Valladolid – Celta Vigo 2:1 (kon.) | Girona – Barcelona 0:2 (kon.) | Ath. Bilbao – Real Betis 1:0 (kon.)
Real Sociedad – Huesca 0:0 (kon.) | Espanyol – Real Madrid 2:4 (kon.)
konec
Girona FC
0:2 (0:1)
FC Barcelona
Neděle 27.01.2019, 16:15 • Estadi Municipal de Montilivi (Girona) • Španělská LaLiga • 21. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:15.
     
    Krásné nedělní odpoledne, vítám všechny příznivce fotbalu. Nejvyšší španělská soutěž LaLiga pokračuje jednadvacátým kolem a my se společně zaměříme na utkání Girony, která před domácím publikem přivítá Barcelonu.
     
    Girona FC

    Girona se po dvaceti odehraných zápasech v LaLize nachází na dvanácté pozici. Mohlo být o poznání lépe, ale Gironě nevychází od prosince téměř nic. Z posledních šesti kol vytěžil tým ze středu tabulky pouze tři body. O víkendu bojovala Girona o body s Betisem. Ani vedení 2:1 po poločasu ale Gironě nestačilo, o vítězství Betisu rozhodl až proměněnou penaltou ve čtvrté minutě nastavení Canales.

    V týdnu hrála Girona vyrovnanou partii na trávníku Realu Madrid v rámci španělského poháru. Po poločase srovnával na 2:2 z pokutového kopu Granell, ale závěru už patřil madridskému týmu, který po dalších trefách Ramose s Benzemou odvládl první zápas čtvrtfinále 4:2.
     
    FC Barcelona

    Barcelonští fotbalisté vedou po dvaceti odehraných kolech nejvyšší španělskou soutěž hned o pět bodů před druhým Atléticem Madrid a jsou na nejlepší cestě k obhajobě titulu! V LaLize prohrála Barcelona letos pouze dvakrát. V úvodu sezony nestačila 1:2 na Léganes, na začátku listopadu poté katalánský celek nezvládl přestřelku proti Betisu 3:4, kdy ani dva zásahy Lionela Messiho nestačily na bodový zisk.

    V roce 2019 zatím odehrála Barcelona v ligové soutěži tři zápasy. V Getafe zvítězila 2:1, v domácím prostředí následně s Eibarem jasně 3:0. O všech pět branek se postaralo útočné duo Messi – Suárez. Ve dvacátém kole poté Barcelona s klidem přehrála na domácím trávníku Léganes 3:1.

    V týdnu představili obhájci španělského titulu čerstvou posilu. Do útoku přichází na Camp Nou Kevin-Prince Boateng. Ghanský útočník se ihned zapojil do zápasového tempa, ale v pohárovém utkání proti Seville se neprosadil a navíc přihlížel porážce svého týmu 0:2.
     
    Poslední čtyři vzájemné zápasy

    23.09. 2018 Barcelona – Girona 2:2
    24.02. 2018 Barcelona – Girona 6:1
    23.09. 2017 Girona – Barcelona 0:3
    08.08. 2011 Barcelona – Girona 2:1
     
    Úvodní sestavy:

    Girona FC: Bunú – Alcalá, Espinosa, Juanpe – Porro, Pons, Granell (C), V. Fernández – Portugués, Stuani, Aleix Garcia.
    Náhradníci: Iraizoz – Ramalho, Douglas Luiz, Lozano, Muniesa, Paik Seung-ho, Pachon.

    FC Barcelona: ter Stegen – Semedo, Piqué, Lenglet, Alba – Rakitić, Busquets, Arturo Vidal – Messi (C), L. Suárez, Coutinho.
    Náhradníci: Cillessen – Denis Suárez, Arthur, Malcom, K-P. Boateng, Roberto, Vermaelen.

    Rozhodčí: González – García, Rodríguez.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Hlavní rozhodčí již přivádí na hrací plochu obě úvodní jedenáctky. Zápas jednadvacátého kola nejvyšší španělské soutěže LaLigy tak může za několik málo okamžiků začít.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    O úvodní rozehrávku se postarali ze středového kruhu domácí fotbalisté Girony. Suárez se ihned vydal napadat, ale domácí se přes Porra dostali na útočnou polovinu.
     
    2
    Granell přihrával podél postranní lajny Stuaniho, následně se zkušený Uruguayec pokoušel přejít před Piquého, ale míč mu o něco utekl o balon a toho využil obránce Barcelony.
     
    3
    Girona se i nadále drží u balonu. Granell nyní našel Garciu, následně ale zapracoval do obrany Vidal a získal balon. Stuani ještě napadal, ale ve snaze si vzít balon zpět fauloval.
     
    4
    Poprvé se dostala ke slovu také Barcelona. Coutinho motal na levé straně hlavu Juanpemu. Po kličce na levou nohu ale centroval jen do míst, kde nebyl Vidal ani Suárez.
     
    5
    Suáreze dohrál ve středu pole Juanpe. Hosté získali míč, ale šťastný z toho rozhodně není právě Luis Suárez, který se s bolestivou grimasou sesunul k zemi.
     
    6
    Tentokrát fauloval Pons, ale Messi svůj volný přímý kop nezahrál nejpřesněji. V šestnáctce nemohl hlavičkoval Piqué ani následně u přední tyče Semedo. Balon tak s přehledem sbírá do rukavic Bunú.
     
    7
    Coutinho spolupracoval u levé postranní lajny s Albou. Ter Stegen rozhodně nepoděkuje Piquému, který poslal svému brankáři nebezpečnou malou domů.
     
    8
    A německý brankář musel být v pohotovosti i nyní. Semedo zaváhal v rozehrávce a k balonu se téměř zadarmo dostal Stuani. Prudkým centrem do pokutového území ale našel jen Ter Stegena.
     
    9
    Messi rozběhl rychlou nahrávkou Rakitiće, ten ještě posouval míč na Suáreze, kterého ale stačil zastavit tělem skvěle postavený Espinosa. Suárez se následně skácel k zemi, ale penaltu neměl šanci vybojovat.
     
    10
    První desetiminutovka příliš fotbalové krásy nenabídla. Barcelona se zatím nemůže na delší dobu usadit na útočné polovině. To Cristhian Stuani nebezpečně posílal míč do vápna, ale pouze do rukavic připraveného Ter Stegena.
     
    11
    Barcelona právě vstřelila branku!
    Barcelona se z první větší šance dostává do vedení! Messi prostrčil míč na Rakitiće. Ten sice centr přetáhl až k zadní tyči, ale akce pokračovala. Vidal skončil po kontaktu s obráncem na trávníku, ale k nečekané střele se odvážil NÉLSON SEMEDO, který umístil balon k bližší tyči.
    11. Nélson SEMEDO - 0:1
     
    12
    Girona se snaží o rychlou odpověď. Pedro Porro zkoušel oslovit dlouhou přihrávkou přes téměř celou šířku trávníku Garciu, ale k balonu se jako první dostal jen střelec zatím jediné branky Semedo.
     
    13
    Nadějnou akci Girony rozehrál na levém kraji Fernández. Následně skončil ve vápně na zemi po zatažení Alby Stuani, ale hlavní rozhodčí penaltu nepíská.
    13. Sporná situace v pokutovém území Barcelony
     
    14
    Girona pokračovala alespoň rohovým kopem, ale k míči se ihned dostal katalánský celek. Vše končí dalším faulem u středové čáry, kde se provinil Busquets.
     
    16
    Marc-André Te Stegen nyní příliš nezvládl vyběhnutí proti prudkému centru. Zničehonic se zjevil v zajímavém prostoru Stuani, který ale hlavičkoval pouze nad branku.
     
    17
    Piqué šel do souboje se Stuanim těsně před vápnem hodně ostře. Stoper Barcelony získal míč a na druhou stranu už upaloval Messi. Následně měl druhý zásah na noze Coutinho, ale sám Bunúa nepřekonal.
     
    18
    Barcelona pokračovala v útoku rohovým kopem, ale ani hostům rozehrávka nevyšla. Semedo se stačil vrátit s Garciou, nejprve ho dokázal zbrzdit a následně ho o míč obral úplně.
     
    19
    Tentokrát přihrával za obranu Coutinhovi Suárez. Alcalá si ale už dal pozor na soupeře, stačil se včas otočit a zastavil balon pro sebe do volného prostoru.
     
    20
    Po dvaceti minutách vede Barcelona v Gironě o jednu branku. Domácí jsou ale v posledních chvílích o něco aktivnější směrem dopředu. Vyrovnání zápasu není daleko.
     
    21
    Přihrávka podél koncové lajny měla najít Stuaniho, ale Ter Stegen dokázal předskočit útočníka Girony a sebral balon pro sebe. Po rychlé rozehrávce nebyl ve špatném postavení Messi, ale také Jasín Busú si pohlídal situaci.
     
    22
    Vidal se stáhl s Garciou až k rohovému praporku. Následně se domácí fanoušci rozčilovali, že jejich tým nemá k dispozici rohový kop, ale jako poslední se balonu dotkl právě Aleix Garcia.
     
    23
    Zdravotní potíže má Jordi Alba. Patou ho totiž udeřil do holeně Fernández. Krajní obránce Barcelony se ale po krátkém pobytu na trávníku zvedá a zápas může pokračovat.
     
    24
    Barcelona se po čase opět usadila na útočné polovině Coutinho si přišel pro balon až do záložní řady, následně ale nestačil na Granella, který se skvěle natáhl pro nepřesnou přihrávku.
     
    25
    Messi skvělým obloučkem za obranu našel Suáreze, ten byl vytlačen z ideálního úhlu a raději posílal míč zpět na hranici vápna. Tam už byl znovu Lionel Messi, ale rána argentinské hvězdy prosvištěla kolem levé tyče.
     
    27
    Rakitić si vyměnil míč s Coutinhem, následně se zapojil do kombinace také Jordi Alba. Domácí ale uzavřeli svou pravou stranu a tak se musela Barcelona stáhnout až k Piquému.
     
    28
    Albova přihrávka na Coutinha šla pouze do milimetrového ofsajdu. Pomezní rozhodčí zastavil hru zdviženým praporkem a hosté museli odevzdat balon.
     
    29
    V Gironě se rozpršelo, ale to nevadí barcelonským fotbalistům. Messi se sice dostal do obklopení hned třech obránců, ale i tak udržel balon pro Albu s Busquetsem.
     
    30
    Po půlhodině hry vede Barcelona na trávníku Girony stále jen o jednu branku. Po divokých úvodních minutách se hra o něco uklidnila. Lídr LaLigy kontroluje balon v kombinaci.
     
    31
    Na Busquetse se nalepil ve středovém kruhu Granell. Hosté rozehráli z klidové pozice, následně byl na hranici vápna fauloval Messi a Barcelona bude mít velkou šanci na zvýšení vedení. Žlutou kartu navíc dostává Espinosa.
     
    32
    Právě Lionel Messi si postavil míč na místo přestupku. Argentinský kouzelník to zkoušel na pravou stranu, ale balon zasáhl jen tělo hráče ve zdi.
     
    33
    Clément Lenglet zastavil protiútok Girony jen za cenu žluté karty. Ve středu pole fauloval rozběhnutého Ponse.
     
    34
    Hlavní rozhodčí nechal hned dvakrát ponechanou výhodu pro domácí. Do otevřené obrany Barcelony se hnal právě Pere Pons, ale pomalou ránu umístil vedle branky.
     
    35
    Lenglet nyní nezaváhal. S náběhem Porra si poradil bez potíží, navíc šli hosté do bleskového kontru. Rakitiće ale zastavil odpískaný ofsajd Suáreze, který se následně zapojil do hry.
     
    36
    Granell vedl útočnou akci Girony po levém kraji. Následně po krátkém přiťuknutí centroval do vápna Valery Fernández, ale v pokutovém území byl jako jediný z domácích Stuani, kterého si dokázal pohlídal Piqué.
     
    37
    Pořádně nebezpečná situace před Ter Stegenem. Německý brankář se opět nedostal k míči po vysokém centru. Lenglet s Piquém zaváhali v obraně a toho mohl využít právě Stuani. Hlavičku ale mezi tři tyče neumístil.
     
    38
    Girona měla k dispozici ještě rohový kop. Tentokrát se ale domácí nemohli dostat k hlavičce, balon totiž opustil hrací plochu ihned po odkopu od rohového praporku.
     
    39
    Arturo Vidal vysokou nohou trefil Granella do obličeje a je odměněn žlutou kartou. Chilan nebyl daleko ani od vyloučení.
    39. Žlutá karta
     
    40
    Lionel Messi se zbavil v souboji Granella, následně přihrával Rakitićovi, který je ale faulován Ponsem a to už se domácí obrana stačila vrátit na své pozice.
     
    41
    První poločas pomalu míří ke svému závěru. Girona se rozhodně nebojí zvučnějších jmen a hraje s lídrem španělské soutěže vyrovnanou partii.
     
    42
    Luis Suárez se chtěl odrazit ze špičky a přejít do vápna, ale do místa, kam došlápl měl nohu také Juanpe a útočníkovi Barcelony se podlomil kotník. Suárez však pokračuje ve hře.
     
    44
    Messi získal autové vhazování na pravém kraji. Barcelona kontroluje balon, po hodu Semeda se hra přesunula až k Ter Stegenovi. Stuani už německého brankáře překonal, ale následně vykopl míč z brankové lajny Piqué.
    44. Gerard Piqué zachránil vedení Barcelony na brankové čáře
     
    45
    Od Busquetse putoval balon k Albovi na levou stranu. Následně měl míč u nohy také Rakitić, ale chorvatskému záložníkovi se dnes příliš nedaří. Další nepřesnost při přihrávce na Vidala.
     
    45
    Další potrestaným hráčem je Sergio Burquets. Tentokrát se skácel k zemi po nedovoleném zákroku Pere Pons. Po dlouhé přihrávce do vápna následně skončil na trávníku také Alcalá.
     
    45+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje v prvním poločase jednu minutu.
     
    45+1
    Skluz Busquetse přišel příliš pozdě. Granell měl na střelu až příliš mnoho času, ale nezamířil zpoza pokutového území přesně. Ter Stegen mohl střelu jen kontrolovat.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Šedesát nastavených sekund je minulostí a první poločas končí. O něco spokojeněji mohou odcházet do šaten barcelonští fotbalisté, kteří vedou v Gironě 1:0.

    První desetiminutovka příliš nebezpečí nepřinesla. Ihned poté ale Rakitić přetáhl centr k zadní tyči. O Vidala se ještě postaral Alcalá, ale balon se odrazil přesně k nohám Nélsona Semeda, který střelou z první poslal míč do sítě. Barcelona měla v první půli ještě jednu velkou šanci, ale tu promarnil v úniku Coutinho. Girona sice Barcelonu na moment zatlačila, ale před přestávkou se k vyrovnání nedostala.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 17:16.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Do druhého poločasu vstoupili rozehrávkou hostující fotbalisté. Messi byl ihned faulován na třiceti metrech a Barcelona má velkou možnost na přidává druhé branky.
     
    47
    Míč si postavil na místo přestupku sám Lionel Messi. Argentincova levačka sice přestřelila obrannou zeď, ale s ní také celou branku. Jasín Bunú zasahovat nemusel.
     
    48
    Teď už se dostali k míči také domácí. Ale po faulu na Busquetse se budou muset opět zatáhnout. Barcelona s rozehrávkou nepospíchala a nyní pokračuje v kombinaci.
     
    49
    Suárezova přihrávka na Coutinha nebyla přesná. Do protiútoku mohl jít Portugués, ale ani útočník Girony neměl příliš prostoru kolem postranní lajny.
     
    50
    Celá záložní řada Barcelony si vyměnila míč. Od Rakitiće následně přišla pobídka na levou stranu, kde už si nabíhal Alba. Prostor u vápna se ale podařilo utěsnit Juanpemu.
     
    51
    Favorité zápasu pokračují v obehrávání pokutového území Girony. Rakitić neměl příliš času a nepřesnou přihrávkou našel jen Ponse. Girona na nic nečekala a ihned se vydala do kontru. Stuaniho rána z úhlu však skončila na Ter Stegenovi.
     
    52
    Obrovská komplikace pro Gironu! Bernardo Espinosa dohrál u středového kruhu zezadu Suáreze a inkasoval žlutou kartu. A protože už měl jednu kartu z prvního poločasu musí záhy po startu druhé půle opustit trávník.
    52. Červená karta po 2. žluté
     
    53
    Žlutou kartu dostává Jasín Bunú (Girona FC).
     
    53
    Barcelona se ale nemůže dostat až k pokutovému území domácího celku. Tentokrát skončil na trávníku Suárez, ale hlavní rozhodčí nechal hru pokračovat. Uruguayec se po chvíli zvedá.
     
    55
    Girona sympaticky neskládá zbraně ani v oslabení. Tentokrát však fauloval Messiho Granell. Za třísla se ale drží Rakitić a to nevypadá vůbec dobře pro záložníka Barcelony.
     
    56
    Ter Stegen musel hasit nepřesnou rozehrávku Gerarda Piquého. Stuani se totiž dostal k míči v nebezpečném prostoru, ale německý brankář zachránil Barcelonu od inkasované branky.
     
    57
    Tlak Girony se stupňuje. Nyní posílal parádní centr před Ter Stegena Porro. Stuani předběhl Piquého, ale už nedokázal z blízkosti překonat Ter Stegena.
     
    58
    Domácí pokračovali ještě rozehrávkou rohového kopu, ale před vápnem nebyl nikdo z hráčů Girony připravený zakončovat. Barcelona se však u balonu příliš dlouho nezdržela.
     
    59
    Jordi Alba měl velké problémy uhlídat Stuaniho. Po pádu si útočník Girony žádal penaltu, ale ta se nekoná a rozehrávat budou hosté.
     
    60
    Střídání v týmu FC Barcelona: ze hřiště odchází Arturo Vidal, přichází Arthur.
     
    61
    Střídající Arthur dostal ihned naloženo. Zezadu se k barcelonskému záložníkovi přiřítil Fernández a poslal ho k zemi.
     
    62
    Barcelona dokázala domácí tým pořádně přitlačit. Messi hledal hned dvakrát na levé straně Suáreze, ale dvakrát se dokázali hráči Girony pohotově vrátit.
     
    63
    Převaha Barcelony narůstá. Semedo si nabíhal na pravém kraji, ale k balonu se dostal jen Juanpe. Akce Barcelony ještě pokračovala, ale dlouhý pas nedokázal Suárez zastavit na hrací ploše ale vysokým skokem.
     
    64
    Domácí riskovali v rozehrávce, i v pokutovém území chtěli hrát konstruktivně. Messi se zapojil do napadání, stejně tak i Coutinho, ale domácí prošli s problémy do středu pole.
     
    65
    Jordi Alba měl na levém kraji soustu prostoru k postupu vpřed. Přes Juanpeho se ale zkušený obránce nedostal a poté se musel rychle vracet.
     
    66
    Rakitić našel u levé postranní lajny opět Albu. Suárez už byl v nebezpečném náběhu do vápna, ale Albův oblouček skončil pouze u skvěle postaveného Ponse.
     
    67
    Barceloně se nedaří oslabeného soupeře zatlačit aktivní hrou směrem do útoku. Messi sice chtěl zrychlit tempo, ale přihrávka z první skončila u domácích.
     
    68
    Po delší době se dostali na útočnou polovinu také domácí. Ke Stuanimu putoval centr z levé strany, ale přes Piquého se nedokázal dokonale soustředit na zakončení.
     
    69
    Messimu se podařilo zpracovat míč hrudníkem ve velké rychlosti. Následně se ale už Argentinec dostal do velkého úhlu, ještě v pádu ale zachránil míč pro Busquetse.
     
    70
    Marc-André ter Stegen vyběhl pro nakopnutý balon až na třicet metrů před vlastní vápno. Barcelona pokračovala v útočné hře, ale přes obranu Girony stále cesta nevede.
     
    71
    Barcelona právě vstřelila branku!
    Po neskutečné přihrávce podél levé postranní lajny se dostal za obranu Jordi Alba. Ten sice už mohl jít sám na brankáře, ale ještě předložil míč LIONELU MESSIMU. Argentinec následně parádním lobem překonal Bunúa a Barcelona se raduje z druhého zásahu.
    71. Lionel MESSI - 0:2
     
    71
    Juanpe ihned po inkasované brance odkopl balon vysoko na tribunu a za to dostává od rozhodčího žlutou kartu.
     
    72
    Střídání v týmu Girona FC: ze hřiště odchází Aleix Garcia, přichází Douglas Luiz.
     
    73
    Girona se vysunula do útoku. Granell centroval až do pokutového území přes Ter Stegena, ale balon pouze proletěl bez doteku hráčů mimo hrací plochu.
     
    74
    Coutinho si navedl míč z levé strany více k ose trávníku, připravil si místo pro střelu, ale Brazilcův pokus byl zblokován na rohový kop.
     
    75
    Právě Coutinho se postavil k rozehrávce od rohového praporku. Ve vápně se sice Barcelona neprosadila, ale jako první byl u odraženého balonu Semedo.
     
    76
    Suárez si pomohl při zpracování lehkým faulem a dal tak možnost domácím. Po ztrátě Granella ale to mohl být právě Luis Suárez, kdo navýší vedení Barcelony. Utěšenou střelou však Bubúa nepřekonal.
     
    77
    Portugués postupoval na útočnou polovinu po pravé straně. Přes Albu ale centr neprošel, Barcelona se navíc udržela u balonu a pokračuje v kombinaci u středového kruhu.
     
    78
    Velká šance Barcelony třetí brankou nekončí. Nejprve byl Coutinho předskočen Juanpem, následně se míč ještě odrazil k Messimu, který ve stoprocentní šanci trefil marockého brankáře.
     
    79
    Střídání v týmu FC Barcelona: ze hřiště odchází Clément Lenglet, přichází Thomas Vermaelen.
     
    80
    Tlak Barcelony se s přibývajícím čase stupňuje. Nyní pálil ze střední vzdálenosti Rakitić, ale na Bunúa se opět nepřišel. Barcelona však pokračuje od rohového praporku.
     
    81
    Albova přihrávka byla příliš rychlá i na Messiho. Argentinec se následně pousmál na svého spoluhráče. Rozehrávka od vlastní branky využívá domácí tým k odlehčení obrany.
     
    82
    Střídání v týmu Girona FC: ze hřiště odchází Cristian Portugués, přichází Anthony Lozano.
     
    83
    Zhruba posledních deset minut i s nastavením zbývá týmům do konce utkání. Barcelona i nadále kontroluje průběh utkání proti oslabenému soupeři.
     
    84
    Střídání v týmu FC Barcelona: ze hřiště odchází Sergio Busquets, přichází Sergi Roberto.
     
    85
    Girona se vytáhla s napadáním až téměř k vápnu hostujícího celku. Luiz chtěl získat balon až příliš agresivně, Rakitiće u postranní lajny zválcoval a rozehrávat budou opět hráči Barcelony.
     
    86
    Granellovi se podařilo získat míč na Suárezovi. Následně ho ale už nepodpořil přesnou přihrávkou Fernández. Barcelona zkusila výpad po pravé straně, ale Semedo byl ubráněn.
     
    87
    Robertův pas do pokutového území nebyl vůbec přesný. K Suárezovi neměl šanci dolétnout, na Messiho byl příliš vysoký. U balonu je tak Girona.
     
    87
    Střídání v týmu Girona FC: ze hřiště odchází Álex Granell, přichází Paik Seung-ho.
     
    88
    Douglas Luiz se protáhl kolem Rakitiće, ale následně už nepřidal potřebný přesný centr do pokutového území. S mizerným pasem si poradil ještě před vápnem Sergi Roberto.
     
    89
    Pedro Porro přihrával na hranici šestnáctky ke Stuanimu. Zkušený Uruguayec byl ale zády k brance a nemohl střílet. Rukou se následně opřel Coutinho o Ponse a píská se faul.
     
    89
    Žlutou kartu dostává Cristhian Stuani (Girona FC).
     
    90
    Před Ter Stegena přilétl prudký centr z volného přímého kopu, ale německého brankáře ochránil před útokem Gerard Piqué. Následně ale fauluje také Semedo a situaci se bude opakovat z druhé strany.
     
    90
    Hlavní rozhodčí ještě musel uklidňovat Stuaniho s Alcalou před rozehrávkou. Domácí se ale k zakončení nedostali a tak šel do protiútoku Suárez s Messim. Ani barcelonským hvězdám se nedaří překonat obranu soupeře.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase tři minuty.
     
    90+2
    Rakitić spolupracoval na levé straně s Albou. Domácí obrana se ale stačila zatáhnout až před vlastní vápno a centr chorvatského záložníka s lehkosti zblokovala.
     
    90+3
    Philippe Coutinho mohl ještě přidat třetí zásah! Po průnikové přihrávce se hnal sám na Bunúa, ale kličkou na pravou stranu se dostal do velkého úhlu a když už se rozhodl zakončovat, tak už byl na brankové čáře připravený Alcalá.
    90+3. Coutinho z úniku třetí branku nepřidal
     
    90+3
    Barcelona v nastaveném čase přidala v tempu. Messi přiťukl míč v pokutovém území Suárezovi, který ale v jasné šanci nepřekonal Bunúa.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Tři nastavené minuty uplynuly a zápas končí! Barcelona si z Girony odváží tři body po vítězství 2:0!

    První desetiminutovka příliš nebezpečí nepřinesla. Ihned poté ale Rakitić přetáhl centr k zadní tyči. O Vidala se ještě postaral Alcalá, ale balon se odrazil přesně k nohám Nélsona Semeda, který střelou z první poslal míč do sítě. Barcelona měla v první půli ještě jednu velkou šanci, ale tu promarnil v úniku Coutinho. Girona sice Barcelonu na moment zatlačila, ale před přestávkou se k vyrovnání nedostala.

    Snahu na vyrovnání zkomplikoval domácím Bernardo Espinosa, který musel záhy po startu druhé půle po druhé žluté kartě do sprch. Barcelona kontrovala zbytek utkání, ale druhý zásah přišel až dvacet minut před koncem, kdy zužitkoval Albovu přihrávku k parádnímu lobu přes brankáře Lionel Messi. Vedoucí tým LaLigy měl ještě další příležitosti, ale Gironu podržel skvěle chytající Jasín Bunú.
     
    Držení míče: 36 % : 64 %.
    Střely na branku: 5:7. Střely mimo: 5:4. Rohy: 3:8. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 18:12. (18:09:13)

    Vít Schück

    Branky: 11. Semedo, 71. Messi (Alba)

    Karty:   31. Espinosa (GIR), 53. Bunú (GIR), 71. Juanpe (GIR), 89. Stuani (GIR) – 33. Lenglet (BAR), 39. Arturo Vidal (BAR), 45. Busquets (BAR)   52. Espinosa (GIR)


    Držení míče: 36 % : 64 %.
    Střely na branku: 5:7. Střely mimo: 5:4. Rohy: 3:8. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 18:12.
    Girona FC: Bunú – Alcalá, Espinosa, Juanpe – Porro, Pons, Granell (C) (87. Paik Seung-ho), V. Fernández – Portugués (82. Lozano), Stuani, Aleix Garcia (72. Douglas Luiz).
    Náhradníci: Iraizoz – Ramalho, Douglas Luiz, Lozano, Muniesa, Paik Seung-ho, Pachon.

    FC Barcelona: ter Stegen – Semedo, Piqué, Lenglet (79. Vermaelen), Alba – Rakitić, Busquets (84. Roberto), Arturo Vidal (60. Arthur) – Messi (C), L. Suárez, Coutinho.
    Náhradníci: Cillessen – Denis Suárez, Arthur, Malcom, K-P. Boateng, Roberto, Vermaelen.

    Rozhodčí: González – García, Rodríguez
    bahis siteleri