | Slovensko – Švýcarsko 3:3 (kon.)
konec
Slovensko
3:3 (1:1, 2:2, 0:0 - -:-)
Švýcarsko
sk Středa 02.05.2018, 19:00 • Athletik Zentrum, St. Gallen • MS juniorek
     
    Zápas sa napokon končí nerozhodne 3:3 a keďže v základných skupinách na tomto šampionáte sa predĺženia nehrajú, slovenské reprezentantky si pripisujú mimoriadne cenný bodový zisk hneď na úvod juniorských majstrovstiev sveta. Za najlepšie hráčky boli vyhlásené Kristína Belicová, respektíve Lara Wuthrichová. Mladé Slovenky tak zaznamenali fantastický vstup do šampionátu, už zajtra od 16:00 ich však čaká ďalší zápas, keď sa stretnú s Poľskom. Aj tento duel vám, samozrejme, prinesieme v našom textovom online prenose. Pre dnešok je to však už odo mňa všetko, užite si ešte dnešný večer! (20:46:42)
     
    60:00
    Tretia tretina sa skončila.
     
    59:20
    Veľká škoda! Barbora Gáborová to mierila veľmi dobre do horných partií bránky, Ladina Tonduryová ju však dokázala vychytať!
     
    58:40
    Slovenky stratili loptičku pri pokuse o ďalšiu ofenzívnu akciu, obe družstvá odchádzajú striedať.
     
    57:07
    Barbora Gáborová mohla byť slovenskou hrdinkou! Skvelou bojovnosťou získala loptičku od švajčiarskej súperky, aby napokon švajčiarsku bránku v samostatnom úniku tesne minula!
     
    56:34
    Kristína Belicová najskôr ohrozila Ladinu Tonduryovú a následne sa pokúsila nájsť jednu zo svojich spoluhráčok, avšak neúspešne.
     
    56:15
    Blíži sa záver riadnej hracej doby a treba povedať, že v posledných momentoch sledujeme obrovské nasadenie na oboch stranách.
     
    55:42
    Tak teraz to poriadne zahučalo v hľadisku hneď dvakrát. Najskôr zakončovala Klára Grossová a následne sa obtáčala okolo slovenskej obrankyne Carola Kuhnová.
     
    55:15
    Slovenkám sa podarilo otupiť tlak súperiek, Adrianu Bahnovú však ďalším skvelým zákrokom vychytala švajčiarska brankárka Ladina Tonduryová.
     
    54:05
    Zmeniť sa to pokúsila veľmi aktívna Kristína Belicová, avšak pri pokuse o individuálny únik nedokázala loptičku skrotiť a napokon sa ani nedostala do zakončenia.
     
    53:23
    Treba však priznať, že posledné okamihy majú jednoznačne vo svojej moci švjačiarske florbalistky, ktoré zvierajú Slovenky pred ich vlastnou bránkou.
     
    52:40
    Radka Rennerová mala mierne problémy pri zakladaní ofenzívnej akcie slovenského tímu, avšak napokon si situáciu proti Melei Brunnerovej dokázala postrážiť.
     
    51:15
    Tak v týchto momentoch sa vyznamenali brankárky na oboch stranách. Najskôr svoj druhý gól nepridala Barbora Gáborová a následne sa proti jednej zo švajčiarskych strelkýň predviedla aj Pavlína Farulová.
     
    50:20
    Videosignál z dnešného zápasu je v určitých fázach mimoriadne nekvalitný, navyše réžia priameho prenosu má veľké problémy aj s časomierou. My sa vám však snažíme priniesť podľa možností čo najkvalitnejšie informácie z tohto napíánavého duelu.
     
    49:40
    Pavlína Farulová v bránke Slovenska sa aj naďalej poriadne prekonáva, keď v znova dokázala zakročiť v jednoznačnej príležitosti súperiek. Ak som správne videl, tak zakončovala Ronja Bichselová.
     
    48:15
    O prerušenie švajčiarskeho tlaku, ktorý stále pokračuje, sa pokúsila Sára Adamcová, avšak do zakončenia sa napokon nedostala.
     
    47:00
    Fantastická Pavlína Farulová! Slovenská brankárka teraz predviedla obetavý zákrok, keď doslova ukradla gól Rahel Riederovej!
     
    46:38
    Tak toto môže našim reprezentantkám len pomôcť. Bez nejakých výraznejších problémov sa im podarilo ubrániť početnej prevahe súperiek.
     
    45:38
    Švajčiarky sú síce usadené pred Pavlínu Farulovou, zatiaľ však kvarteto brániacich sa Sloveniek hrdinsky odoláva. Strieľala už napríklad Nicole Capattová, ktorá ale zatiaľ svoj druhý presný zásah nepridala.

    Jakub Kocourek

    Branky a nahrávky: 8. Mlichová (Žikavská), 26. Belicová (Lupačová), 35. Gáborová (Grossová) – 11. Freiová (Brunnová), 24. Kuhnová, 26. Capattová (Renschová)


    Slovensko: Farulová (Hlavatá) – Pudišová, Lupačová, Bahnová, Belicová, Žikavská – Kocúrová, Lenčéšová, Grossová, Gáborová, Adamcová – Mlichová, Rennerová, Vyletelková, Faktorová, Záteková – Švančarová, Čintalanová, Dulková
    Švýcarsko: Tonduryová (Werzová) – Renschová, Cottiová, Wildermuthová, Capattová, Wengerová – Brunnová, Wuthrichová, Bergmannová, Freiová, Brunnerová – Eggelová, Danuserová, Riederová, Bichselová, Kuhnová – Kesslerová, Lenzová, Meyerová

    Rozhodčí: Olle Eliasson, Thomas Jonsson (obaja Švédsko)
    bahis siteleri