Florida – Montreal 3:5 (kon.) | NY Islanders – Ottawa 6:3 (kon.) | Columbus – Toronto 2:4 (kon.)
New Jersey – Carolina 2:0 (kon.) | Winnipeg – Minnesota 1:3 (kon.) | Los Angeles – Vegas 1:4 (kon.)
Edmonton – San Jose 4:7 (kon.)
konec
Los Angeles Kings
1:4 (1:1, 0:1, 0:2)
Vegas Golden Knights
Sobota 29.12.2018, 22:10 • Staples Center, Los Angeles • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:08
    Vyloučení v týmu Los Angeles Kings (Brendan Leipsic – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    58:00
    Z pravé strany se před branku nacpal Kyle Clifford, jenž zblízka trefil Malcolma Subbana. K dorážce se ale z levého kruhu dostal ještě Jake Muzzin, jehož zakončení skončilo nad brankou.
    57:28 Paul STASTNY - 1:4
     
    57:28
    Golden Knights právě vstřelili branku!
    Sotva Jonathan Quick zamířil na střídačku, zachytil puk ve vlastní třetině Alex Tuch, který přihrál okamžitě na svého spoluhráče. PAUL STASTNY si od mantinelu najel mezi kruhy a propálil zaskakujícího Tylera Toffoliho. Asistence: Alex Tuch a Nate Schmidt.
     
    53:03
    Hostující tým se už nikam nežene a protečoval hru do středního pásma. Ovšem poté rozehrávku zachytil už střídající Alex Tuch, jenž si najel na osu hrací plochy, ale střelou švihem nasměřoval puk jen do lapačky Jonathana Quicka.
    47:06 Neuznaná branka Tomáše Noska
     
    47:06
    Český útočník celou akci začal a pak předal puk na Pierra-Édouarda Bellemara, jenž už byl vedle brány a zadovkou našel opět Tomáše Noska. Jeho pokus z hranici brankoviště zamířil do levé šibenice. Jenže video rozhodlo o tom, že branka nemůže platit, pro nastrčení domácího brankáře na Jonathana Quicka.
     
    47:06
    Domácí trenér se drží pořekadla, že tonoucí se stébla chytá a vyžádal si na pomoc video. Uvidíme, zda branka českého hráče bude platit nebo nikoliv.
     
    45:24
    Jake Muzzin u mantinelu získal kotouč, který mířil okamžitě na zadní tyč, kam si najížděl ruský hráč. Jenže Ilja Kovalčuk v jasné pozici černou gumu netrefil, a tak nesnížil vedení Vegas.
    43:20 William KARLSSON - 1:3
     
    43:20
    Golden Knights právě vstřelili branku!
    Opět se potvrdilo pravidlo nedáš – dostaneš! Mezi kruhy si nejprve najel Tyler Toffoli, jenž v pádu zakončil jen do betonu gólmana. Ke kotouči se poté dostal Nate Schmidt, který vysunul do samostatného úniku WILLIAMA KARLSSONA. Produktivní hráč Vegas doslova vykoupal Jonathana Quicka a zasunul puk po ledě mezi jeho betonem a tyčí do branky. Asistence: Nate Schmidt.
     
    41:40
    Před branku Vegas se prokličkoval Sean Walker, který se dostal až před brankáře. Jeho zastrčení mezi betony si ale Malcolm Subban pohlídal a dál drží Golden Knights v těsném vedení.
     
    40:57
    Zpoza branky přihrával mezi kruhy Jonathan Marchessault, jenž našel ze středního pásma najíždějícího Sheae Theodorea. Jeho pokus z jasné pozice, ale vyrazil Jonathan Quick.
     
    39:52
    Golden Knights jeli ve dvou na jediného obránce, ale Cody Eakin napoprvé nedostal puk přes beka. Podruhé už se mu ale podařilo přihrnout černou gumu do brankoviště, ale první k ní přijeli další hráči Kings.
    32:26 Alex TUCH - 1:2
     
    32:26
    Golden Knights právě vstřelili branku!
    Zmatky v domácí obraně znamenají branku pro Vegas! Na pravé straně se ke kotouči dostal Paul Stastny, jenž ho naservíroval mezi kruhy, odkud se svižnou střelou divákům představil ALEX TUCH. Jeho pokus mířil do levé části branky, kde Jonathan Quick už nemohl být. Asistence: Paul Stastny.
     
    28:36
    Vyloučení v týmu Vegas Golden Knights (Brandon Pirri – 2 min., hákování).
     
    28:36
    Po sérii nepřesností se Kings hnali do útoku! Ilja Kovalčuk zvolil dlouhou kličku, po které se dostal až za branku, kterou obkroužil. Ovšem Malcolm Subban byl včas u své tyče a kotouč schoval pod výstroj.
     
    22:15
    Rozehrávku Králů zachytil Reilly Smith, který se z pravé strany hnal na domácího brankáře. Ovšem jeho zakončení zamířilo jen nad horní tyč, nyní si fanoušci i hráči LA mohli oddechnout.
     
    20:54
    Vyloučení v týmu Vegas Golden Knights (Alex Tuch – 2 min., držení hole).
    19:55 Anže KOPITAR - 1:1
     
    19:55
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Vegas se už zřejmě vidělo v kabině, a tak po zaváhání inkasovalo! Hosté mohli v klidu vyhodit, ale to se jim nepodařilo. Z pravého kruhu prostřelil Malcolma Subbana Sean Walker. Puk ale zůstal ležet v brankovišti, kam se jako první dostal ANŽE KOPITAR, pro něhož už to byla snadná pozice ke skórování. Asistence: Sean Walker a Alex Iafallo.
     
    17:42
    Z pravého kruhu vystřelil na zadní tyč Ryan Reaves, jenž orazítkoval právě brankovou konstrukci. Domácí měli v krátkém sledu podruhé obrovskou porci štěstí.
     
    17:15
    Cink! Vegas přenechalo puk na rozjetého Alexe Tuche, který po překonání útočné modré čáry zakončil. Jeho pokus přizvedl Jonathan Quick ramenem do horní tyče.
     
    15:05
    Přihrávka od mantinelu opět zamířila mezi kruhy, kde se nacházel zcela volný Jonathan Marchessault. Jeho pokus přes beka mířil mezi ruku a tělo brankáře, jenž výborně mezeru ucpal.
    04:55 William CARRIER - 0:1
     
    04:55
    Golden Knights právě vstřelili branku!
    Zlatí Rytíři poprvé mění stav zápasu a dostávají se po velkých šancí soupeře do vedení! Cody Eakin si vyjel podél mantinelu až k modré čáře, odkud z otočky nahodil kotouč směrem na branku. Mezi kruhy dobře zapracoval WILLIAM CARRIER a černá guma po jeho teči zamířila nad rameno Jonathana Quicka. Asistence: Cody Eakin a Nick Holden.
     
    03:20
    Střela od modré čáry byla sražená, ale mířila dál do předbrankového prostoru. Tam se nacházel William Karlsson, jenž skákavý kotouč bekhendem neposlal do odkryté branky.
     
    02:07
    Do předbrankového prostoru si najel Drew Doughty, jenž se snažil zakončit po ledě, ale jeho pokus Malcolm Subban vyrazil. K dorážce se mohl ještě dostat Nate Thompson, ale branka Vegas už nebyla ve správném postavení.
     
    01:45
    Na pravé straně si najel Ilja Kovalčuk, jenž měl větší rychlost než soupeři, tak se dostal tváří v tvář proti brankáři. Ve vyložené situaci ale branku přestřelil.

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 20. Kopitar (Walker, Iafallo) – 5. Carrier (Eakin, Holden), 33. Tuch (Stastny), 44. W. Karlsson (Schmidt), 58. Stastny (Tuch, Schmidt)


    Los Angeles Kings: Quick (Petersen) – Doughty (A), Forbort, Walker, Muzzin, Fantenberg, LaDue – D. Brown, Kopitar (C), Iafallo – Toffoli, Kempe, Kovalčuk – Luff, Amadio, J. Carter (A) – Leipsic, N. Thompson, Clifford.
    Vegas Golden Knights: M. Subban (M.-A. Fleury) – Schmidt (A), McNabb, Engelland (A), Theodore, Holden, Merrill – R. Smith (A), W. Karlsson, Marchessault – Tuch, Stastny, Pirri – Carpenter, Eakin, Carrier – Reaves, Bellemare, Nosek.

    Rozhodčí: Skilliter, Pochmara – Galloway, Daisy

    Diváci: 18 230
    bahis siteleri