Jekatěrinburg – Čerepovec 4:0 (kon.) | Magnitogorsk – Dynamo Moskva 6:5 (po pr.) | Čeljabinsk – Jaroslavl 1:2 (kon.)
CSKA Moskva – Spartak Moskva 2:1 (kon.) | Riga – Soči 1:4 (kon.) | HC Slovan – Jokerit 3:5 (kon.)
konec
Dinamo Riga
1:4 (0:2, 0:0, 1:2)
HK Soči
Čtvrtek 27.09.2018, 18:30 • Arena Riga, Riga • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mne pro dnešek vše, přeji vám příjemný zbytek čtvrtečního večera. Na počtenou! (21:01:29)
     
    O osudu utkání bylo prakticky rozhodnuto už po první dvacetiminutovce, ve které se Soči dvakrát prosadilo – nejprve se trefil už ve třetí minutě Kapustin, na jehož zásah pak v polovině dějství navázal Točickij. Dinamo se ozvalo až čtyři minuty před koncem gólem Vidella, jenže po následném vyloučení Batny vrátil hostům dvougólový náskok Sčitov. Osud celého utkání pak v čase 58:14 definitivně zpečetil Rachimullin zásahem opuštěné domácí klece.
     
    V lotyšské metropoli je dobojováno! Domácí hokejisté budou chtít na dnešní střetnutí velmi rychle zapomenout, proti Soči jim nevyšlo skoro vůbec nic a po kruté porážce 1:4 odchází s duelu z prázdnou. Na druhou stranu jejich sok dnešním úspěchem přetnul šňůru čtyř porážek a díky dvoubodovému zisku se vyhoupl na sedmé místo v Západní konferenci.
     
    Dnešní utkání sledovalo 5 162 diváků.
     
    Československá stopa
    Do zápasu nezasáhl žádný český ani slovenský hráč.
     
    Statistiky utkání
    Střely na branku: 16 – 30
    Zblokované střely: 13 – 12
    Vhazování: 28 – 26
    Trestné minuty: 10 – 6
    Využití přesilovek: 1/3 – 1/5
     
    Konec zápasu.
     
    59:50
    Soči se usadilo na polovině soupeře a kombinuje, dva body z dnešního utkání už mu nic nevezme. Do konce zbývá asi deset sekund.
     
    58:39
    Pro domácí je tohle závěr zápasu jako z hororu. Za vražení na hrazení dostává menší trest Oskars Batna (RIG), pískot v hale je opravdu ohlušující.
     
    58:14
    Gudlevskis už se do branky nevrátí, poslední dvě minuty zápasu tak dochytá Timur Biljalov.
    58:14 Damir RACHIMULLIN - 1:4
     
    58:14
    Soči právě vstřelilo branku!
    Hokejisté z lázeňského města si pojišťují dnešní vítězství trefou do prázdné branky, pod kterou se podepisuje DAMIR RACHIMULLIN. Domácí už dnes zachrání jen zázrak. Asistence: Alexandr Budkin.
     
    57:23
    Bizarní tah lotyšského celku. Dvě a půl minuty před koncem se do zápasu vrací Kristers Gudlevskis, který v brankovišti nahradí Timura Biljalova...
    56:26 Nikita ŠČITOV - 1:3
     
    56:26
    Soči právě vstřelilo branku!
    Naděje Dinama budiž definitivně rozmetány, hosté využívají přesilovky a záhy si berou dvoubrankový náskok zpět! Rosén se rozhodl nahrát na vzdálenější kruh NIKITU ŠČITOVOVI, který prudkou dělovkou z první rozvlnil rižskou síť a připravil Biljalova o čisté konto. Asistence: Robert Rosén.
     
    55:47
    Radost střídá hlasitý pískot, domácí čeká další oslabení. Na trestnou lavici tentokrát míří Oskars Batna (RIG) za zdržování hry.
    55:32 Linus VIDELL - 1:2
     
    55:32
    Riga právě vstřelila branku!
    Využitá přesilovka! LINUS VIDELL je letos opravdu ve formě, švédský útočník svou devátou trefou v letošním ročníku snižuje sočský náskok na jediný gól! Po převzetí Maionovy přihrávky si povyjel na levý kruh a vypálil přesně do bližšího horního rohu Barulinovy klece. Asistence: Mathew Maione, Lauris Darzinš.
     
    54:27
    Maione drží kotouč za svou brankou a čeká, až na led dostane čerstvá lajna Dinama. Domácí hráči se následně pokusí poprvé v přesilovce prorazit dopředu.

    Vojtěch Martinek

    Branky a nahrávky: 56. Videll (Maione, Darzinš) – 3. Kapustin, 11. Točickij (Auvitu), 57. Ščitov (R. Rosén), 59. Rachimullin (Budkin)


    Dinamo Riga: Gudlevskis (11. – 58., 59. Biljalov) – Sotnieks, Gimajev, Maione, Zanetti, Zile, Šulenin, Fairchild – Darzinš, M. Redlihs, Videll – Clark, Myttynen, McMillan – Skvorcovs, Džerinš, Pavlovs – Dzierkals, Gegeris, Berzinš – Batna.
    HK Soči: Barulin (Kočetkov) – Jokipakka, Ščitov, Auvitu, D. Musin, Budkin, Alexandrov, Zborovskij – O'Dell, Bočarov, R. Rosén – Archipov, Collins, Šmeljov – Kapustin, Točickij, Polunin – Starkov, Tomilin, Akmaldinov – Rachimullin.

    Rozhodčí: Olenin, Morozov – Savenkov, Šeljanin

    Diváci: 5 162
    bahis siteleri