Montreal – Tampa 1:4 (kon.) | Washington – Dallas 3:4 (po pr.) | NY Islanders – New Jersey 3:0 (kon.)
Pittsburgh – Toronto 0:5 (kon.) | Detroit – Edmonton 3:4 (kon.) | St. Louis – Minnesota 1:5 (kon.)
Nashville – Boston 1:0 (kon.) | Vegas – Carolina 3:0 (kon.) | Calgary – Chicago 5:3 (kon.)
Los Angeles – Columbus 4:1 (kon.) | San Jose – Philadelphia 4:3 (po pr.)
po prodl.
Washington Capitals
3:4 (0:2, 2:1, 1:0 - 0:1)
Dallas Stars
Neděle 04.11.2018, 00:00 • Capital One Arena, Washington • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 00:00.
     
    Hezkou nedělní půlnoc přeji všem příznivcům toho nejlepšího hokeje. Na programu je opět zámořská NHL a s ní další zápasy a my budeme prostřednictvím tohoto textového online přenosu sledovat duel mezi týmy Washington Capitals a Dallas Stars.
     
    Washington Capitals

    Domácí Washington jako úřadující majitel Stanleyova poháru je zatím v úvodu sezóny za očekáváním. Ve Východní konferenci se Capitals nacházejí na desáté pozici s dvanácti body. Na své konto si připsali pět výher a šest proher. Naposledy se Washingtonu nedařilo v Montrealu, kde padl 4:6 z jeho pohledu. Dnes ve svém teritoriu budou chtít získat Capitals další body do tabulky a proti Dallasu pro to udělají maximum. Chybět pro zranění budou ještě Travis Boyd a Brooks Orpik. Pro trest stojí Tom Wilson.

    Nejproduktivnější hráči Jets

    Alexandr Ovečkin – 16 bodů (10+6)
    Jevgenij Kuzněcov – 16 bodů (5+11)
    John Carlson – 14 bodů (5+9)
     
    Dallas Stars

    Hosté z Dallasu jsou na tom podobně jako jejich dnešní soupeř. Ve Východní konferenci jsou na desáté pozici se čtrnácti body. Sedmkrát vyhráli a pětkrát prohráli. V posledním odehranému duelu získali dva body, když těsně vyhráli v Torontu. Na toto vítězství se dnes pokusí navázat i ve Washingtonu, aby si připsali třetí výhru v řadě. Čeká nás tak zajímavý zápas, tak si ho nenechte ujít. Do hry nezasáhnou zranění hráči Connor Carrick a také český útočník Martin Hanzal.

    Nejproduktivnější hráči Jets

    Tyler Seguin – 14 bodů (3+11)
    John Klingberg – 12 bodů (5+7)
    Alexandr Radulov – 11 bodů (5+6)
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    Vzájemná utkání

    Oba celky se v loňské sezóně utkaly dvakrát. V obou případech se z výhry radoval Washington. Hosté tak mají svému soupeři co vracet.
     
    Československá stopa v utkání

    Jakub Vrána (WSH)
    Dmitrij Jaškin (WSH)
    Michal Kempný (WSH)

    Martin Hanzal (DAL) – zranění
    Radek Faksa (DAL)
    Roman Polák (DAL)
     
    Ze zápasu je pro Vás připraven online přenos, kterým Vás mile rád provedu. Takže o nejdůležitější momenty tak rozhodně nepřijdete. Přeji Vám příjemnou počtenou.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Washington Capitals: Holtby (Copley) – Niskanen, Orlov, Carlson (A), Kempný, Bowey, Djoos – J. Vrána, Kuzněcov, Ovečkin (C) – Oshie, Bäckström (A), Burakovsky – Connolly, Eller, Jaškin – Smith-Pelly, Dowd, Stephenson.

    Dallas Stars: Bishop (Chudobin) – J. Klingberg, Lindell, R. Polák, Heiskanen, Honka, Heatherington – Janmark, Seguin (A), D. Shore – Ničuškin, Spezza (A), Ja. Benn (C) – Pitlick, Faksa, Comeau – B. Ritchie, Dickinson, G. Smith.

    Rozhodčí: McIsaac, Sutherland – Miller, Nowak.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:58
    Seguin posunul puk z pravé strany před kruhy, odkud zkusil štěstí Esa Lindell a hned z první střely trefil tyčku!
     
    01:19
    Ani hostující gólman Bishop na svůj první zákrok nečekal dlouho. Oshie jej trefil do masky, avšak hra se zastavila až po chycení Niskanenova nahození od modré.
     
    01:45
    Poprvé o sobě dal vědět i jeden z pěti Čechů. Dmitrij Jaškin pálil z dobré pozice z pravého kruhu jen do připraveného Bishopa.
     
    02:55
    Spezza potáhl puk po levé straně. Po přihrávce do druhé vlny byla k vidění ještě jedna rychlá kombinace zakončená Lindellem.
     
    03:16
    Jakub Vrána se postavil před svého krajana Radka Faksu a střelu k Holtbymu nepustil. Domácí gólman musel zasahovat až po výpadu Poláka.
     
    04:18
    Nicklas Bäckström malinko odložil střelu z mezikruží, puk si podržel na hokejce, ale švihem branku Bena Bishopa přestřelil.
     
    05:19
    Holtby nastavil lapačku před sebe a počkal si, až do ní přiletí propagační střela od Dillona Heatheringtona, který letos nastoupil vůbec poprvé.
     
    05:49
    Domácí strážce branky byl trochu dezorientovaný po tečovaném nahození od modré. V brankovišti se snažili dorážet Smith a Ritchie, nicméně Holtby si ve spolupráci s klečícím Orlovem poradil.
     
    06:25
    Od začátku se hraje ve velmi dobrém tempu. Oba týmy velmi rychle přechází do ofenzivy, přičemž prakticky vůbec nechybují.
     
    06:45
    Kuzněcov vyhrál vhazování přesně na Vránu, který neztrácel čas a ihned razantně vypálil na Bishopa, který prokázal dobrou reakci a puk vyrazil.
     
    07:30
    Tyler Pitlick projel do pásma a u vrcholku pravého kruhu přenechal puk Klingbergovi, jenž vypálil zápěstím někam na hrudník Bradena Holtbyho. Ten byl tentokrát velmi jistý a přerušil hru.
     
    08:13
    Niskanen přilepil na mantinel mladíka Heiskanena. Ve stejném střídání si hity připsali také Dmitrij Orlov a T.J. Oshie.
     
    08:54
    Jaškin aktivně napadal rozehrávku Stars a Devin Shore si musel dávat velký pozor, aby u vlastního brankoviště nevymyslel nějakou minelu.
     
    09:49
    Eller trefil jen Pitlicka a hosté rychle otočili hru. Další střelu na branku zaznamenal obránce Klingberg, jenže Holtby ji bezpečně vyrazil.
     
    10:09
    Ritchie nadějně centroval z levého křídla. Smith kotouč ale přejel a Caps se vydali do protiútoku zakončeným Ovečkinem. Bishop proti střele z mezikruží vytasil svůj beton.
     
    10:43
    Niskanenův pokus z dálky Bishop rovněž zlikvidoval. O dorážku se postaral Jevgenij Kuzněcov, ale branku pro změnu vůbec netrefil.
     
    10:51
    Dallas právě vstřelil branku!
    Stars se v jedenácté minutě ujímají vedení! Niskanenovu přihrávku podél modré čáry zachytil místo Ovečkina Smith. Od jeho hole se puk odrazil k JASONU SPEZZOVI a ten vyrazil do úniku, při kterém vystřelil mezi Holtbyho betony a může se těšit z třetí trefy v sezóně. Asistence: Gemel Smith.
    10:51 Jason SPEZZA - 0:1
     
    11:01
    Dallas právě vstřelil branku!
    Uteklo jen pár vteřin a hosté přidali i druhý přesný zásah! Značnou míru viny na tom má Holtby, který pokazil vyhození po prknech. Vysoký puk se zastavil o TYLERA PITLICKA, jenž rychle vybruslil zpoza branky a zleva snadno zvýšil na 2:0, protože domácí gólman se nestihl vrátit do klasického postavení. Bez asistence.
    11:01 Tyler PITLICK - 0:2
     
    11:14
    Ofsajd Washingtonu je následován reklamní přestávkou. Domácí tak mají trochu času na oklepání se z dvou potrestaných individuálních chyb.
     
    12:19
    Jakub Vrána nabíral rychlost na pravém křídle. Výborně se s ním vrátil Heiskanen a vůbec ho nepustil k ohrožení Bena Bishopa.
     
    12:59
    Niskanenovu rozehrávku zastavil Pitlick. Podobně to dopadlo i o pár vteřin později a Stars zůstávají před Holtbym.
     
    13:06
    Opět Pitlick, jenž zprava posadil puk na čekající hokejku Radka Faksy, jehož teč gólové parametry neměla.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    14:06
    Ellerova rána byla zablokovaná. Stejně tak dopadlo předchozí nahození od obránce Christiana Djoose.
     
    14:50
    Eller s Jaškinem se na dlouhé vteřiny usadili v útočném pásmu, jenomže obránci Dallasu je dokázali držet v těsné blízkosti mantinelů, odkud Bishopovi nic vážného nehrozilo.
     
    15:30
    Nic Dowd přenechal puk Orlovovi, který trochu oddálil svou střelu z osy kluziště a ta se nakonec vůbec nevešla mezi tři tyče.
     
    15:44
    Dowd odtlačil Benna za útočnou modrou a tím se zapříčil o ofsajd, do kterého s pukem vjel ruský útočník Valerij Ničuškin.
     
    16:03
    Obsazený Ovečkin posunul puk doprava na Vránu, který mu chtěl nahrávku vrátit k brankovišti, ale to už byl ruský kanonýr v obležení několika protihráčů.
     
    16:37
    Kuzněcov si prohodil místa s Djoosem, kterému adresoval přihrávku do mezikruží, avšak Bishop střelu zápěstím vyrazil tak, že nenásledovala žádná dorážka.
     
    16:46
    Právě Christian Djoos byl seknut Blakem Comeauem, který vyfasoval menší trest a jako první dnes usedá na trestnou lavici Capital One Areny.
     
    17:08
    Nicklas Bäckström nesmírně chytře nahodil puk do zadního mantinelu, od kterého se odrazil před rozjetého Kuzněcova. Ten už byl hodně blízko před Bishopem a jeho čisté konto rovněž nezrušil.
     
    17:29
    Jevgenij Kuzněcov se tentokrát ocitl v roli nahravače. Před brankou hledal švédského parťáka Bäckströma, jenž zblízka minul.
     
    17:46
    Roman Polák sice zablokoval ránu Carlsona, ale jeho spoluhráči se z obranného pásma nedostali. Následovat tak mohla nepřesná střela z první od Ovečkina.
     
    18:12
    Až Radku Faksovi se podařilo vyhodit do bezpečí a oba týmy mají trochu klidu na střídání. Caps rozjíždí další akci zpoza Holtbyho klece.
     
    18:46
    Hosté v plném počtu.
     
    19:00
    Poslední minuta první třetiny.
     
    19:18
    Bishop vykopl Niskanenovu střelu od modré do rohu. Protiakce Dallasu se poté nekonala, Seguin totiž puk nezpracoval a utekl mu do Holtbyho rukavice.
     
    19:49
    Ještě jedno přerušení kvůli nepřesné rozehrávce Stars a jejich zakázanému uvolnění.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Je za námi atraktivní první třetina, která přinesla vesměs vyrovnaný boj. Do šatny přesto odchází spokojenější Dallas, který během pár vteřin potrestal individuální chyby Niskanena a Holtbyho a zásluhou Spezzy s Pitlickem se dostal do vedení 2:0. Ani Capitals nebyli na druhé straně bez šancí, nicméně Ben Bishop všech jedenáct pokusů zneškodnil.
     
    Statistiky po 1. třetině:
    Střely na branku: 11 – 11
    Zablokované střely soupeře: 2 – 4
    Trestné minuty: 0 – 2
    Využité přesilové hry: 0/1 – 0/0
    Vyhraná vhazování: 60% – 40%
    Bodyčky: 11 – 11.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:38
    Washington právě vstřelil branku!
    Lepší vstup do druhého dějství si hráči ani fanoušci Capitals nemohli přát! NICKLAS BÄCKSTRÖM převzal puk od Burakovského a z levého křídla vyslal přes Heiskanena nenápadnou střelu k bližší tyči, kterou Bishop nezavřel a poměrně lacině nechal projít puk až do sítě. Asistence: André Burakovsky, Michal Kempný.
    20:38 Nicklas BÄCKSTRÖM - 1:2
     
    21:36
    Druhá zablokovaná střela od Jakuba Vrány, který přesměroval Ničuškinův pokus až do ochranné sítě.
     
    22:02
    Teď už to z hole Ničuškina prošlo až k Holtbymu, který zasáhl a o pár vteřin později sledoval přes celé hřiště Bishopův zákrok proti Ellerovi.
     
    23:11
    Trochu netradiční trest pro brankáře Washingtonu Bradena Holtbyho, který si opět nebyl jistý při rozehrávce z krátkého mantinelu a při návratu do branky trefil vysokou holí obličej Comeaua. Dvě minuty odsedí Stephenson.
     
    23:41
    Přesně po třiceti vteřinách přesilovky Seguin vypálil z pravého kruhu. Benn nedokázal letící puk tečovat a Holtby poměrně snadno zasáhl lapačkou.
     
    23:53
    Orlov vyhazuje a Heiskanen s Klingbergem musí rozehrávat až zpoza Bispohopovy branky.
     
    24:40
    Hokejka Johna Carlosna srazila křižnou přihrávku přes útočné pásmo Dallasu do ochranné sítě.
     
    24:47
    Lindell po buly přenesl puk doprava na Honku, jehož střelu golfákem tentokrát pokazil dobře postavený Michal Kempný.
     
    25:06
    Michal Kempný nevyužil zaváhání v rozehrávce Stars a od modré čáry poslal puk jen do předním postaveného Devina Shorea.
     
    25:11
    Domácí v plném počtu.
     
    25:59
    Comeau dal puk doleva před Poláka, který podpořil útok, ale vyprodukoval jen slabou propagační střelu k bližší tyči, kde byl Holtby připravený.
     
    26:40
    Madison Bowey si nabruslil do mezikruží a bekhendem ještě posunul puk doprava na Bäckströma, proti jehož zakončení se Bishop stihl přesunout ke své levé tyči.
     
    26:44
    Oshie bojoval o puk po buly v útočném pásmu. U pravého mantinelu fauloval Heatheringtona a vyfasoval dvě minuty za podražení.
     
    27:42
    Ani tato přesilovka Dallasu zatím nevychází. Dmitrij Orlov hned dvakrát nekompromisně vyhodil přes všechny čáry.
     
    28:06
    To samé s kusem gumy provedl také Kempný, takže se hostující beci znovu vrací až k vlastnímu brankovišti.
     
    28:28
    Klingberg i jeho krajan Honka od modré čáry minuli cíl a Dallasu vzápětí utekl puk až do středního pásma.
     
    28:44
    Domácí v plném počtu.
     
    29:19
    Faksu zastavil v levém kruhu Djoos. Puku se ještě zmocnil Comeau, avšak Bowey ho důrazným hitem poslal na mantinel.
     
    29:58
    Polákova nepřesná žíně od modré se odrazila od hrazení k jeho defenzivnímu kolegovi Heiskanenovi. Ten už mířil přesněji, ale na překonání Holtbyho to nestačilo.
     
    30:29
    Shore dostal puk od Janmarka a utaženou střelou zápěstím z pravého kruhu přidělal Holtbymu další práci, kterou kanadský gólman zvládl.
     
    30:36
    Dallas právě vstřelil branku!
    Stars se vrací do dvougólového náskoku! Jakub Vrána zaváhal zadním mantinelu, kde se kotouče se zmocnil Ničuškin a přes Spezzu ho dostal až na JAMIEHO BENNA. Kapitán Dallasu byl před brankovištěm úplně sám a pohotově zvedl puk mimo dosah Bradena Holtbyho. Asistence: Jason Spezza, Valerij Ničuškin.
    30:36 Jamie BENN - 1:3
     
    31:12
    Doteď naprosto neviditelný Smith-Pelly byl na číhané u mazikruží, kam dostal přihrávku z krátkého mantinelu. Střela z první nebyla špatná, ale Bishop ji zastavil.
     
    31:50
    Carlsonovo nahození bylo zablokované ke Kempnému, který mu chtěl puk vrátit přihrávkou podél modré, jenomže tu vystihl Comeau.
     
    32:21
    Jaškinovu střelu z pravého kruhu Bishop vyrazil do levého kruhu, kde byl Eller, ale pohotové lehnutí jednoho z obránců mu znemožnilo dorážet.
     
    32:31
    Washington právě vstřelil branku!
    Další šance Capitals už končí gólem na 2:3! BRETT CONNOLLY se dostal k dorážce své vlastní střely z levého kruhu a na úrovni břevna baseballově uklidil vysoko letící puk do sítě. Bishop byl bez šance, neboť se trochu zasekl mezi třemi bojujícími hráči na kraji brankoviště. Asistence: Dmitrij Jaškin.
    32:31 Brett CONNOLLY - 2:3
     
    33:00
    Ovečkinova pohotová rána po vhazování se neujala. Orlov o chvíli později nabízel puk do mezikruží, kde ho tečoval Jaškin jen do místa, kde Bishop nechyběl.
     
    33:12
    Obhájci titulu jsou při chuti a snaží se co nejrychleji vyrovnat. Po Carlsonově střele se tak nestalo, puk naopak vycestoval do středního pásma.
     
    33:37
    Carlson křižnou přihrávkou oslovil v levém kruhu Alexandra Ovečkina, který nebyl v úplně snadném z úhlu a z vnější strany orazítkoval jen bližší tyč.
     
    34:49
    Oshieho centr z minusového úhlu nenašel nikoho v červeném. Dallas však nedostal puk do bezpečí a domácí útok pokračuje.
     
    35:29
    Burakovsky si povyjel až k modré čáře. Nahození z otočky moc zdařené nebylo a Ničuškin už vyvezl sražený puk do bezpečí.
     
    36:18
    Také formace vedená Radkem Faksou se dostala pod menší tlak, z něhož se dostala chytrým vyhozením neznamenajícím icing.
     
    36:55
    Connolly nedokázal zpracovat těžký puk. Heiskanen chtěl založit protiakci, jež měla jen jepičí život. Znovu se tak žene červená vlna na branku Bishopa.
     
    37:42
    Nenápadný nástřel ze středního pásma se od zadního mantinelu odrazil do brankoviště. Holtby o tom prakticky vůbec nevěděl, ale nebyl u něj nikdo, kdo by mohl usilovat o čtvrtý gól Hvězd.
     
    38:31
    Orlov neměl moc velkou podporu od spoluhráčů, na útočné modré se tak musel uvolnit sám, jenže střela z levé strany letěla mimo branku.
     
    38:41
    V 39. minutě si Capitals zahrají svou druhou přesilovou hru. Za nedovolené bránění Alexandra Ovečkina si jde odpočinout centr čtvrté formace Jason Dickinson.
     
    39:00
    Poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:13
    Kuzněcovova křižná přihrávka do levého kruhu byla hodně naivní, přes spoustu hráčů v mezikruží k Ovečkinovi neměla šanci projít.
     
    39:42
    Washington se po vyhození rychle vrátil do útočného pásma, tam se kotouče zmocnil Pitlick a znovu vysvobodil čtveřici Stars.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Také druhá třetina už patří do historie. Washington do ní vstoupil přímo excelentně a z první šance snížil na 1:2, když se prosadil Nicklas Bäckström. Domácí měli v dalších minutách značnou převahu, nicméně je opět srazila vlastní chyba. Tentokrát ji v obranném pásmu udělal Vrána a Benn měl poměrně snadnou práci při gólu na 3:1. Netrvalo však dlouho a Capitals se opět docvakli na rozdíl jediné trefy – své vlastní zakončení si ze vzduchu dorazil Brett Connolly. Dallas tak vede nejtěsnějším možným rozdílem a my se můžeme těšit na zajímavou třetí dvacetiminutovku.
     
    Statistiky po 2. třetině:
    Střely na branku: 24 – 20 (11:11, 13:9)
    Zablokované střely soupeře: 4 – 11
    Trestné minuty: 4 – 4
    Využité přesilové hry: 0/2 – 0/2
    Vyhraná vhazování: 51% – 49%
    Bodyčky: 18 – 15.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:16
    Domácí ještě dohrávají přesilovku. Na její využití už moc času nemají, kór po nepřesné dělovce Oshieho.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    40:41
    Hosté v plném počtu.
     
    40:55
    Dickinson vyjel z trestné lavice a táhl přečíslení dvou na jedno. Namísto přihrávky sám pálil z pravého kruhu, ale o značný kus minul bližší tyč.
     
    41:22
    Ellerův pokus z pravého křídla Bishop jenom vyrazil a ještě čelil dorážce Bretta Connollyho, které scházela potřebná přesnost.
     
    41:56
    Shore nedosáhl na prudký pas před brankoviště. Pak ještě udržel puk v pásmu, ale platilo to jen na kratičkou chvíli.
     
    42:40
    Radek Faksa poslal puk v menší šavlovačce pod rukavici Bradena Holtbyho, který neriskoval rozehrávku a raději přerušil hru.
     
    42:46
    Seguin vyhrál vhazování, z čehož mohl těžit Esa Lindell, ale Holtby dalším přesvědčivým zákrokem hru ještě jednou přerušil.
     
    43:15
    Na druhé straně se snažil něco vymyslet český obránce Washingtonu Michal Kempný. Plány na vyrovnání mu však zhatil blok Devina Shorea.
     
    44:17
    A další dva případy, při kterých Bishopovi pomohly obětavé zákroky obránců. Caps se ve třetí třetině trochu hledají.
     
    45:18
    Heatheringtonův křižný pas domácí hokejisté zastavili. Třetí útok s Dmitrijem Jaškinem měl chuť na útok, jenže ten skončil hned záhy.
     
    46:12
    Sledujeme asi nejpoklidnější pasáž celého zápasu. Washingtonu se nedaří podržet puk v útoku a naopak velmi slušně brání.
     
    46:39
    Domácím může pomoct přesilová hra. Roman Polák podle rozhodčích fauloval Burakovského a jde si odsedět trest za nedovolené bránění.
     
    47:12
    Stars velmi rychle vyhodili. Domácí se po chvilce dostali do jakés takés kombinace, ovšem Bäckström z pravého kruhu jenom vyprášil Bishopovu výstroj.
     
    47:57
    Washington právě vstřelil branku!
    Capitals využívají přesilovku a po dlouhé době srovnávají se svým soupeřem krok! JEVGENIJ KUZNĚCOV držel puk za koncovou čárou. Nabízela se mu přihrávka na Oshieho, nicméně to z pravé strany zkusil sám a podruhé nachytal Bishopa, který si trestuhodně nepohlídal prostor u bližší tyče. Asistence: T. J. Oshie, Nicklas Bäckström.
    47:57 Jevgenij KUZNĚCOV - 3:3
     
    48:31
    Opět na Bishopa letěla střela z hodně ostrého úhlu. V tomto případě nezachyboval a už čeká na buly po své pravici.
     
    48:39
    Čárový sudí už viděl vyhazovaný puk ve středním pásmu a na modré čáře stojící Matt Niskanen se tak musí smířit s postavením mimo hru.
     
    49:09
    Vrána získal kotouč v útočném pásmu. Těžit z toho mohl Ovečkin, ale střelu mu zablokoval dnes výtečně hrající Miro Heiskanen.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    49:21
    Valerij Ničuškin zakončoval krátce trvající přímočarý útok Dallasu nepřesnou střelou zápěstím. K puku se znovu dostali domácí.
     
    50:18
    Třetí perioda se už překlopila do druhé poloviny. Po zakázaném uvolnění Stars se hra vrací před Bishopa.
     
    50:42
    A znovu stejný prohřešek klubu z Texasu. Podle posledních minut se zdá, že Washington je trochu blíže případnému vítězství v základní hrací době.
     
    51:02
    T.J. Oshie měl klid na posun do pravého kruhu. Svižnou střelu zápěstím mu Bishop vyrazil k Bäckströmovi, jehož dorážka byla hodně nepřesná.
     
    51:42
    V pozoru ale musí být také Braden Holtby, který na svém hrudníku zkrotil Seguinovo zakončení z osy kluziště.
     
    52:08
    Niskanen zkusil štěstí od modré. Puk se od gólmana odrazil k volnému Ellerovi, ale tomu se zamotal mezi nohama natolik, že vůbec nemohl dorážet.
     
    52:42
    Teď to bylo od Niskanena hodně zpackané. Lacinou ztrátu v obranném pásmu mohl využít Janmark, jenž dostal puk z levé strany a jen vynikající zákrok Bradena Holtbyho odvrátil pohromu pro tým z hlavního města.
     
    53:09
    Kempného pozdrav od modré čáry byl pro Bishopa rutinní záležitostí. Následné buly vyhrál Faksa a kotouč se na chviličku přestěhoval do středního pásma.
     
    53:56
    Faksa se svými křídly i kolegy z obrany dobře bránili v obranné třetině, nicméně místo rozehrávky se konalo vyhození na icing.
     
    54:06
    Český centr ve službách Hvězd vyhrál důležité buly nad Kuzněcovem a hosté dostali trochu času na prostřídání.
     
    54:37
    Jakub Vrána spěchal před branku, na kterou zprava pálil Ovečkin. Ruský snajpr mířil mimo a navíc už byl pískán ofsajd.
     
    55:07
    Lindell odtlačil urostlého Jaškina, který se dral z pravé strany k brankovišti, ale kvůli finskému bekovi skončil u zadního hrazení.
     
    56:03
    Postavení mimo hru od Dallasu, jenž se po vyrovnání Jevgenije Kuzněcova prakticky vůbec nedostává do ofenzivy.
     
    56:17
    Bowey inkasoval tvrdý hit od Comeaua. Následovala dlouhá přihrávka, kterou marně stíhal Ovečkin a je z toho zakázané uvolnění Caps.
     
    56:50
    Holtby dával pozor a zastavil rychlý nástřel Pitlicka z poloviny hřiště. Washington pak špatně rozehrál a ještě jednou se musel spolehnout na kanadského gólmana, jenž vyrazil Klingbergův projektil do ochranné sítě.
     
    57:29
    Jamie Benn nečekal na své parťáky a zvolil individuální akci. Dalekonosná střela přes clonící beky skončila v moci Bradena Holtbyho.
     
    57:46
    Vysoko letící puk se dotkl ochranné sítě v útočném pásmu Dallasu. Hra je vykázána do středového kruhu.
     
    58:03
    Eller byl podražený na útočné modré. Hodně to zavánělo faulem, ovšem hlavní rozhodčí zůstali ledově klidní.
     
    58:28
    Klingberg nikam nespěchá a ve spolupráci s finským krajanem Lindellem hodně pozvolna rozehrává z obranné třetíny Stars.
     
    59:00
    Poslední minuta třetí třetiny.
     
    59:16
    Ovečkin zadovkou přenechal puk Kuzněcovovi, který zleva centroval před branku a tam puk narazil do hokejky dobře postaveného Romana Poláka, který akci Capitals ukončil.
     
    59:54
    Souboj u mantinelu v útočném pásmu Dallasu se hodně protahuje a zdá se, že se před sirénou už nic nestihne.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v celém prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:21
    Ovečkin měl proti sobě už jenom Klingberga, kterého si tělem odstavil, ale z otočky neprotlačil kotouč za Bena Bishopa.
     
    60:34
    Seguin měl dobré zrychlení a přebruslil dvojici domácích hráčů. Bekhendový blafák však nedokončil kvůli výbornému Holtbyho zákroku.
     
    60:59
    Seguin byl v šanci faulován a po ponechané výhodě dostal možnost reparátu z trestného střílení. Kanadský útočník mířil nad lapačku, kterou Holtby vyškrábl kotouč nad břevno!
     
    61:50
    Oshie neobešel Heiskanena a naopak to byl Dallas, který rychle zaútočil. Seguinova rána golfákem se jen těsně nevešla mezi tři tyče.
     
    62:20
    Benn uklidnil hru v útočném pásmu Dallasu, který se snaží kombinační akcí něco vymyslet na trojici soupeřů.
     
    62:50
    Klingbergovu střelu Holtby relativně snadno vyrazil a z dálky pak fandil svým spoluhráčům, kteří pro změnu zlobili hráče z Texasu. Na konci toho všeho byl Vrána a jistý zákrok Bishopa.
     
    63:03
    Eller sice vyhrál buly nad Faksou, ale kotouč poslal mimo dosah Carlsona, který se pro něj musí vracet až na vlastní polovinu.
     
    63:17
    Dallas právě vstřelil branku!
    Druhý bod získává parta okolo kapitána Jamieho Benna! Carlson se vydal až k vlastní brance, odkud špatně přihrál rozjíždějícímu se Vránovi. Puk vystihl JASON DICKINSON a rychle si připravil střelu z vrcholku pravého kruhu, která Holtbymu prošla mezi betony až do sítě. Bez asistence.
    63:17 Jason DICKINSON - 3:4
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno! Dallas během vyrovnaného zápasu přišel o své vedení 3:1, ale i tak slaví zisk dvou bodů za vítězství v prodloužení. Až na jednu výjimku dnes padaly góly po individuálních chybách. Více jich udělal domácí Washington, jenž prohrává třetí z posledních čtyř zápasů a zůstává mimo příčky zaručující postup do play-off. Na ty se naopak posunul Dallas, který po špatném startu do sezóny vyhrál už pátý z předchozích šesti duelů.
     
    Statistiky utkání:
    Střely na branku: 32 – 37 (11:11, 13:9, 7:10, 1:7)
    Zablokované střely soupeře: 5 – 20
    Trestné minuty: 4 – 6
    Využité přesilové hry: 1/3 – 0/2
    Vyhraná vhazování: 53% – 47%
    Bodyčky: 25 – 19.
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Jason Dickinson (DAL) 1+0
    2. Jason Spezza (DAL) 1+1
    3. Nicklas Bäckström (WSH) 1+1.
     
    Československá stopa v utkání:
    Michal Kempný (WSH)
    0+1, 3 střely, čas na ledě 20:10
    Dmitrij Jaškin (WSH) 0+1, 3 střely, čas na ledě 15:02
    Jakub Vrána (WSH) 0+0, 2 střely, čas na ledě 17:07
    Roman Polák (DAL) 0+0, 2 střely, čas na ledě 21:38
    Radek Faksa (DAL) 0+0, 3 střely, čas na ledě 19:46.
     
    Z tohoto zápasu je to vše, mějte se fajn. (03:16:01)

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 21. Bäckström (Burakovsky, Kempný), 33. Connolly (Jaškin), 48. Kuzněcov (Oshie, Bäckström) – 11. Spezza (G. Smith), 12. Pitlick, 31. Ja. Benn (Spezza, Ničuškin), 64. Dickinson


    Washington Capitals: Holtby (Copley) – Niskanen, Orlov, Carlson (A), Kempný, Bowey, Djoos – J. Vrána, Kuzněcov, Ovečkin (C) – Oshie, Bäckström (A), Burakovsky – Connolly, Eller, Jaškin – Smith-Pelly, Dowd, Stephenson.
    Dallas Stars: Bishop (Chudobin) – J. Klingberg, Lindell, R. Polák, Heiskanen, Honka – Janmark, Seguin (A), D. Shore – Ničuškin, Spezza (A), Ja. Benn (C) – Pitlick, Faksa, Comeau – B. Ritchie, Dickinson, G. Smith.

    Rozhodčí: McIsaac, Sutherland – Miller, Nowak

    Diváci: 18 506
    bahis siteleri