Štrasburk – Bordeaux 3:2 (kon.)
konec
RC Štrasburk
3:2 (0:1)
Girondins Bordeaux
Středa 30.01.2019, 18:45 • Stade de la Meinau Strasbourg, Štrasburk • Francouzský Ligový pohár • Semifinále
Předzápasové kurzy
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (20:43:45)
     
    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 6:5. Střely mimo: 6:6. Rohy: 3:3.
     
    Je dobojováno! Štrasburk šel do tohoto semifinále v roli mírného favorita, kterou dokázal na trávníku potvrdit. Domácí tým se nenechal rozhodit inkasovaným gólem ze čtrnácté minuty a svůj vytrvalý tlak dokonale zúročil na startu druhého poločasu, kdy po třech podařených podobných dvakrát skóroval Mothiba a jednou také Ajorque. Bordeaux se zmohlo k odporu až v posledních patnácti minutách, Briand ještě snížil na rozdíl jediné branky, ale k nějakému dramatu už stejně nedošlo. Ještě před dvěma roky druholigový Štrasburk tak po čtrnácti letech postupuje do finále ligového poháru, v němž bude opět favorit, neboť se proti němu postaví nejhorší tým Ligue 1 z Guingampu.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Za nesportovní odhození balónu ještě vyfasoval napomenutí žlutou kartou chorvatský legionář Toma Bašić.
     
    90+3
    No a po faulu na Sissoka už je asi definitivně jasno. Alsaský celek má k dispozici standardní situaci, po které se určitě nebude tlačit do koncovky.
     
    90+2
    Jimmy Briand byl pod velkým tlakem Laly při snaze zkrotit centr Kalua. Míč šel do autu právě od hostujícího útočníka a Kamara nebude vůbec spěchat s odkopem od branky.
     
    90+1
    Druhý poločas je nastaven o tři minuty. V první z nich se úplně nepovedla rychlá protiakce Fofany a da Costy.
     
    90
    Sabaly čistě vypíchl míč Cacimu, jenomže ho srazil na domácí fotbalisty. Jejich akce ztroskotala na nepochopené přihrávce nejnovější akvizice Štrasburku – Sanjina Prciće.
     
    89
    Prudký centr na bližší tyči odklidil do bezpečí da Costa. Zpět do ohně vracel balón Koundé, jenže míč prosvištěl nad hlavami všech ostatních.
     
    88
    Bašićův nízký nákop přistál u Kalua, který z otočky vystřelil do protihráčovy ruky. Ta však byla u těla a sudí proto nařídil pouze rohový kop.
     
    87
    Ve středu hřiště je to v posledních minutách obrovský boj. Z něj vzešel i nedovolený zákrok Martineze na Andrease Corneliuse.
    85. Nuno da Costa (SSG)
     
    85
    Nechybělo moc a bylo to znovu o dva góly! Anthony Caci zleva výtečně odcentroval na hlavu da Costy a balón se zastavil až o břevno Costilovy brány!
     
    83
    Autor gólu si běžel rychle vyzvednout míč ze sítě, což nechtěl dopustit Kamara. Za vzniklou potyčku viděl Briand žlutou kartu.
    82. Jimmy BRIAND - 3:2
     
    82
    Bordeaux právě vstřelilo branku!
    Štrasburk si zahrál menší bago v těsné blízkosti velkého vápna. To se mu ve výsledku vymstilo, neboť následoval rychlý kontr zakončený snižujícím gólem! Kamano potáhl míč po levé straně a přes dva hráče prostrčil míč před dobíhajícího JIMMYHO BRIANDA, který pravačkou zakončil mimo dosah Kamary.
     
    80
    Samuel Kalu nabíral obrovskou rychlost během rychlého přechodu přes střed hřiště. Na půlící čáře ale narazil do Martineze, který před srážkou zahrál balón.
     
    79
    Briand se pral o míč s Koném a vybojoval pro Bordeaux alespoň roh. Po něm si dobře zpracoval dlouhý pas dánský forvard Cornelius, jenže zprava minul vzdálenější tyč.

    Michal Břuchanský

    Branky: 49. Ajorque, 55. Mothiba, 60. Mothiba – 14. Sankharé, 82. Briand

    Karty:   45. Sissoko (SSG), 83. Briand (SSG) – 90+4. Bašić (BOR)


    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 6:5. Střely mimo: 6:6. Rohy: 3:3.
    RC Štrasburk: Kamara – Koné, Mitrović (C), Martinez – Lala, Thomasson, Sissoko, Fofana, Caci – Ajorque (73. Prcić), Mothiba (78. da Costa).
    Náhradníci: Sels – Corgnet, da Costa, Gonçalves, Liénard, N´Dour, Prcić.

    Girondins Bordeaux: Costil (C) – Sabaly, Koundé, Pablo, Poundjé – Otávio, Plašil (67. Bašić) – Karamoh (58. Cornelius), Sankharé (72. Kamano), Kalu – Briand.
    Náhradníci: Poussin – Bašić, Cornelius, Jovanović, Kamano, Palencia, Vada.

    Rozhodčí: Gautier – Annonier, Mugnier
    bahis siteleri