Táborsko – Prostějov 1:1 (kon.) | Hr. Králové – Třinec 1:0 (kon.) | Varnsdorf – Žižkov 3:1 (kon.)
konec
FC Hradec Králové
1:0 (0:0)
FK Třinec
Neděle 07.10.2018, 16:00 • Všesportovní stadion, Hradec Králové • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA • 11. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Je konec! Hradec dnes vítězí díky penaltě, kterou proměnil ze začátku druhého poločasu Milan Černý. Hradec se tak bodově dotahuje na první Jihlavu, Třinec odjíždí bez bodů a padá na poslední místo v tabulce. Z Hradce Králové vše, díky za pozornost a příště zase na počtenou! (17:58:31)
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Obrovská šance v poslední vteřině a při domácích stojí všichni svatí! Na zadní tyč přišel centr pro Omastu, kde nebýt Urmy a Ottmara, tak by hostující hráč bezpečně zakončoval do branky, takhle ale rozhozeně o centimetry přestřeluje!
     
    90+3
    Hraje se uprostřed hřiště, hosté se ještě nadechují k závěrečnému tlaku.
     
    90+1
    Hradecký Da Silva zbytečně fauloval v útoku a po druhé žluté kartě musí pochopitelně přijít i červená!
     
    90+1
    Nastavují se čtyři minuty!
     
    90
    Ale obrovská šance přeci jenom přichází! Šumbera vypálil z vápna tvrdou střelu, Ottmar ale skvěle chytá!
     
    90
    Třinec se stále snaží, Hradec už hraje hodně zataženě. Bohužel pro hosty ale žádná velká šance na vyrovnání nepřichází.
     
    88
    Závěr zápasu sleduje 912 diváků.
     
    87
    Střídání v týmu FC Hradec Králové: ze hřiště odchází Ladislav Martan, přichází Jan Kvída.
     
    86
    Velká šance na ukončení nadějí hostů! Hynek středem hřiště nahrál na pravou stranu pro Martana, který napříč vápnem našel u zadní tyče Vorobeva. Míč ale netrefil a bude to pouze odkop od branky!
     
    83
    Hra s blížícím se koncem nabírá ještě na rychlosti, nyní byla k vidění menší šance ze strany Hradce, když se za míčem hnal opět Hynek. Na druhé straně zase nebezpečný centr musel ze vzduchu stáhnout do rukavic Ottmar.
     
    82
    A právě Da Silva nyní zůstal ležet uprostřed hřiště na trávníku a po střetu s protihráčem se mu nechce zvedat.
     
    81
    Žlutou kartu dostává Wesley Da Silva (FC Hradec Králové).
     
    79
    Hynek se hned zapojil do hry a táhl dobrý protiútok, který se následně měl rozvíjet na levou stranu pro Urmu. Jeden z třineckých ofenzivních borců však ve skluzu vystihl přihrávku a hosté tak i nadále živý naději na vyrovnání!
     
    77
    Střídání v týmu FC Hradec Králové: ze hřiště odchází Jiří Miker, přichází Tomáš Hynek.
     
    75
    Střídání v týmu FK Fotbal Třinec: ze hřiště odchází Karel Hejný, přichází René Dedič.
     
    73
    Třinecký Hejný fauloval před hradeckým vápnem, k situaci, kdy sudí už udělal žlutou kartu ale ještě doběhl domácí brankář a za svá slova si také jednu vysloužil.
     
    72
    Zraky přihlížející jsou i nadále upnuty na polovinu domácích, kde se díky třinecké ofenzivě nyní odehrává už dlouhé minuty hra.
     
    69
    Je to velký paradox, který ale ve fotbale je pochopitelně k vidění častěji, že po vstřelené brance Hradce jsou spíše u balonu třinečtí hráči, kteří se snaží hodně často chodit do rozevřené obrany Hradce. Na druhou stranu, Ottmar ještě zasahovat teď nemusel.
     
    67
    Martinec stíhal unikajícího hráče na pravém křídle, kde si pomohl i rukama, ovšem hned je stáhl zpět k tělu, jinak by také už po předchozí kartě mohl putovat předčasně do sprch!
     
    66
    I nadále je po obdržené brance aktivnější Třinec, ten se skutečně vydal do kombinace a už nemůže hrát zezadu, jako to dělal nyní. Tak uvidíme, jestli to hostům přinese ovoce, nebo toho naopak využijí Východočeši.
     
    64
    Slezané se nastěhovali na útočnou polovinu a už vymýšlí co udělat, aby si na dalekou cestu přibalili alespoň jednobodový úspěch. Hradec se ale svého vybojovaného vedení určitě nebude chtít vzdát, proto teď brání, jak mu síly stačí.
     
    62
    Hradec Králové právě vstřelil branku!
    Míč na penaltový puntík si postavil MILAN ČERNÝ, jenž zvolil hodně razantní střelu k pravé tyči. Brankář Jiří Adamuška sice vystihl směr, nárok na chycení ale v tomhle případě neměl – 1:0!
     
    61
    Žlutou kartu dostává Imrich Bedecs (FK Fotbal Třinec).
     
    60
    Faul zřejmě mírně za hranicí pokutového území Třince, kde se provinil Bedecs a bude to pokutový kop pro Votroky!
     
    58
    Hradecký Kopečný zakopl míč a na světě je další žlutá karta, diváci se sice nudí, hlavní sudí se ale nyní musí otáčet a korigovat mírně vyhrocené emoce na hřišti.
     
    57
    Hosté se hodně dlouho domlouvali, až nakonec přišla přízemní prudká střela přímo mna branku, která měla gólové parametry! Ottmar ale jistě míč lapil do rukavic.
     
    56
    Hosté se rychle ujali míče a postupně se dostali nedaleko vápna Východočechů, hra se ovšem opět přerušuje, jelikož fauloval Martinec. A sudí Mikyska neváhal a opět vytáhl žlutý kartónek.
     
    55
    Vzápětí další velká příležitost pro Votroky! Odražený míč se dostal na penaltu pro Da Silvu, hradecký útočník by branku svojí střelou ovšem hodně přestřelil, pro Hradecké se naštěstí míče dotkl jeden z hráčů Třince a bude to roh.
     
    54
    Obrovská šance Hradce! Miker napříč vápnem nahrál míč na Vorobeva, který ale úplně osamocený netrefuje poloprázdnou branku!
     
    52
    Na druhé straně zastavil protiakci za cenu faulu a žluté karty Jukl.
     
    51
    Votroci tak následně zahrávali ještě standardní situaci, ovšem z velké dálky, takže to pro hosty nakonec žádné nebezpečí, ostatně jak jsme dnes často zvyklí, nedělalo.
     
    50
    Třinecký Šumbera poslal na zem Mikera a vidí za to žlutou kartu.
     
    50
    Domácí se bezpečně ubránili a budou se snažit jít opět dopředu, tak uvidíme, jestli se jim to povede.
     
    49
    Omasta se směrem k brance domácích vydal individuální akcí, i když přes Hradecké prošel, nakonec se bude jednat jen o rohový kop, který nepřišel po nějaké nebezpečné střele.
     
    47
    Domácí se prokombinovali k dobré střelecké pozici, z hranice vápna ale Urma nemířil přesně a nakonec vůbec netrefil zařízení.
     
    46
    Střídání v týmu FC Hradec Králové: ze hřiště odchází Jiří Janoušek, přichází Dmitrij Vorobjev.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Je za námi první poločas, který podstatě nic důležitého nepřinesl. Na obou stranách bylo sice k viděná pár příležitostí, o nic vyloženého se však nejednalo. Pokud bude chtít jeden z týmů dnes zvítězit, bude muset do druhé poloviny utkání výrazně změnit svoji hru.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    45
    Hradec zahrával ještě jeden přímý kop, ani ten se jim však nepovedlo rozehrát na hlavu svých spoluhráčů.
     
    43
    Urma tak dlouho otálel s autem, až nakonec dostává žlutou kartu za zdržování! Takový prohřešek pro hráče v poli se ve fotbale jen tak nevidí...
     
    41
    Hradecký Miker dobře zapracoval na polovině hřiště a postupoval dál, situaci ale uspěchal a na levou stranu Martana poslal až příliš prudký balón. Dopředu půjde tentokrát Třinec.
     
    39
    Blíží se poločasová přestávka, která bude pro oba celky v momentální situace zřejmě vysvobozením. I nadále totiž platí, že se na hřišti podstatě nic neděje.
     
    37
    Hosté zkusili domácí překvapit rychlou akcí pravou stranou, ta ale končí neúspěšným centrem a míčem v zázemí. Vykopávat bude tedy Ottmar a Hradec se stěhuje na polovinu Třince.
     
    35
    Hraje se mezi oběma pokutovými území, chvíli to zkouší Hradec a chvíli zase Třinec. To je ale z obrazu hry posledních minut skutečně všechno, na domácích je velký počet změn v sestavě vidět.
     
    33
    Ovšem i ze strany hostů nyní sledujeme slabší pasáž, Slezané se sice snažili kombinovat co nejblíže pokutového území Ottmara, ten si ale na balon vůbec šáhnout nemohl.
     
    31
    Hradci se teď směrem dopředu přestalo dařit, jejich centry a přízemní kombinace většinou končí v autu nebo na kopačkách protihráčů.
     
    29
    A přichází další velká příležitost! Třinec na tyto statistiky vede, bohužel pro něho ale i v těch příležitostech neproměněných, jelikož z další dobré pozice tentokrát Hejný poslal míče hlavou těsně vedle levé tyčky!
     
    28
    Pokračovat se bude dalším přímým kopem, pro změnu v podání hostí, a to nedaleko levého rohového praporku.
     
    26
    Obrovská hrubka třineckého brankáře! Ten si vyběhl před vápno, kde se mu ale nepovedlo zpracovat míč, takže se ho ujal Martan, jenž ještě přenechal na Da Silvu. Než to ale domácí sehráli, tak se Adamuška stihl vrátit mezi tři tyče a druhý jmenovaný hradecký ofenzivní hráč stejně ještě patičkou kulatý nesmysl usměrňoval do prostoru, kde nikdo nebyl. Pro Votroky se ale jednalo asi o největší příležitost, kterou si prakticky nevybojovali vůbec sami.
     
    24
    Dobrá příležitost pro Hradec z ničeho! Kopečný centroval na přední tyč, jenomže z toho nakonec byla střela a Adamuška musel rychle na zem, aby Černý nemohl dorážet!
     
    23
    Tohle je pro hosty velká nepříjemnost! Kapitán Kušnír totiž kvůli zranění musí opustit hrací plochu, nahrazuje ho Schwendt.
     
    21
    Ale tohle pro pro hosty lahůdka. Dlouhý míč z dalšího přímého kopu a opět jen na hlavu třineckých fotbalistů.
     
    20
    Faul je k vidění tentokrát zase od hostů, ovšem Čelůstka poslal k zemi domácího plejera už nedaleko vápna. Sudí to oceňuje žlutým kartónkem a nařizuje pochopitelně i přímý kop.
     
    18
    Nebezpečný míč od Webra! Před Ottmarem si na hlavičku naběhla trojice hráčů, s velkým štěstím pro Hradec ale nikdo nezakončil a kulatý nesmysl tak skončil pouze v rukavicích hradeckého brankáře.
     
    17
    Miker zbytečně a tvrdě zajel do hostujícího hráče, navíc na vlastní polovině, i Třinec bude mít standardní situace ve stejné vzdálenosti, jako to měli před chvílí Hradečtí.
     
    15
    Urma se ujal balonu a poslal ho do houfu hráčů, v něm byla ale pěti v červených dresech a pouze jeden v tom hradeckém. Tohle nemělo šanci na úspěch.
     
    15
    Hra se přerušuje, hosté se nějakých pětatřicet metrů od branky dopustili faulu, Votroci budou mít přímý kop.
     
    13
    Na druhé straně se hned snažil Hradec odpověď taktéž ofenzivní akcí, centr Urmy z levého křídla šel někam před malé vápno, defenziva Třince ale teď musel rychle zasáhnout!
     
    12
    O chvíli později další velká příležitost, ovšem i nyní se podstatě o nic nejedná, jelikož i osamocený Šumbera byl v ofsajdu. Pro Hradec je toto ale velký varovný prst!
     
    10
    Třinec ale pomalu začíná vystrkovat růžky, po nenápadné akci se míč dostal na levou stranu, odkud následně přišel centr někam do prostoru penalty. Tam už si nabíhal Hejný, jenž ale nohou usměrnil míč nad branku a navíc se nacházel v ofsajdu!
     
    8
    Bojovný fotbal z obou stran pokračuje, pro oko diváka to ale příliš líbezné není, vždyť ani z brankářů ještě nemusel zasahovat.
     
    6
    Nyní jsou na balonu hosté, jenomže ani těm se nedaří probojovat k brance, natož se dostat do koncovky. Na to došlo až nyní, ovšem střela z rohu vápna nemířila mezi tři tyče, tudíž veškeré vzrušení bylo zbytečné.
     
    4
    I nadále toho není příliš co popisovat, sledujeme sice snažení Hradeckých, ovšem to končí zatím vždy před pokutovým územím, kde se buď domácí nedohodnout a přijde nepřesná nahrávka, nebo se o to postará defenziva Slezanů.
     
    2
    První minuty toho zatím příliš nepřináší, hraje se převážně uprostřed hřiště, nyní to zkoušel hradecký Černý, s úspěchem se ale jeho nahrávka do levého křídla nesetkala.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Hradec Králové: Ottmar (C) – Kopečný, J. Pokorný, Martinec, Urma – Janoušek, Jukl – Miker, M. Černý, Martan – W. Da Silva.
    Náhradníci: Stejskal – Plašil, Finěk, Vorobjev, Kvída, Hynek, Soukeník.

    FK Fotbal Třinec: Adamuška – Kušnír (C), M. Čelůstka, Bedecs, Janoščín – Janošík, R. Vaněk I., Weber, Šumbera – Omasta – Hejný.
    Náhradníci: Bárta – Samiec, Klec, Mravec, Schwendt, Dedič, Reintam.

    Rozhodčí: Mikyska – Pelikán, Batík..
     
    Dobré nedělní slunečné odpoledne s druholigovým fotbalem z Hradce Králové!
    FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA pokračuje ještě dnes svými dohrávkami 11. kola, ve kterém se pod Bílou věží střetne i domácí celek, jenž přivítá Třinec. Hosté jsou na tom letos zatím hodně špatně, se sedmi body jsou předposlední a to jim dnes navíc hrozí, že by se klidně v případě výhry Táborska mohli propadnout až na samotný chvost tabulky. Votroci mají trochu jiné starosti, ještě před minulým kolem vedli celou tabulku, jenomže když nečekaně nestačili v derby na Chrudim, která je porazila nejhubenějším možným rozdílem, nakonec se i špička tabulky díky výhře Jihlavy opět vyrovnala. Dnes se však Východočeši mohou vrátit zpět na vítěznou vlnu a teoreticky i na první průběžnou pozici, Hradecké ale kosí velká marodka v týmu a bude tak zajímavé sledovat, jak se s tím oba celky popasují!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.

    Ondřej Novotný

    Branky: 62. M. Černý

    Karty:   17. Miker (HKR), 43. Urma (HKR), 52. Jukl (HKR), 56. Martinec (HKR), 58. Kopečný (HKR), 73. Ottmar (HKR), 81. W. Da Silva (HKR) – 20. M. Čelůstka (TRI), 50. Šumbera (TRI), 61. Bedecs (TRI), 73. Hejný (TRI)   90+1. W. Da Silva (HKR)


    FC Hradec Králové: Ottmar (C) – Kopečný, J. Pokorný, Martinec, Urma – Janoušek (46. Vorobjev), Jukl – Miker (77. Hynek), M. Černý, Martan (87. Kvída) – W. Da Silva.
    Náhradníci: Stejskal – Plašil, Finěk, Vorobjev, Kvída, Hynek, Soukeník.

    FK Třinec: Adamuška – Kušnír (C) (23. Schwendt), M. Čelůstka, Bedecs, Janoščín – Janošík, R. Vaněk I., Weber, Šumbera – Omasta – Hejný (75. Dedič).
    Náhradníci: Bárta – Samiec, Klec, Mravec, Schwendt, Dedič, Reintam.

    Rozhodčí: Mikyska – Pelikán, Batík.

    Diváci: 912
    ocianews.com