Valladolid – Celta Vigo 2:1 (kon.) | Girona – Barcelona 0:2 (kon.) | Ath. Bilbao – Real Betis 1:0 (kon.)
Real Sociedad – Huesca 0:0 (kon.) | Espanyol – Real Madrid 2:4 (kon.)
konec
Girona FC
0:2 (0:1)
FC Barcelona
Neděle 27.01.2019, 16:15 • Estadi Municipal de Montilivi (Girona) • Španělská LaLiga • 21. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 36 % : 64 %.
    Střely na branku: 5:7. Střely mimo: 5:4. Rohy: 3:8. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 18:12. (18:09:13)
     
    Tři nastavené minuty uplynuly a zápas končí! Barcelona si z Girony odváží tři body po vítězství 2:0!

    První desetiminutovka příliš nebezpečí nepřinesla. Ihned poté ale Rakitić přetáhl centr k zadní tyči. O Vidala se ještě postaral Alcalá, ale balon se odrazil přesně k nohám Nélsona Semeda, který střelou z první poslal míč do sítě. Barcelona měla v první půli ještě jednu velkou šanci, ale tu promarnil v úniku Coutinho. Girona sice Barcelonu na moment zatlačila, ale před přestávkou se k vyrovnání nedostala.

    Snahu na vyrovnání zkomplikoval domácím Bernardo Espinosa, který musel záhy po startu druhé půle po druhé žluté kartě do sprch. Barcelona kontrovala zbytek utkání, ale druhý zásah přišel až dvacet minut před koncem, kdy zužitkoval Albovu přihrávku k parádnímu lobu přes brankáře Lionel Messi. Vedoucí tým LaLigy měl ještě další příležitosti, ale Gironu podržel skvěle chytající Jasín Bunú.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Barcelona v nastaveném čase přidala v tempu. Messi přiťukl míč v pokutovém území Suárezovi, který ale v jasné šanci nepřekonal Bunúa.
    90+3. Coutinho z úniku třetí branku nepřidal
     
    90+3
    Philippe Coutinho mohl ještě přidat třetí zásah! Po průnikové přihrávce se hnal sám na Bunúa, ale kličkou na pravou stranu se dostal do velkého úhlu a když už se rozhodl zakončovat, tak už byl na brankové čáře připravený Alcalá.
     
    90+2
    Rakitić spolupracoval na levé straně s Albou. Domácí obrana se ale stačila zatáhnout až před vlastní vápno a centr chorvatského záložníka s lehkosti zblokovala.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase tři minuty.
     
    90
    Hlavní rozhodčí ještě musel uklidňovat Stuaniho s Alcalou před rozehrávkou. Domácí se ale k zakončení nedostali a tak šel do protiútoku Suárez s Messim. Ani barcelonským hvězdám se nedaří překonat obranu soupeře.
     
    90
    Před Ter Stegena přilétl prudký centr z volného přímého kopu, ale německého brankáře ochránil před útokem Gerard Piqué. Následně ale fauluje také Semedo a situaci se bude opakovat z druhé strany.
     
    89
    Žlutou kartu dostává Cristhian Stuani (Girona FC).
     
    89
    Pedro Porro přihrával na hranici šestnáctky ke Stuanimu. Zkušený Uruguayec byl ale zády k brance a nemohl střílet. Rukou se následně opřel Coutinho o Ponse a píská se faul.
     
    88
    Douglas Luiz se protáhl kolem Rakitiće, ale následně už nepřidal potřebný přesný centr do pokutového území. S mizerným pasem si poradil ještě před vápnem Sergi Roberto.
     
    87
    Střídání v týmu Girona FC: ze hřiště odchází Álex Granell, přichází Paik Seung-ho.
     
    87
    Robertův pas do pokutového území nebyl vůbec přesný. K Suárezovi neměl šanci dolétnout, na Messiho byl příliš vysoký. U balonu je tak Girona.
     
    86
    Granellovi se podařilo získat míč na Suárezovi. Následně ho ale už nepodpořil přesnou přihrávkou Fernández. Barcelona zkusila výpad po pravé straně, ale Semedo byl ubráněn.
     
    85
    Girona se vytáhla s napadáním až téměř k vápnu hostujícího celku. Luiz chtěl získat balon až příliš agresivně, Rakitiće u postranní lajny zválcoval a rozehrávat budou opět hráči Barcelony.
     
    84
    Střídání v týmu FC Barcelona: ze hřiště odchází Sergio Busquets, přichází Sergi Roberto.
     
    83
    Zhruba posledních deset minut i s nastavením zbývá týmům do konce utkání. Barcelona i nadále kontroluje průběh utkání proti oslabenému soupeři.

    Vít Schück

    Branky: 11. Semedo, 71. Messi (Alba)

    Karty:   31. Espinosa (GIR), 53. Bunú (GIR), 71. Juanpe (GIR), 89. Stuani (GIR) – 33. Lenglet (BAR), 39. Arturo Vidal (BAR), 45. Busquets (BAR)   52. Espinosa (GIR)


    Držení míče: 36 % : 64 %.
    Střely na branku: 5:7. Střely mimo: 5:4. Rohy: 3:8. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 18:12.
    Girona FC: Bunú – Alcalá, Espinosa, Juanpe – Porro, Pons, Granell (C) (87. Paik Seung-ho), V. Fernández – Portugués (82. Lozano), Stuani, Aleix Garcia (72. Douglas Luiz).
    Náhradníci: Iraizoz – Ramalho, Douglas Luiz, Lozano, Muniesa, Paik Seung-ho, Pachon.

    FC Barcelona: ter Stegen – Semedo, Piqué, Lenglet (79. Vermaelen), Alba – Rakitić, Busquets (84. Roberto), Arturo Vidal (60. Arthur) – Messi (C), L. Suárez, Coutinho.
    Náhradníci: Cillessen – Denis Suárez, Arthur, Malcom, K-P. Boateng, Roberto, Vermaelen.

    Rozhodčí: González – García, Rodríguez
    bahis siteleri