Chabarovsk – Nižněkamsk 5:3 (kon.) | Vladivostok – N.Novgorod 3:2 (kon.) | Kunlun – Kazaň 3:0 (kon.)
Novosibirsk – Viťaz 4:2 (kon.) | Ufa – Petrohrad 2:1 (kon.) | Omsk – Minsk 4:3 (po pr.)
konec
HC Sibir Novosibirsk
4:2 (0:1, 3:1, 1:0)
HC Viťaz Moskevská oblast
Středa 24.10.2018, 14:30 • Sibir Arena • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:30.
     
    Zdravím a vítám všechny příznivce ruského hokeje u sledování on-line přenosu utkání základní části KHL mezi týmy HK Sibir Novosibirsk a HC Viťaz Moskevská oblast. Zápas se odehraje v Sibir Aréně v Novosibirsku.
     
    HK Sibir Novosibirsk

    Novosibirsk patří k nejhorším týmům, které hrají KHL, což letos potvrzuje svými velmi špatnými výkony. Z jednadvaceti utkání dosud nasbíral pouhých deset bodů a krčí se u dna Východní konference i Černyševovy divize. Je dokonce vůbec nejhorším týmem celé KHL. Poslední forma Sibiru nicméně zase tak tragická není. Z předešlých čtyř utkání Novosibirsk třikrát bodoval a dvakrát dokonce vyhrál včetně své zatím největší výhry, tedy 6:0 proti Dynamu Minsk, nejhoršímu týmu Východní konference. Poté Sibir prohrál jen 0:1 doma proti Kazani. Na domácím ledě Viťaz odehrál devět utkání a ve třech z nich dokázal bodovat, dvakrát vyhrál.
     
    HC Viťaz Moskevská oblast

    Viťaz už patří mezi kvalitativně přeci jen lepší týmy v KHL, jeho cílem je proniknout do vyřazovacích bojů. První čtvrtina základní části mu vyšla, po dvaceti odehraných utkáních má na kontě devatenáct bodů, které ho řadí na sedmé místo Východní konference a na čtvrté místo Tarasovovy divize. Je to ale všechno ještě hodně těsné, na nepostupová místa má Viťaz náskok jen jeden bod. Z posledních šesti utkání dokázal Viťaz čtyřikrát zvítězit, ale naposledy prohrál na domácím ledě s lotyšským Dinamem Riga. Na ledech soupeřů měl Viťaz nedávno sérii čtyř proher v řadě. Poté pro změnu dvakrát vyhrál a naposledy podlehl na ledě silného Jokeritu 1:4.
     
    Vzájemné zápasy

    V této sezóně se už oba celky jednou utkaly a z vítězství 4:3 na ledě Viťazu se radoval Novosibirsk. Tři poslední vzájemná utkání skončila výhrou hostujícího celku. Viťaz Novosibirsk po základní hrací době porazil jen jednou z posledních sedmi utkání.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    HK Sibir Novosibirsk: D. Taylor (Krasikov) – K. Alexejev (A), Loginov, Demidov, Piganovič (C), Savčenko, Ignatovič, Naumov – J. Peltola (A), Dugin, Šarov – Michajlov, Sajustov, Kazakov – Tkačenko, Romancev, A. Jakovlev – Šaškov, J. Bodrov, Pešechonov – Zyrjanov.

    HC Viťaz Moskevská oblast: Ortio (Samonov) – Katičev, Jevsejenkov, Mozík, Golovkov, Voronkov, S. Romanov, Kožemjakin – Stoljarov, P. Černov, Makejev – A. Sjomin (A), M. Aaltonen (A), Hrivík – Rendulić, Švec-Rogovoj, Kokarev (C) – N. Komarov, A. Nikulin, Dvurečenskij.

    Rozhodčí: Gofman, Fraňo – Majtak, Strelcov.
     
    Nyní zní hymna Ruské federace.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:15
    Hosté se hned úvodu první třetiny dostali do útočné akce, ovšem před brankou domácích nic nevymysleli a do akce na druhé straně tak hned šli hráči Novosibirsku.
     
    00:44
    Ani jejich akce nic nepřinesla, a tak se hra otáčí zase před domácí branku. Hosté tak jsou nastěhováni v útočném pásmu a budou kombinovat před Taylorem.
     
    01:26
    Alexejev pálil od modré čáry, jeho pokus před brankou hostů ještě tečoval jeho spoluhráč, ale puk mezi tři tyče nedostal.
     
    01:36
    Po další nepřesné kombinaci Siburu se k puku dostali znovu hráči Viťazu a spěchají zpět před Taylorovu branku.
     
    03:19
    Od úvodních minut sledujeme útočnou hru, ta se otáčí ze strany na stranu a prakticky se nepřerušuje. Nyní se hosté dopustili zakázaného uvolnění a hra se tak stěhuje před jejich klec.
     
    03:24
    Maxim Kazakov vyslal z levého kruhu střelu švihem a hostující brankář Ortio musel zasahovat svoji vyrážečkou. Puk poslal do bezpečí, jenže si ho zpět převzali domácí.
     
    04:07
    A znovu se dostali ke střele, kterou zablokovala obrana Viťazu. Nicméně domácí stále drží útočné pásmo a před Ortiem roztáčejí další kolotoč.
     
    04:40
    Romancevovu střelu musel Ortio ukrýt sklapnutím svých betonů a následně pak hru přerušil. Vhazovat se tak bude po jeho levé ruce.
     
    04:44
    Hosté vystřídali a nyní z hloubi vlastní obranné třetiny zakládají další akci.
     
    06:00
    U mantinelu v pásmu Sibiru vybojovali kotouč na svou stranu hosté a pokračují tak v útočném snažení před domácí brankou.
     
    06:23
    Poté o puk přišli a na druhou stranu zamířili zase hráči Sibiru a pokusí se znovu ohrozit Ortiovu klec.
     
    07:09
    Po ztrátě kotouče hostů šli směrem před Ortiovu branku domácí hokejisté, jenže jejich snahu zastavila obrana a hned vyhodila puk do středního pásma.
     
    08:20
    Vladimir Pešechonov si řekl o přihrávku na levém kruhu, jeho následná střela pak končí v moci hostujícího brankáře. Zatím si tak na úvodní branku musíme počkat.
     
    09:10
    Marek Hrivík si nabruslil do těsné blízkosti Taylorovy branky, ovšem jeho přízemní střela skončila jen na jeho pravém betonu.
     
    09:43
    Na druhé straně měli domácí tlak před Ortiem, ten pochytal dvě střely a opět svůj tým podržel. Následně pak otáčejí hru před branku Viťazu zase hokejisté Novosibirsku.
     
    10:35
    Danil Romancev číhal na dorážku u hostující klece, nakonec se k ní ale nedostal a hosté se dokázali vymanit z dalšího menšího novosibirského tlaku.
     
    11:11
    Obrana Viťazu znovu nedovolila domácím zakončit, ale nedokázala zároveň dostat puk z pásma. Domácí tak stále útočí před Ortiovou brankou.
     
    12:20
    Až nyní vyvážejí hosté kotouč na opačný konec kluziště.
     
    12:47
    Od modré čáry pálil z první Maxim Ignatovič, jeho rána prosvištěla až k brance hostů, tam však nikdo nebyl na dorážku a hostující gólman získává puk pod kontrolu.
     
    13:33
    Maxim Kazakov nadvakrát neprocpal puk za záda hostujícího brankáře, podruhé to bylo v pádu, ale hosté znovu ubránili další tlak Sibiru.
     
    14:05
    Následuje další komerční přestávka.
     
    14:10
    Ofsajd domácího celku stěhuje hru zpět do středního pásma, kde se bude za malý okamžik vhazovat.
     
    14:15
    Hosté spěchali za kotoučem zpět do obranného pásma a poté se dostali dopředu. Před domácí brankou nevystřelili a záhy také přišli o puk.
     
    14:49
    Ten získali hráči Sibiru a založili další bleskovou akci na opačné straně, bylo to však znovu bez gólového efektu.
     
    15:20
    Pavel Tkačenko těsně před Ortiem zakončoval po zemi, jenže brankář hostů byl pozorný a dokázal kotouč zachytit a zároveň ho poslal svým spoluhráčům.
     
    15:52
    Viťaz právě vstřelil branku!
    No a hned z následného protiútoku udeřili hosté. MIRO AALTONEN dostal přihrávku na levý kruh, odkud svou střelou prostřelil Dannyho Taylora, který se už jen ohlížel za sebe a inkasované brance tak nemohl zabránit – 0:1. Asistence: Vojtěch Mozík a Alexandr Sjomin.
    15:52 Miro AALTONEN - 0:1
     
    16:58
    Domácí se hned dostali do útočného pásma a snažili se o rychlé vyrovnání, jenže Ortio byl dalším zákrokem proti.
     
    17:35
    Denis Kokarev potáhl puk podél pravého mantinelu, ten však poté získala obrana Sibiru a domácí ještě otáčejí hru na opačnou stranu.
     
    18:10
    Z prostoru mezi kruhy střílel Jegor Dugin, ale pohotovým zákrokem likviduje další střelu Sibiru Ortio. Ten poté nechal hru plynout a poslal puk spoluhráčům.
     
    18:41
    Nepřesná střela hostů a puk mají znovu k dispozici domácí hráči. A hned bez čekání míří do útočného pásma.
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    19:44
    Ještě to zkoušejí domácí hráči před brankou hostů, už to ale asi nestihnou. První část tohoto zápasu je pomalu minulostí.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    První třetina je za námi. V ní jsme na úvodní branku čekali do šestnácté minuty, kdy účet otevřeli hosté po přesné střele z levého kruhu z hokejky Mira Aaltonena. Hráči Viťazu tak stanovili konečný výsledek první třetiny a mají tak v zádech jednobrankový náskok. Uvidíme, co nám přinese další část hry, která začne přibližně v 15:20.
     
    Střely na branku: 15 – 4
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:16
    Jukka Peltola se natlačil před domácí branku, svůj pokus však mezi tři tyče neposlal. Následně pak Ortio přerušil hru a vhazovat se bude po jeho pravé ruce.
     
    21:04
    A Ortio musel nyní zasahovat znovu, další střela domácích zaplula do jeho lapačky a hra je tak znovu zastavena.
     
    21:07
    Buly vyhráli domácí, ti poté puk ztratili, aby ho následně vybojovali zpět a na branku hostů pak vyslali další projektil. Ovšem tentokráte zasáhla obrana Viťazu.
     
    22:18
    Vyloučení v týmu HK Sibir Novosibirsk (Jevgenij Bodrov – 2 min., podrážení).
     
    22:27
    Domácí v oslabení zahrozili před hostující brankou, ale Ortio byl opět pozorný a jejich další šanci zneškodnil. A hned na to míří hosté do rychlého protiútoku.
     
    23:13
    Po další střele hostů zasahoval domácí brankář, jenž poté přenechal kotouč spoluhráči a ten ho poslal až před hostující branku.
     
    23:49
    Hosté založili další přesilovkovou akci, ale domácí se v oslabení zatím dobře brání a znovu vyhazují puk daleko od své branky.
     
    24:18
    Bodrov je na ledě a Sibir je tedy v plném počtu.
     
    24:40
    Sibir právě vstřelil branku!
    A hned po tom, co se Sibir ubránil, dokázal srovnat. MAXIM KAZAKOV tečoval puk po střele od modré čáry a ten se odrazil od nohy hostujícího Igora Golovkova a skončil pak v hostující kleci – 1:1. Vladislav Naumov a Nikita Michajlov.
    24:40 Maxim KAZAKOV - 1:1
     
    25:40
    Domácí ožili a více se tlačí před hostující branku. Nyní znovu udrželi útočné pásmo a vhazuje se po levici Ortia.
     
    26:10
    Sibir právě vstřelil branku!
    Domácí otáčejí hru na svou stranu a jdou poprvé v utkání do vedení. MAXIM KAZAKOV hned po vyhraném buly napálil puk a ten prolétl až za Ortiova záda – 2:1. Asistence: Vladimir Naumov a Nikita Michajlov.
    26:10 Maxim KAZAKOV - 2:1
     
    27:30
    Nyní musel být pozorný domácí brankář Taylor, který chytil z levého kruhu střelu Švece-Rogovoje. Taylor raději podržel puk a nechal hru přerušit.
     
    28:06
    Hosté nyní dotírali před domácí brankou, ovšem obrana Sibiru je znovu ke střele nepustila. Naopak hráči Novosibirsku znovu otočili hru na opačnou stranu.
     
    28:54
    Domácí jsou nyní lepším týmem, velmi dobře brání své pásmo a mají i nebezpečné útoky před Ortiovou brankou. Náskok mají ale pouze o jednu branku a hosté se pokusí srovnat.
     
    29:36
    Pešechonov vypálil z pravého kruhu a jeho dělovku prak kryje znovu Joni Ortio. Svým zákrokem tak podržel svůj tým a hru přerušil.
     
    30:00
    Jsme v polovině základní hrací doby a Sibir má stále těsné vedení v zádech. Hosté se snaží o vyrovnání, zatím se jim to však nedaří.
     
    31:16
    Viťaz právě vstřelil branku!
    No a je znovu vyrovnáno a začíná se od začátku. ALEXANDR SJOMIN vystřelil na branku hostů a puk dokázal dostat za Taylorova záda – 2:2. Asistence: Miro Aaltonen.
    31:16 Alexandr SJOMIN - 2:2
     
    32:18
    Hráči Viťazu ožili a znovu se dostali do blízkosti domácí branky, jejich střela však skončila v moci domácího brankáře Taylora.
     
    32:47
    Vyloučení v týmu HC Viťaz Moskevská oblast (Vojtěch Mozík – 2 min., faul kolenem).
     
    33:12
    Sibir se uhnízdil v pásmu Viťazu, jenže hosté dokázali kotouč zachytit a poté ho poslali daleko od své branky a osvobozují se.
     
    33:41
    Peltola číhal u tyče Ortiovy branky, ale nedokázal najít skulinu, do které by kotouč procpal. Následně pak se hosté opět osvobozují.
     
    34:28
    Sajustov střílel z prostoru mezi kruhy, obrana Viťazu však kotouč dostala do své moci a poté se hosté zase osvobozují. Tohle oslabení už zvládnou.
     
    34:47
    Viťaz je v plném počtu.
     
    35:44
    Sibir má stále tlak a obléhá branku hostů. Zatím se však hosté znovu ubránili a otáčejí hru na opačnou stranu.
     
    35:58
    Vyloučení v týmu HC Viťaz Moskevská oblast (Vojtěch Mozík – 2 min., podrážení).
     
    36:12
    Sibir právě vstřelil branku!
    Přesilovku domácí hráči bleskově využívají a jdou znovu do vedení. Kotouč se odrazil k tyči hostující branky, kde ho poté doklepl do odkryté části ALEXANDER ŠAROV – 3:2. Asistence: Jukka Peltola a Konstantin Alexejev.
    36:12 Alexander ŠAROV - 3:2
     
    37:04
    Hosté se museli opět bránit tlaku domácích, ti po další vedoucí brance zase více ožili a je jich plné kluziště.
     
    37:59
    Pavel Tkačenko se napřahoval ke střele u modré čáry, hosté ho však obrali o kotouč a míří na opačnou stranu.
     
    38:30
    Po vhazování v obranném pásmu Sibiru se domácí dostali opět na kotouč a hned ho vyvezli do útočného pásma, kde však příliš dlouho nepobyli.
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:35
    Borna Rendulić tečoval puk před brankou Taylora, ale nepovedlo se mu přesněji zakončit. Hosté tak ztratili puk a musejí se vracet zpátky do obrany.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Také druhé dějství je za námi. V něm byly k vidění čtyři branky. Domácí stihli brzy vyrovnat, následně pak otočili hru na svou stranu, ale Viťaz vyrovnal na 2:2. V sedmatřicáté minutě pak využil přesilovou hru Alexander Šarov a dal tak znovu vedení Novosibirsku. Ještě nás rozhodně čeká zajímavá třetí třetina, která začne přibližně v 16:15.
     
    Střely na branku: 34 – 11
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:32
    Domácí se dostali do šance, z levé strany zakončoval Romancev, ale hostující brankář stihl natáhnout svůj beton a neinkasoval.
     
    41:03
    Hosté pak otočili hru, ale opět se ke střele nedostali. Následně se do útoku dostali znovu Novosibirští a jejich střela z hole Savčenka nechala vyniknout Ortia.
     
    41:46
    Vyloučení v týmu HC Viťaz Moskevská oblast (Nikita Dvurečenskij – 2 min., nedovolené bránění).
     
    42:20
    Hráči Sibiru už roztáli přesilovkovou akci, ale zatím se ke střele nedostali. Hosté se brání a snaží se vyhodit puk daleko od své branky.
     
    42:56
    To se jim nedaří a Sibir stále tlačí před brankou Ortia. Ten poté přerušil hru a vhazovat se bude po jeho levé ruce.
     
    43:10
    Po vyhraném buly získali puk hosté a poté ho sami odvezli až před domácí branku. Získali tak další vteřiny ze svého oslabení.
     
    43:46
    Viťaz je v plném počtu.
     
    44:11
    Borna Rendulić se protáhl podél pravého mantinelu do útočného pásma, tam však znovu přišel o puk. U něho jsou domácí a míří do další akce na druhou stranu.
     
    45:03
    Aaltonen zakončoval z pravého kruhu, ale obrana Sibiru dokázala jeho projektil zastavit a výrazně tak pomohla brankáři Taylorovi.
     
    45:47
    Vladislav Naumov střílel švihem od modré čáry a jeho svižnou střelu pak ukrývá Joni Ortio, jenž znovu přerušuje hru a vhazovat se bude po jeho pravé ruce.
     
    47:41
    Sibir právě vstřelil branku!
    Domácí hokejisté odskakují svému soupeři na rozdíl dvou branek díky přesně mířené trefě DANILA ROMANCEVA – 4:2. Asistence: Pavel Tkačenko.
    47:41 Danil ROMANCEV - 4:2
     
    48:38
    Marek Hrivík střílel z prostoru pravého kruhu a jeho dělovka končí jen vedle domácí branky. Hosté mají tlak a snaží se o kontaktní branku.
     
    49:52
    Vojěch Mozík si sjel na pravý kruh a střelou švihem provětral lapačku domácího brankáře.
     
    50:37
    Další útok domácích. Ti se dlouho drželi v pásmu Viťazu, ovšem Ortia svou střelou neohrozili. Ten však před dotírajícími hráči Sibiru raději přerušil hru.
     
    51:00
    Hosté nahodili kotouč do útočné třetiny, ale do zakončení v ní se nedostali. Následně pak se zrodila šance na druhé straně, ale Ortio byl mezi třemi tyčemi pozorný.
     
    52:20
    Obrana Novosibirsku ubránila další nebezpečnou akci hostů a poté se domácí dostali znovu do rychlé akce.
     
    52:56
    Další Mozíkova střela z pravé strany neskončila kontaktní brankou. Nicméně hráči Viťazu se stále drží v pásmu Sibiru a kombinují před Taylorem.
     
    53:46
    Zodpovědně opět bránili domácí, dvě střely pak pokryl Taylor a puk poslal okamžitě svým spoluhráčům, kteří zakládají další útočnou akci.
     
    54:49
    Pešechonov se tlačil před hostující klec, nadvakrát však Ortia neprostřelil. A ten znovu raději přerušuje hru.
     
    55:01
    Vyloučení v týmu HK Sibir Novosibirsk (Danil Romancev – 2 min., vysoká hůl).
     
    55:33
    Miro Aaltonen střílel z prostoru mezi kruhy, jeho pokus však vytěsnil do bezpečí Danny Taylor. Hra je přerušena a vhazuje se po jeho pravé ruce.
     
    56:00
    Domácí se osvobozují a posílají puk až před hostující klec.
     
    56:07
    Hosté jsou už zase zpátky a tlačí se před Taylorovu branku. Ten však zatím stále drží svými zákroky dvoubrankový náskok Novosibirsku.
     
    57:01
    Domácí celek je v plném počtu.
     
    57:34
    Domácí se vrhli do další útočné akce, jenže hosté jim v tom zabránili. A okamžitě se vydávají do akce na druhé straně.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:11
    Hosté si berou oddechový čas.
     
    58:11
    Branka Viťazu je prázdná, hosté to zkoušejí se šesti bruslaři v poli při powerplay.
     
    58:27
    Hosté tlačí před domácí brankou, domácí však dobře brání a nyní vyhodili puk na zakázané uvolnění. Vhazovat se bude opět před Taylorem.
     
    58:55
    Taylor zapisuje další přesný zákrok a po něm je hra přerušena. Hosté tak udrželi útočné pásmo.
     
    59:29
    Od modré čáry pálil Aaltonen, jeho dělovku však obrana domácích srazila do rohu kluziště. U puku jsou stále hráči Viťazu.
     
    59:55
    A nyní ho vyhazují do středního pásma tak, aby z toho nebylo zakázané uvolnění. A je hotovo.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Sibir přidal ve třetím dějství ještě jednu branku a nakonec dotáhl zápas do vítězného konce a raduje se z výhry 4:2. Hosté tak zůstali bez jediného bodu.
     
    Střely na branku: 41 – 28
     
    Československá stopa v utkání

    Vojtěch Mozík (VTZ) 0+1, 6 střel, čas na ledě 23:08
    Marek Hrivík (VTZ) 0+0, 1 střela, čas na ledě 21:24
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek středečního dne a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit zase na shledanou. (16:53:21)

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 25. Kazakov (Naumov, Michajlov), 27. Kazakov (Naumov, Michajlov), 37. Šarov (J. Peltola, K. Alexejev), 48. Romancev (Tkačenko) – 16. M. Aaltonen (Mozík, A. Sjomin), 32. A. Sjomin (M. Aaltonen)


    HC Sibir Novosibirsk: D. Taylor (Krasikov) – K. Alexejev (A), Loginov, Demidov, Piganovič (C), Savčenko, Ignatovič, Naumov – J. Peltola (A), Dugin, Šarov – Michajlov, Sajustov, Kazakov – Tkačenko, Romancev, A. Jakovlev – Šaškov, J. Bodrov, Pešechonov – Zyrjanov.
    HC Viťaz Moskevská oblast: Ortio (Samonov) – Katičev, Jevsejenkov, Mozík, Golovkov, Voronkov, S. Romanov, Kožemjakin – Stoljarov, P. Černov, Makejev – A. Sjomin (A), M. Aaltonen (A), Hrivík – Rendulić, Švec-Rogovoj, Kokarev (C) – N. Komarov, A. Nikulin, Dvurečenskij.

    Rozhodčí: Gofman, Fraňo – Majtak, Strelcov

    Diváci: 5 055
    bahis siteleri