Řisuty – Mostečtí Lvi 6:7 (kon.) | Sokolov – Klatovy 2:3 (kon.) | Kobra – Děčín 3:2 (kon.)
Jablonec n/N – Trutnov 5:1 (kon.) | Nymburk – Dvůr Králové n. L. 5:3 (kon.) | Kolín – Letňany 4:0 (kon.)
konec
HC Vlci Jablonec nad Nisou
5:1 (2:0, 3:1, 0:0)
HC Trutnov
Středa 24.10.2018, 18:00 • Zimní stadion Jablonec nad Nisou • 2. liga - Sever a Střed (ČR) • 12. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Zdravím všechny fanoušky českého druholigového hokeje! Soutěž pokračuje svým 12. kolem, a my se společně zaměříme na souboj dvou sousedů v tabulce skupiny Střed. Sledujte náš přenos a užijte si aktuální informace!

    HC Vlci Jablonec se nacházejí na 3. příčce, a to pouze o lepší vzájemný zápas s dnešním soupeřem. Na jeho ledě totiž zvítězili 4:2. Vlci by se i po výrazném omlazení kádru rádi pohybovali opět nahoře, i když to nebude snadné. Z posledních čtyř utkáních porazili pouze Nymburk, momentální forma se tak nedá označit za úplně ideální. Udrží Trutnov za sebou?

    HC BAK Trutnov zatím prožívá výsledky jako na houpačce, téměř pravidelně totiž střídá výhry s porážkami. V ofenzivě se může BAK spolehnout na Daniela Svobodu, jenž posbíral už 13 kanadských bodů. Poslední dvě utkání Východočechů musely rozhodnout až nájezdy. V souboji s Kolínem se radoval soupeř, nicméně Nymburk se už před Trutnovem sklonil. Jak si povede v zápase "o šest bodů?"

    Vše se začneme dozvídat od středečních 18 hodin, kdy padne v Jablonci úvodní buly. Buďte u toho s námi!
     
    Úvodní sestavy:

    HC Vlci Jablonec nad Nisou: Jelínek (Hrstka) – Melovič, Mrkvička, Pilař, Pavlů, Abraham, Šuráň, Havelka – Švík, Nezbeda, Frk, Babec, Tondr Lukáš (A), Brokeš, Plíhal (C), Mulač, Maďar, Bříška (C).

    HC BAK Trutnov: Ašenbrenner (Jeschke) – Špetla, Vácha (A), Pražák, Šefl, Fedulov, Suk, Bezděk – Chytráček, Kmošek, Martinec, Ukhin, Kalla, Svoboda, Semorád (C), Kubinčák (A), Gabriel, Janoušek, Tatar.
     
    Hráči obou celků již vstupují na hrací plochu. Vlci oblékli modré dresy, hosté z Trutnova se představí v bílé barvě. Utkání započne za několik málo minut!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:32
    První útočnou akci provedli domácí. Po přihrávce se před brankou zajímavě natahoval Kamil Bříška, jenž dokázal zakončit. Ke smůle domácích nepřekonal Ašenbrennerův beton.
     
    00:47
    Po vhazování před Jelínkem byl Trutnov vyhnán z útočného pásma. Severočeši ovšem nezvládli přechod vpřed, po icingu se hra tedy vrací zpět k jejich kleci.
     
    01:29
    Mulač po levé straně pronikal do pásma. Posléze se Vlci usadili v lukrativních prostorech. O teč se pokoušel Nezbeda, kotouč však skončil jen v ochranné síti.
     
    01:50
    Petr Pilař zkusil od modré čáry štěstí poté, co domácí uspěli na vhazování. Přízemní střela od modré čáry projela v bezpečné vzdálenosti od Ašenbrennerovy brány.
     
    02:46
    Po pasáži plné nepřesností nezvládla vlčí smečka přechod přes modrou čáru. Píská se tedy postavení mimo hru, vhazování proběhne v neutrální třetině.
     
    03:28
    Východočeši neměli daleko k otevření skóre. Yaroslav Ukhin si v přečíslení dobře počkal na Jaroslava Kallu. Ten pálil bez přípravy, Jakub Jelínek ovšem zřejmě pomohl touši do ochranné sítě!
     
    04:25
    O slovo by se znovu rád přihlásil Jablonec. Teď k tomu bude mít příležitost, hostující hokejisté totiž vyhodili pouze za cenu zakázaného uvolnění. Následuje buly v jejich obranné zóně.
     
    04:47
    Marek Frk byl zpracován u hrazení, čehož využil k výletu vpřed Lukáš Gabriel. Ten si nahodil puk až na zadní mantinel, a dokázal jej taky dojet. Bohužel mu už nepomohli spoluhráči.
     
    05:59
    Tomáš Mrkvička se z pozice beka zapojil do kombinace až za Ašenbrennerem. Výborně pak našel mezi kruhy Lukáše Tondra, který pohotovou ranou bez přípravy těsně minul trutnovskou pokladnici!
     
    06:57
    Severočeši jsou v těchto chvílích vskutku při chuti. Petr Melovič zakončil tlak skrytou střelou od modré čáry, nicméně Patrik Ašenbrenner kotouč neomylně zachytil.
     
    07:28
    Vyloučení v týmu HC BAK Trutnov (Svoboda – 2 min., podrážení).
     
    07:45
    Vlci právě vstřelili branku!
    Jablonečtí svoji první přesilovku bleskově využívají! Prakticky sám se o to postaral TOMÁŠ PLÍHAL. Ten si totiž zkušeně vyjel od pravého mantinelu, a zápěstím zamířil nechytatelně nad rukavici Patrika Ašenbrennera. 1:0! Asistence: Bříška, Abraham.
     
    08:28
    A už to mohlo být o dvě branky. Na strážce hostující svatyně se jako blesk z čistého nebe vyřítil Jakub Mulač! Velká škoda pro domácí, že své zakončení poslal pouze do gólmanovy vyrážečky.
     
    08:57
    Na druhé straně získává Trutnov vhazování v útočném pásmu, když svůj průnik zakončil pozdravením Jakuba Jelínka kanonýr Daniel Svoboda. Ten vede produktivitu Východočechů se třinácti kanadskými body.
     
    09:36
    Vysoký oblouček na Bříšku prosvištěl mezi trubkami ve stropní konstrukci, jablonecký útočník se tak mohl usadit v ofenzivní třetině. Neměl zde však dostatečnou podporu, z akce tak nic nebylo.
     
    10:06
    Vyloučení v týmu HC Vlci Jablonec nad Nisou (Mulač – 2 min., hákování).
     
    10:24
    O první ránu v přesilovce Trutnova se z dálky postaral Lukáš Bezděk. Brankář zasahovat nemusel, rána byla totiž houštinou těl sražena do rohu kluziště.
     
    10:54
    Po pohledné kombinaci se kotouč objevil na pravém kruhu, kde stál Kalla. Ten si přihrávku zpracoval, a vystřelil zápěstím. Jakub Jelínek spolehlivě přerušuje hru.
     
    11:31
    Ale pozor! BAK se utrhl do přečíslení tří proti jednomu. Po přihrávce se před odkrytou částí klece natahoval Jan Semorád, k obrovské smůle hostů mu ovšem chybělo pár centimetrů.
     
    12:24
    Jablonečtí už se po ledě znovu prohánějí v kompletním složení. Hned to bylo vidět, po sérii přihrávek totiž před Ašenbrennerem nebezpečně tečoval Plíhal. Gólman Trutnova schoval pryž pod sebou.
     
    12:53
    A opět aktivní Tomáš Plíhal na brankovišti. Rána, mířící od modré čáry, byla výrazně zpomalena zásluhou jednoho z beků. Plíhal se poté k puku prodíral marně.
     
    13:44
    Tomáš Brokeš zastavil na modré čáře vyhození hostů, kteří se snažili vymanit z tlaku. Jablonečtí se tak mohou udržet v ofenzivě, v posledních minutách je jich plný led.
     
    14:20
    Havelkovo jemné nahození odvrátil pozorný Vojtěch Pražák do rohu. Severočeši v náporu nepolevili, po rychlé souhře střílel zprava Nezbeda, Ašenbrenner použil vyrážečku.
     
    14:59
    Po dalším ofenzivním rejdění ze strany Vlků opět přerušuje brankář BAKu hru. Vhazování poté vyhráli právě hosté, konečně by tak mohli trošku přenést těžítko hry.
     
    15:44
    Tomáš Plíhal obdržel přihrávku na levé křídlo. Nic nevymýšlel, najel si na kruh, a pálil na bližší tyč. Brankáři nejprve puk vypadl, leč včas jej dokázal zachytit.
     
    16:14
    Vlci právě vstřelili branku!
    Po nádherné individuální akci svátečního střelce MICHALA PAVLŮ zvyšují Jablonečtí svůj náskok! Obránce s číslem 12 využil zkoprnělosti hostující defenzivy, od modré lajny si dlouhým obloukem najel přímo před branku, načež vše vyšperkoval ukázkovým zakončením pod horní tyčku. Asistence: Brokeš.
     
    17:10
    Tomáš Plíhal se mezi kruhy snažil sklepnout na branku podivně se snášející kotouč. To se mu povedlo, defenziva Trutnova ani teď zrovna nezazářila. Štěstí pro BAK, že puk skončil vedle.
     
    17:33
    Krátce nato zahrozil také další člen elitní formace Jablonce, Kamil Bříška. Gólman Ašenbrenner nevěděl, kde přesně se nachází puk. Vlastnil jej právě Bříška za brankou, jenž svou otočku nezakončil úspěšně.
     
    18:28
    Veliká dvojšance Trutnova! Nejprve si Kalla krásně najel až mezi kruhy, odkud nechal vyniknout beton Jakuba Jelínka. K dorážce se ještě dostal Yaroslav Ukhin, bohužel pro BAK ovšem nasměroval černou gumu pouze do tyčky!
     
    19:16
    Na tahu byl znovu Jablonec. Abraham si byl dobře vědom provozu před brankou, tudíž nahodil od modré čáry. Výbornou tečí se prezentoval Tomáš Plíhal, nicméně Ašenbrenner reflexivně zasáhl a významně podržel své barvy!
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina se odehrála převážně podle vlčích not. Severočeši byli výrazně aktivnějším týmem, a díky trefám Tomáše Plíhala a Michala Pavlů vedou 2:0. Trutnov se převážně bránil, přesto si však vytvořil několik šancí. V té největší orazítkoval Ukhin tyčku!
     
    Další třetina začne přibližně v 18:47.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:20
    Už to vypadalo, že se hned zkraje druhé periody požene sám na branku Kamil Bříška. Ke smůle Jablonce si však poskakující kotouč zpracoval v ofsajdu.
     
    20:39
    Jaroslav Kalla obětavě zastavil tvrdou střelu od modré čáry, Trutnov se tak dostává z defenzivního pásma.
     
    21:17
    Domácí propadli ve středním pásmu, díky čemuž se Daniel Svoboda řítil z levé strany úplně sám na branku. Jelínka zkoušel překvapit střelou nad rameno, nicméně kotouč přelétl horní tyčku!
     
    22:08
    Jablonečtí nechtěli na dlouho zůstat pozadu. Střelu Tomáše Nezbedy jeden z obránců zpomalil, ale k puku se přímo před brankou dostal Jakub Mulač! Ten z bezprostřední blízkosti vypálil do Ašenbrennerova břicha.
     
    23:13
    Vlci právě vstřelili branku!
    Tak to byla výstavní týmová souhra, 3:0 pro Jablonec! Kamil Bříška poslal puk za branku Lukáši Tondrovi. Ten na nic nečekal a bez přípravy jej nabídl mezi kruhy, odkud stejným způsobem zakončil mezi nohy Ašenbrennera TOMÁŠ MRKVIČKA. Asistence: Tondr Lukáš, Bříška.
     
    23:52
    Hosté zahrozili opět díky Danielu Svobodovi. Ten se protáhl po levém křídle, a posléze posílal kotouč před branku. Tam byl beton Jakuba Jelínka nejrychlejší.
     
    24:17
    Dnešní zápas je vskutku pohledný, diváci se nemohou nudit. Marek Frk se nyní neohroženě vydal proti Ašebrennerovi, leč ke své smůle neměl dostatek klidu na střelu, jež nakonec byla sražena do ochranné sítě.
     
    24:48
    Domácí pokračují v aktivitě. Z pravé strany nahazoval bekhendem na brankoviště Petr Pilař. Obrana BAKu si nyní dobře poradila, z akce nic nebylo.
     
    25:29
    Jaroslav Kalla vyrazil v roli osamoceného Východočecha na návštěvu útočné třetiny. Po přejetí modré čáry vystřelil zápěstím, zakončení mu ale ulétlo mimo vzdálenější tyčku.
     
    26:46
    Vyloučení v týmu HC BAK Trutnov (Šefl – 2 min., podrážení).
     
    26:47
    Hosté uspěli na vhazování, díky čemuž se hned zkraje svého oslabení úspěšně osvobozují. Jablonec se musí pro kotouč vracet až do vlastního obranného pásma.
     
    27:20
    Vlkům se tato početní výhoda zatím příliš nedaří. Cestu k Ašenbrennerovi hledají ztuha, soupeř přidává jedno vyhození za druhým.
     
    27:55
    Po střílené přihrávce se před brankou natahoval Jakub Mulač. Neúspěšně, k puku se znovu dostává BAK, který se také v tomto případě zdárně osvobozuje.
     
    28:51
    Východočeši toto oslabení bez nějakých závažnějších potíží přečkali a Karel Šefl je zpátky na ledě. Hra je nyní přerušena z důvodu ofsajdu, vhazovat se bude ve středu pole.
     
    29:18
    Vlci právě vstřelili branku!
    Domácí přidávají další gól a vedou již 4:0. Opět to byla krásná akce, tentokráte se v roli zakončujícího hráče objevil u levé tyčky osamocený JIŘÍ BABEC, jenž bezezbytku zužitkoval pobídku od Tomáše Nezbedy. Pro BAK to už malinko začíná smrdět debaklem! Asistence: Nezbeda, Frk.
     
    29:56
    Chytráček těsně před polovinou základní hrací doby manipuloval s pukem v neutrálním pásmu. Tam neměl komu přihrát, byl tak nucen nahodit za domácí bránu.
     
    30:31
    Trutnov právě vstřelil branku!
    Východočeši odčarovali kouzlo Jelínka a snižují. Karel Šefl vyslal do samostatného úniku JAKUBA TATARA. Ten se z levého křídla protáhl až před gólmana, kterého si pohybem ramen roztáhl, načež mu bekhendem zametl kus černé gumy do skuliny mezi betony. Pěkný gól! Asistence: Šefl.
     
    30:50
    Tomáš Brokeš při pokusu o střelu ztratil mezi kruhy stabilitu. Poroučel se tedy na ledovou plochu, načež se ke kotouči dostávají hokejisté z Trutnova.
     
    31:44
    Tomáš Nezbeda podnikl okružní jízdu útočným pásmem Jablonce. Poté už se rozhodl přihrát. Střelba zatím nepřichází, Vlci se snaží soupeře co možná nejvíce vyčerpat.
     
    32:25
    Vlci právě vstřelili branku!
    Jabloneckým to dnes zkrátka lepí a vedou už 5:1! Tomáš Plíhal získal puk po buly v útočném pásmu. Nedlouho poté nelezl mezi kruhy připraveného LUKÁŠE TONDRA, jenž už se ve velké šanci nemýlil. Pro Patrika Ašenbrennera to už pro dnešek byla poslední kapka! Asistence: Plíhal.
     
    32:25
    Střídání v týmu HC BAK Trutnov: ze hřiště odchází Ašenbrenner, přichází Jeschke.
     
    33:14
    Jeden z hostujících útočníků dlouho držel puk za brankou Jakuba Jelínka. Poté jej poslal do kladného úhlu, kde černá guma proklouzla mezi hokejkami až na dosah jabloneckým hráčům.
     
    33:47
    BAK se vymanil z vlastní obranné třetiny pouze za cenu dlouhého vyhození, jenž skončilo na zakázaném uvolnění. Vhazovat se bude po pravé ruce Oty Jeschkeho.
     
    34:19
    Trutnovský kapitán Jan Semorád se sympaticky tlačil z levé strany před branku. Tam byl atakován na hrabě pravidel, načež domácí rychle obrátili hru a Tomáš Nezbeda donutil ze zákrytu beka Jeschkeho k premiérovému zásahu.
     
    34:49
    Jakub Tatar se mohl prosadit podruhé v utkání! Puk se k němu trošku šťastně zatoulal přímo na pravý kruh, odkud hostující forvard vystřelil těsně mimo tři tyčky.
     
    35:31
    Nyní už se ale obrázek hry navrací do zažitějších kolejí. Severočeši operují před soupeřovým chrámem a jsou nebezpeční. BAK nyní opět pouze vyhodil na icing.
     
    35:53
    Lukáš Bezděk na modré čáře nevěděl komu přihrát, zkusil to tedy přímo na branku. Střela zápěstím mířila příliš vysoko a skončila na zadním plexiskle.
     
    37:03
    Jen to zazvonilo! Zprvu nenápadná střela Suka prosvištěla přes blokující těla, načež se ztichlým jabloneckým stadionem ozvalo cinknutí brankové konstrukce.
     
    37:39
    Oto Jeschke si na nedostatek práce v poslední minutě nemohl stěžovat. Vlci jej vytrvalo obléhali. Hostující gólman předvedl trojlístek zásahů, hra je nyní přerušena.
     
    38:11
    Lukáš Abraham poslal od modré lajny novému brankáři další pozdrav. Jaschke jeho střelu zápěstím dobře viděl, se zákrokem tedy neměl žádné větší potíže.
     
    38:40
    Východočeši se díky nahození po hrazení dostali do pásma. Prezentovali se ale trošku bezradným dojme, šelmy rychle otočily hru, a už znovu operují před Jeschkem.
     
    39:18
    Tomáš Plíhal se snažil u levé tyčky propasírovat kotouč za brankovou čáru, nicméně Jeschke se ošálit nenechal. Severočeši si poté pobyt v ofenzivě ještě prodlužují.
     
    39:57
    V samotném závěru třetiny se ještě Truntov dostal do zajímavého náporu. V posledních sekundách se jej snažil gólově zakončit Daniel Svoboda, jenže trefil jen Vlka před sebou.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Po čtyřiceti minutách vede Jablonec zcela jednoznačně 5:1. A také zaslouženě. Vlci jsou lepší a je jich plný led! V prostřední třetině se prosadili třikrát, když síť postupně rozvlnili Tomáš Mrkvička, Jiří Babec a Lukáš Tondr. Za hosty korigoval Jakub Tatar. Po páté obdržené brance přepustil mezi trutnovskými tyčemi Patrik Ašenbrenner své místo Otovi Jeschkemu, jenž zatím neinkasoval.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:36.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:16
    Třetí část otevřel pokusem od modré čáry Lukáš Bezděk. Domácí brankář nyní zasahovat nemusel, kotouč totiž včas zastavili pozorní obránci.
     
    40:51
    BAK nastoupil z kabin sympaticky. Po slušné pasáži se ovšem díky nepřesnosti v rozehrávce dopouští dalšího zakázaného uvolnění. Těch už dnes nashromáždil skutečně mnoho.
     
    41:27
    Brokeš se zkušeně vrátil až to středního pásma, aby zklidnil hru. Posléze předal puk Janu Šuráňovi, jenž rozehrává postupný útok svého celku.
     
    42:01
    Vyloučení v týmu HC Vlci Jablonec nad Nisou (Pavlů – 2 min., podrážení).
     
    42:21
    Lukáš Vácha nepříjemně vypálil od modré čáry. Jakub Jelínek jeho dělovku viděl na poslední chvíli, přesto dokázal rychle vytyčit rameno a zabránit tak šanci na snížení.
     
    42:56
    Jablonecký čtyřlístek se dobře pohybuje, čímž ztěžuje soupeři úlohu. Domácí dvakrát v krátkém časovém sledu poslali kotouč daleko do bezpečí.
     
    43:52
    Kamil Bříška vyšťoural kotouč na obranné modré a předal jej Tomáši Plíhalovi. Tito dva hráči se tak dostali do přečíslení, první jmenovaný obdržel přihrávku před poloodkrytou klec, avšak Jeschke se zaskvěl! Jablonec už je v plném počtu.
     
    44:42
    Jakub Mulač se natahoval po puku před brankou. Dostal se při tom do kontaktu s Otou Jeschkem, který se svalil za čáru, ale touš s sebou ke štěstí hostů nevzal.
     
    45:40
    A další skvělý Jechkeho zákrok! Mladý Tomáš Nezbeda hraje skvělý zápas. Nyní vyzval ke skórování Marka Frka, jenž si z pravého kruhu sjel až před branku, nicméně gólmana nepropálil.
     
    46:29
    Na druhé straně se snažil rozpoutat veselí na brankovišti Jan Semorád. Kotouč se mu ale trefit nedařilo, načež se kus černé gumy zatoulal do rohu hrací plochy.
     
    47:16
    Hra se před Jakuba Jelínka vrátí, domácí se totiž osvobodili pouze za cenu zakázaného uvolnění. O vítězi je rozhodnuto, avšak přesto jsou k vidění zajímavé situace.
     
    47:37
    A další obrovská šance Jablonce. Po senzační přihrávce přes střední pásmo mířil úplně sám na branku kapitán Tomáš Plíhal, který šestý gól nepřidal. Mířil totiž mimo prostor branky!
     
    48:44
    Jablonečtí se teď nemohou vymanit ze svého obranného pásma. BAK aktivně napadá, čímž dostává rozehrávající domácí beky pod nemalý tlak. Hosté zvýšili aktivitu.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno, Jablonec s přehledem zvládl souboj dvou sousedů v tabulce a vítězí vysoko 5:1. Třetí třetina i přes několik šanci žádnou další branku nepřinesla. Přeji příjemný večer! (20:07:41)

    Ondřej Belák

    Branky a nahrávky: 8. Plíhal (Bříška, Abraham), 17. Pavlů (Brokeš), 24. Mrkvička (L.Tondr, Bříška), 30. Babec (Nezbeda, Frk), 33. L.Tondr (Plíhal) – 31. Tatar (Šefl)


    HC Vlci Jablonec nad Nisou: Jelínek (Hrstka) – Melovič, Mrkvička, Pilař, Pavlů, Abraham, Šuráň, Havelka – Švík, Nezbeda, Frk, Babec, Tondr Lukáš (A), Brokeš, Plíhal (C), Mulač, Maďar, Bříška (C).
    HC Trutnov: Ašenbrenner (Jeschke) – Špetla, Vácha (A), Pražák, Šefl, Fedulov, Suk, Bezděk – Chytráček, Kmošek, Martinec, Ukhin, Kalla, Svoboda, Semorád (C), Kubinčák (A), Gabriel, Janoušek, Tatar.

    Diváci: 274
    bahis siteleri