Itálie – Polsko 1:1 (kon.)
konec
Itálie
1:1 (0:1)
Polsko
Pátek 07.09.2018, 20:45 • Stadio Renato Dall'Ara (Bologna) • Liga národů UEFA - Liga A • Skupina 3
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Liga národů UEFA má na programu úvodní zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi Itálií a Polskem.
     
    Itálie

    Fotbalisté Itálie určitě neradi vzpomínají na kvalifikaci o mistrovství světa, ve které nakonec neuspěli. Tato ambiciózní reprezentace totiž v baráží podlehla Švédsku, které se tak na úkor svého soupeře dostalo na vysněný šampionát. Italové tak smutnili, nicméně stačili odehrát hned pět přípravných utkání. Domácí celek dnešního utkání vyhrál pouze v jediném, a sice proti Saúdské Arábií, kterou porazil poměrem 2:1. Italové dohromady podlehli ve dvou případech, další dvě utkání skončily nerozhodným výsledkem.
     
    Polsko

    Na opačné straně stojí reprezentace Polska, která si již zmiňovaný šampionát zahrála. Polsko patřilo k favoritům své skupiny, nakonec se v konkurenci Kolumbie, Japonska a Senegalu umístilo na samostatném chvostu tabulky. Skupina to ale byla opravdu vyrovnaná, manko mezi prvním a posledním celkem bylo pouze tříbodové. Poláci nejprve nezvládli úvodní duel proti Senegalu, kterému podlehli těsným výsledkem 1:2. Další celkem překvapivý výsledek se uskutečnil v souboji s Kolumbií, která nakonec svého soupeře rozstřílela poměrem 3:0. Jediné vítězství na mistrovství přišlo až v posledním utkání, Polsko sice zdolalo Japonsko, na postup to ale nestačilo.
     
    Úvodní sestavy:

    Itálie: G. Donnarumma – Zappacosta, Bonucci, Chiellini (C), Biraghi – Lorenzo Pellegrini, Jorginho, Gagliardini – Bernardeschi, Balotelli, L. Insigne.
    Náhradníci: Perin, Sirigu – Benassi, Belotti, Barella, Bonaventura, D. Berardi, Caldara, Criscito, Chiesa, Immobile, A. Romagnoli.

    Polsko: Fabiański – Bereszyński, Glik, Bednarek, Reca – Błaszczykowski, Krychowiak, Klich, Kurzawa – P. Zieliński – Lewandowski (C).
    Náhradníci: Szczęsny, Skorupski – Dźwigała, Frankowski, Kądzior, Kamiński, Kędziora, Linetty, Milik, K. Piątek, Pietrzak, Szymański.

    Rozhodčí: Zwayer – Schiffner, Achmüller (všichni Německo).
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali domácí, kteří budou hrát zleva doprava.
     
    3
    Italové to ihned v úvodu zkoušeli po pravém křídle, kde ale úspěšně zasáhl Reca. Autové vhazování se ujme obránce Zappacosta.
     
    4
    Domácí si pohrávají s míčem opravdu dlouhou dobu. Chiellini si vybral vedle stojícího Jorginha, který mu ale balón vrátil na kopačku.
     
    5
    Na pořad dne byl úvodní rohový kop, který obstaral Bernardeschi. Jeho rozehrávka nakrátko směřovala na Insigneho, jenž nepřešel přes Bednarka.
     
    6
    Pellegrinimu nevyšla riskantní přihrávku na Balotelliho, následně to na druhé straně nevyšlo Krychowiakovi, jenž se snažil oslovit Lewandowskiho.
     
    7
    Nedovoleným zákrokem si pomohl právě zmiňovaný Insigne, který dojel do Glika. Jednoznačný faul, následovat bude standardka pro Polsko.
     
    8
    Nyní si faulem pomohl hostující Klich, který pro změnu u postranní čáry dohrál Insigneho. K míči se tak stěhuje domácí reprezentace.
     
    9
    Úvodní šance tohoto zápasu! Lewandowski si hrudí zpracoval nakopávaný míč, načež vysunul do stoprocentní šance Zielińskiho, kterého ale famózně vychytal Donnarumma.
    9. Donnarumma předvedl skvělý zákrok.
     
    9
    Žlutou kartu dostává Giorgio Chiellini (Itálie).
     
    10
    Domácí si opět pohrávají s míčem na vlastní polovině, hru opět organizuje Chiellini, jenž přenesl hru na pravou stranu na Zappacostu.
     
    11
    Hostující brankář Fabiański poslal míč na druhou stranu hrací plochy, kde se na zemi zjevil Błaszczykowski. Polsko okamžitě rozehrálo.
     
    12
    Krychowiak se opět dostal do operativní pozice, odkud zkoušel napříč hrací plochou nalézt Recu. Dalekonosný pas nakonec skončil za postranní čárou.
     
    13
    Gagliardini možná trochu zbytečně hledal obsazeného Insigneho, na kterého přihrávka stejně neproletěla. Dobře zasáhl vracející se Glik.
     
    14
    Žlutou kartu dostává Mateusz Klich (Polsko).
     
    15
    Také Polsko mělo k dispozici úvodní roh, který z levé strany obstaral Zieliński. Nadýchaný bochánek se stal kořistí Pellegriniho.
     
    16
    S míčem si zahrál také Fabiański, který si vyžádal větší podporu při rozehrávce. Polský brankář nakonec rozehrál po zemi na volného Klicha.
     
    17
    Lewandowski operoval s míčem hodně hluboko, v tísni se mu podařilo vybojovat autové vhazování. O to se postara jeho kolega Reca.
     
    18
    Do pokutového území domácích opět přiletěl centr, tentokráte z kopačky Błaszczykowskiho. Na malém vápně výborně zapracoval Chiellini.
     
    18
    Další žlutá karta, tentokráte jí vyfasoval Błaszczykowski, který fauloval Bernardeschiho kousek před šestnáctkou. Uvidíme velice lukrativní přímý kop.
     
    19
    K oné rozehrávce se nakonec postavil Bernardeschi, který kroutil míč k bližší tyči. Nakonec se jeho obstřel nesetkal s úspěšným řešením.
     
    20
    Krychowiakovi se to ve středu hrací plochy vůbec nepovedlo, polský středopolař nakonec tvrdě dohrál Balotelliho, který se okamžitě skácel k zemi.
     
    21
    Máme za sebou něco málo přes dvacet minut. Zatím má více ze hry domácí celek, jenomže jedinou šanci si přichystali hráči Polska.
     
    22
    Bednarek si nechtěl komplikovat život a míč raději předal vedle stojícímu Glikovi, který stále nemůže najít vhodného adresáta.
     
    23
    Nakonec to hosté zkoušeli lehkým nákopem k hranici pokutového území, kde si patřičně důrazně počínal Bonucci. Italové jsou zpět u balónu.
     
    24
    Také Polsko si přichystalo velice slušnou standardní situaci. Kurzawa nakonec cpal míč do přehuštěného prostoru, útočným faulem si ale pomohl Lewandowski.
     
    25
    Na druhé straně se do balónu položil Insigne, který ale vůbec nezamířil přesně. Fabiański nemusel zasahovat, naopak bude odkopávat.
     
    26
    Kurzawa se probíjel z levé strany k centru, který nakonec přes Zappacostu nepropasíroval do šestnáctky. Nakonec to bylo s faulem Zielińskiho.
     
    27
    Polsko se opět usadilo s míčem na útočné polovině. Konkrétněji to byl Reca, po jehož dalekonosném autu musel Donnarumma opět na zem.
     
    28
    Do šestnáctky přiletěl další z řady centrů, tentokráte se míč kroutil směrem od branky, následně se ale jeden z hostů ocitl v ofsajdovém postavení.
     
    29
    Na druhé straně vhazoval Zappacosta, který si pro spolupráci vybral Bernardeschiho. Důrazně si počínal Reca, jenž zbytečně protihráče poslal k zemi.
     
    34
    Obrázek hry se nikterak nemění. Stále sledujeme celkem vyrovnanou podívanou, nyní budou Poláci zahrávat volný kop.
     
    35
    Fabiański poslal svůj dalekonosný odkop až do prostoru, kde se nacházel Kurzawa. Druhý jmenovaný ale neprošel přes Bonucciho.
     
    36
    Insigne vyhnal Bereszyńskiho až k brankové čáře, polský zadák raději poslal míč na jistotu do zámezí. Biraghi se okamžitě ujal autového vhazování.
     
    37
    Nakonec z toho byl zisk rohového kopu, který byl rozehrán opravdu bleskově. Na centr si naskakoval Bonucci, kterého ale dokázal uhlídat Bednarek.
     
    38
    Italové mohli jít do vedení! Chybná rozehrávka hostujícího týmu nakonec putovala na kopačku Bernardeschiho, jehož technická rána skončila těsně vedle.
    38. Bernardeschi selhal v šanci.
     
    39
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.
     
    40
    Kolmice měla za obranou najít Insigneho, před kterým ale stačil odehrát balón Glik. Polsko se i přesto dostane k autovému vhazování.
     
    40
    Polsko právě vstřelilo branku!
    Tak pozor, hosté jdou totiž do vedení! Jorginho přišel před vlastním pokutovým územím o balón, k němu se tak dostal Lewandowski, který našel v pokutovém území zcela nekrytého PIOTRA ZIELIŃSKIHO, jehož rána bez přípravy směřovala za zády Donnarummy.
    40. Piotr ZIELIŃSKI - 0:1
     
    41
    To byla opravdu zbytečná branka z pohledu domácího celku, navíc se jednalo o branku do šatny. Do konce zápasu ale zbývá dostatek času.
     
    42
    Insigne vyvíjel tlak na rozehrávajícího Fabiańskiho, který tak musel zvolil odkop do zámezí. Posléze si domácí vybojovali další rohový kop.
     
    43
    Po něm se Italové dožadovali odpískání pokutového kopu, píšťalka sudího byla němá. Odražený míč tak sebral Gagliardini, jehož ránu srazil Reca.
     
    45
    První poločas bude nastaven o dvě minuty.
     
    45+1
    Zieliński rozjížděl velice nadějnou akci svého celku, kterou nakonec vzal sám na sebe. Střelu z hranice šestnáctky zablokoval Bonucci.
     
    45+2
    Jedna z posledních akcí směřovala po levém křídle, kde se nacházel velice aktivní Insigne. Jeho přenesení hry dokázal zachytit Krychowiak.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám nabídl jedinou branku, o kterou se postaral hostující Zieliński. Italové sice měli většinu času míč na kopačkách, avšak si vypracovali pouze jedinou vyloženou šanci, kterou spálil křídelník Bernardeschi. Polsko se pokoušelo hrozit prostřednictvím centrovaných balónu, obrana Itálie ale byla velmi důrazná. Domácí tak budou muset zabrat, na případné otočení stavu mají ještě celý druhý poločas.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Itálie: ze hřiště odchází Lorenzo Pellegrini, přichází Giacomo Bonaventura.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost hosté. Ti budou pro změnu hrát zleva doprava.
     
    48
    Fabiański se rovněž v úvodu druhého poločasu setkal s kulatým nesmyslem, který se pokoušel rozehrát do strany. Míč ale skončil až v zámezí.
     
    49
    Další slibná šance Polska! Błaszczykowski si hodil míč na svojí silnější nohu a poté našel u druhé tyče Lewandowskiho. Kanonýr mnichovského Bayernu vypálil nad branku.
     
    50
    Nyní to ve vlastním pokutovém území zvládl Bednarek, který pouze prodloužil míč za svá záda. Následně u bližší tyče musel zakročit urostlý Glik.
     
    51
    Logicky tak následoval rohový kop, který ale pouze prosvištěl pokutovým územím. Aby toho nebylo málo, tak se Insignemu nepodařilo narazit Balotellimu.
     
    52
    Hosté podnikli další bleskurychlý protiútok, který tentokráte zazdil sám Lewandowski. Jeho dloubáček totiž skončil v rukavicích Donnarummy.
     
    53
    Insigne pořádně zamotal hlavu Bereszynskimu, kterému nakonec pomohl jeden z kolegů. Italové ale pořádně svírají svého protivníka.
     
    54
    Nyní to vzal sám na sebe Bernardeschi, který si hodil míč na levačku a poté zkoušel zamířit ke vzdálenější tyči. Fabiański se za balónem pouze ohlédl, střela směřovala vedle.
    54. Bernardeschi mířil vedle branky.
     
    55
    Biraghi se rozhodl podpořit útočné kolegy, jeho lahůdkový centr se stal kořistí Fabiańskiho. Za ním už, už číhal na hlavičku nenápadný Balotelli.
     
    55
    Střídání v týmu Polsko: ze hřiště odchází Mateusz Klich, přichází Damian Szymański.
     
    56
    Na druhé straně se dostal do ofsajdového postavení Błaszczykowski, který zkoušel reagovat na přihrávku od Zielińskiho.
     
    57
    Balotelli hezky hrudí zpracoval míč pro Jorginha, jenomže následně se Zappacostovi nepodařilo přenést těžiště hry na Biraghiho.
     
    58
    Glik se s prací s míčem rozhodně nepáral, naopak razantně poslal balón do území, ve kterém kraloval Chiellini. Lewandowski byl v tuto chvíli bez šance.
     
    59
    Zieliński pořádně zavařil záložní řadě Itálie, která jeho pohyb vůbec nestíhala. Doposud jediný střelec tohoto zápasu vypálil nad branku.
     
    60
    Italové měli k dispozici další rohový kop, který se opět vůbec nepovedl. Sražený centr nakonec doplachtil do rukavic Fabiańskiho.
     
    61
    Střídání v týmu Itálie: ze hřiště odchází Mario Balotelli, přichází Andrea Belotti.
     
    62
    Nyní sledujeme dlouhou kombinaci v podání zadáků Polska. Fabiański se s míčem také potkal, posléze ho přihrál vedle stojícímu Glikovi.
     
    63
    Máme za sebou více než hodinu hry. Stále platí, že jsme viděli jedinou branku, Italům se na případné vyrovnání krátí čas.
     
    64
    Gagliardini se nyní dokázal zorientovat v přehuštěném prostoru, kde navíc obral Krychowiaka o balón. Polsko se ale dokázalo vrátit zpět za balón.
     
    65
    Také kapitán Chiellini se vydal na podporu útoku, jehož centr navíc trefil ruku protihráče. Následovat bude velmi slibná standardní situace.
     
    66
    Střídání v týmu Polsko: ze hřiště odchází Piotr Zieliński, přichází Karol Linetty.
     
    67
    Nakonec to na sebe vzal Insigne, který posílal do velkého vápna střílený centr. Na něj si naskočil hned první protihráč, který ho poslal ven ze šestnáctky.
     
    68
    Kurzawa neměl jinou možnost, než přihrát na Błaszczykowskiho. Toho ihned po přijetí míče fauloval Biraghi, standardka také pro Polsko.
     
    69
    Insigne sice vystihl rozehrávku soupeře, posléze se ale neprezentoval vůbec dobrou přihrávkou na Gagliardiniho. Hosté jsou zpět u míče.
     
    70
    Italové málem slavili, nicméně na brankové čáře nakonec zasáhl Fabiański. Rozruch to byl naprosto zbytečný, zakončení proběhlo z ofsajdu.
     
    71
    Střídání v týmu Itálie: ze hřiště odchází Lorenzo Insigne, přichází Federico Chiesa.
     
    72
    Na druhé straně si důrazným způsobem počínal Chiellini, který odtlačil od míče Bereszynskiho. Nakonec z toho bude autové vhazování pro domácí.
     
    73
    Bernardeschi zahrál na housle protihráči, následně se míč dostal proti noze Bonaventurovi, jehož ukvapená rána se stočila daleko od branky.
     
    74
    Chiesa se zapojil do útoční akce svého celku. Jeho centr nakonec našel na malém vápně vracejícího se Glika, který si opět počínal znamenitě. Následně musel na zem Fabiański, jenž reagoval na tečovanou střelu.
     
    75
    Je tu pokutový kop pro Itálii!
    75. Penaltový zákrok.
     
    76
    Vracející se Błaszczykowski naprosto zbytečně zajel do střídajícího Chiesy, který pochopitelně upadl k zemi. Hlavní sudí neváhal ani chvíli.
     
    77
    Polský křídelník ale může být rád, že neobdržel druhou žlutou kartu. Tohle byl totiž hodně likvidační zákrok, po kterém klidně mohl předčasně do sprch.
     
    78
    Itálie právě vstřelila branku!
    Je vyrovnáno! K rozehrávce pokutového kopu se postavil středopolař JORGINHO, který zvolil celkem pomalý rozběh. Hráč londýnské Chelsea nakonec zamířil k levé tyči, Fabiańsi se vydal přesně k opačné konstrukci.
    78. JORGINHO - 1:1
     
    79
    Nyní si útočným faulem pomohl Belotti, který zatáhl za dres Krychowiaka. K rozehrávce se postavím sám brankář Fabiański.
     
    80
    Střídání v týmu Polsko: ze hřiště odchází Jakub Błaszczykowski, přichází Rafał Pietrzak.
     
    81
    Chiesa ještě dohrál situaci v pokutovém území, načež se kolem malého vápna utvořila menší skupinka, která si vyměnila své názory.
     
    82
    Polsko to opět zkoušelo nakopávaným míčem, který se stal snadnou kořistí Gagliardiniho, jenž pouze prodloužil balón za postranní čáru.
     
    83
    Reca se opět ujal dalekonosného autu, kterým se pokoušel najít Kurzawu. Chiellini si opět pomohl drobným přistrčením, což mu pochopitelně hrálo do karet.
     
    87
    Biraghi si jako adresáta vybral u postranní čáry stojícího Bonaventuru, který to zkoušel prudkým pasem na Belottiho. Míč ale skončil až v zámezí.
     
    88
    Nyní to absolutně nevyšlo Chiesovi, kterému od kopačky uskočil míč za postranní čáru. Polsko se tak dostane k dalšímu autu.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta tohoto zápasu. Uvidíme, zda se bude nastavovat, určitě bychom ale měli s nějakou tou minutou počítat.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o čtyři minuty.
     
    90+1
    Polsko to v samotném závěru zkusilo směrem dopředu, Kurzawa byl nakonec donucen ke zpětné přihrávce na Bednarka.
     
    90+2
    Na druhé straně se Bonaventurovi podařilo přejít přes střed hrací plochy, Chiesovi se ale nepodařilo kloudně odcentrovat do šestnáctky.
     
    90+3
    Zdá se, že dnešní utkání další branku nenabídne. V tuto chvíli sledujeme přetahovanou u středového kruhu, do konce nezbývá už moc času.
     
    90+3
    Žlutou kartu dostává Łukasz Fabiański (Polsko).
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí nerozhodným výsledkem 1-1, což je zřejmě pro obě strany zasloužené. Polsko se většinu času pouze bránilo, nicméně ojedinělé útočné nájezdy měly své kouzlo. Hostující celek dlouho držel hubené vedení, nicméně necelých deset minut před koncem zápasu srovnal z pokutového kopu Jorginho. Závěr zápasu nám přinesl snahu obou celků o druhou branku, rozhodující trefy jsme se ale už nedočkali.
     
    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 2:4. Střely mimo: 7:3. Rohy: 7:6. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 11:19. (22:41:06)

    David Suchý

    Branky: 78. Jorginho (pen.) – 40. P. Zieliński (Lewandowski)

    Karty:   9. Chiellini (ITA) – 14. Klich (POL), 18. Błaszczykowski (POL), 90+3. Fabiański (POL)


    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 2:4. Střely mimo: 7:3. Rohy: 7:6. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 11:19.
    Itálie: G. Donnarumma – Zappacosta, Bonucci, Chiellini (C), Biraghi – Lorenzo Pellegrini (46. Bonaventura), Jorginho, Gagliardini – Bernardeschi, Balotelli (61. Belotti), L. Insigne (71. Chiesa).
    Náhradníci: Perin, Sirigu – Benassi, Belotti, Barella, Bonaventura, D. Berardi, Caldara, Criscito, Chiesa, Immobile, A. Romagnoli.

    Polsko: Fabiański – Bereszyński, Glik, Bednarek, Reca – Błaszczykowski (80. Pietrzak), Krychowiak, Klich (55. Szymański), Kurzawa – P. Zieliński (66. Linetty) – Lewandowski (C).
    Náhradníci: Szczęsny, Skorupski – Dźwigała, Frankowski, Kądzior, Kamiński, Kędziora, Linetty, Milik, K. Piątek, Pietrzak, Szymański.

    Rozhodčí: Zwayer – Schiffner, Achmüller (všichni Německo)
    bahis siteleri