Hoffenheim – RB Lipsko 1:2 (kon.) | Norimberk – Düsseldorf 3:0 (kon.) | Schalke – Mohuč 1:0 (kon.)
Stuttgart – W. Brémy 2:1 (kon.) | Wolfsburg – Mönchengladbach 2:2 (kon.) | Leverkusen – Dortmund 2:4 (kon.)
konec
Bayer Leverkusen
2:4 (2:0)
Borussia Dortmund
Sobota 29.09.2018, 18:30 • BayArena, Leverkusen • Německá Bundesliga • 6. kolo
Předzápasové kurzy
    90+4. Paco ALCÁCER - 2:4
     
    90+4
    Dortmund právě vstřelil branku!
    Domácí celek už hrál na absolutní riziko, kdy se k brance Dortmundu vydal i brankář. Borussia na nic nečekala a poslal míč na PACA ALCÁCERA, který dává svůj druhý gól v zápase a pečetí stav utkání.
     
    90+1
    Po standardní situaci se Bayer k zakončení nedostal. Ovšem situace pokračovala a míč letěl zpátky do pokutového území, kde zcela sám naskakoval Jonathan Tah. Jeho hlavička minula levou tyč asi o metr.
     
    88
    Žlutou kartu dostává Wendell (Bayer Leverkusen), který bez balonu dohrál soupeře a je to další zbytečná karta, spíše z flustrace.
     
    88
    Pokud by Dortmund dnes zvítězil, dostal by se do čela Bundesligy!
    85. Paco ALCÁCER - 2:3
     
    85
    Dortmund právě vstřelil branku!
    Že se Borussia do dalších velkých šancí nedostává, to jsem tomu dal! Sotva jsou tuto větu dopsal, Dortmund otáží stav zápasu na svou stranu. Po několika narážečkách přišel centr, za kterým šel PACO ALCÁCER. Nejnovější posila hostů ve skluzu nastavila kopačku a dává třetí branku svého mužstva. Asistence: Achraf Hakimí.
     
    79
    Střídání v týmu Bayer Leverkusen: ze hřiště odchází Julian Brandt, přichází Paulinho.
     
    72
    A jedeme dál! Z průměrného fotbalu, je tu jízda jako hrom! To jsme jakou fanoušci potřebovali. Dortmund opět zahrozil! Marco Reus přihrál do druhé vlny, kde byl Paco Alcácer. Jeho pokus byl sražený jen těsně vedle pravé tyče.
     
    71
    Střídání v týmu Bayer Leverkusen: ze hřiště odchází Mitchell Weiser, přichází Tin Jedvaj.
    Střídání v týmu Bayer Leverkusen: ze hřiště odchází Lucas Alario, přichází Leon Bailey.
    69. Marco REUS - 2:2
     
    69
    Dortmund právě vstřelil branku!
    Podruhé se potvrzuje pravidlo nedáš – dostaneš! Po centru se k hlavičce dostal Kai Havertz, jehož vychytal Roman Bürki. Právě švýcarský gólman velmi rychle rozehrál a jeho tým pár vteřin poté vyrovnal! MARCO REUS si narazil míč s Jadonem Sanchem a hostující kapitán zavěsil nekompromisně pod břevno. Asistence: Jadon Sancho.
     
    68
    Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Christian Pulisic, přichází Jadon Sancho.
    65. Jacob Bruun Larsen - 2:1
     
    65
    Dortmund právě vstřelil branku!
    A máme tu zápletku! Přetažený centr z pravé strany mířil na Marca Reuse, jenž z voleje trefil brankáře. Od něho se balon odrazil do míst, kam dobíhal JACOB BRUUN LARSEN a Paco Alcácer. Prvně jmenovaný může oslavovat snadnou, ale o to důležitější branku.
     
    63
    Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Maximilian Philipp, přichází Paco Alcácer.
     
    62
    Marco Reus přihrál na zcela volného Jacoba Bruuna Larsena, který udělal kličku ještě doprostřed hrací plochy. Jenže jeho dělovka mířila jen do míst, kde stál připravený Lukas Hradecky.
     
    57
    Roman Bürki drží naději hostujícího celku ve hře o body. Hostující brankář si musel po souboji jeden na jednoho poradit s rychlým zakončením doprostřed brány.
    55. Kevin Volland (LEV)
     
    55
    Branková konstrukce zachránila Dortmund! Zpoza vápna zakončil až příliš přesně Kevin Volland. Roman Bürki se snažil míč zasáhnout, ale na tento pokus byl prostě krátký.
     
    50
    Leverkusen získal míč a dostal se ihned do nesnází, jenže přišel zbytečný faul Dortmundu. Po rozehrání se k zakončení procpal Julian Brandt, jehož rána mířila pod břevno, ale Roman Bürki si připisuje velmi dobrý zákrok.
     
    48
    Po centru z pravé strany dostal přihrávku do pokutového území Marco Reus. Hostující kapitán okamžitě zakončil, ale míč z dobré pozice letěl jen nad bránu.
     
    46
    Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Thomas Delaney, přichází Mahmoud Dahoud.
    39. Jonathan TAH - 2:0
     
    39
    Leverkusen právě vstřelil branku!
    Nedáš – dostaneš! Toto pravidlo platí i tentokrát. Po rohovém kopu nastaly v šestnáctce Dortmundu obrovské zmatky. Hostující hráči neodkopli míč, a tak se ke střele dostal JONATHAN TAH. Jeho pokus z malého vápna skončil za brankovou čárou. Marco Reus i Roman Bürki jen kroutí hlavou, o to jejich spoluhráči vyvedli.
    37. Marco Reus (DOR)
     
    37
    K přímému kopu se postavil Marco Reus, jehož pokus přes zeď mířil do pravého spodního rohu branky. Jenže Lukas Hradecky předvedl famózní zákrok, když míč vyrazil.
    9. Mitchell WEISER - 1:0
     
    9
    Leverkusen právě vstřelil branku!
    To byla povedená akce, po které Bayerotevírá stav zápasu. Odkopnutý míč se po levé straně vrátil rychle před šestnáctku soupeře. Následně přišla přihrávka proti noze MITCHELLA WEISERA, jenž se z voleje trefil milimetrově přesně do levého spodního rohu branky.
    8. Dan-Axel Zagadou (DOR)
     
    8
    Od praporku vyslal balon do hry Julian Brandt, který našel jen Dana-Axela Zagadoua. Od něho míč šel těsně vedle levé tyčky. Dortmund nyní přežil nepříjemnou situaci.
     
    6
    Žlutou kartu dostává Thomas Delaney (Borussia Dortmund), který si píchl míč daleko od sebe a následně skluzem zasáhl nohy soupeře. Jednalo se opravdu o zbytečný faul.

    Michal Luxa

    Branky: 9. Weiser (Alario), 39. Tah – 65. Bruun Larsen, 69. Reus (Sancho), 85. Alcácer (Hakimí), 90+4. Alcácer (Sancho)

    Karty:   88. Wendell (LEV) – 6. Delaney (DOR)


    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 6:10. Střely mimo: 4:2. Rohy: 4:7. Ofsajdy: 0:0.
    Bayer Leverkusen: Hradecky – Weiser (71. Jedvaj), Tah, S. Bender (C), Wendell – Kohr, L. Bender – Volland, Havertz, Brandt (79. Paulinho) – Alario (71. Bailey).
    Náhradníci: R. Özcan – Bailey, Dragović, Jedvaj, Kiese Thelin, Paulinho, Schreck.

    Borussia Dortmund: Bürki – Hakimí, Akanji, Zagadou, A. Diallo – Witsel, Delaney (46. Dahoud) – Pulisic (68. Sancho), Reus (C), Bruun Larsen – Philipp (63. Alcácer).
    Náhradníci: Hitz – Dahoud, Guerreiro, Alcácer, Sancho, Weigl, M. Wolf.

    Rozhodčí: Brych – Borsch, Lupp
    bahis siteleri