Boston – St. Louis 5:2 (kon.) | NY Rangers – Chicago 4:3 (kon.) | NY Islanders – New Jersey 4:1 (kon.)
Tampa – Toronto 2:4 (kon.) | Minnesota – Anaheim 0:3 (kon.) | Nashville – Winnipeg 1:5 (kon.)
Dallas – Los Angeles 1:2 (kon.)
konec
New York Rangers
4:3 (2:1, 1:0, 1:2)
Chicago Blackhawks
Pátek 18.01.2019, 01:00 • Madison Square Garden, New York • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (04:06:57)
    Henrik Lundqvist vychytal 445. vítězství v základní části a v historických statistikách tím vyrovnal šestého Terryho Sawchuka. Na pátého Curtise Josepha ztrácí dalších devět výher.

     
    Československá stopa v utkání:
    Filip Chytil (NYR)
    1+0, 4 střely, čas na ledě 16:52
    David Kämpf (CHI) 0+1, 1 střela, čas na ledě 12:22.
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Chris Kreider (NYR) 1+1
    2. Mats Zuccarello (NYR) 1+0
    3. Mika Zibanejad (NYR) 1+0.
     
    Statistiky utkání:
    Střely na branku: 33 – 27 (9:12, 13:9, 11:6)
    Zablokované střely soupeře: 14 – 5
    Trestné minuty: 6 – 2
    Využité přesilové hry: 0/1 – 2/3
    Vyhraná vhazování: 47% – 53%
    Bodyčky: 21 – 9.
     
    Je dobojováno! Rangers dnes malinko zaspali úvod v zápasu a začali hrát až po inkasovaném gólu. Ještě v první třetině ale otočili stav díky Chytilovi a Zuccarellovi a svůj náskok si s menšími úpravami pohlídali až do úplného konce. Newyorčané podali velmi dobrý týmový výkon a tradičně se mohli opřít o svou první formaci, která se postarala o tři ze čtyř branek. Domácí tým tak navázal na výhru s Carolinou a upevnil si jedenácté místo Východní konference. Blackhawks naopak prohráli už popáté v řadě a v případě výhry LA Kings klesnou až na úplné dno NHL.
     
    Konec zápasu.
    59:58 Dominik KAHUN - 4:3
     
    59:58
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Pokud si někdo vsadil, že v tomto duelu padne sedm branek, tak měl pořádnou kliku! David Kämpf se po přihrávce od Caggiuly vydal do mezikruží, kde přenechal kotouč DOMINIKU KAHUNOVI a ten parádní střelou z první propálil Lundqvista. Asistence: David Kämpf, Drake Caggiula.
    59:42 Mika ZIBANEJAD - 4:2
     
    59:42
    Rangers právě vstřelili branku!
    Je rozhodnuto! Kaneovo rychlé nahození zpoza pravého kruhu proletělo na zadní mantinel. Stejný hráč pak pokazil křižný pas na levou stranu, který výtečně vystihl MIKA ZIBANEJAD. Ten si vyjel k červené čáře a při střele do prázdné branky nezaváhal. Bez asistence.
     
    59:16
    Křižnou přihrávku Gustafssona srazil Ryan Strome. Jestřábi u kotouče ale zůstali a přidělali Lundqvistovi nelehkou práci při likvidaci dobré Toewsovy střely příklepem.
     
    59:00
    Poslední minuta třetí třetiny.
     
    58:44
    Po dlouhé době nějaká šance pro Blackhawks. Ale nebyla tak nebezpečná, jak se na první pohled zdálo, neboť Kane po přijetí křižné přihrávky nějakou tu vteřinu čekal, než vyslal střelu do již přesunutého Lundqvista.
     
    58:24
    Zakázané uvolnění Rangers. Domácí nemohou střídat ani vybrat svůj time-out. K němu nesáhla ani lavička hostů, která chce využít unavených hráčů New Yorku.
     
    58:04
    Brady Skjei velmi dobře vyhodil o mantinel tak, aby se nemusel pískat icing. Hosté zakládají novou akci od vlastní branky, která už je opuštěná!
     
    57:26
    Další laciná ztráta Chicaga, kterému se vůbec nedaří přejít do ofenzivy. Hosté opět mohou děkovat Deliovi, který vytěsnil prudkou ránu od Jespera Fasta.
     
    57:01
    Gustafsson nepřipravenou rozehrávkou našel jen Zuccarella. Kreider jeho pas prodloužil doprava na Zibajenada, kterému se při rychlé kličce nepovedlo zasunout puk za vyjetého Deliu.

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 14. Chytil, 18. Zuccarello (Kreider, M. Staal), 34. Kreider, 60. Zibanejad – 6. Saad (Anisimov, Seabrook), 42. DeBrincat (E. Gustafsson, P. Kane), 60. Kahun (Kämpf, Caggiula)


    New York Rangers: H. Lundqvist (Georgijev) – McQuaid, Skjei, DeAngelo, M. Staal (A), Shattenkirk, R. Lindgren – Zuccarello (A), Zibanejad (A), Kreider – Fast, R. Strome, Chytil – Naměstnikov, Nieves, Vesey – Bučněvič, B. Howden, C. McLeod.
    Chicago Blackhawks: Delia (C. Ward) – E. Gustafsson, Keith (A), Seabrook (A), Jokiharju, C. Murphy, Dahlström – DeBrincat, J. Toews (C), Saad – P. Kane, D. Strome, Caggiula – Perlini, Anisimov, Kunitz – Kahun, Krüger, Kämpf.

    Rozhodčí: Skilliter, Morton – Miller, Gibbs

    Diváci: 17 434
    thejrc.org