Slovensko – Kanada 1:6 (kon.)
konec
Slovensko
1:6 (0:4, 0:1, 1:1)
Kanada
sk Sobota 22.12.2018, 02:00Reprezentace do 20 let
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Je dobojované. Hokejisti Kanady do 20 rokov zdolali slovenských rovesníkov pred blížiacim sa svetovým šampionátom jednoznačne 6:1. Rozhodnuté bolo prakticky už po prvej časti, ktorú kolíska hokeja vyhrala o štyri góly. Následne hráči v červených dresoch výrazne stiahli nohu z plynového pedálu a strelili už len ďalšie dva góly. Jediným úspešných strelcom na strane Slovenska bol presne päť minút pred koncom Patrik Hrehorčák. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný víkend. (04:30:29)
    Kanada sa naladila na MS jednoznačným triumfom.

     
    Koniec zápasu.
     
    59:37
    Puk je za našou bránou. Kanaďania už ani nenapádajú a fanúšikovia na tribúnach trošku predčasne oslavujú jednoznačné víťazstvo. Do konca stretnutia zostáva už len necelá polminútka.
     
    58:21
    Aktívny hokejista Nick Suzuki sa natlačil pred nášho brankára. Z pravej strany mieril pod hornú žrď Samuela Hlavaja, ale ten sa siedmykrát v dnešnom meraní síl nenechal prekvapiť.
     
    57:44
    Pomaly smerujeme k záverečnej dvojminútovke dnešného duelu. Pozitívnou správou je, že Slovensko neodíde gólovo naprázdno, čo môže byť aspoň malé povzbudenie pred ostrým štartom turnaja.
     
    57:14
    Hra musí byť prerušená, pretože zverenci Ernesta Bokroša neprešli do útočného pásma v súlade s pravidlami. Vhadzovať sa bude v strednom pásme, bližšie k brankárovi Ianovi Scottovi.
     
    56:37
    Slovenský brankár teraz radšej prerušuje hru po nedôraznom pokuse MacKenzieho Entwistleho. Každopádne, podľa televíznej grafiky to bola už 43. strela, ktorá dnes smerovala na Samuela Hlavaja.
     
    55:25
    Kanaďania sa snažili okamžite reagovať na presný zásah súpera. Nick Suzuki bol osamotený v priestore medzi kruhmi, ale našťastie jeho zakončenie smerovalo vedľa brány Samuela Hlavaja.
     
    55:00
    Slovensko dalo gól! Tak predsa len sa podarilo skórovať aj slovenskému mužstvu. PATRIK HREHORČÁK dostal peknú prihrávku do pravého krídla, využil svoju rýchlosť, vletel do útočného pásma a strelou pod hornú žrdku prekonal Iana Scotta. Asistencia: Marek Korenčík.
     
    54:23
    Samuel Hlavaj na dvakrát kryje strelu z priestoru medzi kruhov. O dorážku sa ešte snažil Barrett Hayton, ale neúspešne. Predsa len budeme svedkami ešte jedného reklamného brejku.
     
    53:31
    Trošku mám pocit, akoby sa zápas už len dohrával. Kanada je síce povestná tým, že nasúka súperovi koľko sa doňho zmestí, no jej výkon v záverečnom dejstve výrazne ubral na kvalite.
     
    52:48
    Kanadský brankár Ian Scott načína tretiu desiatku svojich úspešných zákrokov. Dobrou a hlavne prudkou strelou od modrej čiary preveril jeho pozornosť strelecky aktívny Marek Korenčík.
     
    52:20
    Josh Brook zatiahol puk do útočného pásma, ale nemal v ňom dostatočnú podporu svojich spoluhráčov. Tí išli striedať, a tak samotný obranca Kanady proti presile hráčov súpera nemohol uspieť.
     
    51:35
    Samuel Hlavaj si pripisuje na konto ďalší úspešný zákrok. Po ňom sa bude síce vhadzovať v obrannom pásme Slovenska, no ešte predtým nasleduje zrejme posledná reklamná pauza zápasu.
     
    51:00
    Trvalo to veľmi dlho, no predsa len sa dostali Kanaďania v presilovke do nejakej šance. Z tesnej blízkosti dorážal Morgan Frost, ale Samuel Hlavaj predviedol pohotový zákrok lapačkou.
     
    49:52
    Kanaďanom zatiaľ presilovka nevychádza podľa predstáv. Samuel Hlavaj ešte nemusel zasahovať a jeho spoluhráčom sa už dvakrát podarilo vyhodiť puk cez všetky čiary.
     
    49:16
    Nasleduje síce reklamná prestávka, no po nej ďalšie oslabenie slovenského tímu. Pavol Regenda dostáva menší trest za sekanie, čím dáva Kanade šancu na strelenie siedmeho gólu.
     
    48:39
    Zakázané uvoľnenie Kanady odkladá blížiacu sa reklamnú prestávku. Predtým sme videli dlhší časový úsek bez prerušenia hry.
     
    47:54
    Miloš Kelemen si to namieril medzi dvoch obrancov súpera. Chvíľu to vyzeralo tak, že sa dostane do streleckého zakončenia, ale napokon neohrozil čisté konto brankára Iana Scotta.
     
    46:31
    Aj naši hokejisti sa snažili vymyslieť niečo smerom dopredu, ale prihrávka na Andreja Kollára nebola presná. Kanaďania si následne poradili a zakladajú ďalšiu útočnú akciu.
     
    45:15
    Diváci na tribúnach sa bavia povestnou mexickou vlnou. Hráči v červených dresoch dnes jasne ukazujú svoju kvalitu a nie je vylúčené, že napríklad vo štvrťfinále turnaja by sa mohli znovu stretnúť so Slovákmi.
     
    44:36
    Kanada dala gól!
    Kolíska hokejista spečatila poltucet strelených gólov. Alexis Lafreniére vybojoval puk pri mantineli a posunul ho do územia modrej čiary. Odtiaľ nahodil puk TY SMITH a trafil odkrytú časť bránky. Asistencia: Alexis Lafreniére
     
    44:08
    Veľmi pekná akcia kanadských hokejistov. Nick Suzuki si povodil slovenských obrancov, presným pasom našiel Jareta Andersona-Dolana, no ten z dobrej pozície minul bránu Samuela Hlajava.
     
    43:15
    Na druhej strane zasahoval Ian Scott po strele Mareka Korenčíka. Následne sa do výmeny názorov s kanadským obrancom dostal Adam Ružička, ale vylučovať sa nebude.
     
    41:54
    Individuálne sa snažil presadiť Jaret Anderson-Dolan. Po pravej strane prešiel do útočného pásma, zakončoval bekhendom, ale dobrý zákrok predviedol brankár Samuel Hlavaj.
     
    41:21
    O ďalší strelecký pokus sa postaral Miloš Kelemen, ale svoje obranné povinnosti si na jednotku splnil Evan Bouchard. Vložil hokejku do strely, a tak puk smeroval ďaleko od kanadskej svätyne.
     
    40:32
    O prvú útočnú akciu záverečnej tretiny sa postarali mladí Slováci. Od modrej čiary vystrelil obranca Adam Žiak, ale kanadský brankár predviedol reflexívny zákrok ľavým betónom.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
    Malí kanadskí fanúšikovia. Možno ich uvidíme na MSJ 2027.

     
    Druhá tretina dnešného zápasu priniesla jeden gól v slovenskej sieti. Po zbytočnom útočnom faule Olivera Okuliara mali Kanaďania možnosť hrať presilovku, ktorú dokázali využiť. Úspešným strelcom bol Cody Glass, ktorý si v prvej tretine pripísal na konto dve asistencie. O víťazovi duelu je dávno rozhodnuté, no otázkou je, či sa Slovákom podarí streliť aspoň čestný gól.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:23
    Snáď prvé zakázané uvoľnenie na strane Kanady. Tak aj hokejisti v červených dresoch sú len ľudia a občas pokazia rozohrávku. Hra sa presťahuje pred brankára Iana Scotta.
     
    38:38
    Pomaly sa dostávame do záveru druhej tretiny. Slovenským hráčom nemožno uprieť snahu, ale zatiaľ sa im nepodarilo skórovať. Škoda šanci Adama Ružičku a Maxima Čajkoviča ešte v prvom dejstve.
     
    37:41
    Teraz sa naskytla šanca pre slovenských útočníkov. Adam Ružička prenechal puk Filipovi Krivošíkovi, ale jeho zakončenie z ľavej strany bolo zblokované jedným z kanadských bekov.
     
    37:03
    Enrik Švec zostáva ležať na hracej ploche po tom, čo zablokoval strelu Evana Boucharda. Ten má skutočne poriadnu ranu, o čom sa presvedčil slovenský obranca. Našich dnešný duel veľmi bolí.
     
    36:28
    Naši hokejisti nedokázali vyhodiť puk z obranného pásma a takmer za to pykali. Obranca Noah Dobson prihrávkou z pravej strany hľadal na úrovni bránkoviska Maxima Comtoisa, no ten neusmernil puk do siete.
     
    35:13
    Ian Scott si pripisuje na konto úspešný zákrok. Enrik Švec strieľal od modrej čiary, ale kanadský brankár chytá puk svojimi chráničmi. Dôležité bolo, že puk nevyrazil pred seba, kde číhali naši hráči.
     
    34:49
    Puk opustil hraciu plochu, a tak sme svedkami reklamnej prestávky. Kanada v druhej tretine zatiaľ vedie najtesnejším rozdielom, keď sa ako jediný presadil v početnej výhode Cody Glass.
     
    33:36
    Jeden zo slovenských hráčov teraz skončil takmer v kanadskej bráne. Obrancom súpera bol natlačený do brankára Iana Scotta, ktorý takisto skončil na ľadovej ploche.
     
    33:15
    Minúty veľmi rýchlo plynú, hrá sa vo vysokom tempe. Možno povedať, že Slováci opticky vyrovnali hru, Kanada už nevyvíja taký veľký tlak, no možno je to aj spôsobené komfortným náskokom.
     
    31:51
    Počas vlastného oslabenia sa predral pred slovenského brankára MacKenzie Entwistle. Snažil sa prekonať ho blafákom do bekhendovej strany, ale Samuel Hlavaj predviedol zákrok alá Dominik Hašek.
     
    31:24
    Ďalšie vyhodenie zo strany kanadských hráčov. Zatiaľ to nevyzerá tak, že by sa malo meniť skóre, respektíve, že by sa na tabuľu skóre mohli zapísať aj hokejisti zo Strednej Európy.
     
    30:45
    Jozef Baláž preveril pozornosť kanadského brankára, no ten včas vykopol svoj betón. Následne sa zmocnili puku hráči v červených dresoch a poslali ho ďaleko od vlastnej svätyne.
     
    30:09
    Po dvoch kanadských presilovkách budú hrať v početnej prevahe aj slovenskí hokejisti. Na trestnú lavicu za porazenie smerujú útočník Joe Veleno.
     
    29:24
    To je škoda. Martin Kupec sa vracal z trestnej lavice, bol sám na útočnej modrej čiare, ale nedostal presnú prihrávku od svojho spoluhráča. Navyše, veľmi dobre čítal hru brankár Ian Scott.
     
    28:44
    Kanaďania teraz až príliš hrali na krásu. Trošku zbytočne komplikovane hrali, čo sa prejavilo na slabej početnosti streľby. Celkovo sa však slovenský brankár rozhodne nenudí.
     
    28:02
    Slovenskí hokejisti majú za sebou už takmer minútu zo svojho oslabenia. Dvakrát sa im podarilo vyhodiť puk cez všetky čiary a zatiaľ sa pomerne dobre bránia početnej výhode súpera.
     
    27:20
    Ďalšie problémy pre slovenské farby. Na tresnú lavicu smeruje za hákovanie obranca Martin Kupec a zrejme netreba pripomínať, ako skončila predošlá presilovka kolísky hokeja.
     
    26:57
    Kanada dala gól!
    Hokejisti v červených dresoch využívajú ďalšiu presilovú hru. Evan Bouchard mal voľný priestor, naznačil strelu, no našiel ešte lepšie postaveného spoluhráča. Tým bol CODY GLASS a strelou z ľavého kruhu prekonal Samuela Hlavaja. Asistencie: Evan Bouchard a Jack Studnicka.
     
    26:32
    Nasleduje reklamná prestávka, no po jej skončení čakajú na Slovákov krušné časy. Po zbytočnom faule v útočnom pásme dostáva menší trest za podrazenie Oliver Okuliar. Snáď si odsedí celý trest.
     
    25:48
    Miloš Fafrák sa snažil zakončiť strelou švihom spoza obrancu, ale úspešný nebol. Následne Kanaďania získavajú puk a jeden z defenzívnych hráčov čaká na kompletné dostriedanie jednotlivých formácii.
     
    25:17
    Owen Tippett teraz poľahky obkorčuľoval celé útočné pásmo, zbavil sa Dávida Boldižára, ale našťastie jeho strelu z pravého kruhu na vhadzovanie dokázal zblokovať na ochrannú sieť Jozef Baláž.
     
    24:00
    Na druhej strane sa Miloš Kelemen snažil zakombinovať s Adamom Ružičkom. Tiesnení obrancami súpera sa do zakončenia nedostali, no vybojovali aspoň výhodu útočného pásma.
     
    23:22
    Šanca na strane Kanady. Veľmi dobre vystihol rozohrávku súpera Joe Veleno a smeroval sám na bránu. Snažil sa zakončiť bekhendovým blafákom, ale dobre zakročil Samuel Hlavaj.
     
    22:36
    Už pri rovnovážnom počte hráčov na ľade sa dostal do šance Pavol Regenda. Presadil sa cez pravú stranu, ale jeho zakončenie bekhendom dokázal zneškodniť brankár Ian Scott.
     
    21:21
    Kanaďania sa dvakrát v priebehu niekoľkých sekúnd dokázali oslobodiť a veľmi aktívne a nepríjemne napádajú rozohrávku. Naši hokejisti majú veľké problémy a nevedia založiť súvislú akciu.
     
    20:38
    Slovensko začína druhú tretinu v početnej výhode. Ian Scott musel zasahovať po strele z priestoru medzi kruhmi a následne zneškodnil aj individuálnu akciu Miloša Kelemena.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
    Po prvej tretine vedie Kanada o štyri góly.

     
    Hokejisti Kanady do 20 rokov vyhrávajú po úvodnej tretine nad rovesníkmi zo Slovenska jednoznačne 4:0. Zverenci Ernesta Bokroša si vypracovali niekoľko šancí, ale favorit zápasu ich vyučuje z efektivity. Do streleckej listiny sa postupne zapísali Maxime Comtois, Jack Studnicka, Nick Suzuki a Shane Bowers. Verme, že v druhej tretine sa herný obraz zmení a dočkáme sa aj nejakých slovenských gólov.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:58
    V závere prvej tretiny sa bude vylučovať aj na strane kolísky hokeja. Trošku zbytočným faulom v útočnom pásme na Olivera Okuliara sa previnil Shane Bowers – dostáva dve minúty za podrazenie.
     
    19:28
    Slovensko sa ubránilo presilovke súpera a po dlhšom čase ohrozilo súperovho brankára. Pohotovo zakončoval Oliver Okuliar, ale našiel len pripraveného Iana Scotta.
     
    18:38
    Owen Tippett pálil z ľavého kruhu na vhadzovanie a doslova zostrelil Martina Kupca. Slovenský obranca len veľmi ťažko odišiel na hráčsku lavicu za pomoci svojich spoluhráčov.
     
    18:11
    Naši hokejisti boli blízko k tomu, aby dostali puk z vlastného obranného pásma. To sa im však nepodarilo a následne mali šťastie, že prihrávke na Jacka Studnicku chýbala presnosť.
     
    17:27
    Pre Owena Tippetta sa otvoril priestor, ale našťastie jeho strela bola zblokovaná. Následne to skúšal aj obranca Evan Bouchard, ale jeho prudký projektil skončil len na zadnom mantineli.
     
    17:03
    Slovensko sa bude musieť brániť presilovke súpera. Filip Krivošík poslal na ľadovú plochu obrancu Noaha Dobsona a dostáva menší trest za nedovolené bránenie.
     
    16:37
    Kanada dala gól!
    Náskok favorita zápasu je už štvorgólový. Zverenci Ernesta Bokroša stratili puk v obrannom pásme, strelu Joea Velena náš brankár ešte vyrazil, ale následne zo vzduchu bejzbalovým spôsobom trafil puk SHANE BOWERS. Asistencie: Joe Veleno a MacKenzie Entwistle.
     
    16:08
    Od modrej čiary strieľal obranca Ty Smith. Jeho pokus ale smeroval vedľa slovenskej brány a následne puk opustil útočného pásmo kolísky hokeja.
     
    15:34
    Barrett Hayton bol v náročnej pozícii, no napriek tomu dokázal bekhendom ohroziť slovenského brankára. Kanaďania sú lepšie korčuliarsky vybavení, čo je hlavný rozdiel medzi mužstvami.
     
    14:51
    Tretí kanadský útok nám znovu narobil veľké problémy, a tak sme sa museli oslobodiť len za cenu zakázaného uvoľnenia. Hra sa tak presťahuje znovu pred Samuela Hlavaja.
     
    14:19
    Ian Scott sa teraz musel mať na pozore, keďže z nebezpečnej pozície zakončoval Andrej Kukuča. Jeho pokus ale kryje, a tak sa po reklamnej pauze bude vhadzovať po jeho pravej ruke.
     
    13:53
    Kanada dala gól!
    A je tu ďalší gól v slovenskej sieti. Jaret Anderson-Dolan dostal veľmi veľa priestoru. Obišiel bránu, spoza nej poslal puk do bránkoviska a NICK SUZUKI už nemal problém prekonať Samuela Hlavaja. Asistencie: Anderson-Dolan a Alexis Lafreniére.
     
    12:46
    Druhá veľká šanca na strane nášho tímu. Kanaďania chybovali v rozohrávke a zrazu boli v podčíslení troch proti jednému. Akciu zakončil Maxim Čajkovič, ale jeho pokus kryje Ian Scott.
     
    12:25
    Kanaďania toho veľa nášmu tímu nedovoľujú. Teraz zaviedol puk do útočného pásma Owen Tippett a strelou z otočky preveril pozornosť slovenského brankára Hlavaja.
     
    11:02
    Samuel Hlavaj si na konto pripisuje úspešný zákrok po strele Alexisa Lafreniéra od pravého mantinelu. Chytá puk do náručia, a tak bude nasledovať vhadzovanie po jeho ľavej ruke.
     
    10:25
    V hre slovenského tímu zatiaľ viazne rozohrávka. Hráči v bielych dresoch sa nevedia dostať cez stredné pásmo, výnimkou bola veľká šanca Adama Ružičku ešte za bezgólového stavu.
     
    09:33
    Ofsajd na strane slovenského tímu. Vhadzovať sa tak bude v strednom pásme. Réžia si vyberá v zábere trénera Ernesta Bokorša, ktorý udeľuje svojim zverencom taktické pokyny.
     
    08:38
    Kanaďania sú očividne pri streleckej chuti. Teraz sa doslova ako víchor prehnal slovenským obranným pásmom Nick Suzuki, ale našťastie jeho strela švihom smerovala vedľa Hlavajovej brány.
     
    08:15
    Kanada dala gól!
    Kolíska hokeja veľmi rýchlo využíva presilovú hru a vyhráva o dva góly. Pred bránkou dobre pracoval Barrett Hayton. Jeho teč skončil na žrdi slovenskej brány, ale následne upratal puk do siete JACK STUDNICKA. Asistencie: Barrett Hayton a Cody Glass.
     
    07:44
    Kanada bude mať šancu zvýšiť svoj náskok. Na svete je totiž prvé slovenské vylúčenie v zápase. Menší trest za hrubosť dostáva Enrik Švec. Ešte pred presilovkou je tu reklamná prestávka.
     
    06:54
    Kanada dala gól!
    Favorit zápasu sa na konci siedmej minúty dostáva do vedenia. Cody Glass získal puk pri pravom mantineli, spätnou prihrávkou našiel MAXIMA COMTOISA a ten trafil presne do hornej časti brány. Asistencia: Cody Glass.
     
    05:09
    Zápas pokračuje v ohromnom tempe. Myslím, že sa v zápase ešte ani neprerušovalo. Slovenský brankár Samuel Hlavaj teraz musel vyrážať strelecký pokus Alexisa Lafreniéra z ľavej strany.
     
    04:37
    Na druhej strane dostal veľa priestoru na ľavej strane Alexis Lafreniére. Namieril si to bližšie k našej bráne, ale namiesto strely možno trošku zbytočne volil prihrávku na spoluhráča.
     
    03:42
    Prvú veľkú šancu dnešného zápasu mali slovenskí hokejisti. Adam Ružička zachytil rozohrávku súpera, sám smeroval na kanadského brankára, ale ten jeho pokus o blafák prečítal.
     
    02:28
    Prvý závar v našom obrannom pásme. Kanaďania si teraz vymieňali puk, no Samuel Hlavaj zasahovať nemusel. Slovenskí mladíci dokázali zblokovať minimálne dve strely súpera.
     
    01:46
    Shane Bowers sa natlačil z pravej strane pred našu bránu. Samuel Hlavaj si ale pokryl bližšiu žrď a dokázal zneškodniť jeho strelecký pokus z tesnej blízkosti.
     
    01:13
    Od začiatku zápasu sa hrá vo vysokom tempe, ale zatiaľ držíme veľkého favorita zápasu na uzde. Kolíska hokeja si prakticky ešte nič nevypracovala v našom obrannom pásme. Snáď to vydrží čo najdlhšie.
     
    00:28
    Slovenskí hokejisti sa dostali do útočného pásma, ale na prvé zakončenie z našej strany si budeme ešte musieť počkať. V kanadskej bráne dostal dnes prednosť Ian Scott pred Michaelom DiPietrom.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
    Kanadskí hokejisti sú pripravení na zápas.

     
    Úvodné zostavy:

    Slovensko: Hlavaj – Kupec, Boldižár, Golian, Švec, Korenčík, Žiak, Dlugoš, Demo – Okuliar, Kukuča, Čajkovič, Giertl, Ružička, Regenda, Baláž, Kollár, Fafrák, Liška, Roman, Hrehorčák

    Kanada: Scott – Smith, Mitchell, Brook, Dobson, Phillips, Bouchard, McIsaac – Frost, Hayton, Studnicka – Anderson-Dolan, Suzuki, Lafreniére – Comtois, Glass, Tippett – Veleno, Bowers, Entwistle

    Rozhodcovia: Mark Pearce, Ryan Benbow – Ron Dietterle, Adam Harris.
     
    Vážení čitatelia, vítam vás pri sledovaní textového prenosu z prípravného zápasu slovenskej hokejovej reprezentácie do 20 rokov. Tesne pred svetovým šampionátom si zverenci Ernesta Bokroša zmerajú sily s domácim výberom Kanady.

    SLOVENSKO U20

    Slovenskí hokejisti majú za sebou v zámorí jedno prípravné stretnutie. V derby proti Česku prehrali 1:2 po samostatných nájazdoch, keď rozhodla až siedma séria. Jediný gól nášho mužstva strelil Martin Fehérváry, ktorý pôsobí v drese švédskeho klubu HV 71. V zápase proti kolíske hokeja sa mladíci naposledy predstavili na MSJ 2018, no prehrali jasne 0:6. Ernest Bokroš má stále k dispozícii 28 hráčov, z ktorých piati dnes nenastúpia. Podľa oficiálnej stránky SZĽH ochorel Martin Pospíšil a jeho štart je otázny. Naopak, v bráne bude Samuel Hlavaj, čo je zmena v porovnaní s duelom proti Čechom. V nižších kanadských juniorských súťažiach pôsobí sedem slovenských hokejistov, vrátane Adama Ružičku. „Je to Kanada ako každá iná. Budú hrať rýchlo, tvrdo a s plným nasadením. Majú veľmi kvalitných hráčov, ale myslím si, že aj oni sú poraziteľní,“ povedal pre spomínaný web hráč tímu Sarnia Sting.

    KANADA U20

    Kanada bude v domácom prostredí jednoznačným favoritom na zlato. Každoročne dokáže vyskladať tm, v ktorom je niekoľko hráčom s potenciálom hrať už čoskoro v NHL. Kolíska hokeja pred duelom so Slovenskom odohrala jedno prípravné stretnutie proti Švajčiarsku. Krajina helvétskeho kríža išla pomerne rýchlo do vedenia, ale napokon prehrala 3:5. Na strane Kanady sa zaskvel najmä Maxime Comtois, ktorý k dvom gólom pridal jednu asistenciu. Veľkou hviezdou je 17-ročný Alexis Lafreniere, ktorý má v tomto ročníku QMJHL priemer viac než dva body na zápas. Podobne je na tom Morgan Frost v OHL a dnes nastúpi v prvom útoku. „Ide o veľmi kvalitný tím, ktorý nás preverí v defenzíve, v ofenzíve, ale aj brankárov. Hoci to je len priateľské stretnutie, tak Kanada je známa tým, že hrá od prvej do poslednej minúty stále naplno,“ povedal pre stránku SZĽH 59-ročný slovenský tréner Ernest Bokroš.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 02:00.

    Miroslav Kováčik

    Branky a nahrávky: 55. Hrehorčák (Korenčík) – 7. Comtois (Glass), 9. Studnicka (Hayton, Glass), 14. Suzuki (Anderson-Dolan, Lafreniére), 17. Bowers (Veleno, Entwistle), 27. Glass (Bouchard, Studnicka), 45. Smith (Lafreniére)


    Slovensko: Hlavaj – Korenčik, A. Žiak, Dlugoš, Demo, Golian, Kupec, Boldižár, E. Švec – Kelemen, A. Ružička, Krivošík – J. Baláž, A. Kollár ml., Kukuča – Regenda, Giertl, Fafrák – Čajkovič, O. Okuliar, Hrehorčák
    Kanada: Scott – Smith, Mitchell, Brook, Dobson, Phillips, Bouchard, McIsaac – Frost, Hayton, Studnicka – Anderson-Dolan, Suzuki, Lafreniére – Comtois, Glass, Tippett – Veleno, Bowers, Entwistle

    Rozhodčí: Mark Pearce, Ryan Benbow – Ron Dietterle, Adam Harris
    bahis siteleri