Hobro IK – Olomouc 1:1 (kon.) | Partizan Bělehrad – Liberec 0:1 (kon.) | Mariupol – Trenčín 0:2 (kon.)
Plzeň – CSKA Sofia 1:2 (kon.) | Brentford U23 – Slavia 0:4 (kon.) | Jablonec – Aarhus 0:0 (kon.)
konec
FK Jablonec
0:0 (0:0)
AGF Aarhus
Pondělí 28.01.2019, 20:00 • Estádio Municipal de Albufeira • Přípravný zápas
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! FK Jablonec má před sebou další zápas v rámci Atlantic Cupu, v dnešním utkání se střetne s dánským AGF Aarhus.
     
    FK Jablonec

    Fotbalisté Jablonce se před druhou polovinou sezóny nacházejí ve velmi dobré formě, zvládli totiž všechny tři přátelské zápasy. V tom prvním si hladce poradili s divizním Mšenem, kterému nasázeli hned osm branek. O dost těžký utkání se uskutečnilo v souboji proti Žižkovu, který nakonec podlehl poměrem 1:2. První utkání v rámci Atlantic Cupu sice nabídlo remízu 1:1, po pokutových kopech se ale radoval Jablonec, který zdolal celek z druhé portugalské nejvyšší soutěžem, kterým bylo Farense.
     
    AGF Aarhus

    Na opačné straně stojí momentálně desátý celek dánské nejvyšší soutěžem, kterým je AGF Aarhus. Aarhus má na svém kontě čtyřiadvacet bodů, na skupinu o titul ztrácí pouze čtyři body. Dánský celek má za sebou ti přátelské zápasy, v tom prvním sice podlehl Odense poměrem 2:3, poté si ale připsal dvě vítězství. To první přišlo v souboji proti Nordsjaellandu, který prohrál 2:4, těžký debakl pak schytal Brabrand, který si odnesl porážku 1:7.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzal Aarhus, který bude hrát zprava doleva.
     
    3
    Úvodní minuty tohoto zápasu nám zatím nepřinášejí nic moc nebezpečného, naopak si oba celky vyzkoušely práci s míčem.
     
    4
    Dánský celek vhazoval od levé postranní čáry, ve středu hrací plochy ale dobře zapracoval Hübschman, který přiťukl vedle stojícímu Považancovi.
     
    5
    Nyní přišel nedovolený zákrok, na zemi se ocitl jablonecký Kratochvíl. Český celek to zkoušel po pravém křídle, centr se ale snesl do náruče brankáře.
     
    6
    Sobol to před malým momentem zkoušel nákopem na Vatalejula, před kterým ale zasáhl jeden z protihráčů. S míčem tak hraje soupeř.
     
    7
    Aby toho nebylo málo, tak to byl právě Vataleju, kdo si nepohlídal náběh za obranu. Pomezní rozhodčí okamžitě signalizoval ofsajd.
     
    8
    Sobol hýřil aktivitou u postranní čáry, posléze v tísni raději zvolil přihrávku vedle stojícímu Považancovi, který pro změnu přenášel hru křížem.
     
    9
    Jablonec se opět usadil na útočné polovině, po pravém křídle to zkoušel Jovović, který pro svůj celek vybojoval autové vhazování.
     
    10
    Autového vhazování se chopil obránce Holeš, který hledal vedle stojícího Jovoviće, kterému se nepodařilo udržet míč proti protihráči.
     
    11
    Následně se na zemi ocitl jeden z hráčů Jablonce, hlavní sudí ale nechává pokračovat ve hře. Aarhus se ale daleko s míčem nedostal.
     
    12
    Sobol si potáhl míč na levou nohu a poté zkoušel vypálit na bránu soupeře. Míč směřoval hodně vedle, brankář tak nemusel zasahovat.
     
    13
    Nyní se k míči dostal dánský brankář, který se rozhodl rozehrát do strany, kde číhal Backman, jenž mu okamžitě vracel balón zpět na nohu.
     
    14
    Napadající Vatajelu se nakonec dostal kolem Munksgaarda, následná přihrávka pod sebe směřovala na Považance, který ale minul míč.
     
    15
    Dalším střeleckým pokusem to zkoušel levý bek Sobol, který ani tentokráte nemířil přesně. Budeme sledovat odkop od branky Aarhusu.
     
    16
    Považanec se vrátil za míč, následně ho dokázal čistým způsobem sebrat protihráči. Jablonec se ale dopustil celkem zbytečné nepřesnosti.
     
    17
    Rodil se velice zajímavý protiútok pro dánský celek, avšak obrannou povinnost si splnil Hovorka, který na jistotu odkopl na druhou stranu.
     
    18
    Dalekonosný pas směřoval na Mortensena, před kterým dokázal vystoupit z obrany Břečka. Vzápětí si nedovoleným zákrokem pomohl Jakobsen.
     
    19
    Další snadná práce pro dánského brankáře. Vatajelu ještě stačil udržet míč na hrací ploše, jeho centr ale přistál přímo v rukavicích.
     
    20
    Krátce poté přišel další faul, tentokráte se nedovoleným zákrokem provinil Jovović. Aarhusu se posléze podařilo vybojovat aut.
     
    21
    Ten z pravé strany obstaral obránce Munksgaard, který našel vedle stojícího Stageho, jenž ještě pro změnu přihrával ke středu hrací plochy.
     
    22
    Hrubý si přeci jenom připsal zákrok. Za pokutovým územím si navedl míč na střelu Sana, jehož pohotová rána skončila v rukavicích brankáře.
     
    23
    Na druhé straně se do slibné šance mohl dostat Doležal, avšak rána pravou nohou mu vůbec nesedla. Nakonec z toho nebude ani roh.
     
    24
    Máme za sebou něco málo přes dvacet minut, na první branku stále čekáme. Aktivněji působí Jablonec, avšak nyní fauloval Vatajelu.
     
    29
    Už delší dobu čekáme na něco vážnějšího. Aarhus si nyní pohrává s míčem na vlastní polovině, do kombinace se zapojil také brankář.
     
    30
    Považancovi se málem podařilo zastavit protihráče, posléze ho ale fauloval. Ankersen okamžitě obstaral standardku, která nebyla nebezpečná.
     
    31
    Vzápětí si dánský celek vybojoval rohový kop. K rozehrávce se postavil Sana, jehož centr odvracel na přední tyči jablonecký Břečka.
     
    32
    Nedovoleným zákrokem si před malým momentem pomohl Mortensen, který zezadu fauloval Hübschmana. Jablonec okamžitě rozehrál.
     
    33
    Dalším faulovaným byl pro změnu Považanec, i tentokráte se vše obešlo bez žluté karty. Následná kolmice na Sobola přináší rohový kop.
     
    34
    Ani Jablonec nezahrozil, soupeř tak může rozehrávat od své branky. Vyvezení míče se chopil středopolař Guira, jenž ale raději přihrál do strany.
     
    35
    Aarhus stále nevylezl z vlastní poloviny, avšak soupeř rozehrávku nikterak nenapadá. Nyní se o rozehrávku stará obránce Backman.
     
    36
    Na útočnou polovinu nakonec přispěchal Stage, který ale skončil na zeleném pažitu. Je pískáno, dánský celek okamžitě rozehrál.
     
    37
    Hlavní sudí musel přerušit hru, na zemi se totiž ocitl jeden z jabloneckých hráčů. Na scénu přispěchal také lékařský personál.
     
    38
    Nakonec se jednalo o Jovoviće, který i nadále leží na trávníku. Nehraje se už dobrou minutu, mezitím se ostatní hráči občerstvují.
     
    39
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.
     
    40
    Vatajelu táhl rychlý protiútok po levém křídle, poté v tandemu našel jednoho ze spoluhráčů, který ale zakončoval daleko vedle branky soupeře.
     
    41
    Žlutou kartu dostává Adama Guira (AGF Aarhus).
     
    42
    Kratochvíl rozehrál volný kop, kterým se pokoušel vystrašit brankáře. Přímý pokus na branku, nakonec skončil v rukavicích.
    42. Kratochvíl mířil doprostřed.
     
    44
    Napadající Mortensen si nakonec pomohl v rámci pravidel, to se ale posléze nedalo říct o Sanovi, který zezadu fauloval kapitána Jablonce.
     
    45
    První poločas bude nastaven o jednu minutu.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám nenabídl žádnou přesnou trefu. Jablonec byl herně lepší, avšak ani jednou se mu nepovedlo překonat brankáře. Aarhus se směrem dopředu hledal, Hrubý nemusel řešit nic ošemetného. Oba celky mají ještě celý druhý poločas, který může být úplně jiný.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si pro změnu vzali hráči Jablonce, kteří budou hrát zleva doprava.
     
    48
    Výhoz do strany směřoval na kopačku Nielsena, který ale nenašel nikoho ze spoluhráčů, nýbrž pouze nohu jednoho z protihráčů, kterým byl Holeš.
     
    49
    Jovović šikovně roztáhl hru na Vatajelua, který centrovanou nabídkou hledal na zadní tyči Doležala, jehož vrácení před branku nic nepřineslo.
     
    50
    Na pořadu dne byla standardní situace pro český celek. U míče se sešla hned trojice hráčů, nakonec přímý pokus Vatajelua skončil vedle branky.
     
    51
    S míčem si zahrál také brankář Břečka, který odkopával k postranní čáře, kde musel zasahovat Backman. Odvrácený balón ale sebral Kratochvíl.
     
    52
    Na útočnou polovinu se dostali také hráči dánského celku, kteří byli vytlačeni zpět. V tuto chvíli s balónem operuje zadák Nielsen.
     
    53
    Jablonec právě vstřelil branku!
    Máme tady úvodní branku dnešního zápasu! Postupná kombinace nakonec přinesla přihrávku od Kratochvíla na zcela volného BOGDANA VATAJELUA, jehož přízemní rána skončila až za brankářem soupeře.
    53. VATALEJU - 1:0
     
    54
    Jeho přihrávka na levou stranu byla až moc prudká, míč skončil daleko za autovou čárou. Následný pokus od Mortensena nebyl vůbec přesný.
     
    55
    Jablonec to před malým momentem zkoušel středem hrací plochy, avšak nepřesná nahrávka skončila až u brankáře Aarhusu.
     
    56
    Dánský celek to nyní bude mít hodně složité, prohrává totiž o jednu branku. Do konce zápasu ale zbývá ještě dostatek času.
     
    57
    Doležalovu ránu dokázal zablokovat jeden z protihráčů, následná rána zpoza pokutového území skončila vysoko za brankou soupeře.
     
    58
    Jablonec má v posledních minutách více ze hry. Nyní si obranná čtveřice pohrávala s míčem, načež se do rozehrávky zapojil také Hrubý.
     
    59
    Krátce poté přišla chyba ve středu hrací plochy, Ankersenova nabídka ale postrádala smysl. Hrubý si tak došel pro volný kulatý nesmysl.
     
    60
    Po delší době se nám připomněl obránce Sobol, který byl kousek od středového kruhu faulován. Rozehrávky se ujal velezkušený Hübschman.
     
    61
    O pár desítek vteřin později se situace opakovala. Tentokráte to s agresivitou přehnal středopolař Guira, jenž místo míče trefil pouze Vatajelua.
     
    62
    Hodně pohotovou střelou to zkoušel Jovović, s jehož ránou měl brankář nečekané problémy. Dotírající Doležal se ale k dorážce nedostal.
     
    63
    Aarhus se dopustil dalšího faulu, po kterém bude Jablonec zahrávat další standardku. U míče se sešla dvojice Jovović – Vatajelu.
     
    64
    Nakonec to na sebe vzal druhý jmenovaný, kterým centrem našel pouze hlavu protihráče. Následná dorážka skončila daleko vedle branky.
     
    65
    Máme za sebou něco málo přes hodinu hry, Jablonec stále vede o jednu branku. Před malým momentem si útočným faulem pomohl Doležal.
     
    66
    Kousek před pokutovým územím skončil na zemi Považanec, kterého hodně nepříjemně dohrál protihráč. Tady se klidně mohlo žlutit.
     
    67
    O rozehrávku se postaral sám brankář Hrubý, který poslal míč daleko na útočnou polovinu, kde Vatajelu prodloužil na Doležala, jenž ale neudržel balón.
     
    68
    Naopak se jablonečtí prezentovali nedovoleným zákrokem, který odhalil také hlavní sudí. Aarhus má ale velké starosti s přechodem do útoku.
     
    68
    Střídání v týmu FK Jablonec: ze hřiště odchází Vladimir Jovović, přichází Rafael Acosta.
     
    69
    Po pravém křídle si to namířil Jovović, který obelstil Nielsena, jenž mu ale v cestě nechal nohu. Následovat bude další volný kop pro Jablonec.
     
    70
    Střídání v týmu FK Jablonec: ze hřiště odchází Miloš Kratochvíl, přichází Vojtěch Kubista.
     
    74
    Zasahovat musel také brankář Hrubý, který si poradil s ránou ze střední vzdálenosti. Jablonecký brankář poté rozehrál po zemi.
     
    75
    Aarhus v posledních minutách herně zabral, najednou je celek z Dánska o dost živější. Jablonec zřejmě zvolil vyčkávací taktiku.
     
    76
    Do pokutového území se snesl nadýchaný centr, který ale odvracel Hovorka. Následně Sana zkoušel najít Mortensena, což se ale nepovedlo.
     
    77
    Sám na bránu mohl uháněj jeden z jabloneckých, avšak včas z branky vystartoval brankář soupeře, který schoval míč do své náruče.
     
    78
    Kapitán Backman chtěl na levém křídle oslovit Sanu, nicméně tuto přihrávku včas zachytil Holeš, který si poté došel pro nedovolený zákrok.
     
    79
    Jednalo se o hodně ostrý pád na trávník, který nakonec nezpůsobil žádné zdravotní komplikace. Rozehrávky se ujme obránce Hovorka.
     
    80
    Střídání v týmu FK Jablonec: ze hřiště odchází Eduard Sobol, přichází Dominik Pleštil.
    Střídání v týmu FK Jablonec: ze hřiště odchází Martin Doležal, přichází Jan Chramosta.
     
    81
    Do konce zápasu zbývá něco málo kolem deseti minut. Jablonec stále vede o jednu branku, soupeř je směrem dopředu celkem bezradný.
     
    82
    Hrubý musel jednat hodně rychle, nakonec se míč pokusil na hrací ploše zastavit Pleštil. Aarhus i přesto vybojoval autové vhazování.
     
    83
    Sana chytře roztáhl hru na pravou stranu, následný centr ale zamířil přímo na hlavu Považance, který ho odklidil do bezpečnějšího prostoru.
     
    84
    Chramostovi moc nechybělo, aby vystihl rozehrávku jednoho z obránců. Dánský celek se i přesto dostal na útočnou polovinu, kde rychle přišel o míč.
     
    85
    To nebylo špatné! Sana si počkal na náběh Toutouha, jehož hlavička nakonec doplachtila kousek vedle branky, Hrubý se za míčem pouze ohlédl.
     
    87
    Nyní si nedovoleným zákrokem pomohl Břečka, který povalil k zemi Stageho. Sana rozehrál volný kop nakrátko, Nielsen ale centroval do náruče brankáře.
     
    88
    Střídání v týmu FK Jablonec: ze hřiště odchází Jakub Považanec, přichází Andrej Fábry.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby. Uvidíme, zda hlavní sudí nastaví nějakou tu minutku.
     
    90
    Aarhus má míč na kopačkách, stále se ale nemůže dostat na útočnou polovinu.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o tři minuty.
     
    90+1
    Backman musel spěchat za volným míčem, nakonec se mu ho podařilo odehrát před napadajícím Chramostou.
     
    90+2
    Jablonec se snaží ubránit jednobrankové vedení. Nyní se Ankersenovi nepovedla kolmice na levou stranu, vhazovat tak bude moci Holeš.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec nabídlo jedinou branku, o kterou se postaral jablonecký Vatajelu, jenž poprvé skóroval po příchodu do nového celku. Český celek byl v tomto utkání jednoznačně lepší, na druhou stranu se Aarhus celkem trápil v útoku. Ani Jablonec ale nepodal přesvědčivý výkon, některé akce byly vyřešeny hodně špatně, Petr Rada tak má nad čím přemýšlet. (21:50:39)

    David Suchý


    Hledáme zpravodaje pro tým FK Jablonec. Více informací zde.

    Branky: 53. Vataleju

    Karty:   41. Guira (AAR)


    FK Jablonec: Hrubý – Holeš, Hovorka, Břečka, Sobol (80. Pleštil) – Jovović (68. Acosta), Považanec (88. Fábry), Hübschman, Kratochvíl (70. Kubista), Vatajelu – Doležal (80. Chramosta)
    AGF Aarhus: Grabara – Munksgaard, Backman, Tingager, Nielsen, Guira (62. Hvidt), Stage, Ankersen (78. Toutoh), Sana, Lunding, Mortensen (78. Ammitzbøll)
    bahis siteleri