Antverpy – Club Brugge 1:1 (kon.) | Genk – Charleroi 3:1 (kon.) | Eupen – Gent 2:3 (kon.)
konec
KAS Eupen
2:3 (1:2)
KAA Gent
Neděle 19.08.2018, 20:00 • Stadion am Kehrweg, Eupen • Belgická liga • 4. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z tohoto zápasu je to vše, přeji Vám hezký zbytek dne. (22:06:42)
     
    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 7:4. Rohy: 6:8.
     
    Gent tedy zvítězil podruhé v řadě a po čtyřech kolech bude sídlit na sedmém místě. Eupen naopak smolně prohrál i čtvrtý zápas v řadě a zůstává poslední.
     
    Je dobojováno! Úroveň hry ve druhé půli diváky dlouho nebavila, nicméně samotný závěr stihl vše vynahradit. Gent si hlídal svůj náskok 2:1 až do chvíle, kdy se v 77. minutě nechal zbytečně vyloučit Odjidja-Ofoe. O chvíli později přišel trest z kopačky domácího kapitána Luise Garcíí, který pěknou ranou zpoza vápna vyrovnal na 2:2. Utkání tak směřovalo do remízovaného konce, jenže ten nepřipustila technologie videorozhodčího. Jenom ta odhalila v nastaveném čase faul Blondelleho, po kterém nařízenou penaltu proměnil Verstraete a rozhodl o hostující výhře 3:2.
     
    90+9
    Konec zápasu.
     
    90+9
    Většina akcí Eupenu se teď dá nazvat chaosem, který defenzivu Gentu příliš netrápí. Podle všeho se skóre už měnit nebude.
     
    90+8
    Pětiminutové nastavení je dávno minulostí. Nyní začíná už devátá minuta přesčas a hlavní sudí se stále nemá k tomu, aby utkání ukončil.
     
    90+7
    Ještě jedna žlutá karta pro Davida, který fauloval Schauerteho a zamezil možné rychlé akci Eupenu.
     
    90+6
    Molina v rychlostním souboji poslal k zemi Jonathana Davida a teď už to s domácími vypadá opravdu zle. Místo útočení se musí věnovat bránění standardky z křídelního prostoru.
     
    90+5
    Lovre Kalinić si zkušeně skočil pro letící centrovaný balón a jeho uvedením do hry rozhodně spěchat nebude. Eupen dostane čas maximálně na jednu další akci.
     
    90+4
    Většina žlutých karech je dnes udělena za zákroky kolem půlící čáry. Platí to i v případě Jaremčuka, jenž ve středovém kruhu podrazil rozběhnutého Amaniho.
    90+2. Birger VERSTRAETE - 2:3
     
    90+2
    Gent právě vstřelil branku!
    Hosté se i v oslabení vrací do vedení! K nařízené penaltě se postavil BIRGER VERSTRAETE a ze svého pohledu vypálil k pravé tyči. Van Crombrugge směr letu míče vystihl a značně si na něj i sáhl, ale gólu přesto nezabránil.
     
    90+1
    Nastavovat se bude 5 minut.
     
    90
    Žlutou kartu dostává Siebe Blondelle (KAS Eupen).
     
    90
    No a opravdu se bude kopat penalta Gentu! V jednom z mnoha soubojů v pokutovém území se trochu zbytečně provinil Blondelle a dostal svůj tým do hodně svízelné situace.
     
    89
    Tak pozor, možná to nebude rohový kop ale i něco vážnějšího. Hlavní sudí se jde podívat na video kvůli jednomu ze soubojů před domácí brankou.
     
    88
    První roh Eupen ubránil, ale bude muset přečkat i ten další, který tentokrát přiletí z levé strany.
     
    87
    Nakonec to hosté rozehráli konstruktivně a z centru z levého křídla vybojovali rohový kop.

    Michal Břuchanský

    Branky: 4. Tojokawa, 84. García – 7. Odjidja-Ofoe, 9. Rosted, 90+2. B. Verstraete (pen.)

    Karty:   75. Ch. Keita (EUP), 90. Blondelle (EUP) – 34. Odjidja-Ofoe (GNT), 90+4. Jaremčuk (GNT), 90+7. David (GNT)   77. Odjidja-Ofoe (GNT)


    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 7:4. Rohy: 6:8.
    KAS Eupen: Van Crombrugge – Schauerte, Molina, Blondelle, Ch. Keita (81. Raspentino) – Lazare Amani, Gnaka, García – Milićević, Pollet, Tojokawa (66. Ocansey).
    Náhradníci: Niasse Mbaye – Laurent, Lotiès, Mulumba, Ocansey, Raspentino, Yagan.

    KAA Gent: L. Kalinić – Foket, Plastun, Rosted, Asare – Čakvetadze (74. Dejaegere), B. Verstraete, Odjidja-Ofoe – Limbombe (81. Andrijašević), Awoniyi (46. David), Jaremčuk.
    Náhradníci: Thoelen – Andrijašević, David, Dejaegere, De Smet, Dompé, Koita.

    Rozhodčí: Visser – De Rocker, Weirdt
    thejrc.org