Slavia – Dukla Praha 2:3 (kon.) | Sparta – Č. Budějovice 2:0 (kon.)
konec
AC Sparta Praha
2:0 (2:0)
SK Dynamo Č. Budějovice
Pondělí 01.10.2018, 13:00 • Generali Arena, Praha-Bubeneč • Juniorská liga – Čechy • 10. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:00.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Juniorská liga má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi AC Sparta Praha a SK Dynamo Č. Budějovice.
     
    AC Sparta Praha

    Fotbalisté Sparty se po devíti odehraných zápasech nacházejí na průběžném čtvrté místě, avšak stále mají svůj zápas k dobru. Pražané doposud nasbírali sympatických osmnáct bodů, na vedoucí Teplice činí manko tří bodů, které by se mohlo po tomto utkání smazat. Domácí celek dnešního utkání se po porážce s Plzní opět herně zvedl, poslední dva zápasy zvládl na jedničku, neboť nejprve porazil Příbram 2:1, posléze si na hřišti soupeře poradil se Slovanem Liberec. Sparta rovněž patří k celkům, které na domácím stadionu ještě neprohráli, jediná ztráta bodů se konala v utkání s Mladou Boleslaví, která si z Prahy odvezla remízový výsledek 2:2.
     
    SK Dynamo Č. Budějovice

    Na opačné straně se nachází České Budějovice, které mají po devíti odehraných zápasech naprosto opačné pocity. Celek z jihu Čech se momentálně nachází na samostatném chvostu tabulky, doposud totiž nasbíral pouze pět bodů. Dynamo by se ale v případě tříbodového vítězství odlepilo z poslední pozice, jedenáctý Jablonec má totiž o jeden zápas k dobru. Hostující tým dnešního utkání letos zvítězil pouze v jediném případě, a sice proti Jablonci. Poslední dva ligové zápasy nabídly dva remízové výsledky. Nejprve Dynamo remizovalo se Slavií poměrem 4:4, posléze se bezbranková remíza uskutečnila v souboji s Duklou Praha.
     
    Úvodní sestavy:

    AC Sparta Praha: Kotek- Dudl, Penc, Burda (C), Flak, Palečko, Traoré, Cabadaj, Hájek, Albiach, Novotný
    Náhradníci: Chervak, Tasić, Alić, Ambler, Sláma, Maksić, Benada

    SK Dynamo Č. Budějovice: Luksch – Kočí (C), Tomášek, Lindák, Pařízek, Matoušek, Zachař, Krejčí, Kalousek, Kadlec, Rauscher
    Náhradníci: Dubljanić – Jiran, Sedlák

    Rozhodčí: Matějček – Flimmel, Vít.
     
    Hráči vstupují na na hrací plochu.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali hosté, kteří budou hrát zleva doprava.
     
    3
    Úvodní zakončení tohoto zápasu obstaral hostující Pařízek, který ale mířil vysoko nad horní konstru. Kotek nemusel vůbec zasahovat.
     
    4
    Pražané raději otočili hru na pravou stranu, kde se nacházel Dudl. Ten pro změnu přihrál Albiachovi, který si ale neporozuměl s Novotným.
     
    5
    Průniková přihrávka směřovala na levou stranu na Flaka, který měl k míči hodně daleko. Autového vhazování se ujme hostující Tomášek.
     
    6
    Na zadní tyči si nabíhal na načechraný centr Traoré, nicméně v době zakončení byl v hodně velkém úhlu. Luksch si rovněž vyzkouší odkop.
     
    7
    Sparta si vybojovala úvodní rohový kop, který z levé strany obstaral Albiach. Rozehrávka nakrátko nakonec přinesla nepovedený centr od Flaka.
     
    8
    Dudl vyvezl míč za polovinu hřiště, tam ale nedokázal kloudně přihrát Novotnému. Balón tak proskotačil až k brankáři Lukschovi.
     
    9
    Do první slušnější příležitosti se dostal domácí Palečko, který z dobré pozice trefil pouze nohu soupeře. Následná dorážka směřovala nad branku.
     
    10
    Nejvýše do vzduchu se dostal Krejčí, který odhlavičkoval míč do bezpečnějšího prostoru. Posléze to po pravé straně zkoušel Traoré, který našel pouze Tomáška.
     
    11
    Po delší době si s míčem zahrál domácí brankář Kotek, který ho rozehrál do strany na Burdu. Domácí kapitán váhá s rozehrávkou.
     
    12
    Nakonec to zkusil dalekonosným pasem na Traorého, který se důrazně natlačil přes Tomáška, posléze mu ale míč ukopl jeden z protihráčů.
     
    13
    Flak zkoušel z jedničky oslovit Novotného, který neúnavně napadal rozehrávajícího Tomáška, jenž raději odkopl míč daleko za postranní čáru.
     
    14
    Hezká patička od Flaka přeci jenom našla Cabadaje, který si ale hodil míč daleko od nohy, čehož využil vyběhnuvší brankář Luksch.
     
    15
    Burda zkusil prudkoou přihrávkou oslovit Novotného, který ještě přenechal Flakovi. Následně ale hosté vytlačili z vápna Albiacha.
     
    16
    Nyní si neporozuměl domácí Palečko s Flakem, prvně jmenovaný totiž narážel míč daleko od spoluhráče. Luksch se postará o další odkop.
     
    17
    Centrovaný balón se snášel na Novotného, kterého ale dokázal v poklidu ustrážit Tomášek. Dynamo se nemůže dostat na útočnou polovinu.
     
    18
    Až nyní to z hranice velkého vápna zkoušel Albiach, který pálil levačkou z kroku. Luksch si vzdálenější tyč pohlídal, nyní bude rozehrávat.
     
    19
    Krejčí si způsobil menší poranění, na nic vážného to ale nevypadá. Luksch je připraven k rozehrávce, jeho nabídka zřejmě poletí na Rauschera.
     
    20
    Drobným faulem si nakonec pomohl Zachař, který se okamžitě vrátil za míč. Sparta rozehrála ke středovému kruhu, kde číhal Hájek.
     
    21
    Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku, branku jsem zatím neviděli. Domácí mají velkou převahu, avšak stále nepřekonali brankáře Luksche.
     
    22
    Do pokutového území Dynama doplachtil další centr, zakončujícímu Flakovi se ale nepodařilo kloudně zamířit. Nakonec z toho bude rohový kop.
    22. Flakovi se nepodařilo kloudně zamířit.
     
    23
    Pro Spartu mohlo být zle, daleko z branky totiž vyběhl Kotek, kterého se pokoušel z poloviny hřiště překvapit Kadlec. Jeho rána ale skončila nad brankou.
     
    24
    Je tu pokutový kop pro Spartu!
     
    24
    Sparta právě vstřelila branku!
    Domácí se dostávají do vedení! K exekuci pokutového kopu se postavil kapitán MARIÁN BURDA, který bezpečně zamířil k levé tyči, zatímco se Luksch vydal k opačné konstrukci.
    24. BURDA - 1:0
     
    29
    Stále sledujeme hodně jednostrannou záležitost, hosté se nedokážou dostat ke souvislejší práci s míčem. Navíc soupeř táhne další útočnou akci.
     
    30
    Po pravém křídle postupoval Palečko, jehož centr nakonec skončil v rukavicích brankáře Luksche. Následně si domácí vybojovali volný kop.
     
    31
    Nyní bylo před brankou Českých Budějovic hodně živo. Nejprve Traoré vyzrál na Luksche, avšak jeho pokus skončil pouze na tyči. Následné dorážky přinesly zisk rohu.
     
    32
    Domácí si nakonec vybojovali další rohový kop, na který si naskakoval Dudl. Hlavička nebyla špatná, avšak skončila vedle brány.
     
    33
    Hráči v bílých dresech se konečně dostali na útočnou polovinu, Tomášek se pokoušel najít Rauschera, který se ale nacházel v ofsajdovém postavení.
     
    34
    Nyní Novotnému moc nechybělo, od druhé branky ho dělil zhruba krok. Prudká nabídka od Traorého nakonec skončila za brankovou čárou.
     
    35
    Cabadaj se pokoušel přenést hru na levou stranu na Flaka, ten ale neměl šanci míč zastihnout. Luksch se chystá k dalšímu odkopu.
     
    35
    Sparta právě vstřelila branku!
    Domácí se dostávají do dvoubrankového vedení! Na rohový kop si naskočil ONDŘEJ NOVOTNÝ, který z malého vápna bezpečně hlavičkou propálil Luksche, který byl i v tomto případě bez šance.
    35. NOVOTNÝ - 2:0
     
    36
    Nyní to bude mít Dynamo hodně složité, prohrává totiž už o dvě branky. Do konce zápasu ale zbývá ještě dostatek času.
     
    37
    Po delší době si s míčem zahrál domácí brankář Kotek, který ho z první poslal až k pravé postranní čáře, kde se nacházel pouze hostující Zachař.
     
    38
    Cabadaj si narazil s jedním ze spoluhráčů, poté se mu podařilo dostat do pokutového území, kde ale stáhl na zem Pařízka.
     
    39
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.
     
    40
    Zdálo se, že si Zachař pomohl v souboji s Flakem nedovoleně, hlavní sudí ale nechal pokračovat ve hře. Nákop za domácí obranu se ale nepovedl.
     
    41
    Fantastický Luksch! Nedůraz hostujících zadáků mohl potrestat Novotný, který tvrdou střelou trefil pouze kopačku hostujícího brankáře.
     
    43
    Dalekonosné autové vhazování se snášelo k Matouškovi, který se nakonec k míči vůbec nedostal. Autu se chopí také domácí mužstvo.
     
    44
    Nedovoleným zákrokem si pomohl hostující Kočí, jen zezadu přistrčil Flaka. Sparta okamžitě rozehrála, nyní sledujeme kombinaci u půlící čáry.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám nabídl hned dvě branky. O obě trefy se postaral domácí celek, jenž měl dle očekávání výraznou územní převahu. Pražané se ale dlouhou dobu nemohli dostat k ničemu slibnějšímu, to se povedlo až po necelé dvacetiminutovce, kdy se z penaltového kopu prosadil kapitán Burda. Sparta ještě navýšila vedení, tentokráte se o druhou branku postaral Novotný.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost domácí, kteří budou pro změnu hrát zleva doprava.
     
    48
    Krejčí se ujal autového vhazování od levé postranní čáry. Jeho nabídka sice našla Rauschera, posléze se ale k míči dostal domácí celek.
     
    49
    Novotný si nedokázal ideálně zpracovat k míči, následně to střelec druhý branky zkoušel přízemním centrem, který ale odvrátil Tomášek.
     
    50
    Nyní to zvládl hostující Kočí, který nenechal Albiachovi téměř žádný prostor na práci s míčem. Pražané se okamžitě ujali autového vhazování.
     
    51
    Kalousek si dokázal zpracovat neposedný míč, aby toho nebylo málo, tak se do těžké pozice dostal Krejčí, který logicky neměl šanci na úspěch.
     
    52
    Palečko se postaral o provedení standardní situace, která ale skončila na hlavě prvního protihráče. Dynamo se zbytečně zbavilo míče.
     
    53
    Posléze se do šestnáctky dokázal dostat Albiach, jehož patičku přečetl Pařízek, jeho odkopnutí míče skončilo za brankovou čárou.
     
    54
    Obrovská šance Sparty! Po rohovém kopu se dostal k míči Albiach, jehož technickou ránu dokázal hostující brankář vyrazit do strany.
    54. Albiach protáhl brankáře.
     
    55
    Palečko měl u šestnáctky soupeře málo času na práci s míčem, proto jeho přihrávku dokázal srazit Krejčí, který založil rychlou protiakci.
     
    56
    Zničehonic se sám na bránu mohl řítit hostující Kalousek, který byl v rychlostním souboji s Kotkem pozdě u balónu. Nakonec ze šance sešlo.
     
    57
    Cabadaj nasadil jesličky jednomu z protihráčů, střílenou nabídku ale dokázal ukořistit Luksch, který se zanedlouho dostane k odkopu od branky.
     
    58
    Žlutou kartu dostává Marián Burda (AC Sparta Praha).
     
    59
    Burda byl v souboji s Kalouskem mnohem rychlejší, nakonec se mu podařilo vybojovat odkop od branky. Kotek si připíše další rozehrávku.
     
    60
    Po delší době surovější nedovolený zákrok, po kterém na scénu přispěchal lékařský personál. Na zemi skončil hostující záložník Kadlec.
     
    61
    České Budějovice si vyzkoušely rozehrávku volného kopu, který se příliš nepovedl. Obránce Dudl totiž přečetl rychlou rozehru soupeře.
     
    62
    Střídání v týmu AC Sparta Praha: ze hřiště odchází Martin Palečko, přichází Vadym Cherak.
     
    63
    Cabadaj si naběhl na přihrávku na pravé křídlo, odkud nedokázal pod sebou najít nikoho ze spoluhráčů. Luksch bude opět vykopávat.
     
    64
    Další stoprocentní šance domácích! Polovysoký centr směřovala na Novotného, který tentokráte zamířil kousek vedle zadní tyče.
     
    65
    Střídání v týmu SK Dynamo Č. Budějovice: ze hřiště odchází Jakub Pařízek, přichází Tadáš Sedlák.
     
    66
    Máme za sebou něco málo přes hodinu hry. Druhý poločas je o poznání vyrovnanější, Dynamo konečně začalo hrát, avšak stále nedonutila Kotka k ničemu vážnějšímu.
     
    67
    Až nyní musel domácí brankář dávat pozor. Kalousek zkoušel zakončit z jedničky, jeho zakončení pravou směřovalo přímo doprostřed branky.
     
    68
    Rychlá akce domácích nakonec přinesla další hlavičkový pokus Novotného, který se ani v tomto případě nevešel mezi tři tyče.
     
    69
    Traoré se dostal za záda Krejčího, ten ho ale fauloval. Pražané mají k dispozici další standardku, kterou zřejmě rozehraje Cabadaj.
     
    73
    Cabadaj se pokoušel proniknout středem hrací plochy, kde ho ale fauloval Sedlák. Sparta okamžitě rozehrála volný kop nakrátko.
     
    74
    Střídání v týmu SK Dynamo Č. Budějovice: ze hřiště odchází Martin Lindák, přichází Marcel Jiran.
     
    75
    Luksch se po delší době zapotil, z větší vzdálenosti ho pořádně prověřil Albiach, jehož dělovka skončila přesně v rukavicích brankáře.
     
    76
    Jiran se okamžitě po svém příchodu na hrací plochu zapojil útočné akce, která ale skončila hodně rychle. Směrem dopředu to zkouší Sparta.
     
    77
    Albiach se v pokutovém území otočil s míčem, do dráhy letu strčil nohu jeden z protihráčů. Následovat bude další rohový kop.
     
    78
    Luksch si připsal další zákrok, tentokráte po hlavičce Pence, který si způsobil nějaké menší zranění. Momentálně se nehraje.
     
    78
    Střídání v týmu AC Sparta Praha: ze hřiště odchází Lamine Traoré, přichází Jakub Sláma.
     
    79
    Albiach šikovně posílal míč před bránu, kde ho Luksch vyrazil pouze před sebe. Jako první byl u míče Cabadaj, který byl odrazem natolik překvapený, že vůbec nevystřelil.
     
    80
    Luksch je v posledních vteřinách v permanenci. Tentokráte to přímo na bránu zkoušel jeden z domácích, tvrdá dělovka ale brankáře nepřekonala.
     
    81
    Do konce zápasu zbývá něco málo přes deset minut. Pražané jsou i nadále mnohem aktivnější, Dynamo se absolutně nemůže dostat na druhou stranu.
     
    82
    Je pískáno ve prospěch hostujícího celku. Nedovoleným zákrokem si u postranní čáry pomohl Dudl, České Budějovice budou rozehrávat standardku.
     
    83
    Balón se kroutil směrem k brance, nakonec na něj naskočil Tomášek, jehož hlavička nebyla přesná. Hosté budou ještě vhazovat.
     
    84
    Sláma se chtěl manévrem zbavit jednoho z protihráčů, ten mu ale tento záměr hravě přečetl. Autového vhazování se ujme hostující Zachař.
     
    87
    Cabadaj se pokoušel prohnat po pravém křídle, kde mu cestičku vpřed zatarasil Jiran. Dynamo si ale kulatého nesmyslu moc dlouho neužilo.
     
    88
    Nakonec to dalším centrem zkoušel Sláma, který trefil pouze nohu protihráče. Sparta to opět zkusí prostřednictvím autového vhazování.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby. Zdá se, že se Dynamo nedostane na dostřel jediné brance, aktivnější je i nadále Sparta.
     
    90
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Dnešní utkání končí očekávaným vítězstvím Sparty, která si se svým soupeřem poradila poměrem 2:0. Pražský celek měl celé utkání výraznou územní převahu, rozdíl ve skóre mohl být daleko vyšší. Své by o tom mohl povídat hostující brankář Luksch, který nejednou podržel svůj celek. Pražané byli směrem dopředu nesmírně aktivní, co se týče obrany, ta si rovněž počínala zodpovědně. Dynamo toho směrem dopředu moc nepředvedlo, Kotek se v domácí brance spíše nudil. (14:52:42)

    David Suchý

    Branky: 24. Burda (pen.), 35. Novotný

    Karty:   58. Burda (SPA)


    AC Sparta Praha: Kotek- Dudl, Penc, Burda (C), Flak, Palečko (62. Cherak), Traoré (78. Sláma), Cabadaj, Hájek, Albiach, Novotný
    Náhradníci: Chervak, Tasić, Alić, Ambler, Sláma, Maksić, Benada

    SK Dynamo Č. Budějovice: Luksch – Kočí (C), Tomášek, Lindák (74. Jiran), Pařízek (65. Sedlák), Matoušek, Zachař, Krejčí, Kalousek, Kadlec, Rauscher
    Náhradníci: Dubljanić – Jiran, Sedlák

    Rozhodčí: Matějček – Flimmel, Vít

    Diváci: 50
    bahis siteleri