K. Vary – Zlín 4:3 (1:0 po s.n.) | Vítkovice – Plzeň 2:1 (kon.) | Litvínov – Chomutov 0:1 (kon.)
Kometa Brno – Mladá Boleslav 0:2 (kon.) | Sparta – Pardubice 1:3 (kon.)
konec
HC VERVA Litvínov
0:1 (0:0, 0:0, 0:1)
Piráti Chomutov
Pátek 28.12.2018, 17:30 • Zimní stadion Ivana Hlinky, Litvínov • Tipsport extraliga • 30. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přej hezký zbytek pátečního večera a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit zase na shledanou. (19:55:54)
     
    Utkání sledovalo 6 011 diváků.
     
    Střely na branku: 23 – 42
     
    Je dobojováno. V podkrušnohorském derby nakonec vítězí hosté, kteří se ve dvaačtyřicáté minutě ujali vedení díky vlastnímu gólu Lukáše Válka, který si puk po střele Radka Dudy nešťastně srazil nohou do vlastní odkryté klece. Domácím se nepodařilo srovnat ani v závěrečném tlaku a chomutovští Piráti si tak připsali veledůležité tři body do tabulky. Verva z domácího ledu odejde s prázdnou.
     
    Konec zápasu.
     
    59:46
    Jan Ščotka pálil těsně před chomutovskou brankou a jeho pokus šel jen těsně vedle Petersovy branky. Poté se hosté dokázali dostat ke kotouči a poslali ho do středního pásma.
     
    59:41
    Oddechový čas pro litvínovskou střídačku.
     
    59:41
    Lukáš Válek se snažil napravit svůj vlastní gól a před Petersem zahrozil svou jedovatou střelou. Ale bylo to opět bez úspěchu. Hra je přerušena a vhazovat se bude znovu před chomutovským brankářem.
     
    59:26
    Jank je na ledě a hosté jsou v plném počtu.
     
    59:13
    Válek se snažil o lehkou teč před Janusovou brankou, ale nebyl úspěšný. Stále tak hosté drží své těsné vedení.
     
    58:33
    Domácí celek hraje se šesti bruslaři a bez brankáře.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    57:32
    Hosté vyhodili puk z obranného pásma daleko od své branky a osvobozují se. Šetří tak cenné vteřiny ze svého oslabení.
     
    57:26
    Lavička chomutovských Pirátů si bere oddechový čas.
     
    57:26
    Bohumil Jank zbytečně podrazil soupeře a putuje na trestnou lavici. Domácí hráči tak mají velkou šanci v závěru třetí třetiny srovnat v přesilové hře.
     
    57:26
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Bohumil Jank – 2 min., podrážení).
     
    57:16
    Další dobrý obranný zákrok hostů, kterým Piráti zastavili další akci Litvínova.
     
    56:51
    Jan Stránský se chystal ke střelecké pozici a poté poslal kotouč směrem na Januse, ten si připisuje další přesný zákrok.
     
    55:59
    Suchánek se ocitl před Tomicou a útočník Chomutova si nenechal puk vzít. Poté s ním spěchal pryč od vlastní branky.
     
    55:35
    Knot nahodil puk ze středního pásma až k Janusovi, který si nakonec sáhl na kotouč. Hned ho poté poslal svým spoluhráčům, kteří míří do útočné akce.
     
    54:59
    Flemming vyrazil směrem dopředu s Lukášem Vantuchem. Nakonec na jeho přihrávku druhý jmenovaný nedosáhl a rázem tak skončil další náznak chomutovské akce.
     
    54:40
    Následuje další komerční přestávka.
     
    54:24
    Stanislav Dietz zabojoval o puk v obranném pásmu a poté ho poslal šikovně do toho středního tak, aby z toho nebylo zakázané uvolnění.
     
    53:53
    Domácím začíná velmi rychle ubíhat čas, nyní se znovu dostali do zakončení před chomutovskou brankou, ale další jejich pokus pokryla tentokráte obrana Chomutova.
     
    52:35
    Verva však na branku hostů nevystřelila a to byla voda na mlýn pro Piráty, kteří se vydali znovu do útoku. Jejich pokus ale skončil pouze na Jaroslavu Janusovi.
     
    51:59
    Hosté napadali domácí tým v jeho pásmu. Nakonec se Porseland dostal na kotouč, když o něj obral Radka Dudu a zamířil s ním do útočné třetiny.
     
    51:24
    Domácí hokejisté se stále marně snaží o vyrovnání. Hosté zavřeli své obranné pásmo a brání svůj velmi nadějný výsledek.
     
    51:14
    Oba celky jsou už v plném počtu.
     
    50:55
    Marek Baránek neudržel puk u modré čáry, ten se dostal k Dietzovi, který ho zavezl do útočného pásma. Piráti zde znovu atakovali Janusovu klec, leč neúspěšně.
     
    50:03
    Jakub Petružálek se dostal do dobré střelecké pozice a okamžitě před Petersem vyslal střelu švihem. Jenže hostující brankář předvedl další přesný zákrok a udržel tak nejen vedení svého týmu, ale také nulu na svém kontě.
     
    49:33
    Michal Trávníček nabral rychlost a dostal se do útočného pásma. Proti němu však vyrazil obránce Chomutova Stanislav Dietz a ten ho do zakončení nepustil.
     
    49:14
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Bohumil Jank – 2 min., podrážení).
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (František Lukeš – 2 min., nafilmovaný pád nebo přehrávání).
     
    49:04
    Flemming pálil z pravého kruhu, jeho střelu ještě tečoval Tomáš Svoboda. Leč neúspěšně.
     
    48:29
    Jakub Petružálek se chtěl prosmýknout kolem chomutovského obránce Šticha, to se mu ale nepovedlo a hosté tak okamžitě otáčejí hru před domácí klec.
     
    47:24
    Z obranného pásma zakládali další útočnou akci domácí hráči. Ti se dostali před Peterse, ale jejich pokus šel znovu mimo tři tyče.
     
    47:17
    Dělovka Františka Lukeše šla těsně nad branku Chomutova. Hosté tak stále drží nejtěsnější možný náskok.
     
    46:55
    Po dalším přerušení hry následuje komerční přestávka.
     
    46:35
    Porseland vyvezl kotouč z obranného pásma a ten se dostal k Mikúšovi. Druhý jmenovaný se pak natlačil před Peterse, ale jeho přízemní projektil nevyšel.
     
    45:45
    Vhazování v útočném pásmu Litvínova vyhrál Ronald Knot a poté se kotouč odrazil od jednoho z hostů mimo hrací plochu. Vhazování před Petersem se tak bude opakovat znovu.
     
    44:53
    Hokejisté Vervy znovu zaútočili před Petersem, hostující brankář byl však znovu proti střele domácích a kotouč dostal pod svoji kontrolu.
     
    44:42
    Lukáš Kašpar se dostal na levý kruh a z jeho vrcholu pak vyslal štiplavou střelu, která však končí na pozorném Justinu Petersovi. Ten poté hru zastavil.
     
    43:26
    Agilní Radek Duda byl znovu u kotouče a zatopil obraně Litvínova. Nakonec si puk sebral Doudera a poslal ho do středního pásma tak, aby z toho nebylo zakázané uvolnění.
     
    43:01
    Domácí se snažili na smolnou branku odpovědět z následného útoku. Obrana Chomutova však byla důrazně proti a hned na to se vydali Piráti do útočné akce.
    41:15 Radek DUDA - 0:1
     
    41:15
    Piráti právě vstřelili branku!
    Na začátku třetí třetiny se mění skóre, a to na hostující straně díky vlastnímu gólu Litvínova. RADEK DUDA střílel na Januse, puk se odrazil před Lukáše Válka a ten si ho nešťastně srazil kopnutím do vlastní branky – 0:1. Gól tak byl připsán právě Radku Dudovi, jenž se jako poslední z hostů dotkl kotouče. Bez asistence.
     
    40:18
    Hosté se dostali do dalšího zakončení, Růžička pálil z pravé strany a jeho pokus dorážel Tomáš Svoboda. Proti jejich souhře zakročil Petružálek, který byl nedaleko vlastní branky.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Střely na branku: 18 – 28
     
    Také druhá třetina je minulostí. V ní byly opět šance na obou stranách, zejména hosté byli před domácí brankou hodně nebezpeční. Stále se však skóre nezměnilo, a tak na ukazateli skóre svítí úplně stejný stav, jaký byl před tímto utkáním – 0:0. Uvidíme, co nám přinese třetí třetina, která začne přibližně v 19:15.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:53
    Ještě jedno přerušení hry na straně Chomutova a vhazovat se bude před Justinem Petersem. Šlo ale o předčasný hvizd postranního sudího a ten se směrem k Petersovi omlouvá.
     
    39:30
    Domácí se drželi v útočné třetině, na Peterse šla další střela, která však byla z kategorie pouze těch propagačních. Hosté poté otáčejí hru na druhou stranu.
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    38:41
    Zakázané uvolnění Chomutova stěhuje hru před Justina Peterse, kde se bude vhazovat po jeho pravé ruce.
     
    38:35
    David Štich zavezl puk do útočné třetiny a poslal spoluhráče ke střele, nic z toho ale nebylo.
     
    37:44
    Marek Baránek bojoval o kotouč za brankou Chomutova, nakonec se mu to povedlo, ale ke střele před ní se vůbec nedostal.
     
    37:27
    Posléze se ale domácí dostali do útočného pásma zpět a z levé strany vyzkoušel pozornost svou střelou Viktor Hübl a Peters šel do dalšího úspěšného zákroku.
     
    36:57
    Juraj Mikúš byl tísněn Flemmingem a do zakončení se nedostal. Piráti tak Litvínovu sebrali kotouč a hned se vydali na druhou stranu.
     
    36:20
    Jan Ščotka střílel hned po buly, puk mířil do růžku jeho branky, ale hostující brankář dokázal zapsat další pohotový zákrok, kterým drží šance svého celku.
     
    36:01
    Závar před brankou Chomutova. Michal Trávníček se ve skrumáži nedokázal nadvakrát prosadit a hned na to kryje kotouč Justin Peters a také on hru nechává na chvíli pozastavit. Domácí tak udrželi útočné pásmo.
     
    35:24
    Piché nechal puk Lukešovi, který střílel z první z vrcholu levého kruhu. Justin Peters byl však mezi třemi tyčemi pozorný a neinkasoval. Dalším svým zákrokem podržel Piráty.
     
    35:12
    Ronald Knot napřáhl ke střele před Janusem a domácí brankář musel zasahovat lapačkou. Poté znovu raději přerušuje hru. Vhazovat se bude po jeho levé ruce.
     
    34:29
    Hosté jsou ve druhé třetině lepším týmem a i více aktivním. Na branku domácích vyslali více střel než domácí hráči na chomutovskou. Zatím je vše stále bez gólového efektu.
     
    34:20
    Následuje další komerční přestávka.
     
    33:49
    Litvínov je v plném počtu.
     
    33:21
    Valachova střela prošla za zády Januse, ten nakonec šel mimo tři tyče. Domácí si tak mohli oddechnout a hned vyhazují kotouč znovu až před Justina Peterse.
     
    32:50
    Další vyhození puku až před chomutovskou branku. Litvínovští tak zatím své oslabení zvládají velmi dobře.
     
    32:23
    Hosté se natlačili do útočného pásma, kde v přesilové hře chvíli kombinovali. Pak se ale na kotouč dostali domácí hokejisté a vyhodili ho až před Justina Peterse.
     
    31:49
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Mathias Porseland – 2 min., sekání).
     
    31:39
    Masi Marjamäki byl dalším chomutovským hráčem, který vystrašil svou střelou domácího brankáře. Ten tak znovu zastavuje hru.
     
    31:25
    Juraj Valach střílel na branku domácích, puk však příliš zvedl a ten skončil jen na ochranné síti. Hra je přerušena a vhazovat se bude před Jaroslavem Janusem.
     
    30:23
    Jsme za polovinou základní hrací doby a stav je stále bezbrankový. Stále si tak na první gól podkrušnohorského derby musíme počkat.
     
    29:41
    Agilní hosté se vydali k další útočné akci před litvínovskou branku, ale před Janusem tentokráte nezahrozili. A to ani na druhé straně domácí Lukáš Kašpar.
     
    29:05
    Lukáš Vantuch šikovně objel branku Litvínova, poté se dostal na levý kruh a dobrým pasem našel Stanislava Dietze, který svou další střelou ohrozil Januse. Ten kryje.
     
    28:51
    Baránek skáče na ledovou plochu a Litvínov je v plném počtu.
     
    28:37
    Jaroslav Janus zastavil další střelu Bohumila Janka a raději pak přerušil hru. Vhazovat se bude po jeho levé ruce.
     
    27:52
    Domácím se znovu povedlo uniknout ve vlastním oslabení, Peterse však neohrozili. Do útoku se tak chomutovští Piráti vrací zase zpátky.
     
    27:13
    Tomáš Svoboda střílel z levé strany, kotouč se pak dostal do předbrankového prostoru u domácí klece, ale ani jeden z Pirátů nedokázal kotouč usměrnit za Janusova záda.
     
    26:51
    Následuje další komerční přestávka a po ní začne další chomutovská početní výhoda.
     
    26:51
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Marek Baránek – 2 min., zdržování hry / padnutí na puk).
     
    26:38
    Hosté jsou už v plném počtu.
     
    26:16
    Hosté zvládají své oslabení znovu velmi dobře a vyhazují puky do bezpečí.
     
    25:18
    Jakub Petružálek vyslal nenápadnou střelu na Justina Peterse, ale neuspěl. Hned na to se do akce ve vlastním oslabení dostali hosté a do akce šel i Janus.
     
    24:38
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Pavel Klhůfek – 2 min., podrážení).
     
    24:32
    Litvínov je v plném počtu.
     
    24:04
    Litvínovští své oslabení hrají dobře a i nyní se jim povedlo kotouč vyhodit do neutrální zóny. Hosté se tak musejí vracet zpět a založit akci z hloubi vlastního obranného pásma.
     
    23:20
    Další neúspěšná akce Pirátů, ve které byl Lukáš Vantuch. Domácí celek se poté okamžitě osvobozuje a posílá puk až před Justina Peterse.
     
    22:59
    Místo toho přišlo vypíchnutí kotouče a únik Lukeše před hostující branku ve vlastním oslabení, ale Peters si poradil. Hra je přerušena a vhazovat se bude po jeho levé ruce.
     
    22:43
    Piráti se už uhnízdili v pásmu Litvínova a snaží se zakombinovat tak, aby z toho byla šance, po které by ohrozili Januse v domácím brankovišti.
     
    22:32
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Jakub Suchánek – 2 min., hákování).
     
    22:16
    Bohumil Jank nahodil černou gumu před brankou, kde dorážel Havel, ale znovu z toho nic nebylo. Úvodní tlak hostů ve druhé třetině tak znovu končí neúspěšně.
     
    21:37
    Viktor Hübl převzal puk od Válka, bylo to ale pouze bruslí, na kotouč tak nedosáhl a hosté se jali do další útočné akce na druhé straně. Po pokusu Klímy končí puk na obraně Litvínova.
     
    20:55
    Piráti ztratili útočné pásmo, ale Verva před jejich brankou nic nepředvedla a do akce se tak hosté mohli vydat znovu.
     
    20:53
    Marek Tomica byl dalším hráčem Chomutova, který se dostal ke střele a poté ho donutil k dalšímu zákroku. Hned na to hru Janus zase pozastavuje.
     
    20:39
    Hosté udrželi útočnou třetinu, kde ještě chvíli pobyli. Ovšem poté se k puku dostali obránci Vervy a vyhodili ho do středního pásma. Puk však skončil až u branky hostů a je z toho zakázané uvolnění.
     
    20:10
    Tomáš Svoboda si sjel do útočného pásma a z vrcholu pravého kruhu vyslal střelu švihem, tu Janus pokryl a hned na to přerušil hru.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Střely na branku: 11 – 7
     
    První třetina je za námi. V ní jsme se branky nedočkali, oba brankáři jsou zatím ve svých brankovištích stoprocentní. Ovšem šance na obou stranách k vidění byly, ale ani jedna střela mezi tři tyče neprošla. Uvidíme, co nám přinese další část hry, která začne přibližně v 18:20.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:59
    František Gerhát se ještě dostal ke střele před Petersem, ten ale prostor před svojí brankou pokryl a nedovolil, aby domácí dali branku do šatny.
     
    19:45
    Suchánek se dostal do potyčky s Radkem Dudou, kterého následně poslal k zemi. Vše se obešlo bez vyloučení, oba kohoutům domluvil jeden ze sudích.
     
    19:20
    U puku jsou chomutovští hokejisté. Vladimír Růžička se snažil projít do blízkosti litvínovské branky, ale nakonec se ke střele před Janusem nedostal.
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    18:16
    Marek Baránek si sjel do mezikruží, jeho pokus se však mezi tři chomutovské tyče nevešel. Hosté tak vyvážejí znovu kotouč na druhou stranu.
     
    17:52
    Jank je na ledové ploše a Piráti jsou v plném počtu.
     
    17:32
    Petružálek poslal puk Mikúšovi, druhý jmenovaný však nedokázal zachytit kotouč a rázem tak končí další akce domácího celku.
     
    17:11
    Nahození před chomutovskou klec nakonec sebral Justin Peters a poté v chumlu těl před ním raději přerušil hru. Za chvíli se bude vhazovat v jeho blízkosti.
     
    16:41
    Nyní přichází další osvobození Chomutova, který nadále hraje své oslabení velmi dobře. Domácí se zatím k pořádné střele před Petersem nedostali.
     
    16:14
    A nyní jsou už ve čtyřech hráčích.
     
    16:01
    Ščotka střílel po ledě, ovšem kotouč se nedostal ani k dorážce někoho ze spoluhráčů a hosté se bleskově osvobozují.
     
    15:52
    Komplikace pro Piráty. Jank podrazil soupeře a hosté jdou do tří. To je velká šance pro domácí otevřít účet dnešního klání.
     
    15:52
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Bohumil Jank – 2 min., podrážení).
     
    15:24
    Hosté své oslabení zatím hrají velmi dobře. Ronald Knot se dostal ke kotouči a bez čekání ho poslal znovu až před Jaroslava Januse.
     
    14:50
    Jenže hosté ihned získali puk na svou stranu a poslali ho až před domácí branku. Verva se tak vrací zpátky a musí další akci založit od svého brankáře.
     
    14:28
    Domácí tak mají k dispozici jako první přesilovou hru a už se stěhují do útočného pásma, kde se v první akci pokusí ohrozit Peterse.
     
    14:14
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Masi Marjamäki – 2 min., sekání).
     
    14:14
    Další pokus hostů, Tomáš Svoboda vyzkoušel pozornost Jaroslava Januse, který tak kryje další hostující střelu. Následně pak byl seknut finským útočníkem Marjamäkim a bude se vylučovat.
     
    13:38
    Hosté založili další akci a na jejím konci byla schovaná střela Radka Dudy, který tak svou houževnatostí zase vybojoval puk a i zakončil.
     
    13:13
    Hned na to vystihl přihrávku domácích Pavel Klhůfek, jeho pokus z vrcholu levého kruhu nechal vyniknout Jaroslava Januse, jenž jeho pokus kryje.
     
    12:40
    Piché si trochu neporozuměl s Baránkem. Nakonec z toho ale na straně hostů nic nebylo a domácí hráči tak spěchají s další útočnou akcí.
     
    12:16
    Kevin Klíma spěchal za kotoučem v rohu kluziště v pásmu Litvínova. Ale u něho byl dříve obránce Vervy a ten ho pak vyváží zase na druhou stranu.
     
    12:08
    Další komerční přestávka.
     
    12:08
    Jan Stránský se nyní opřel do střely a vyzkoušel pozornost Jaroslava Januse, který proti jeho projektilu také uspěl a poté raději pozastavil hru.
     
    11:30
    Hanzl vyjel zpoza chomutovské branky, ale svou nenápadnou střelou Peterse nepřekonal. S jeho pokusem tak neměl brankář Pirátů vůbec žádný problém.
     
    10:31
    Další pokusy litvínovských hokejistů kryl Justin Peters, jenž předvedl další pohotový zákrok. Hosté poté vyvážejí puk do útočného pásma.
     
    09:52
    Radek Duda vybojoval puk u pravého mantinelu a poslal ho před litvínovskou branku. Tam však neměl nikoho, kdo by usměrnil kotouč mezi tři tyče.
     
    09:19
    Juraj Valach chyboval ve středním pásmu, poté Piché získal puk a nabruslil si na levý kruh, odkud pálil na Peterse. Ten proti jeho projektilu uspěl.
     
    09:05
    Martin Hanzl hledal svou přihrávkou Ondřeje Jurčíka, ten však na kotouč nedosáhl a Verva se podruhé za sebou vystavila ofsajdové pasti.
     
    08:53
    Následuje první komerční přestávka zápasu.
     
    08:53
    František Lukeš si rovnal kotouč v prostoru mezi kruhy, ale zbytečně. Verva se ocitla v ofsajdové pasti a to postrannímu sudímu neuniklo. Hra se tak stěhuje do středního pásma, kde se bude vhazovat.
     
    08:03
    Janus za svou brankou získal puk, ač na něho dorážel Kevin Klíma. Poté holí poslal kotouč svým spoluhráčům, kteří jdou znovu do další útočné akce.
     
    07:31
    Další šance, Jakub Černý se zjevil před Petersem, který byl už položen, jeho bekhendový pokus se však mezi jeho tři tyče nevešel.
     
    07:13
    Po delší době vyhodili puk do středního pásma hráči Chomutova a mohou tak vystřídat.
     
    06:13
    Ondřej Jurčík to zkoušel před Petersem, ovšem byl cloněn obranou Pirátů a hosté tak zastavili další akci svého soupeře.
     
    05:19
    František Lukeš se natlačil do prostoru mezi kruhy, jeho následná střela ale Petersovi nenadělala příliš práce. Puk získávají zase Piráti a jdou do útočné akce.
     
    04:47
    Stále se hraje bez přerušení, nyní jsou v útoku hosté a ti vystrašili Januse. Bohumil Jank pálil od modré čáry a domácí brankář zapisuje další přesný zákrok. A znovu hru přerušil.
     
    03:45
    Domácí se dostali do první vážnější akce. Lukáš Kašpar dělovkou prověřil Peterse, který jeho obrovskou šanci kryje pohotovým zákrokem. Peters tak opět podržel hosty, kteří jsou v úvodu utkání aktivním týmem.
     
    03:25
    Nepovedená rozehrávka Vervy a hosté šli do protiútoku. Z levé strany střílel Vladimír Růžička a jeho pokus po zemi kryje znovu Jaroslav Janus.
     
    03:00
    Jenže se tak nestalo, černou gumu získali na své hole zpět chemici a už se přesunují na opačnou stranu, do útočné třetiny.
     
    02:23
    Ščotka kontroloval puk před Koblasou, nicméně nepovedlo se mu ho dostat do středního pásma a hosté tak mohou opět zakombinovat před Jaroslavem Janusem.
     
    02:07
    Na Peterse mířila další střela, a sice z hole Jakuba Petružálka. Justin Peters byl znovu na svém místě a poté před dotěrnými domácími hráči raději zastavil hru.
     
    01:43
    Doudera pálil od modré čáry, před chomutovskou klecí clonil jeden z domácích na dorážku, ovšem Peters byl rychlejší a svým zákrokem pak tým podržel.
     
    01:16
    Vantuch protečoval puk mimo hrací plochu a sudí hru zastavují. Jelikož zmizel kotouč z jejich dohledu, vhazovat se bude ve středním pásmu ve středovém kruhu.
     
    00:54
    Nyní už hosté vystřelili na brankáře Litvínova a Janus připsal první zákrok. Hra je přerušena a vhazovat se bude po jeho levé ruce. Piráti tak v útoku zůstanou.
     
    00:44
    Hosté se pak vydali na druhou stranu, přihrávka na Marka Tomicu však byla hodně nepřesná a chomutovský útočník se tak ke střele před Janusem nedostal.
     
    00:10
    Domácí se hned po úvodním vhazování dostali na chvíli do útočného pásma. Hosté však zachytili puk a za vlastní brankou ho zpět do hry poslal brankář Justin Peters.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Oba celky jsou už seřazeny tradičně na modrých čarách a utkání tak za malý okamžik bude moci začít.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    HC VERVA Litvínov: Janus (Petrásek) – Porseland, Ščotka, Piché, Baránek, L. Doudera, Suchánek, Romančík – Petružálek (A), J. Mikúš, Kašpar – Válek, V. Hübl (A), F. Lukeš – J. Černý, Gerhát, Trávníček (C) – D. Tůma, M. Hanzl, Jurčík.

    Piráti Chomutov: Peters (Š. Lukeš) – Jank, Flemming, Dietz, Knot, Štich, Valach, Trefný – Marjamäki, V. Růžička (A), T. Svoboda – Sklenář, Klíma, J. Stránský – Tomica (C), Vantuch, Duda – Koblasa, Klhůfek, J. Havel.

    Rozhodčí: Horák, Šír – Jindra, Zíka.
     
    Ze zápasu je pro Vás připraven online přenos, kterým Vás mile ráda provedu. Takže o nejdůležitější momenty tak rozhodně nepřijdete. Přeji Vám příjemnou počtenou.
     
    Vzájemná utkání

    Oba celky se už v letošní sezóně utkaly, a sice dvakrát. Pokaždé se radovala litvínovská Verva. Nejprve doma zvítězila 4:1 a poté na ledě Chomutova 2:1 po prodloužení. Piráti tak s tímto soupeřem a odvěkým rivalem získali pouze jeden bod a dnes se pokusí obě prohry odčinit. Čeká nás tak zajímavý duel, který si nenechte ujít.
     
    Piráti Chomutov

    Hosté jsou na tom o dost hůře. Zatím se sice odlepili od úplného dna v tabulce, kde jsou nyní na třináctém místě se ziskem třiadvaceti bodů. Na předkolo play-off ztrácejí devatenáct bodů, takže pro ně ještě není nic ztraceno a rádi by tak začali vítězit, aby se vyhnuli nepopulárnímu play-out, čili skupině o udržení se v nejvyšší soutěži. V posledním duelu na domácím ledě sice prohráli s druhým Libercem 2:4, v zápase ale vedli a poté srovnali nepříznivý stav, Tygři však dokázali strhnout vedení na svou stranu a to potvrdili střelou do prázdné branky při powerplay Pirátů. Ti s Bílými Tygry nesehráli vůbec špatný duel a rozhodně jim to dalo další motivaci v dobré hře pokračovat i nadále.

    Nejproduktivnější hráči

    Vladimír Růžička – 21 bodů (8+13)
    Jan Stránský – 15 bodů (6+9)
    Tomáš Svoboda – 12 bodů (5+7)
     
    HC VERVA Litvínov

    Domácí hokejisté jsou v tabulce na osmém místě se čtyřiačtyřiceti body. Na své konto si zapsali patnáct výher a čtrnáct proher. Jsou tak na postupové pozici do vyřazovacích bojů, zatím drží pozici pro předkolo play-off nebo chcete-li jeho osmifinále. Ovšem na elitní šestku, která zajišťuje přímý postup do čtvrtfinále, ztrácejí pouhé tři body a rádi by tak dnes doma bodovali, aby se této pozici přiblížili. Naposledy se jim dařilo na ledě pardubického Dynama, kde zvítězili těsně 3:2, ačkoli po druhé třetině vedli rozdílem tří branek. Nakonec ze zápasu bylo drama, které ale vyznělo pro chemiky s vítěznou tečkou. Dnes by se před svými diváky rádi radovali z dalších bodů, ovšem i když budou favoritem, derby bývají ošemetná a stát se může cokoli.

    Nejproduktivnější hráči

    František Lukeš – 23 bodů (12+11)
    Jakub Petružálek – 21 bodů (3+18)
    Viktor Hübl – 16 bodů (7+9)
     
    Hezký páteční večer přeji všem příznivcům ledního hokeje. Dnes je na programu opět česká Tipsport extraliga a my prostřednictvím tohoto textového online přenosu budeme sledovat podkrušnohorské derby mezi týmy HC VERVA Litvínov a Piráti Chomutov.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
    Marken.cz

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 42. Duda


    HC VERVA Litvínov: Janus (Petrásek) – Porseland, Ščotka, Piché, Baránek, L. Doudera, Suchánek, Romančík – Petružálek (A), J. Mikúš, Kašpar – Válek, V. Hübl (A), F. Lukeš – J. Černý, Gerhát, Trávníček (C) – D. Tůma, M. Hanzl, Jurčík.
    Piráti Chomutov: Peters (Š. Lukeš) – Jank, Flemming, Dietz, Knot, Štich, Valach, Trefný – Marjamäki, V. Růžička (A), T. Svoboda – Sklenář, Klíma, J. Stránský – Tomica (C), Vantuch, Duda – Koblasa, Klhůfek, J. Havel.

    Rozhodčí: Horák, Šír – Jindra, Zíka

    Diváci: 6 011
    thejrc.org