Heerenveen – Utrecht 2:3 (kon.) | Ajax – Graafschap 8:0 (kon.) | Groningen – Emmen 1:2 (kon.)
Feyenoord – Sittard 0:2 (kon.)
konec
Ajax Amsterdam
8:0 (3:0)
BV De Graafschap
Neděle 16.12.2018, 14:30 • Johan Cruijff Arena, Amsterdam • Nizozemská Eredivisie • 16. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (17:13:52)
     
    Držení míče: 74 % : 26 %.
    Střely na branku: 17:2. Střely mimo: 13:1. Rohy: 14:2. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 3:11.
     
    Máme za sebou utkání, které ukázalo obrovskou propast mezi čelem tabulky a jeho chvostem. De Graafschap neměl na hřišti Ajaxu žádnou šanci a odváží si domů obrovský osmigólový debakl, jenž mohl být ještě mnohem větší. Hned dva hráči dokázali vstřelit hattrick. Jako první se to povedlo marockému reprezentantovi Zijechovi, po kterém se stejný kousek podařil i stoperovi Blindovi.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Fabian Serrarens zkusil zaútočit a zrušit čisté konto brankáře Onany. Zleva však přihrál hodně mizerně a ve vápně nenašel nikoho v modrobílém.
     
    90+1
    Utrpení De Graafschapu bude trvat ještě další tři minuty.
    90. Daley BLIND - 8:0
     
    90
    Ajax právě vstřelil branku!
    A ještě jeden gól na závěr zápasu! Neres převzal míč od Kristensena a zprava nacentroval na zadní tyč. DALEY BLIND nejprve trefil tyč, ale napodruhé se z otočky už nemýlil a jako druhý hráč zkompletoval hattrick!
     
    88
    Argentinský reprezentant po svých odkráčel za postranní čáru v blízkosti tribun, které se pomalinku začínají vyprazdňovat.
     
    87
    Tagliaficovi nepříjemně podjela stojná noha v souboji se Serrarensem a utrpěl menší zranění, kvůli kterému musí být ošetřován.
     
    86
    Minimálně pátá hlavička Kaspera Dolberga po centru z levé strany. Ani v tomto případě ale nebyla přesná a Etemadi nemusel zasahovat.
     
    85
    Pro hostující jedenáctku to musí být přímo nekonečný druhý poločas. Hráči Ajaxu jim situaci rozhodně neulehčují a neustále útočí.
     
    84
    Je až obdivuhodné, jak všechny přímé kopy putují mezi tyče. Lasse Schöne však trefil prostředek branky a Etemadi balón vyrazil do relativního bezpečí.
     
    83
    David Neres si šel pro faul a taky si ho vymodlil, když využil postrčení zezadu od Javiera Veta. Následuje nebezpečný přímý kop.
     
    82
    Neres pokazil kombinaci na malém prostoru špatnou přihrávkou z prvního doteku. De Graafschap se zmohl na odkop k půlící čáře.
     
    81
    Hosté na startu druhé půle převdedli pár sympatických výpadů. S narůstajícím skóre však jsou stále více rezignovaní a koledují si o další góly.
     
    80
    Nicolás Tagliafico rovněž pálil z dobrých třiceti metrů. Osmý gól slavit ale nemůže, protože míč prosvištěl pořádný kus nad břevnem.
     
    79
    De Ligtův dlouhý nákop směřoval na Dolberga. Agil Etemadi na míč dobře viděl a po výběhu ho před dánským útočníkem schoval do náruče.

    Michal Břuchanský

    Branky: 18. Tadić, 25. Mazraoui, 32. Zijach, 62. Zijach, 65. Blind, 69. Zijach, 74. Blind, 90. Blind

    Karty:   67. van de Pavert (GRA)


    Držení míče: 74 % : 26 %.
    Střely na branku: 17:2. Střely mimo: 13:1. Rohy: 14:2. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 3:11.
    Ajax Amsterdam: Onana – Mazraoui (58. Kristensen), de Ligt, Blind, Tagliafico – Schöne, van de Beek, F. de Jong – Zijach (71. Sinkgraven), Dolberg, Tadić (59. Neres).
    Náhradníci: Lamprou – de Wit, Huntelaar, Kristensen, Labyad, Neres, Sinkgraven, Wöber.

    BV De Graafschap: Etemadi – Owusu, Nieuwpoort, van de Pavert, Tutuarima – Olijve, El Jebli (76. Vet), E. Bakker – F. Narsingh (46. Abena), Nijland (67. Serrarens), van Mieghem.
    Náhradníci: Rondeel, van den Dam – Abena, Burgzorg, Hamdaoui, Klaasen, Serrarens, Straalman, Thomassen, Vet.

    Rozhodčí: Blom – Diks, van de Ven
    bahis siteleri