Norsko – Anglie 3:0 (kon.) | Ukrajina – Portugalsko 0:5 (kon.) | Itálie – Francie 2:0 (kon.)
konec
Ukrajina
0:5 (0:5)
Portugalsko
Čtvrtek 26.07.2018, 14:00 • Hietalahden jalkapallostadion, Vaasa (FIN) • Mistrovství Evropy U19 • Semifinále
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:00.
     
    Ukrajina

    Východoevropané jsou bezesporu největším překvapením tohoto turnaje. O velkou senzaci se postarali hned v prvním utkání, když nečekaně porazili silnou Francii 2:1. Že tento výsledek nebyl náhodný, pak ukázal i další duel Ukrajinců, kteří tentokrát vyzvali favorizovanou Anglii a vyválčili další cenný bod za remízu 1:4. Do posledního zápasu šli Ukrajinci v dobrém rozpoložení a nad Tureckem zvítězili 1:0, o což se už v osmé minutě postaral útočník Buleca. Celkem svěřenci Olexandra Petrakova získali sedm bodů a to jim v těžké konkurenci vystačilo na první místo ve skupině.
     
    Portugalsko

    Portugalci byli společně s Italy favority na postup ze základní skupiny A. Na ten se však pořádně nadřeli, což platilo už v jejich prvním duelu. S Norskem totiž přišli v 82. minutě o vedení a to zásluhou Francisca Trincãa získali zpět až ve třetí minutě nastaveného času. Proti Italům už Portugalci tolik štěstí neměli, Quina sice v 89. minutě snižoval na 2:3, ovšem k vyrovnání už nedošlo. V závěrečném představení muselo Portugalsko zvítězit proti domácímu Finsku a to se jim také povedlo. Za 33 minuz vedli o dva góly a nakonec mohli slavit postup po výsledku 3:0. Ve skupině obsadili svěřenci Hélia Sousy druhé místo, bod za Italy a dva body před Norskem.
     
    Úvodní sestavy:

    Ukrajina: Kučerjuk – Mykolenko, Bondar (C), Popov – Kornijenko, Chachlov, Dryšljuk, Konoplija – Buleca, Supriaha, Cicaišvili.
    Náhradníci: Riznyk – Safronov, Čech, Kulakov, Bjeljajev, Musolitin, Veremijenko, Remenjuk, Snurnicyn.

    Portugalsko: Costa – T. Correia, Carmo, R. Correia, Vinagre – Luís, Florentino (C), Quina – Francisco, P. Correia, Filipe.
    Náhradníci: Virginia – Queirós, Gomes, Dju, Nunes, Moura, Teixeira, Baldé, Santos.

    Rozhodčí: Schuettengruber (AUT) – Valdimarsson (ISL), Härsing (EST).
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Úvodní výkop zápasu obstarali Ukrajinci, kteří nastupují v modrých, zatímco Portugalci v kompletně bílých dresech.
     
    2
    Portugalsko právě vstřelilo branku!
    Tak to je vynikající start pro Portugalce, kteří se po osmdesáti vteřinách hry dostávají do vedení! Filipe po zpracování dlouhého nákopu musel vyběhnout do křídelního prostoru a zleva odcentroval na PEDRA CORREIU, jehož první hlavičku Kučerjuk ještě výtečně vyrazil, ale na dorážku už nestačil. Obrana Ukrajiny trestuhodně zaspala.
    2. Pedro CORREIA - 0:1
     
    4
    Rychlá odpověď Ukrajiny se nekoná. Supriaha si nepohlídal své postavení a pomezní rozhodčí ho přistihl v ofsajdu.
     
    5
    Trincão Francisco na druhé snadno prošel po ose hřiště až do palebné pozice. Střela zpoza šestnáctky byla tečovaná a resultuje z ní rohový kop.
     
    6
    Sám Francisco rozehrál na krátko pro Luíse, proti kterému ihned vyběhlo několik soupeřů a ti střelu z rohu velkého vápna zablokovali.
     
    7
    O chvíli později se zrodil roh i z levé strany, který tentokrát rozehrál João Filipe, ale jeho centr obrana Ukrajiny dokázala bez větších komplikací eliminovat.
     
    8
    Dryšljuk si pomohl faulem na Francisca a míč se vrací na portugalské kopačky. Chvíli předtím Ukrajinci nezahrozili z centru z levého křídla.
     
    9
    Ukrajinci si poradili s hodně nepříjemným napadáním na jejich vlastní polovině. Následný nákop hledal Supriahu, ale toho si protihráči snadno pohlídali.
     
    10
    Thierry Correia se svou kolmicí neprorazil, Jeho přihrávka byla až moc rychlá a propadla k brankáři Kučerjukovi.
     
    11
    Cicaišvili zachytil jednu z přihrávek a okamžitě upaloval do pravého křídla, kde ho zfauloval Vinagre. Je z toho standardní situace pro Ukrajinu.
     
    11
    První střídání přichází velmi brzy. Vladyslav Supriaha zřejmě má nějaké zdravotní problémy a v ukrajinském útoku jej musí nahradit Andrij Kulakov.
     
    13
    João Filipe poslal do vápna vynikající pas, který byl určen pro Pedra Correiu. Obrana Ukrajiny ho nechala úplně volného, nicméně vysoko letící míč hlavou jen lehce protečoval ke Kučerjukovi.
     
    14
    Thierry Correia byl jednoznačně držen Bulecou. Rakouský sudí odpískal faul a nařídil rozehrávku pro Portugalce, jejichž centr byl ihned odvrácen do bezpečí.
     
    15
    Kousek od půlící čáry byl Buleca tentokrát obětí faulu, kterým se provinil Quina. Ukrajinci tak mohou útočit za podpory svých fanoušků.
     
    16
    Heorhij Cicaišvili trochu přetáhl svůj centr z pravé strany a Kornijenko z těžké pozice sklepl míč jenom do zámezí.
     
    17
    Střídající Kulakov byl na hraně vápna zády k brance, a tak připravil míč lépe postavenému Kornijenkovi. Jeho střela z první ale nebyla příliš povedená a Costa zasahovat nemusel.
     
    18
    Trincão Francisco měl čas na kličkování před vápnem. Nakonec i vystřelil ale trefil jen ukrajinský blok, který srazil míč na roh.
     
    19
    Portugalsko právě vstřelilo branku!
    Portugalci mají už po devatenácti minutách výtečně nakročeno do finále! Franciscův roh letěl na Carma, jehož hlavičku sice pokazil Bondar, ale míč se odrazil přesně k JOÃU FILIPEMU, jenž se nekompromisně opřel do střely bez přípravy a rozvlnil síť za zády brankáře Kučerjuka.
    19. João FILIPE - 0:2
    19. João FILIPE - 0:2
     
    21
    Portugalsko právě vstřelilo branku!
    I z další akce Ukrajinci inkasují a zničehonic prohrávají už třígólovým rozdílem! Miguel Luís chytře prodloužil přihrávku z pravé strany k pokutovému území, kam si opět seběhl JOÃO FILIPE a pravou nohou zkušeně zakončil mimo dosah gólmana. Denys Popov ještě šel do skluzu, ale ke střelci i balónu už to měl daleko.
    21. João FILIPE - 0:3
     
    23
    První zajímavá možnost také pro Ukrajince! Dryšljuk dostal míč do ideální palebné pozice a z nějakých pětadvaceti metrů pořádně vyprášil rukavice Dioga Costy, jenž měl štěstí, že rána letěla doprostřed brány.
     
    24
    Rohový kop pro Ukrajinu...
     
    25
    Olexij Chachlov však nevymyslel nic nebezpečného, z pravé strany odcentroval přesně do rukavic Dioga Costy.
     
    26
    Všech jedenáct Ukrajinců aktuálně pokrývá pozice za vlastní půlce a Portugalci si v poklidu kombinují okolo půlící čáry. Za tohoto stavu samozřejmě nemusí nikam spěchat.
     
    27
    Vladyslav Kučerjuk se znovu zapotil a tentokrát zabránil dalšímu inkasovanému gólu, když vyrazil tvrdou ránu Miguela Luíse zpoza pokutového území.
     
    28
    Portugalsko právě vstřelilo branku!
    No to jsou věci, po osmadvaceti minutách Portugalci vedou už 4:0! Nyní se nenápadně přiblížili pokutovému území a TRINCAO FRANCISCO napřáhl ke střele, která zapadla přesně k levé tyči Kučerjukovy brány.
     
    29
    Přestávka na občerstvení rozhodně přijde Ukrajincům vhod. Zatím to vypadá, že od Portugalska vyfasují obrovský debakl.
     
    31
    Portugalsko právě vstřelilo branku!
    Neuvěřitelné, hráči v bílých dresech nepolevují a radují se z páté trefy! Rúben Vinagre si doběhl do vápna a zleva podle všeho centroval. Kučerjuk balón vyrazil jenom před sebe, kde zrovna doběhl TRINCAO FRANCSICO a zblízka zaznamenal svůj čtvrtý gól na turnaji.
    31. Trincão FRANCISCO - 0:5
     
    33
    Ukrajinci už jsou pořádně frustrovaní. Buleca to prokázal v jednom ze soubojů, ze kterého si odnesl žlutou kartu.
     
    34
    Ve čtyřiatřicáté minutě Ukrajinci už podruhé střídají. Juchyma Konopliu nahrazuje Safronov.
     
    35
    Další žlutá karta v krátkém časovém sledu. Kornijenko nedovoleně zastavil Thierryho Correiu a taktéž dostal napomenutí.
     
    36
    Střídající Safronov vzal zodpovědnost na svá bedra, jenže střeleckým pokusem o značný kus minul branku, kterou hájí Diogo Costa.
     
    37
    Kornijenko i se žlutou kartou šel do dalšího souboje s přehnaným důrazem. Opět to odnesl Thierry Corriea.
     
    39
    Rohový kop pro Portugalce. K praporku se pomalu chystá Quina.
     
    41
    Correia po centru Quiny nejprve trefil protihráče, ale dostal i druhou šanci a to už musel do akce i brankář Kučerjuk, který v tomto momentě nepřipustil šestý inkasovaný gól.
     
    43
    Ukrajinské snažení překazil Quina, který si podle rozhodčích počínal v souboji s Heorhijem Cicaišvilim nedovoleně. Kopat se bude proti Costovi.
     
    44
    Portugalci míč záhy získali zpět na svou stranu. Další gól chtěl přidat Miguel Luís, nicméně proti byl jeden z obránců, který jeho pokus zablokoval ještě před Kučerjukem.
     
    45
    Nad rámec první půle jsou přidány další čtyři minuty.
     
    45+2
    Další starosti pro Ukrajinu mohou přijít po faulu Mykolenka na Thierryho Correiu, který je u pravé postranní čáry nesmírně aktivní.
     
    45+3
    Východoevropané tentokrát své protivníky k ničemu nepustili a pár desítek vřeřin před hvizdem se sami snaží vymyslet plán na portugalskou defenzivu.
     
    45+4
    První poločas skončil.
     
    První poločas je u konce. Ukrajinci by v šatně nejradši už zůstali, neboť jim rozjetí Portugalci stihli nastřílet pět branek a už v polovině utkání je takřka jisté, že se mohou těšit na finále. Už po osmdesáti vteřinách hry otevřel skóre Pedro Correia, v rozmezí od 19. do 21. minuty pak dvakrát udeřil João Filipe a další dva slepené góly o pár minut později přidal i Trincão Francisco.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Portugalsko: ze hřiště odchází Miguel Luís, přichází Teixeira.
     
    55
    Druhý poločas je zatím o poznání klidnější než první. Buleca teď rozehrával rohový kop, ale portugalská defenziva uhájila čisté konto.
     
    56
    Střídání v týmu Portugalsko: ze hřiště odchází Diogo Costa, přichází João Virginia.
     
    57
    Střídání v týmu Portugalsko: ze hřiště odchází Quina, přichází Nuno Santos.
     
    58
    Ukrajinci se snaží alespoň o střelení čestného zásahu. Kornijenko teď z přímého kopu minul bránu soupeře.
     
    58
    Žlutou kartu dostává João Virginia (Portugalsko).
     
    65
    Zvýšit portugalský náskok mohl Nuno Santos. S jeho střelou si brankář Kučerjuk poradil.
     
    68
    Druhý poločas se za rozhodnutého stavu spíše dohrává. Oba týmy teď uvítaly přestávku na pití.
     
    72
    Střídání v týmu Portugalsko: ze hřiště odchází Cicaišvili, přichází Remenjuk.
     
    88
    Šance Ukrajinců! João Virginia během krátké chvíle dvakrát vychytal Kulakova.
     
    90+1
    Rozhodčí zápas nastaví o tři minuty.
     
    90+3
    Žlutou kartu dostává Mykolenko (Ukrajina).
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Portugalci deklasovali v semifinále evropského šampionátu do 19 let Ukrajinu 5:0 a zahrají si tak o zlato s vítězem večerního duelu Itálie – Francie. Vše podstatné se událo už v úvodních 31 minutách první půle, kdy vítězové nastříleli všechny tři góly. Ukrajina se poté nezmohla ani na čestný úspěch. (17:21:40)

    Michal Břuchanský

    Branky: 2. P. Correia, 19. Filipe, 21. Filipe, 28. Francisco, 31. Francisco

    Karty:   33. Buleca (UKR), 35. Kornijenko (UKR), 90+3. Mykolenko (UKR) – 58. Virginia (POR)


    Ukrajina: Kučerjuk – Mykolenko, Bondar (C), Popov – Kornijenko, Chachlov, Dryšljuk, Konoplija (34. Safronov) – Buleca, Supriaha (11. Kulakov), Cicaišvili (72. Remenjuk).
    Náhradníci: Riznyk – Safronov, Čech, Kulakov, Bjeljajev, Musolitin, Veremijenko, Remenjuk, Snurnicyn.

    Portugalsko: Costa (56. Virginia) – T. Correia, Carmo, R. Correia, Vinagre – Luís (46. Teixeira), Florentino (C), Quina (57. Santos) – Francisco, P. Correia, Filipe.
    Náhradníci: Virginia – Queirós, Gomes, Dju, Nunes, Moura, Teixeira, Baldé, Santos.

    Rozhodčí: Schuettengruber (AUT) – Valdimarsson (ISL), Härsing (EST)
    bahis siteleri