Košice – Banská Bystrica 1:3 (kon.) | Zvolen – Poprad 3:4 (kon.) | Žilina – Trenčín 1:0 (1:0 po s.n.)
Miskolc – Lipt. Mikuláš 2:4 (kon.) | Detva – Nové Zámky 1:3 (kon.) | MAC Budapešť – Nitra 2:8 (kon.)
konec
HK Detva
1:3 (0:1, 0:1, 1:1)
HC MIKRON Nové Zámky
Neděle 28.10.2018, 17:30 • Zimný štadión Detva • Tipos Extraliga (SR) • 17. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    V Detvě je dohráno, Nové Zámky na ledě medvědů potvrdili roli mírného favorita a po vítězství 3:1 si do tabulky připisují tři body! To je ode mne pro dnešek vše, přeji vám příjemný zbytek neděle. Na počtenou! (20:02:51)
     
    Konec zápasu.
     
    59:49
    Nové Zámky právě vstřelily branku!
    PATRICK KUDLA jedenáct sekund před koncem definitivně zatloukává poslední hřebík do detvanské rakve! Z pravého prostoru pro vhazování uklidil kotouč do prázdné klece a zpečetil tak vítězství hostujícího týmu! Asistence: Andreas Štrauch.
     
    59:14
    Roman Petrík opouští své stanoviště a peláší na střídačku! Medvědi už nemají co ztratit a zkusí své štěstí v power-play!
     
    58:08
    Poslední dvě minuty třetí třetiny, domácí mají poslední šanci srovnat stav zápasu a poslat nás tak do prodloužení.
     
    56:43
    Maxim Jakuceňa si bere kotouč na svou hůl a snaží se s ním protlačit do útočného pásma, obrana Nových Zámků má ale celou situaci pod kontrolou.
     
    55:33
    Martin Šimon (DTV) jde ven za držení, Nové Zámky čeká výhodná přesilovka čtyři na tři. Zasadí v ní domácím smrtící úder?
     
    55:03
    Branislav Fábry (NZM) dostává dva tresty, jeden za podražení a druhý za krosček. Spolu s ním na trestnou míří také Martin Chovan (DTV) za hrubost.
     
    55:03
    V Detvě se už nějakou dobu nehraje, rozhodčí stále řeší rozdělení trestů po menší šarvátce...
     
    54:43
    Hosté se poprvé v přesilovce rozestavují kolem Petríkovy klece a kují pikle. Uvidíme, jestli se jim povede si své vítězství pojistit ještě jedním zásahem.
     
    53:56
    Medvědi se teď sami střelili do nohy, budou hrát oslabení. Za napadení odchází na lavici hanby kapitán Jozef Sládok (DTV).
     
    52:48
    Roman Petrík musel dvakrát likvidovat přečíslení dva na jednoho, obrana Detvy teď byla dost děravá. Momentálně se domácí snaží vrátit dopředu.
     
    51:57
    Nové Zámky se už dopředu moc nehrnou, po ubránění dlouhého oslabení se soustřeďují na bránění náskoku. To se jim ovšem může ještě pořádně vymstít.
     
    50:53
    Medvědům snahu rozhodně upřít nelze, na výbornou bránící čtveřici Mikronu však jejich výkon nestačí. Ne nadarmo mají hosté nejlepší oslabení v lize.
     
    49:16
    Další komplikace pro Nové Zámky! Andrej Košarišťan (NZM) před brankou podrazil protihráče, trest za něj odpyká Richard Nejezchleb.
     
    48:30
    Takhle to nepůjde. Domácím se v přesilovce opět vůbec nedaří ohrozit Košarišťana a vyrovnání se jim každým vyhozením vzdaluje.
     
    47:57
    Patrik Rogoň (NZM) naservíroval soupeři přesilovku na stříbrném podnose, sudí mu udělili menší trest za napadení. Detva má ideální šanci srovnat.
     
    46:51
    Patrick Kudla svou individuální akci zakončil střelou nad horní tyč. Hra se momentálně přelévá z jednoho konce ledové plochy na druhý.
     
    46:28
    Košarišťana se teď pokusili krátce po sobě překonat Ščurko s Murčkem, ani jeden z nich ale na výborného hostujícího gólmana nevyzrál.

    Vojtěch Martinek

    Branky a nahrávky: 45. Ďaloga (Žilka, Král) – 2. Bajtek (Urban, Rogoň), 36. Hruška (Andersons, Štrauch), 60. Kudla (Štrauch)


    HK Detva: Petrík (Riečický) – Chovan Mar., Kuklev, Sládok, Hraško, Fekiač F., Gachulinec, Hedera, Šimon – Ščurko, Jakuceňa, Puliš – Ďaloga, Murček, Žilka – Tibenský, Valent, Král – Chovan Mat., Fekiač V., Surový.
    HC MIKRON Nové Zámky: Košarišťan (Glosár) – Kudla, Andersons, Juraško, Hain, Novák, Ordzovenský, Hatala, Henderson – Štrauch, Hruška, Nejezchleb – Jurík, Zbořil, Ručkay – Rogoň, Urban, Bajtek – Slávik, Fábry, Jakúbek.

    Rozhodčí: Korba, Kókai – Kollár, Vincze.

    Diváci: 603
    thejrc.org