Oostende – Club Brugge 1:2 (kon.) | Anderlecht – Eupen 2:1 (kon.) | Kortrijk – Gent 1:2 (kon.)
konec
RSC Anderlecht
2:1 (0:1)
KAS Eupen
Neděle 27.01.2019, 18:00 • Constant Vanden Stockstadion, Brusel • Belgická liga • 23. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Příjemný podvečer všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z utkání belgické ligy mezi Anderlechtem a Eupenem. Výkop je stanoven na 18 hodin.
     
    KAS Eupen

    Dnešní hostující celek dosud odehrál dvacet dva utkání a vybojoval v nich dvacet osm bodů. Nyní mu patří devátá pozice. Na skupinu o titul už ztrácí celých šest bodů. V minulém utkání Eupen hostil Lokeren, který porazil s přehledem 4:1. Hostující trenér dnes bude postrádat Dialla, který má zraněné koleno. Na hřišti Anderlechtu navíc Eupen ještě nevyhrál.
     
    RSC Anderlecht

    Ani slavný Anderlecht Brusel neprožívá zrovna povedenou sezónu. Favorit dnešního souboje dosud ve dvaadvaceti kolech vybojoval třicet čtyři bodů a patří mu pátá pozice ligové tabulky. Na vedoucí Genk už ztrácí propastných sedmnáct bodů. V minulém utkání navíc prohrál 1:0 na půdě Gentu. Také domácí trenér počítá zraněné. Nejistý je start Dhauholoua, Makarenka a Trebela.
     
    Vzájemné zápasy

    Dnešní soupeři se spolu střetli na konci října. Eupen doma dokázal vyhrát 2:1.
     
    Oba týmy už jsou na trávníku. Anderlecht bude hrát ve fialovém, zatímco Eupen přijel v bílém.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Domácí fotbalisté obstarali výkop do prvního poločasu dnešního souboje. Anderlecht se ihned vydal do útoku, jenže nákop na pravou stranu byl příliš dlouhý.
     
    2
    Josué Sá dostal přihrávku na vlastní polovinu, nakopl míč na levé křídlo, nicméně pozorný García se dokázal přesunout a odehrál míč do zámezí.
     
    3
    Andy Najar dostal přihrávku do volného prostoru na pravém křídle, prošel do blízkosti pokutového území, jenže jeho centr byl příliš dlouhý.
     
    4
    Anderlecht pokračuje v aktivní hře. Domácí fotbalisté vlétli do zápasu jako velká voda a hledají cestičku skrz obranu hostujícího Eupenu.
     
    5
    Ivan Obradović si navedl míč na hranici pokutového území, rychle si jej přehodil na levačku, nicméně jeho technický pokus schoval Hendrik Van Crombrugge do rukavic.
     
    6
    Andy Najar vybojoval míč v blízkosti rohového praporku, vyvezl jej na polovinu soupeře, jenže vnějším nártem nedokázal přesně rozehrát.
     
    7
    Hendrik Van Crombrugge nakopl míč na pravou stranu hřiště, kde se do hlavičkového souboje pustil Alessio Castro-Montes, jenž se dopustil útočného faulu.
     
    8
    Hra je přerušena! Jeden z domácích hráčů zůstává po souboji s Gnakou ležet na trávníku a drží se za levý kotník. Uvidíme, zda bude schopen pokračovat.
     
    9
    Anderlecht zahrával první rohový kop dnešního střetnutí. Vysoký centr přiletěl mezi značku pokutového kopu a malé vápno, jenže Sulayman Marreh jej odhlavičkoval do bezpečí.
     
    10
    Alexis Saelemaekers obdržel fantastickou přihrávku na pravou stranu hrací plochy a pohotově odcentroval do pokutového území. Na jeho pobídku však nedosáhl nikdo ve fialovém dresu.
     
    11
    Yari Verschaeren zkusil svého spoluhráče napodobit. Jeho centr pro změnu jeden z obránců přizvedl do rukavic hostujícího brankáře van Crombruggeho.
     
    12
    Alexis Saelemaekers dostal další přihrávku na pravou stranu, vyzval na souboj svého strážce, nicméně dobře postavený Cheick Keita se nenechal rozhodit.
     
    13
    Fall se na druhé straně hrací plochy natahoval po prudkém centru na malé vápno. Důrazný obránce Lawrence se však stačil vrátit a ve skluzu míč odkopl.
     
    14
    Thomas Didillon nakopl míč na polovinu hostujícího celku. Fotbalisté Anderlechtu odražený balón získali na své kopačky, jenže jejich kombinace nebyla úspěšná.
     
    15
    Andy Najar vymyslel skákavou přihrávku na hranici pokutového území, odkud zakončoval Sven Kums, ale s jeho pokusem neměl Hendrik Van Crombrugge problémy.
     
    16
    Také hostující celek zahrával svůj první rohový kop v dnešním souboji. Prudký centr se snesl na přední tyč, jenže nikdo v bílém dresu nedokázal hlavičkovat.
     
    17
    Mamadou Fall chvíli podržel míč na polovině svého soupeře, jenže následnou přihrávkou na pravou stranu nedokázal uvolnit nikoho v bílém dresu.
     
    18
    James Lawrence dostal přihrávku na levou stranu, ale netroufl si na individuální průnik a raději vrátil balón na své spoluhráče z defenzivy.
     
    19
    Sven Kums dostal přihrávku na levou stranu, narazil si míč s jedním ze spoluhráčů, jenže jeho následný centr skončil na hlavě prvního soupeře.
     
    20
    Andy Najar je v úvodu dnešního utkání hodně aktivní. Krajní obránce domácího celku dostal další možnost na únik, ale nepřesnou přihrávkou trefil soupeře.
     
    21
    Sven Kums se snažil probít vpřed po levém křídle. Domácí fotbalista si předkopl míč kolem svého strážce, ale následně už jej nedohnal na hrací ploše.
     
    22
    Ivan Santini se v pokutovém území dostal k odraženému míči, jenže zakončení levačkou mu vůbec nesedlo a jeho projektil prosvištěl nad břevnem.
     
    23
    Alexis Saelemaekers se po dalším centru do pokutového území znovu dostal do zakončení, jenže pod nohy se mu položil obránce, který míč srazil na rohový kop.
     
    24
    Alessio Castro-Montes přenesl hru na pravé křídlo, kam si za míčem nabíhal Fall, jenže domácí zadák Ivan Obradović včas vystoupil a míč odhlavičkoval.
     
    25
    Ivan Obradović spěchal za vysokou přihrávkou na polovinu soupeře, nicméně pobídka letěla příliš vysoko a domácí zadák už míč neudržel ve hře.
     
    26
    Alexis Saelemaekers napadal rozehrávku hostujícího celku na jeho polovině. Aktivní fotbalista Anderlechtu dostal pod tlak Gnaku, jež vybojoval vhazování pro Eupen.
     
    27
    Eupenu se podařilo přestát úvodní tlak Anderlechtu. Hostující celek je v posledních minutách o něco aktivnější a také si hledá cestičku na polovinu Anderlechtu.
     
    28
    Alexis Saelemaekers dostal další možnost na odcentrování do pokutového území. Domácí hráč ihned poslal přihrávku na malé vápno, jenže nikdo v modrém na míč nedosáhl.
     
    29
    Ivan Santini spěchal za dlouhou přihrávkou na polovinu soupeře, jenže jeho šanci zmařil zdvižený praporek asistenta rozhodčího. Rozehrávat bude Eupen.
     
    30
    Alessio Castro-Montes se ujal rozehrávky rohového kopu Eupenu. Hostující hráč vyslal zajímavý centr na malé vápno, ale Rocky Bushiri si ve snaze zakončit pomohl faulem.
     
    31
    Anderlecht už znovu hraje s míčem na kopačkách a snaží si najít cestičku do pokutového území soupeře. Hosté v první půli brání v pevném bloku.
     
    32
    Eupen právě vstřelil branku!
    Eupen se překvapivě dostává do vedení! Hostující fanoušci jsou na nohou! MAMADOU FALL dostal parádní přihrávku mezi obránce, prošel s míčem na hranici pokutového území a obstřelil vyběhnutého brankáře!
    32. Mamadou FALL - 0:1
     
    34
    Zadáci Anderlechtu uklidňují hru postupnou kombinací na vlastní polovině. Hráči favorizovaného celku působí po obdržené brance hodně zaskočeně.
     
    35
    Andy Najar dostal přihrávku mezi obránce hostujícího celku, nicméně vinou špatného zpracování se nechal vytlačit k postranní čáře a nestačil odcentrovat.
     
    36
    V belgické metropoli začalo velice hustě pršet. Hráči na trávníku to nebudou mít s rychlým míčem vůbec jednoduché.
     
    37
    Luis García si na vlastní polovině skvěle pokryl míč a Sven Kums jej špičkou kopačky nešetrně fauloval. Rozehrávat tak budou fotbalisté Eupenu.
     
    38
    Eupen zahrával přímý kop. Prudký centr přiletěl do chumlu hlavičkářů na malém vápně, nicméně domácí stoper James Lawrence odehrál míč do bezpečí.
     
    39
    Sven Kums se na malém vápně natahoval po centru před branku Eupenu, jenže hostující brankář vyběhl a na poslední chvíli balón vyboxoval.
     
    40
    Yari Verschaeren si naběhl na fantastický oblouček za obranu, krásně si míč zpracoval, jenže jeho zakončení vystihl skvěle chytající Hendrik Van Crombrugge!
     
    41
    Hosté uklidňují hru kombinací na polovině hřiště. Fotbalisté Eupenu zatím hrají opravdu skvěle a nepouštějí Anderlecht do velkého množství zakončení.
     
    42
    Na světě je první žlutá karta dnešního souboje! Za ostrý skluz ji dostává Alexis Saelemaekers.
     
    43
    Eupen zahrával přímý kop v blízkosti pokutového území. Jeho rozehrávky se ujal Juta Tojokawa, nicméně jeho centr se zatočil opačným směrem a skončil v zámezí.
     
    44
    James Lawrence předvedl své defenzivní schopnosti. Domácí stoper skvěle vystoupil proti jednomu ze soupeřů a hlavou odehrál míč do bezpečí.
     
    45
    Eupen se v samotném závěru prvního poločasu usadil v blízkosti pokutového území svého soupeře. Nikdo v bílém si však netroufl na centr. Hosté se snaží kombinovat.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    První poločas končí! Po úvodní pětačtyřicetiminutovce mohou být spokojenější fotbalisté hostujícího Eupenu! Ti totiž na půdě favorizovaného Anderlechtu vedou 1:0. Domácí sice vlétli do zápasu aktivněji, jenže ze svého tlaku si nevytvořili šance. Naopak hosté udeřili po půlhodině, kdy se trefil Fall! Za Anderlecht mohl vyrovnat Verschaeren, ale hostující brankář vytáhl parádní zákrok.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu RSC Anderlecht: ze hřiště odchází Zakaria Bakkali, přichází Peter Žulj.
     
    47
    Ivan Santini poslal přihrávku na polovinu hostujícího celku, ale obrana Eupenu pokračuje v dobrém výkonu i krátce po změně stran. Anderlecht to dnes bude mít těžké.
     
    48
    Do rozehrávky Anderlechtu se musel zapojit také domácí brankář. Thomas Didillon nakopl míč na pravou stranu, kde se uvolnil Sven Kums.
     
    49
    Edo Kayembe na vlastní polovině dojel skluzem jednoho ze soupeřů a může být rád, že za svůj zákrok nevyfasoval žlutou kartu.
     
    50
    Eupen zahrával přímý kop na polovině domácího celku. Centrovaný míč se zatočil na malé vápno, kam si nabíhal Sulayman Marreh, ale jeho hlavička byla nepřesná.
     
    51
    Anderlecht právě vstřelil branku!
    Je vyrovnáno! Anderlecht se dočkal krátce po přestávce! Krásnou přihrávku na hranici pokutového území dostal YARI VERSCHAEREN, který technickou střelou uklidil míč k síti!
    51. Yari VERSCHAEREN - 1:1
     
    53
    Domácí fanoušci po vyrovnávací brance svého celku najednou ožili a ženou Anderlecht do útoku. Favorizovaný celek je teď nahoře a tlačí se do zakončení.
     
    54
    Yari Verschaeren dostal přihrávku na levou stranu a pohotově odcentroval do pokutového území. Jeho pobídku však zastavil první obránce.
     
    55
    Sven Kums dostal přihrávku na hranici pokutového území, jenže obránce v bílém dresu k němu skvěle přistoupil a nepustil jej k odcentrování.
     
    56
    Ivan Santini se krásně dostal do pokutového území a pokusil se zakončit levou nohou. Jeho technická střela však postrádala přesnost.
     
    57
    Alexis Saelemaekers dostal přihrávku na pravou stranu, odkud poslal zajímavý centr mezi malé vápno a značku pokutového kopu. Zadáci Eupenu však zasáhli.
     
    58
    Anderlecht zahrával přímý kop na polovině Eupenu. Jeho rozehrávky se ujal Kums, jež svým centrem hledal Najara, ale toho bránili dva zadáci.
     
    59
    Ivan Obradović dostal přihrávku na levou stranu a odcentroval na hranici pokutového území. Jeho pobídku však přečetl zadák Bushiri, jež míč odhlavičkoval.
     
    60
    Je za námi hodina hry a zatím sledujeme vyrovnané utkání. Anderlecht je po změně stran mnohem aktivnějí a i po vstřelení vyrovnávací branky se dere do útoku.
     
    61
    Ivan Santini se probil do pokutového území, jenže v jednom ze soubojů si pomohl nedovoleným zákrokem. Rozehrávat bude hostující brankář.
     
    62
    Hendrik Van Crombrugge se zapojil do rozehrávky na hranici velkého vápna. Hostující brankář hledal nákopem Garcíu, jenže ten neměl proti přesile šanci.
     
    63
    Eupen zahrával přímý kop v blízkosti pokutového území. García vymyslel zajímavý centr na malé vápno, ale Silas Gnaka se do zakončení nedostal.
     
    64
    Domácí zadáci se po delší době usadili na polovině soupeře a kombinují s míčem. Favorizovaný celek si snaží utvořit střeleckou pozici.
     
    65
    Anderlecht zahrával rohový kop. Centrovaný míč se snesl na malé vápno, kde se do zakončení tlačil Lawrence, ale zadáci Eupenu uspěli.
     
    66
    Anderlecht právě vstřelil branku!
    Anderlecht se dostává do vedení! Hosté enormní tlak svého soupeře neustáli! Do pokutového území přiletěl centr z levé strany a IVAN SANTINI hlavou poslal Anderlecht do vedení!
    66. Ivan SANTINI - 2:1
     
    68
    Střídání v týmu KAS Eupen: ze hřiště odchází Danijel Milićević, přichází David Pollet.
     
    69
    Fall se středem hrací plochy vydal do samostatného úniku, ale domácí stoper James Lawrence se stačil vrátit a skvělým skluzem odehrál míč do bezpečí.
     
    70
    Yari Verschaeren měl na polovině hrací plochy problémy se zpracováním. Domácí středopolař se však stačil vrátit a vypíchl balón před soupeřem.
     
    71
    Anderlecht se znovu vydal na polovinu soupeře. Yari Verschaeren poslal přihrávku na Santiniho, jenže jeho nákop skončil na hlavě pozorného obránce.
     
    72
    Andy Najar poslal prudký centr na malé vápno. Domácí zadák hledal Santiniho, jenže Bushiri se skvěle stačil stáhnout a odehrál balón do bezpečí.
     
    73
    Silas Gnaka táhl ojedinělou akci Eupenu po levém křídle. Hostující obránce svedl souboj s Kayembem, který se nenechal rozhýbat a odehrál míč do autu.
     
    74
    Střídání v týmu RSC Anderlecht: ze hřiště odchází Alexis Saelemaekers, přichází Jeremy Doku.
     
    75
    Sulayman Marreh vhazoval v blízkosti pokutového území Anderlechtu. Krajní záložník Eupenu našel dlouhým autem Tojokawu, ale ten nedokázal zakončit.
     
    76
    Hosté zahrávali rohový kop. Prudký centr od rohového praporku přiletěl na přední tyč, kde zasáhl skvěle postavený hráč Anderlechtu Andy Najar.
     
    77
    Jeremy Doku si naběhl na přihrávku do pokutového území, z jeho hranice poslal centr pod sebe, jenže Santini na balón nedosáhl ani ve skluzu.
     
    78
    Luis García se pustil do debaty s hlavním rozhodčím. Sudí mu dal jasným gestem najevo, že příště bude za podobné výlevy trestar kartou.
     
    79
    Eupen se po delší době usadil na polovině domácího celku a snaží se najít skulinku v obraně domácího Anderlechtu. Domácí hráči však brání skvěle.
     
    80
    Alessio Castro-Montes trefil na polovině hrací plochy skluzem rozběhnutého soupeře a dostává žlutou kartu.
     
    81
    Střídání v týmu KAS Eupen: ze hřiště odchází Juta Tojokawa, přichází Youssef Msakni.
     
    82
    Rocky Bushiri skvěle vystoupil proti Santinimu a odkopl míč na polovinu Anderlechtu. Hráči Eupenu už moc času na vyrovnání nemají.
     
    83
    Sulayman Marreh si na polovině hrací plochy v souboji s Najarem pomohl nedovoleným zákrokem. Hostující hráč za svůj zákrok kartu nedostal.
     
    84
    Střídání v týmu RSC Anderlecht: ze hřiště odchází Yari Verschaeren, přichází Kenneth Saief.
     
    85
    Jeremy Doku sprintoval za přihrávkou na polovinu soupeře, jenže Siebe Blondelle se mu postavil do cesty a nepustil domácího křídelníka do úniku.
     
    86
    Mamadou Fall si pohybem řekl o přihrávku mezi obránce Anderlechtu, jenže stopeři ve fialovém dnes hrají velice dobře. James Lawrence odehrál míč do zámezí.
     
    87
    Alessio Castro-Montes dostal přihrávku do blízkosti pokutového území, zakončil levou nohou, ale jeho pokus srazil obránce na rohový kop.
     
    88
    Střídání v týmu KAS Eupen: ze hřiště odchází Silas Gnaka, přichází Samuel Essende.
     
    89
    Fotbalisté Anderlechtu nyní skvěle napadají rozehrávku Eupenu na jeho polovině. Hosté mají v závěru velký problém s usazením se na polovině soupeře.
     
    90
    Jeremy Doku odcentroval z pravé strany do pokutového území, jenže na jeho pobídku nedosáhl nikdo v modrém dresu. Eupen stále živí naději.
     
    90+1
    Nastavují se tři minuty!
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Anderlecht zvládl otočit nepříznivý vývoj utkání s Eupenem a vítězí 2:1! Domácí sice vlétli do zápasu aktivněji, jenže ze svého tlaku si nevytvořili šance. Naopak hosté udeřili po půlhodině, kdy se trefil Fall! Za Anderlecht mohl vyrovnat Verschaeren, ale hostující brankář vytáhl parádní zákrok. Anderlecht se tak dočkal až po změně stran, kdy vyrovnal Yari Verschaeren. Do vedení se domácí dostali v 66. minutě zásluhou Ivana Santiniho. Hosté v závěru otevřeli hru a střídající Jeremy Doku přidal branku, kterou sudí nakonec neuznal.
     
    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 10:2. Střely mimo: 6:1. Rohy: 4:5.
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný večer! (19:52:03)

    Tomáš Kubečka

    Branky: 51. Verschaeren, 66. Santini – 32. Fall

    Karty:   42. Saelemaekers (AND) – 80. Castro-Montes (EUP)


    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 10:2. Střely mimo: 6:1. Rohy: 4:5.
    RSC Anderlecht: Didillon – Najar, Josué Sá, Lawrence, Obradović – Kayembe, Verschaeren (84. Saief), Kums – Bakkali (46. Žulj), Saelemaekers (74. Doku), Santini.
    Náhradníci: Boeckx – Dauda, Doku, Milić, Saief, Sanneh, Žulj, Lokonga.

    KAS Eupen: Van Crombrugge – Castro-Montes, Blondelle, Bushiri, Gnaka (88. Essende) – García, Milićević (68. Pollet), S. Marreh – Fall, Tojokawa (81. Msakni), Ch. Keita.
    Náhradníci: Niasse Mbaye – Essende, Molina, Msakni, Mulumba, Schouterden, Pollet.
    bahis siteleri