Chabarovsk – Magnitogorsk 3:4 (kon.) | Vladivostok – Čeljabinsk 2:7 (kon.) | Kunlun – Jekatěrinburg 2:5 (kon.)
Novosibirsk – Riga 6:3 (kon.) | Barys – HC Slovan 3:0 (kon.) | Omsk – CSKA Moskva 2:4 (kon.)
konec
Admiral Vladivostok
2:7 (1:1, 1:3, 0:3)
Traktor Čeljabinsk
Neděle 07.10.2018, 09:00 • Fetisov Arena, Vladivostok • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mne z tohoto utkání vše, přeji vám příjemný zbytek dne. Na počtenou! (11:39:38)
     
    Už v první minutě poslal hosty do vedení Polygalov, na jehož trefu odpověděl až v samotném závěru dějství Černikov. Sedmadvacátá minuta přinesla zásah Szczechury, ani ten však nezůstal bez odezvy – o chvilku později znovu vyrovnal Glazačev.

    Poté se ovšem Traktor prosadil dvakrát rychle po sobě a s domácími to začínalo vypadat špatně. V závěrečném dějství už padaly góly pouze do jejich sítě, postupně se prosadili Pěnkovskij a dvakrát Szczechura, který tak zkompletoval svůj hattrick.
     
    Na východě Ruska je dohráno, Čeljabinsk si po drtivém vítězství 7:2 připisuje do tabulky dva body. Velmi dlouho jsme sledovali relativně vyrovnané utkání, hokejisté Admiralu však vůbec nezvládli třetí třetinu a mimo tří inkasovaných gólu si také do statistik připsali celkem dvaapadesát trestných minut.
     
    Československá stopa
    Marek HOVORKA (VLD) – 0+0, 0 střel, ice-time 7:18
    Vojtěch POLÁK (VLD) – 0+0, 1 střela, ice-time 14:44
     
    Statistiky zápasu
    Střely na branku: 27 – 26
    Zblokované střely: 11 – 15
    Vhazování: 20 – 42
    Trestné minuty: 56 – 10
    Využití přesilovek: 1/5 – 1/5
     
    Konec zápasu.
     
    59:37
    Do konce zbývá asi dvacet sekund, Bailen drží pryž za svou vlastní klecí. Ve Fetisov Areně je mrtvo, většina diváků už dávno opustila své sedačky.
     
    58:52
    Děmčenko už dnes nepovolí, gólman Traktoru je stále ve střehu a likviduje jeden pokus Vladivostoku za druhým. Začíná hostující přesilovka.
     
    57:31
    Admiral má přesilovku čtyři na tři, ve které se mu ovšem nedaří vážněji ohrozit čeljabinskou branku. Vítězství Traktoru by už mohl odvrátit jen zázrak.
     
    56:37
    Údržbáři z ledu odklízí Pěnkovského krev, Stepan Zacharčuk (VLD) je už druhým hráčem Admiralu, který dostává trest do konce utkání. Pětiminutový trest za něj odsedí Taratunin. Ivan Polygalov (CLJ) si pak z potyčky odnesl menší trest za hrubost.
     
    56:37
    Pěnkovskije u mantinelu sestřelil Stepan Zacharčuk, který se následně dostal do agresivní strkanice s Ivanem Polygalovem. Uvidíme, jak sudí rozdají tresty...
     
    56:23
    Vladivostok se snaží alespoň zkorigovat stav zápasu, prudkou ranou od modré se pokusil Děmčenka překvapit Zacharčuk. Bezúspěšně.
     
    55:40
    Poměr sil na ledě se vyrovná, hráčská lavice Čeljabinsku dostává trest za příliš mnoho hráčů. Ten za svůj celek odpyká Jevgenij Lapenkov (CLJ).
    54:27 Paul SZCZECHURA - 2:7
     
    54:27
    Čeljabinsk právě vstřelil branku!
    Sedmá branka Čeljabinsku už je na světě, z dříve vyrovnaného zápasu se stává pěkná fraška. Třetí trefu v dnešním zápase si v přesilovce pět na tři připisuje PAUL SZCZECHURA a kompletuje tak svůj hattrick. Asistence: Alexandr Bergström, Jonas Enlund.
     
    53:37
    Kapitán domácích Konstantin Glazačev (VLD) jde za na trestnou lavici za sekání, Admiral toto střetnutí opravdu nezakončuje zrovna dvakrát důstojně.
     
    53:34
    Ve vlastním oslabení se do šance dostal Kirill Voronin, ranou z první ale na výborného Vasilije Děmčenka nevyzrál. Hra je přerušena.
     
    52:50
    První minuta dlouhé čeljabinské přesilovky se chýlí se konci, hostující celek zatím nijak vážněji nezahrozil. Drží se spíše ve vlastním obranném pásmu.

    Vojtěch Martinek

    Branky a nahrávky: 20. Černikov (Ugolnikov, S. Zacharčuk), 32. Glazačev (Koňkov) – 1. Polygalov (Kravcov), 28. Szczechura (Enlund), 35. Kravcov (Glinkin, Polygalov), 37. Enlund, 48. Peňkovskij (Kokujov), 50. Szczechura (Bergström, Borodkin), 55. Szczechura (Bergström, Enlund)


    Admiral Vladivostok: Serebrjakov (50. Krasotkin) – S. Zacharčuk, Ugolnikov, Kozlovskij, Taratunin, Ďjakov, Miščenko, Tatalin – Černikov, A. Strelcov, V. Strelcov – Vicharev, Koroljov, V. Butuzov – Glazačev, K. Voronin, Koňkov – Hovorka, V. Polák, Zajcev.
    Traktor Čeljabinsk: Děmčenko (Suchačov) – Nikitin, Bailen, Borodkin, Rjasenskij, Želdakov, Isajev, N. Chlystov – Bergström, Enlund, Szczechura – Stoa, Lapenkov, Mošarov – Rybakov, Kokujov, Peňkovskij – Glinkin, Šolochov, Polygalov – Kravcov.

    Rozhodčí: Lavrentěv, Kočetov – Zacharenkov, Sivov.

    Diváci: 3 584
    ocianews.com