Novosibirsk – Omsk 3:0 (kon.) | Jekatěrinburg – Minsk 2:1 (kon.) | Čeljabinsk – Barys 0:3 (kon.)
Ufa – Kunlun 5:0 (kon.) | Jaroslavl – Spartak Moskva 3:1 (kon.) | Čerepovec – Dynamo Moskva 3:5 (kon.)
CSKA Moskva – Kazaň 4:2 (kon.) | Soči – Jokerit 3:4 (kon.) | Riga – N.Novgorod 2:3 (0:1 po s.n.)
HC Slovan – Nižněkamsk 3:1 (kon.)
konec
CSKA Moskva
4:2 (2:0, 1:1, 1:1)
Ak Bars Kazaň
Pátek 28.12.2018, 17:30 • CSKA Ice Palace • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Hezký den u sledování ruské KHL! V dnešním utkání se představí domácí CSKA Moskva, která vyzve AK Bars Kazaň. Utkáním vás provede Ondřej Klos.
     
    CSKA Moskva se momentálně nachází na prvním místě Západní konference. Na svém kontě mají za 41 utkání 70 bodů za 28 výher a dvou výher v prodloužení. Na druhý Petrohrad mají náskok pouze čtyř bodů. Skóre mají kladné 126:50. Mají suverénně nejlepší obranu v celé lize. Z posledních pěti utkání získali 6 bodů za dvě výhry a výhru v prodloužení. Nejproduktivnějším hráčem je s 35 body za dvanáct branek a třináct asistencí ruský bohatýr Grigorenko.
     
    Ak Bars Kazaň se nachází na třetím místě Východní konference. Na svém kontě mají za 44 utkání 64 bodů za 27 výher, tři výhry v prodloužení a čtyř proher v prodloužení. Na vedoucí Jekatěrinburg ztrácí sedm bodů. Skóre mají kladné 1231:96. I přes dobré postavení v tabulce dostávají velký počet branek. Z posledních pěti utkání získali 5 bodů za dvě výhry a prohru v prodloužení. Poslední dva duely ovšem ztratili.. Nejproduktivnějším hráčem týmu je s 35 body za dvanáct branek a třiadvacet asistencí český útočník Jiří Sekáč.
     
    Posledních pět vzájemných utkání:
    15.11.18 Kazaň-CSKA Moskva 0 : 5
    22.04.18 Kazaň-CSKA Moskva 1 : 0
    20.04.18 CSKA-Moskva Kazaň 1 : 3
    18.04.18 CSKA-Moskva Kazaň 3 : 2(2 : 2)
    16.04.18 Kazaň-CSKA Moskva 2 : 1
     
    Úvodní sestavy:

    CSKA Moskva: L. Johansson (I. Sorokin) – Dahlbeck, Marčenko, Čmychov, Nestěrov, Naumenkov, Pašnin (A), Gološčapov, Ibragimov – Hansen, Andronov (C), Mamin – Grigorenko, Vey, Kaprizov – Okulov, Šalunov, Slepyšev – P. Karnauchov, Světlakov, Scott (A).

    Ak Bars Kazaň: Podjapolskij (Šaryčenkov) – Ljamkin, Batyršin, Postma, Pedan, Markov (A), Jarullin – Zaripov (A), Azevedo, Sekáč – Galijev, Osnovin, Tkačov – A. Potapov, An. Popov, Lukojanov – Klinkhammer, Svitov (C), M. Gluchov..
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Úvodní vhazování tohoto zápasu vyznělo lépe pro domácí celek, konkrétněji se prosadil Andronov. Moskva okamžitě nahodila puk za opačnou svatyni.
     
    00:48
    Vyloučení v týmu Ak Bars Kazaň (Andrej Pedan – 2 min., vysoká hůl).
     
    01:15
    Podjapolskij musel poprvé do akce, své štěstí totiž zkoušel domácí Hansen, jenž si ale nepřišel na ruského brankáře. Vhazovat se bude v útočném pásmu CSKA.
     
    02:25
    Mezi kruhy si sjel domácí forvard Vey, který ale ránou švihem úplně minul branku. Posléze se před Podjapolskim utvořila menší skrumáž, jeho spoluhráči se ale ubránili.
     
    02:56
    CSKA právě vstřelilo branku!
    Máme tady úvodní branku dnešního zápasu! Domácí hráči dlouho okupovali branku soupeře, posléze se k poskakujícímu puku dostal Šalunov, jehož přízemní ránu ještě tečoval MAXIM ŠALUNOV na což byl hostující brankář Podjapolskij krátký.
    Bez asistence.
    02:56 Maxim Šalunov (MOS) - 1:0
     
    03:31
    Za volným pukem se řítil domácí Karnauchov, který se k němu dostal jako první. To přineslo další šanci pro Ibragimova, jenž ale trefil pouze brankáře do betonu.
     
    04:24
    Kazaň má v úvodu utkání velké starosti s aktivitou soupeře, navíc se Klinkhammer pokusil založit rychlou protiakci, vše ale ztroskotalo na nepovedené přihrávce.
     
    05:17
    Domácí Grigorenko se ještě snažil tečovat puk před brankářem, avšak touš nakonec skončil daleko vedle hostující branky. Posléze se domácí provinili ofsajdem.
     
    06:30
    Snad poprvé se výrazně připomněla Kazaň. Lukojanov se celkem snadným způsobem dostal do útočné třetiny, kde jeho přízemní nabídku nedokázal nikdo tečovat.
     
    07:23
    Nahození podél mantinelu dokázal zastavit Karnauchov, který ale prohrál souboj o hrací předmět. To nemuselo příliš vadit, neboť Světlakov ho rychle vybojoval zpět.
     
    08:36
    Gluchov nyní zbytečně nic nevymýšlel, místo toho pouze nahazoval do útočného pásma. Následně jeho formace dojela na střídačku, ze které vyskočila první lajna.
     
    09:37
    CSKA se dostalo do pásma, kde nahození před branku nedokázal ztečovat Okulov. Hostující celek se s vypětím všech sil dostal k vyhození puku do bezpečí.
     
    10:49
    CSKA právě vstřelilo branku!
    Je tu další branka v hostující svatyni! Jeden z hostů chyboval v rozehrávce, puku se zmocnil KIRILL KAPRIZOV, který si vyměnil touš s vedle stojícím Grigorenkem, načež zakončil přesně nad padajícího brankáře, který i v tomto případě byl zcela bez šance.
    Asistence: Michail Grigorenko.
    10:49 Kirill Kaprizov (MOS) - 2:0
     
    11:28
    Celkem pohodlný zákrok si přichystal brankář Sorokin, kterého se snažil propálit hostující Osnovin. Výsledkem je zakončení přímo do lapačky brankáře.
     
    13:31
    Druhá formace hostů se nedostala ani k modré čáře, na druhé straně se k pravému hrazení natlačil Hansen, který ale neuspěl proti přesile protihráčů.
     
    14:24
    Andronov se rozhodl uklidnit hru, proto vyprodukoval zpětnou přihrávku na Dahlbecka, který naopak počkal, až na ledovou plochu naskočí druhá formace.
     
    15:17
    V posledních minutách nesledujeme zrovna pohlednou podívanou. I tak se o aktivitu stará spíše CSKA, které se opět celkem v poklidu dostalo na druhou stranu hrací plochy.
     
    16:28
    Podjapolskij se snažil zastavit prudkou přihrávku podél mantinelu, jenomže od jeho hokejky se touš odrazil do ochranní sítě. Bude se vhazovat v hostující třetině.
     
    16:34
    Vyloučení v týmu CSKA Moskva (Klas Dahlbeck – 2 min., držení).
     
    17:24
    Prudká přihrávka našla na levém křídle Lukojanova, který se s pukem natlačil až před levý kruh, odkud ale trefil pouze stojícího protihráče, kterým byl Pašnin.
     
    18:17
    Domácí se v oslabení dostali do úprku na brankáře! Andronov to nakonec vzal sám na sebe, po jeho forhendové kličce ale zasahoval pravý beton brankáře.
     
    19:20
    Z velkého úhlu zkoušel své štěstí hostující Markov, jenomže jeho nahození postrádalo větší razanci. Posléze se Kazaň ještě udržela za opačnou svatyní.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Máme za sebou první periodu, která nám nabídla hned dvě branky. CSKA se hodně rychle dostalo do vedení, načež svůj náskok ještě navýšilo. Domácí byli výrazně aktivnější, navíc jejich akce byli mnohem nebezpečnější. Naopak soupeř se dlouhou dobu herně hledal, Sorokin neměl takřka žádnou složitější práci. CSKA tak v poklidu kráčí za vítězstvím, do konce zbývají ještě dvě třetiny.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Úvodní vhazování druhé periody vyšlo lépe pro domácí, kteří okamžitě zavezli puk před vlastní svatyni. Posléze Marčenko rozehrál díky prudké přihrávce.
     
    21:31
    Dostatek prostoru měl na zakončení domácí Vey, který svojí ránu švihem poslal přesně do lapačky brankáře. Vhazovat se bude v útočné třetině CSKA Moskva.
     
    21:50
    Vyloučení v týmu Ak Bars Kazaň (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Stanislav Galijev.
     
    22:27
    Přetahovanou u pravého hrazení lépe zvládl domácí Mamin, který si ale posléze neporozuměl s Andronovem. Na ledovou plochu zavítaly druhé formace obou celků.
     
    23:55
    Vyloučení v týmu Ak Bars Kazaň (Andrej Pedan – 2 min., nesportovní chování).
     
    24:27
    Domácí Dahlbeck si dával na své střele hodně záležet, Podjapolskij ale zasáhl s velkým štěstím. Kazaň se následně osvobodila, domácí tak zakládají akci od své branky.
     
    25:25
    Posléze dostal nabito Slepyšev, který to zkoušel velice prudkou střelou, jenž se zastavila ve výstroji brankáře. Podjapolskij byl i tentokráte velice pozorný.
     
    26:17
    Do vyložené šance se dostal domácí Šalunov, který se zjevil sám před brankářem. Dost možná zasáhl ještě obětavý Lukojanov, jenž se vrhl po prudké střele.
     
    27:27
    Po rychlém protiútoku se do zakončení dostal hostující Potapov, jehož ránu švihem dokázal zablokovat Marčenko. Touš následně skončil v ochranné síti.
     
    27:40
    Vyloučení v týmu CSKA Moskva (Marsel Ibragimov – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Ak Bars Kazaň (Alexandr Svitov – 2 min., hrubost).
     
    28:08
    CSKA právě vstřelilo branku!
    Máme tady další branku v hostující síti! Nahození podél mantinelu přineslo zisk puku pro Vexe, který našel zcela osamoceného KIRILLA KAPRIZOVA, jehož rána z mezikruží byla opravdu hodně přesná. S hostujícím celkem to nevypadá vůbec dobře, musí dotahovat tříbrankové manko.
    Asistence: Linden Vey.
    28:08 Kirill KAPRIZOV - 3:0
     
    28:15
    Kazaň zbytečně nic nevymýšlela, místo toho jsme sledovali vyhození přes všechny čáry, o které se postaral Zaripov. Hra se tak nastěhuje zpět před Podjapolskiho.
     
    29:26
    Kazaň vstřelila branku!
    Najednou tu máme kontaktní branku! Kazaň operovala v útočné třetině, posléze se k nezištné zpětné přihrávce dostal Zaripov, který před brankou našel VJAČESLAVA OSNOVINA, jenž zamířil mimo dosah domácího brankáře Sorokina.
    Asistence: Danis Zaripov, Nikita Ljamkin.
    29:26 Vjačeslav OSNOVIN - 3:1
     
    31:23
    Nyní na ledovou plochu zavítala první formace CSKA. Zdálo se, že si Popov pomohl nedovoleným zákrokem, avšak hlavní sudí nechává pokračovat ve hře.
     
    32:25
    Dlouhý pobyt v útočném pásmu končí vyhozením přes všechny čáry, o což se postaral obránce Pedan. Zakázané uvolnění to nebude, Nestěrov totiž dojel volný puk.
     
    33:14
    Podjapolskij vyrazil puk pouze před sebe, kam si sjel jeden z domácích, který ale překvapivě nezametl puk do brány, nýbrž kousek vedle vzdálenější konstrukce.
     
    34:07
    Další slibný zákrok hostujícího brankáře! Karnauchov přihrával do tandemu na Čmychova, který ale nedokázal přehodit ležící beton brankáře.
     
    35:25
    Po levém křídle se vydal domácí Mamin, který poté na modré čáře oslovil Marčenka, jehož nahození skončilo kousek vedle branky. Podjapolskij měl i posléze další práci.
     
    36:18
    Ihned po vhazování to zkoušel domácí Kaprizov, který si ale nepřišel na brankáře Ak Bars. Hra je opět přerušena, vhazovat se bude po pravici brankáře.
     
    37:25
    CSKA opět pořádně zatlačilo svého soupeře, následně se ke střele dostával Vey, který trefil pouze blok protihráčů. U střídačky pak musel zakročit Pedan.
     
    38:20
    Celkem poklidný zákrok si připsal domácí brankář Sorokin, který vyrazil puk před sebe. Jeho celek se pokoušel natlačit do pásma, Slepyševovi se to ale nepodařilo.
     
    39:25
    Před branku se nyní natlačil hostující Sekáč, kterému se ale nepodařilo kloudně zakončit. To příliš vadit nemusí, český forvard vybojoval buly před Sorokinem.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Také druhá třetina je u konce, opět jsme se dočkali dvou branek. Nejprve CSKA navýšilo své vedení o tři branky, posléze se ke kontaktní brance dostal také soupeř. Tato třetina byla o něco méně záživnější, sledovali jsme celou řadu přerušení. Moskevský celek má i nadále mnohem více ze hry, naopak hosté se snaží vycházet ze zajištěné obrany, což se zatím moc nedaří. Uvidíme, co nabídne poslední perioda.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Úvodní vhazování poslední periody dopadlo lépe pro hostují celek, který ihned konstruktivně rozehrál. Nahození od Ljamkina ale směřovalo daleko vedle branky.
     
    41:27
    Během krátké chvíle jsme sledovali další přerušení hry, po kterém se CSKA poprvé podívalo do útočného pásma, kde ho zradila nepřesná přihrávka od Hansena.
     
    42:26
    Za brankou soupeře nyní operoval Kaprizov, který ale nedokázal prohodit na obsazeného Okulova. Kazaň vyhodila přesně na hokejku brankáře Sorokina.
     
    43:14
    Krátce poté si do zajímavé pozice nabruslil Ibragimov, jehož prudké nahození skončilo na vyrážečce Podjapolskiho. Kazaň opět nerozehrála přesvědčivě.
     
    44:25
    Před brankou se ještě snažil tečovat padající kotouč Potapov, nakonec se mu to ale nepovedlo. Posléze se hosté připravili o útočné pásmo nepovedenou přihrávkou.
     
    45:31
    Jako první se k volnému touši dostal domácí Šalunov, jenomže jeho formace se opět připravila o pásmo. To příliš vadit nemusí, CSKA má nadějné dvoubrankové vedení.
     
    46:27
    Hezká akce v podání hostů přinesla zakončení. Sekáč se z levé strany natlačil až před brankáře Sorokina, který proti němu bleskově vyjel z branky.
     
    47:12
    Vyloučení v týmu CSKA Moskva (Alexej Marčenko – 2 min., krosček).
     
    47:41
    Kazaň vstřelila branku!
    Ono to ještě bude zajímavé! Hosté se bleskově přesunuli do útočného pásma, tam se Justin Azevedo uvolnil kolem protihráčů, načež jeho ránu zápěstím vyrazil Sorokin pouze vedle sebe, kam si sjel JIŘÍ SEKÁČ, který už měl snadnou práci.
    Asistence: Justin Azevedo.
    47:41 Jiří SEKÁČ - 3:2
     
    48:15
    Posléze měl Sorokin další těžkou práci, tentokráte si na něj jeden z protihráčů nepřišel. CSKA naprosto přestalo hrát, v tuto chvíli jsou hosté o poznání aktivnější.
     
    49:25
    Proti jedinému obránci se nyní řítil hostující Tkačov, jehož rána skutečně směřoval na domácí svatyni, kde ale bezpečně zasáhl Sorokin. Vhazovat se bude po jeho levici.
     
    51:25
    Sekáč zavezl puk k modré čáře, odkud na levém křídle oslovil Azeveda, který ještě nabil na vedle stojícího Zaripova. Obětavým zákrokem se ale prezentoval Dahlbeck.
     
    52:31
    Klinkhammer se chtěl vydat podél hrazení, avšak neměl dostatečně velkou rychlost. Proto ho celkem v poklidu dojel domácí Marčenko, který tak odrazil akci soupeře.
     
    53:17
    Už to vypadalo, že se Zaripov dostane k samostatnému úniku, avšak vše končí ofsajdem hostujícího celku. V opačném případě mohlo být pro CSKA skutečně zle.
     
    53:38
    Vhazování ve středním pásmu lépe zvládla Kazaň, který okamžitě nahodila puk na Sorokina.
     
    54:30
    CSKA se snaží vycházet ze zajištěné obrany, proto Marčenko moc nevymýšlel, naopak nahodil do středního pásma. Na ledovou plochu se dostává první lajna domácích.
     
    55:23
    Sám na sebe to nyní vzal Šalunov, který tak dlouho hledal své kolegy na modré čáře, až se do puku opřel Pašnin, který pořádně protáhl hostujícího brankáře.
     
    56:31
    Na druhé straně se Osnovin dostal ke střílené nabídce, která pouze proletěla brankovištěm. V posledních minutách sledujeme velice ofenzivní podívanou, u puku jsou domácí.
     
    57:15
    S pukem si zahrál také brankář Podjapolskij, který vyčkal na příchod další formace. Krátce poté si hraničním zákrokem pomohl Pedan, vylučovat se ale nebude.
     
    58:25
    Do konce utkání nezbývá už moc času, nyní to střelou z mezikruží zkoušel Pedna, jeho rána byla zablokována. CSKA vyhodilo na jistotu do středního pásma.
     
    59:00
    Kazaň hraje bez brankáře!
     
    59:20
    CSKA právě vstřelilo branku!
    Zdá se, že o vítězi tohoto zápasu je rozhodnuto! K volnému puku se ve vlastní třetině dostal MICHAIL GRIGORENKO, jehož kostrbaté vyhození přeci jenom doputovalo až do prázdné brány. CSKA se určitě ulevilo!
    Bez asistence.
    59:20 Michail GRIGORENKO - 4:2
     
    59:45
    V závěru utkání přichází ještě menší tlak v podání hostujících hráčů, do konce zbývá několik vteřinek.
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Dnešní utkání končí vítězstvím CSKA Moskva, které svého soupeře porazilo poměrem 4:2. Poslední perioda nám nabídla tak trochu jinou podívanou, více ze hry totiž měla Kazaň, která se dokonce dostala na dostřel jediné branky. Závěr utkání ale domácí zvládli na jedničku, vycházeli totiž ze zajištěné obrany, navíc si několik slibných zákroků připsal také Sorokin. Moskevský celek si v poslední minutě pojistil vedení, do prázdné branky totiž nekompromisně zamířil Grigorenko.
     
    Statistiky utkání:

    Střely na branku – 41:20.
    Zblokované střely – 12:16.
    Vyloučení – 3:4.
    Využití přesilovek 0/4 – 1/3.
    Vhazování – 41:25.
     
    Československá stopa v utkání

    Jiří Sekáč (KZN) 1+0, 2 střely, čas na ledě 14:16 (20:09:23)

    David Suchý

    Branky a nahrávky: 3. Šalunov, 11. Kaprizov (Grigorenko), 29. Kaprizov (Vey), 60. Grigorenko – 30. Osnovin (Zaripov, Ljamkin), 48. Sekáč (Azevedo)


    CSKA Moskva: I. Sorokin (L. Johansson) – Dahlbeck, Marčenko, Čmychov, Nestěrov, Naumenkov, Pašnin (A), Gološčapov, Ibragimov – Hansen, Andronov (C), Mamin – Grigorenko, Vey, Kaprizov – Okulov, Šalunov, Slepyšev – P. Karnauchov, Světlakov, Scott (A).
    Ak Bars Kazaň: Podjapolskij (Šaryčenkov) – Ljamkin, Batyršin, Postma, Pedan, Markov (A), Jarullin – Zaripov (A), Azevedo, Sekáč – Galijev, Osnovin, Tkačov – A. Potapov, An. Popov, Lukojanov – Klinkhammer, Svitov (C), M. Gluchov.

    Rozhodčí: Olenin, Beljajev – Sivov, Šalagin

    Diváci: 10615
    bahis siteleri