Vladivostok – Kazaň 1:5 (kon.) | Barys – Novosibirsk 5:2 (kon.) | Ufa – Viťaz 2:1 (kon.)
Jekatěrinburg – Spartak Moskva 2:1 (po pr.) | Jokerit – Čerepovec 3:2 (kon.) | Omsk – N.Novgorod 1:3 (kon.)
HC Slovan – Petrohrad 0:7 (kon.)
konec
Admiral Vladivostok
1:5 (1:0, 0:2, 0:3)
Ak Bars Kazaň
Neděle 28.10.2018, 08:05 • Fetisov Arena, Vladivostok • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mne z tohoto utkání vše, budu se na vás těšit jednu hodinu po poledni u střetnutí Jekatěrinburg – Spartak. Do té doby na počtenou! (10:21:41)
     
    První zápas dnešního svátečního dne je u konce, Kazaň na východě Ruska potvrdila roli favorita po výhře 5:1 si připisuje do tabulky dva body! Podceňovaný Admiral dnes rozhodně nepodal špatný výkon, lepší než aktuální mistr KHL ale prostě a jednoduše nebyl.
     
    Československá stopa
    Marek HOVORKA (VLD) – 0+0, 1 střela, ice-time 12:09
    Karel KUBÁT (VLD) – 1+0, 3 střely, ice-time 19:01
    Vojtěch POLÁK (VLD) 0+0, 0 střel, ice-time 14:31
    Jiří SEKÁČ (KZN) – 2+1, 2 střely, ice-time 15:37
     
    Statistiky utkání
    Střely na branku: 17 – 40
    Zblokované střely: 10 – 9
    Vhazování: 16 – 26
    Trestné minuty: 6 – 0
    Využití přesilovek: 0/0 – 1/3
     
    Konec zápasu.
    59:12 Jiří SEKÁČ - 1:5
     
    59:12
    Kazaň vstřelila branku!
    Závěrečná siréna ve Vladivostoku už zazněla, po kontrole skrumáže před brankou videorozhodčím je ovšem Kazani připsán další gól a posledních padesát sekund se bude hrát znovu! Z hranice brankoviště pryž za bezmocného Serebrjakova údajně protlačil JIŘÍ SEKÁČ – 1:5! Asistence: Anton Lander, Justin Azevedo.
     
    58:59
    Chaotická situace před brankou málem vedla k brance, za klecí už svítilo červené světlo! Rozhodčí však rozpažil, hraje se dál.
     
    57:56
    Jegor Antropov nic neřešil a okamžitě po přejezdu modré čáry vypálil, připravený Podjapolskij projektilu do cesty nastavil vyrážečku.
    56:49 Arťom LUKOJANOV - 1:4
     
    56:49
    Kazaň vstřelila branku!
    Je definitivně rozhodnuto, dva body z dnešního střetnutí poputují do Tatarstánu! Potapov z kruhu nahrál volnému ANTONU LUKOJANOVOVI, který z ideální pozice na mezikruží uklidil kotouč do horní části Serebrjakovovy svatyně. Asistence: Alexej Potapov.
     
    56:38
    Před klecí se snažil uvolnit Vojtěch Polák, dotěrného obránce se ale nezbavil včas a atak domácích tak skončil bez střeleckého pokusu.
     
    55:47
    Podjapolskij si teď poradil s ránou Alexandra Mereskina a následně se rozhodl pryž podržet. Do konce třetí části zbývá něco málo přes čtyři minuty.
     
    54:58
    Hra se v posledních minutách hodně uklidnila. Kazaň už vyjma občasných výpadů jen opatrně brání, zatímco Vladivostoku začínají pomalu ale jistě docházet síly.
     
    53:58
    Vladislav Kara pronikl dopředu po pravém křídle a z kruhu zakončil přesně do výstroje Nikity Serebrjakova. Buly proběhne po levici domácího gólmana.
     
    52:47
    Kazaň se už dopředu nežene, v závěrečných minutách se zřejmě soustředí už jen na bránění dvoubrankového náskoku. To se jí však ještě může vymstít.
     
    51:57
    Domácí se ještě nehodlají vzdát a snaží se usadit před kazaňskou klecí, soupeř je ale z útočného pásma vždy velmi rychle vyštípe.
     
    Dnešní utkání sleduje 5 133 diváků (93,3% kapacity).
     
    50:45
    Podjapolskij teď hodně podržel svůj celek! Nebezpečné zakončení rozjetého Kirilla Voronina vykryl vleže betonem!

    Vojtěch Martinek

    Branky a nahrávky: 6. Kubát (Mereskin) – 21. Sekáč (Lander, Postma), 39. Batyršin (Lander, Sekáč), 48. Klinkhammer (Postma, Pedan), 57. Lukojanov (A. Potapov), 60. Sekáč (Lander, Azevedo)


    Admiral Vladivostok: Serebrjakov (Krasotkin) – Kozlovskij, Ugolnikov, Taratunin, Kubát, Miščenko, Antropov, Karmaškov – Černikov, A. Strelcov, V. Strelcov – Glazačev, K. Voronin, V. Polák – V. Butuzov, Koňkov, Feoktistov – Mereskin, J. Jakovlev, Hovorka – Zajcev.
    Ak Bars Kazaň: Podjapolskij (Garipov) – Judin, Batyršin, Pedan, Postma, Jarullin, Markov, Ljamkin – Galijev, Zaripov, Tkačov – Azevedo, Lander, Sekáč – An. Popov, Lukojanov, A. Potapov – Kara, Klinkhammer, Burmistrov.

    Rozhodčí: Gofman, Fraňo – Maitak, Strelcov J.

    Diváci: 5 133
    ocianews.com