Bohemians 1905 – Trenčín 5:1 (kon.) | Karviná – Zabrze 3:1 (kon.) | Opava – Nitra 2:3 (kon.)
Jablonec – Jihlava 1:1 (kon.) | Zlín jun. – Vítkovice 1:5 (kon.) | Dunajská Streda – Fehérvár 1:1 (kon.)
konec
FK Jablonec
1:1 (1:0)
FC Vysočina Jihlava
Úterý 26.06.2018, 16:00 • Stadion FK Zbuzany, Zbuzany • Přípravný zápas
Předzápasové kurzy
     
    Fotbalisté Jablonce se nakonec rozešli s Jihlavou smírně. Tým ze severu Čech sice vedl zásluhou Vojtěcha Kubisty ze 24. minuty 1:0 a zásluhou fantastického brankáře Hanuše trvalo skóre i po hodině hry, když v 60. minutě výtečně zneškodnil pokutový kop. Už to vypadalo, že Jablonec zvítězí, jenže minutu před koncem udeřil Vladislav Levin. Konečný výsledek. FK Jablonec 1 Vysočina Jihlava 1. (18:26:49)

     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90
    Nad rámec zápasu byly nastaveny 2 minuty.
     
    89
    Jihlava právě vstřelila branku!
    Jablonec přichází o dobře rozehraný zápas v samotném závěru zápasu, když se minutu před koncem prosadil VLADISLAV LEVIN, který střelou zpoza šestnáctky a přispěním teče zamířil do sítě! Jablonec přišel o vedení v samotném závěru a Vladislav Levin napravil neproměněnou penaltu, ze které mohl vyrovnat po hodině hry.
     
    86
    Jablonec už se snaží závěr zápasu kontrolovat. A není se čemu divit. Fotbalisté ze severu Čech bezchybně brání až na jednu penaltu a směrem dopředu se hnát nepotřebují.
     
    84
    Jihlava začala svého soupeře svírat a do šestnáctky přilétlo poměrně hodně centrů, ani po jednom ale zakončení nepřišlo.
     
    80
    Do konce dnešního utkání zbývá odehrát deset minut a Jihlava se po přestávce nedostala do žádné šance. Respektive jednu šanci měla a byla obrovská, penaltu ale neproměnila.
     
    77
    Fotbalisté Jablonce se na levé straně šestnáctky dostali k přízemnímu centru, který z ostrého úhlu zamířil do zámezí, takže následoval pouze odkop od jihlavské brány.
     
    75
    Holeš se snažil prosadit na pravém křídle, kde byl rychle faulován a skončil na kolenou. Hra byla na chvíli přerušena.
     
    73
    Jablonec je aktivnějším týmem na hřišti, jenže když už se dostane do nějakého náznaku šance, přichází faul Jihlavy.
     
    70
    Čvančara a Matěj Kubista jsou na hrotu hodně aktivní, zatím se ale do žádné slibné brankové příležitosti nedostali. Jihlavská obrana působí po přestávce velice kompaktně.
     
    67
    M. Kubista vyrazil po pravé straně hřiště do rychlého protiútoku, jenže do šestnáctky se nedostal. Obrana Jihlava si počínala dobře a těsně před ním odvrátila míč za postranní čáru.
     
    65
    Fotbalisté obou týmů se po přestávce prezentují hodně agresivní hrou, která je na úkor nějakého pohledného fotbalu a akcí.
     
    62
    Střídání v týmu FC Vysočina Jihlava: ze hřiště odchází Klíma, přichází Turyna.
     
    62
    Střídání v týmu FC Vysočina Jihlava: ze hřiště odchází Mara, přichází Smejkal.
     
    62
    Střídání v týmu FC Vysočina Jihlava: ze hřiště odchází Vaculík, přichází Matulka.
     
    60
    Klíma vybojoval v pokutovém území penaltu a Jihlava mohla vyrovnat, jenže následnou přízemní střelu Vladislava Levina k pravé tyči parádním zákrokem zneškodnil brankář Hanuš!
     
    59
    Střídající M. Kubista se dostal k přízemní střele zpoza šestnáctky, která zamířila pouze doprostřed brány a rukavic brankáře.

    Tomáš Reiner


    Hledáme zpravodaje pro tým FK Jablonec. Více informací zde.

    Branky: 24. Kubista – 89. Levin

    Neproměněná penalta: 60. Levin (JAB), brankář Hanuš zneškodnil


    FK Jablonec: Hanuš – Holeš, Hovorka, Břečka, Hanousek – Hübschman – Janković, V. Kubista, Považanec, Masopust (36. Acosta) – Doležal.
    Náhradníci: Hrubý – M. Kubista, Čvančara, Acosta.

    FC Vysočina Jihlava: Řehák (46. Sváček) – Vaculík (62. Matulka), Tlustý (46. Vedral), Mikuška (46. Štěpánek), Javůrek (22. Dujmović) – Mara (62. Smejkal), Nerad (46. Levin) – Fulnek, Zoubele (62. Svoboda), Novotný – Klíma (62. Turyna).
    Náhradníci: Sváček – Vedral, Štěpánek, Dujmović, Matulka, Smejkal, Levin, Turyna, Svoboda.

    Rozhodčí: Ondřej Lerch
    thejrc.org