Švédsko – Anglie 0:2 (kon.) | Rusko – Chorvatsko 2:2 (3:4 po pen.)
konec
Švédsko
0:2 (0:1)
Anglie
Sobota 07.07.2018, 16:00 • Samara Arena (Samara) • Mistrovství světa • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
     
    Ode mne je to pro dnešek vše, a tak vám přeji pěkný zbytek sobotního odpoledne. U sledování dalších online přenosů na počtenou. Loučí se s vámi Daniel Kinc. (18:11:16)
     
    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 3:2. Střely mimo: 3:4. Rohy: 1:6. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 10:7.
    Angličané si naposledy zahráli semifinále MS v roce 1990. Tehdy byli na světě jen tři hráči ze současného kádru - Ashley Young, Jordan Henderson a Fabian Delph.

     
    Je konec! Na ochozech i na trávníku probíhají velké anglické oslavy, Albion po více než čtvrtstoletí postupuje mezi nejlepší čtyřku světového šampionátu, a mohou se těšit na boje o medaile.

    Ve čtvrtfinále se Švédskem byli jasně lepší, do vedení se dostali po půlhodině hry po přesné hlavičce Harryho Maguirea. Ve druhé půli podržel Angličany nejprve Pickford proti zakončení Berga, a po hodině hry zdvojnásobil náskok Albionu Dele Alli, jenž hlavou nasměroval míč pod břevno. Pickford poté ze svého arsenalu vytáhl další dva skvělé zákroky proti Claessonovi a Bergovi, a udržel nakonec své první čisté konto na turnaji.

    Angličané mohou poprávu slavit, do semifinále pronikli velmi snadno, ale hlavně naprosto zaslouženě. V boji o finále si ve středu zahrají s lepším z dvojice Rusko/Chorvatsko.
    Zlatan Ibrahimović prohrál sázku s Davidem Beckhamem a zřejmě bude muset přijít na utkání anglické reprezentace ve Wembley v dresu Albionu.

    90+5. Radost Angličanů z postupu do semifinále.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Švédové jsou ještě na polovině soupeře, ale jejich útok už je hodně v křeči, a Angličané začínají slavit. Po 28 letech se probojují do semifinále MS ve fotbale.
     
    90+4
    Ještě jeden karetní trest pro švédského hráče, Larsson zcela zbytečně fauloval Kanea a i on si odnese ze zápasu žlutou kartu.
     
    90+3
    Na druhé straně naopak Kane prodloužil hlavou dlouhý nakopávaný balón do běhu Rashfordovi, jenže ten mu nakonec běžecky nestačil, a zachytil jej až za brankovou čárou.
     
    90+2
    Aktivně hrající Berg, který mohl hned zkraje druhé půle vyrovnat, byl polapen v ofsajdu, a tak ohrožením branky neskončí ani další akce Švédů.
     
    90+1
    Nastavuje se pět minut. Angličany dělí od postupu už jen pár minutek.
     
    90+1
    Střídání v týmu Anglie: ze hřiště odchází Raheem Sterling, přichází Marcus Rashford.
    90. Asi poslední švédskou šanci na zdramatizování závěru utkání promrhal Augustinsson. Ten zahrál přímý kop pánubohu do oken.
     
    90
    K míči se postavil Ludwig Augustinsson, ale na tento přímý kop by nejraději zapomněl, protože jej poslal levačkou hodně vysoko nad branku, a tak jsou i poslední šance Švédů pryč.
     
    89
    Tak ještě jedna šance pro Švédy, ale z kategorie těch větších. Maguire hodně školácky na hranici vápna fauloval v souboji Granqvista a Tre Kronor mají jasnou pozici k ohrožení branky v podobě přímého kopu.
     
    88
    Sterling se uvolnil na levé straně vápna, kde hledal Delpha, tomu ale míč lehce utekl. Poté si oba kluboví spoluhráči dávali tak dlouho přednost, až jim balón unikl do autu.
     
    87
    Protesty nakonec pokračovaly, a tak žlutou kartou za své řeči a výlevy dostal také střídající John Guidetti.
    87. Žlutá karta

    Daniel Kinc

    Branky: 30. Maguire (Young), 59. Alli (Lingard)

    Karty:   87. Guidetti (SWE), 90+4. Seb. Larsson (SWE) – 87. Maguire (ENG)


    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 3:2. Střely mimo: 3:4. Rohy: 1:6. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 10:7.
    Švédsko: Olsen – Krafth (85. P. Jansson), Lindelöf, Granqvist (C), Augustinsson – Claesson, Seb. Larsson, Ekdal, Forsberg (65. M. Olsson) – Berg, Toivonen (65. Guidetti).
    Náhradníci: Nordfeldt, Johnsson – Helander, P. Jansson, M. Olsson, Durmaz, Hiljemark, Rohdén, Svensson, Guidetti, Kiese Thelin.

    Anglie: Pickford – Walker, Stones, Maguire – Trippier, Alli (77. Delph), Henderson (85. Dier), Lingard, Young – Sterling (90+1. Rashford), Kane (C).
    Náhradníci: Butland, Pope – Alexander-Arnold, Cahill, Delph, P. Jones, Rose, Dier, Loftus-Cheek, Rashford, Vardy, Welbeck.

    Rozhodčí: Bjorn Kuipers – Sander Van Roekel, Erwin Zeinstra (vš. NED)
    thejrc.org