Hertha – Bayern 2:0 (kon.)
konec
Hertha BSC
2:0 (2:0)
Bayern Mnichov
Pátek 28.09.2018, 20:30 • Olympiastadion Berlin • Německá Bundesliga • 6. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 30 % : 70 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 2:12. Rohy: 1:11. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 14:10. (22:26:45)
     
    Je konec! Druhý poločas nám nakonec branku nenabídl, což znamená, že si Hertha připisuje velice cenné vítězství 2:0. Druhé dějství se hrálo pouze na jednu svatyni, Bayern se sice dostával do střeleckých příležitostí, avšak v tomto zápase mu nebylo přáno. Do pokutového území domácího celku putoval jeden centr za druhým, avšak obrana Herthy působila celkem jistým dojmem. Neuer neměl v dnešním utkání moc práce, jediné dvě vyložené šance Herthy totiž skončily v síti. O výrazné převaze Bayernu hovoří také statistické údaje, které říkají, že hosté vyprodukovali třiadvacet střeleckých pokusů, zatímco soupeř pouze pět.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Hodně ostrým zákrokem si pomohl Duda, který vytasil taktický zákrok, kterým poslal k zemi Kimmicha.
     
    90+3
    Kimmich se postaral o autové vhazování z pravé strany, Süle dlouho hledal vhodného adresáta, až nakonec do kombinace zapojil Neuera.
     
    90+2
    Mnichov nevyužil ani jednu z posledních šancí na první branku. Do šestnáctky mířil další centr, jeden z hostů si ale pomohl útočným faulem.
     
    90+1
    Střídání v týmu Hertha BSC: ze hřiště odchází Javairo Dilrosun, přichází Dennis Jastrzembski.
     
    90+1
    Žlutou kartu dostává Javairo Dilrosun (Hertha BSC).
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o čtyři minuty.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby. Bayern se stále snaží zkorigovat nepříznivý výsledek, což se mu stále nedaří.
     
    87
    Zmar Bayernu završil obránce Süle, který zkoušel své štěstí z obrovské vzdálenosti. Jeho navštívenka neměla šanci na sebemenší úspěch.
     
    86
    Kraft si dával s rozehrávkou hodně načas, nakonec mu to u sudího prošlo. Jeho nákop směřoval k Selkemu, který byl v souboji s Boatengem pozdě.
     
    85
    Neuer na nic nečekal a okamžitě poslal míč zpět do hry. Jeho kolegové se záhy dostali k opačné šestnáctce, Gnabry ale nepřešel přes Rekika.
     
    84
    Poprvé to přímo na bránu zkoušel také Gnabry, který nemířil vůbec špatně. Nakonec se jeho zakončení stočilo kousek vedle tyče.
     
    83
    Gnabry to ihned po zpracování zkoušel přihrávkou na Müllera, který se k míči vůbec nedostal. Mnichovský velkoklub bude alespoň vhazovat.
     
    82
    Do konce zápasu zbývá něco málo přes deset minut. Hertha má v posledních minutách velké štěstí, Kraft ale stále drží čisté konto.
     
    81
    Na opačné straně to Selke zkoušel nezištnou přihrávkou na Dudu, před kterým včas zasáhl Boateng. Bayern se okamžitě žene na druhou stranu.
     
    80
    Bayern opět pořádně přidal, nyní měl soupeř obrovské štěstí. Na zadní tyči se do vzduchu dostával Lewandowski, který trefil pouze nohu brankáře.
     
    79
    Nejprve se v pokutovém území svalil k zemi Wagner, penalta se ale nepískala. Posléze to zkusil Ribéry, jehož rána minula vzdálenější konstrukci.
     
    78
    Alaba se s trochou štěstí dostal k míči, posléze se k němu vrátil pozorný Lazaro, který odpálil balón do zámezí. Prvně jmenovaný hodil míč zpět do hry.
     
    77
    Dnes hodně nevýrazný Lewandowski se natlačil do vzduchu, odkud zamířil vedle brány. Kraft nemusel zasahovat, nyní se chystá k odkopu.
     
    74
    Tentokráte je pískáno ve prospěch Herthy, neboť si faulem pomohl záložník Thiago, který se výroku sudího hodně diví. Domácí pochopitelně nikam nespěchají.
     
    73
    Do konce zápasu zbývá něco málo přes dvacet minut, s Herthou to stále vypadá velmi dobře. Navíc Bayern stále nezkorigoval nepříznivý výsledek.
     
    72
    Střídání v týmu Bayern Mnichov: ze hřiště odchází James Rodríguez, přichází Sandro Wagner.
     
    71
    Nyní měl Bayern k dispozici standardní situaci zhruba z pětatřiceti metrů. K míči se postavil Alaba, jehož rána nártem plachtila hodně vysoko nad.
     
    70
    Střídání v týmu Hertha BSC: ze hřiště odchází Salomon Kalou, přichází Mathew Leckie.
     
    69
    Bayernu není přáno! Na rohový kop si totiž naskakoval Boateng, který mířil k zadní tyči, kde ani dvojice jeho spoluhráčů nedotlačila míč do sítě.
     
    68
    Dilrosun si u postranní čáry poradil s Kimmichem, posléze ale narazil na Boatenga, který jeho polovysoký centr dokázal odvrátit z malého vápna.
     
    67
    Bayern zahrával už devátý rohový kop. Tentokráte centr plachtil na hlavu Süleho, který se ale neprosadil, posléze pálil vedle brány záložník Thiago.
     
    66
    Kraft se prostřednictvím dalekonosného odkopu pokusil najít Selkeho, což se mu také podařilo. Prodloužení míče ale směřovalo mimo dosah Dilrosuna.
     
    65
    Střídající Gnabry se okamžitě zapojil do akce svého celku. Jeho kolega Kimmich se pokoušel zaseknout míč, hlavní sudí ale odhalil hru rukou.
     
    64
    Boateng vyslal naprosto milimetrový pas na Ribéryho, kterého doslova odhodil od balónu Lazaro. O nedovolený zákrok se ale nejednalo.
     
    63
    Střídání v týmu Bayern Mnichov: ze hřiště odchází Renato Sanches, přichází Serge Gnabry.
     
    63
    Na druhé straně si Sanches přehodil míč na silnější nohu, jeho centr ale zůstal nepochopen. I tak si jeho kolegové vybojovali autové vhazování.
     
    62
    Maier se pokoušel vysunout střídajícího Selkeho, který se ale v době přihrávky nacházel v těsném ofsajdu. To potvrdil také opakovaný záběr.
     
    61
    Máme za sebou něco málo přes hodinu hry, Hertha i nadále drží dvoubrankové vedení. Nutno dodat, že hosté mají opravdu drtivý tlak.
     
    60
    Snad poprvé ve druhém poločase se dostal k míči Neuer, který odkopl míč přesně k levé postranní čáry, kde se nacházel osamocený Alaba.
     
    59
    Mittelstädt se vzorně vrátil s Kimmichem, který se pokoušel vybojoval standardní situace. Nakonec se jeho celek dočká "pouze" rohového kopu.
     
    58
    Tlak Bayernu je opět drtivý, hosté navíc zahrávali další rohový kop, po kterém se dostal do zakončení Müller, který ale hlavičkoval nad branku.
     
    57
    Kimmich to i v tomto případě zkoušel centrem do malého vápna, nadýchaný bochánek našel pouze Rekika, který ho odklidil ven z šestnáctky.
     
    56
    Přenesení hry dolétlo na pravou stranu, kde se nacházel Kimmich. Jeho náramný centr našel Thiaga, který ještě prodlužoval na Lewandowskiho. Posledně jmenovaný to měl na dlouhou nohu.
     
    55
    Boateng zatím nehraje moc dobře, potvrdila to předchozí přihrávka na Lewandowskiho, která směřovala zhruba dva metry od polského forvarda.
     
    54
    Kraft měl nyní velké štěstí, utajená rána v podání Sanchese pouze prolétla kolem vzdálenější tyče. Domácí brankář se chystá k odkopu.
     
    53
    Střídání v týmu Hertha BSC: ze hřiště odchází Vedad Ibišević, přichází Davie Selke.
     
    53
    Tentokráte si na další z řady centrů naskočil Thiago, jehož důrazná hlavička trefila pouze nohu protihráče, od které se odrazila do bezpečí.
     
    52
    Střídání v týmu Bayern Mnichov: ze hřiště odchází Arjen Robben, přichází Thomas Müller.
     
    51
    Po něm se dostal do akce také brankář Kraft, kterému vypadl míč z náruče, široko kolem něj se ale nenacházel nikdo z protihráčů.
     
    50
    Robben oslovil Kimmicha, který pro změnu přihrával pod sebe, kde se zjevil domácí Maier. Bayern si vyzkouší rozehrávku dalšího rohového kopu.
     
    49
    Boateng se nejprve nadechl k vyvezení míče na druhou stranu, tento záměr si nakonec rozmyslel a místo toho oslovil vedle stojícího Süleho.
     
    48
    Žlutou kartu dostává Joshua Kimmich (Bayern Mnichov).
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost hosté, kteří budou pro změnu hrát zleva doprava.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám nabídl hodně zajímavou podívanou. Hertha se totiž dostala do vedení o jednu branku, které posléze ještě navýšilo o jednu přesnou trefu. Bayern sice měl více ze hry, avšak narážel na žalostné proměňování vyložených šancí. Mnichovský velkoklub by se mohl učit od svého soupeře, který zužitkoval obě tutovky. Hostující tým tak čeká velice složitá práce, do druhého poločasu bude vstupovat s dvoubrankovým mankem.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Posléze to Duda zkoušel kolmicí za obranu Ibiševiće, který to měl k míči hodně daleko. Bayern rozjíždí jednu z posledních útočných akcí.
     
    45
    První poločas bude nastaven o dvě minuty.
    44. Ondrej DUDA - 2:0
     
    44
    Hertha právě vstřelila branku!
    To je neuvěřitelné, domácí se totiž dostávají do dvoubrankového vedení! Kalou si počkal na náběh Lazara, který se dostal s míčem až do šestnáctky, odkud přihrávkou pod sebe oslovil slovenského záložníka ONDREJE DUDU, který nekompromisní ránou pod břevno propálil Neuera.
     
    43
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta prvního poločasu. Zdá se, že žádnou další branku už neuvidíme, sudí zřejmě bude nastavovat.
     
    42
    Sanches se hezkým manévrem dostal kolem Skjelbreda, který musel faulovat. Na pořadu dne bude další standardní situace.
     
    41
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.
     
    40
    Žlutou kartu dostává Vedad Ibišević (Hertha BSC).
     
    40
    Tutovka a v ní Robben! Ribéry si navedl míč na levačku a poté posílal do malého vápna ostrý centr, na který si naběhl Robben, jenž z první úplně přestřelil.
     
    39
    Kalou se snažil založit akci středem hrací plochy, posléze si ale neporozuměl s Dudou, který se hnul opačným směrem. Navíc na zemi zůstal ležet Maier.
     
    38
    Tentokráte to od rohového praporku zkoušel Rodríguez, který hledal urostlého Lewandowskiho. Ten ale hlavičkový souboj s Rekikem prohrál.
     
    37
    Ribéry si počkal na náběh Alaby, avšak ani on neuspěl s přihrávkou pod sebe. I tentokráte zasáhla pozorná obrana berlínského mužstva.
     
    36
    Zdravotní problémy má domácí Duda, který musel být ošetřen přímo na hrací ploše. Nakonec slovenský záložník odešel za postranní čáru, kde se podrobuje dalšímu ošetření.
     
    35
    Lazaro má na pravé straně velké starosti s Ribérym, francouzský křídelník se opět dostal do zajímavé pozice, střílenou nabídku ale Krafth zachytil.
     
    34
    Neuer rozehrál tradičně nakrátko, nakonec se sám dostal do nepříjemného postavení, ze kterého ale dokázal vykouzlit přesnou přihrávku na Alabu.
     
    33
    Také domácí měli k dispozici rohový kop, po kterém se k hlavičkovém pokusu dostal Rekik. Hlavička směřovala zhruba dva metry nad.
     
    29
    Bayern opět pořádně sevřel domácí celek, Ribéry na levém křídle vybojoval další rohový kop, který za malý moment obstará kolega Kimmich.
     
    28
    Tentokráte se k opačné šestnáctce dostal Ribéry, který ale opět neuspěl s pokusem o centr. Jeho nabídku dokázal odvrátit domácí Stark.
     
    27
    Hertha vzorně napadá rozehrávku, soupeř se tak musel vrátit s míčem až na vlastní polovinu. V tuto chvíli operuje s balónem Rodríguez.
     
    26
    Mohlo být vyrovnáno! Kimmich si obhodil jednoho z protihráčů, následně se opřel do míče, který ještě tečoval do boční sítě Lewandowski.
     
    25
    Mnichovský velkoklub okamžitě přesunul hru na útočnou polovinu, kde byl Robben hned ztrojen. Nizozemský křídelník raději vrátil míč Thiagovi.
     
    24
    Bayern tak bude muset dotahovat jednobrankové manko, do konce zápasu ale zbývá dostatek času. Nutno dodat, že faul v podání Boatenga byl hodně zbytečný.
    23. Vedad IBIŠEVIĆ - 1:0
     
    23
    Hertha právě vstřelila branku!
    Domácí se dostávají do překvapivého vedení! K exekuci pokutového kopu se postavil VEDAD IBIŠEVIĆ, který zamířil do levé strany, Neuer se naopak vydal k opačné konstrukci.
    23. Penaltový zákrok.
     
    23
    Je tu pokutový kop pro Herthu!
     
    23
    Máme za sebou něco málo přes dvacet minut. Zatím je mírně aktivnější Bayern, který si přichystal několik náznaků šancí, domácí ale odolávají.
     
    22
    Nyní se do pokutového území přiřítil domácí Maier, který si ale ukopl míč až za brankovou čáru. Neuer nemusel zasahovat, naopak bude vykopávat.
     
    21
    Ribéry se natlačil až do šestnáctky, posléze vyprodukoval centr na nevýrazného Lewandowskiho, jehož hlavička směřovala metr vedle brány.
     
    20
    Sám na bránu mohl uhánět Kalou, dráhu letu míče ale dokázal přečíst pozorný Süle, který navíc zahájil rychlou protiakci svého celku.
     
    19
    Sanches se jedním manévrem dostal kolem Skjelbreda, poté ho ale u hranice šestnáctky zaskočil Stark, který odklidil míč za postranní čáru.
     
    18
    Hertha se po delší době dostala k míči, Skjelbred ve středu hrací plochy o něj přišel, rychlý protiútok Bayernu ale skončil na pozorné obraně.
     
    17
    Süle vyvezl míč kousek za půlící čáru, následně ho předal na kopačku Boatengovi, jehož přenesení hry nedokázal Sanches zachytit.
     
    16
    Velká šance Bayernu! Na rohový kop si naskakoval Boateng, jehož hlavička div neskončila v síti. Míč nakonec putoval kousek vedle brány.
     
    15
    Boateng se dostal včas k míči, který posléze poslal na druhou stranu hrací plochy, kde se jako první k němu dostal rychlonohý Lazaro.
     
    14
    Tím dalším, kdo si pomohl faulem byl domácí Maier, který v šestnáctce podrazil Süleho. Rozehrávky od branky se ujme sám Neuer.
     
    13
    Tentokráte to z levé straně zkoušel Mittelstädt, jehož přízemní nabídka skončila na noze protihráče. Posléze si nedovoleným zákrokem pomohl Rekik.
     
    12
    Na opačné straně se Lazaro pokoušel dostat přes přehuštěný prostor protihráčů, úspěšně zasáhl Alaba, který poslal míč pouze za postranní čáru.
     
    11
    Ribéry se na malý moment dostal za obranu soupeře, jeho přihrávka před branku ale našla pouze Starka, který odvrátil balón do bezpečí.
     
    10
    Málem se do vyložené šance dostal Ibišević, domácímu útočníkovi chyběly zhruba dva kroky. Včas se tak k míči dostal kapitán Neuer.
     
    9
    Hodně důležitý zákrok si připsal Stark, který odrazil velice nebezpečnou akci soupeře. Na druhé straně neuspěl individuálním způsobem Kalou.
     
    8
    Bayern si přichystal úvodní rohový kop, který z pravé strany obstaral Kimmich. Jeho nabídka směřovala na Boatenga, před kterým zasáhl Kalou.
     
    7
    Robben si to namířil po své oblíbené straně, kousek za šestnáctkou přiťukl lépe postavenému Rodríguezovi, který celou akci zabrzdil.
     
    6
    Lazaro se s pořádným štěstím natlačil až do malého vápna, odkud nedokázal procedit míč kolem Boatenga. Ten odpálil míč do bezpečí.
     
    5
    Také brankář Neuer si poprvé okusil práci s míčem, jeho rozehrávka směřovala na pravou stranu na Alabu, který ale záhy přišel o balón.
     
    4
    Nedovoleným zákrokem si pomohl hostující Lewandowski, následně domácí rozehráli standardku na pravou stranu, kde číhal Lazaro.
     
    3
    Poprvé se k míči dostal také Bayern, který okamžitě rozjel zdlouhavou kombinaci na vlastní polovině. Posléze Kimmich přihrál Boatengovi.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali domácí, kteří budou hrát zleva doprava.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    Hertha BSC: Kraft – Lazaro, Stark, Rekik, Mittelstädt – Skjelbred, Maier – Kalou, Duda, Dilrosun – Ibišević (C).
    Náhradníci: Klinsmann – Dárdai, Plattenhardt, Lustenberger, Selke, Leckie, Jastrzembski.

    Bayern Mnichov: Neuer (C) – Kimmich, Süle, J. Boateng, Alaba – James Rodríguez, Th. Alcântara, Sanches – Robben, Lewandowski, Ribéry.
    Náhradníci: Ulreich – T. Müller, Hummels, Gnabry, Wagner, Javi Martínez.

    Rozhodčí: Fritz – Schaal, Pelgrim.
     
    Bayern Mnichov

    Na opačné straně se nachází ten nejtěžší možný soupeř, kterým je mnichovský Bayern. Tento celek bude i v letošní sezóně aspirovat na celkové prvenství, což se mu zatím daří plnit. Fotbalisté Bayernu mají na kontě třináct bodů, doposud ztratili body pouze v jediném případě. Bayern vstoupil do letošního ročníku domácí výhrou na Hoffenhaimem, přičemž rozhodující branka přišla až osm minut před koncem (3:1), posléze pak celkem pohodově zdolali Stuttgart (3:0). Další zápas na domácím stadionu nabídl těžký test v podobě Bayeru Leverkusen, který sice od páté minuty vedl, Bayern nakonec otočil výsledek na konečných 3:1. Předminulé kolo nabídlo další vítězství, tentokráte si Mnichov vyšlápl na Schalke (2:0), doposud jediná ztráta bodů přišla v duelu proti Augsburgu, který vyrovnával na konečných 1:1 tři minuty před koncem.
     
    Hertha BSC

    Fotbalisté Herthy se v minulém kole museli smířit s první letošní porážkou, kterou jim v minulém kole přichystaly Brémy (2:1). Berlínský celek se do té doby nacházel v ideální formě, první ligová porážka ale neznamenala pokles z příček zaručující pohárovou Evropu. Hertha si hned v úvodním kole poradila s nováčkem z Norimberku, jedinou branku vstřelil zkušený Ibišević. Hertha následně zvládla hodně složitý duel proti Schalke, o dvě branky berlínského celku se postaral Duda. Třetí kolo nabídlo jedinou remízu, přičemž hned tři ze čtyř branek proti Wolfsburgu padly od 87. minuty. Předminulé kolo nabídlo hned šestibrankový festival, Hertha na domácím stadionu přemohla Mönchengladbach.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Německá Bundesliga má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi Hertha BSC a Bayern Mnichov.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:30.

    David Suchý

    Branky: 23. Ibišević (pen.), 44. Duda (Lazaro)

    Karty:   40. Ibišević (HER), 90+1. Dilrosun (HER), 90+4. Duda (HER) – 48. Kimmich (BAY)


    Držení míče: 30 % : 70 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 2:12. Rohy: 1:11. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 14:10.
    Hertha BSC: Kraft – Lazaro, Stark, Rekik, Mittelstädt – Skjelbred, Maier – Kalou (70. Leckie), Duda, Dilrosun (90+1. Jastrzembski) – Ibišević (C) (53. Selke).
    Náhradníci: Klinsmann – Dárdai, Plattenhardt, Lustenberger, Selke, Leckie, Jastrzembski.

    Bayern Mnichov: Neuer (C) – Kimmich, Süle, J. Boateng, Alaba – James Rodríguez (72. Wagner), Th. Alcântara, Sanches (63. Gnabry) – Robben (52. T. Müller), Lewandowski, Ribéry.
    Náhradníci: Ulreich – T. Müller, Hummels, Gnabry, Wagner, Javi Martínez, Meier.

    Rozhodčí: Fritz – Schaal, Pelgrim
    bahis siteleri