Kazachstán – Dánsko 4:3 (kon.) | Švédsko – Švýcarsko 0:2 (kon.)
konec
Kazachstán
4:3 (2:1, 1:0, 1:2)
Dánsko
Středa 02.01.2019, 20:10 • Rogers Arena • Mistrovství světa do 20 let • O udržení
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek středečního večera a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit zase na shledanou. (22:28:24)
     
    Střely na branku: 19 – 43
     
    Je dobojováno. Kazaši ve třetí třetině vedli 4:2, Dánové však dokázali na konci této části hry snížit na rozdíl jediné branky v přesilové hře, ale na vyrovnání nedosáhli. Nepomohla tomu ani závěrečná powerplay. Kazaši tak v prvním duelu o udržení se v elitní skupině MS zapsali velmi důležitý krok. I druhý zápas mezi oběma celky bude v pátek určitě hodně zajímavý.
     
    Konec zápasu.
     
    59:55
    Ovšem Kazaši získali puk a dokázali ho vyvézt pryč z pásma. Už se nic nestane a zápas je u konce.
     
    59:45
    Patnáct vteřiny před koncem třetí třetiny se vhazuje v blízkosti kazašského brankáře. Dánové mají poslední šanci zahrozit před Jeremejevem.
     
    59:30
    Nyní dokázali Kazaši vyhodit puk z pásma šikovně tak, aby z toho nebylo zakázané uvolnění a šetří tak cenné vteřiny v závěru třetí části hry.
     
    59:02
    Jeppe Urup Mogensen spěchal za kotoučem, který už mířil směrem k dánské brance, nakonec to stihl a vrací hru před kazašskou branku.
     
    58:48
    Gustav Green vleže snažil dosáhnout na puk, před ním zívala odkrytá část kazašské klece, kterou ale dánský útočník minul.
     
    58:22
    Po šanci Dánů zasahoval Jeremejev a poté hru zastavil. Vhazuje se po jeho levé ruce, Dánové stále bez brankáře.
     
    58:09
    Mads Søgaard je na střídačce a Dánsko hraje v šesti hráčích.
     
    58:09
    Lavička dánského týmu si bere oddechový čas.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
    57:40 Malte SETKOV - 4:3
     
    57:40
    Dánsko právě vstřelilo branku!
    Dánové přesilovou hru využívají a jsou Kazachům znovu na dostřel jediné branky. MALTE SETKOV dostal nabito na modrou čáru, odkud pak prostřelil Jeremejeva – 4:3. Asistence: Jonas Röndbjerg.
     
    57:15
    Následně pak Kazaši vyvezli puk z obranného pásma a poslali ho až před branku Dánů, kde dokonce i ve vlastním oslabení zakombinovali.
     
    56:48
    Proti jedovce od modré čáry zasahoval Jeremejev, který puk schoval pod sebou a poté hru přerušil. Vhazuje se po jeho pravé ruce.
     
    56:31
    Dánové mají poslední šanci, jak se dostat na dostřel Kazachům, a sice v přesilové hře.
    Marken.cz

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 2. Bojko (Šinkareckij, Bujalskij), 12. Musabajev (A. Koroljov, Ďomin), 33. Sajan Danijar (Gaťjatov, Samat Danijar), 49. Gaťjatov – 9. Röndbjerg (Schultz), 42. Grundtvig (L. Andersen, Cubars), 58. Setkov (Röndbjerg)


    Kazachstán: Jeremejev (Karatajev) – Samat Danijar (A), Orechov (A), Musabajev, A. Koroljov, D. Muratov, Šinkareckij, Chripkov – Gaťjatov, Sajan Danijar (C), B. Muratov – Gusejnov, Vereščagin, Musorov – Bojko, Bujalskij, Ďomin – Žorabek, Makuckij, Treťjakovskij.
    Dánsko: Søgaard (Rørth) – Setkov, Schulze, Urup Mogensen, Baasstrup (A), Mortensen, V. Andersen, Koch – Brinkman, Röndbjerg (C), Schultz – L. Andersen, Grundtvig (A), Madsen – Wittendorf, Green, Cubars – Kjær, Gath, Bach – Marcussen.

    Rozhodčí: Bruggeman (USA), Sjoqvist (Švédsko) – Kovács (Švýcarsko), Šefčík (Slovensko)

    Diváci: 5975
    thejrc.org