Liberec – Příbram 4:0 (kon.) | Karviná – Opava 1:1 (kon.) | Mladá Boleslav – Plzeň 1:1 (kon.)
Zlín – Slovácko 0:1 (kon.) | Slavia – Teplice 2:0 (kon.)
konec
FK Mladá Boleslav
1:1 (0:1)
FC Viktoria Plzeň
Sobota 09.02.2019, 15:00 • Adidas Aréna, Mladá Boleslav • FORTUNA:LIGA • 20. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to vše, hezký zbytek dne. (17:06:56)
     
    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 6:7. Rohy: 2:6.
     
    Je tomu skutečně tak, utkání končí nerozhodně 1:1. První poločas, co se herní stránky týče, patřil spíše Mladé Boleslavi, která si vypracovala několik gólem zavánějících příležitostí. Do vedení se ale dostali hosté, po Kayambově zdařilém centru Šedu překonal Jean-David Beauguel. Před přestávkou byli diváci svědky poměrně atraktivního fotbalu, po jejím skončení se tempo ze hry trochu vytratilo. Nakonec se Středočeši zasloužené vyrovnávací trefy dočkali v pětasedmdesáté minutě, pokutový kop suverénně proměnil Nikolaj Komličenko, a upevnil tak své první místo v tabulce střelců.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Závěr utkání nenabízí fanouškům příliš pohlednou podívanou, spíše se jedná o pořádný boj. Hráči si nedají nic zadarmo, vše nasvědčuje tomu, že si týmy rozdělí po bodu.
     
    90+3
    Žlutou kartu dostává Tomáš Chorý (FC Viktoria Plzeň).
     
    90+3
    Do hodně otevřené obrany Plzně se vydal Jakub Fulnek, který hledal na druhé straně hřiště si nabíhajícího Komličenka, trefil ale pouze nohu vracejícího se Hubníka.
     
    90+2
    Po dalším rohu v podání svěřenců Pavla Vrby se míč nebezpečně pohyboval okolo malého vápna, kde nakonec musel zasáhnout Jan Šeda, jenž jej vyboxoval do bezpečí.
     
    90+1
    Nastavovat se bude hned šest minut.
    90. Chorý přes Komličenka jen nebezpečně lízl balon hlavou
     
    90
    Z rohového kopu Plzeň málem udeřila, když si v pokutovém území do volného prostoru naběhl nehlídaný Tomáš Chorý, branku ale z dobré pozice netrefil.
     
    89
    Fulnek zapomněl na hlídání Procházky, který byl na kraji pokutového území úplně sám. Jeho přízemní nabídka k Beauguelovi nedoputovala, na roh míč odklidil Chaluš.
     
    88
    Mašek se ve středu hřiště chytře zbavil Procházka, načež narýsoval zajímavou nahrávku do běhu Komličenkovi, jehož do samostatného úniku nepustil Pernica.
     
    87
    Jean-David Beauguel tentokráte plnil roli nahrávače, když skákavou nabídkou hledal před branku si sbíhajícího Chorého, jenž nezakončil jen kvůli Šušnjarově návratu.
     
    86
    Milan Petržela pláchl po křídle. S míčem doběhl až téměř k brankové čáře, načež znovu hledal v malém vápně zaparkovaného Beauguela, situaci ale dobře přečetl Šeda.
     
    85
    Střídání v týmu FC Viktoria Plzeň: ze hřiště odchází Aleš Čermák, přichází Tomáš Chorý.
    Střídání v týmu FK Mladá Boleslav: ze hřiště odchází Marek Matějovský, přichází Dominik Mašek.
     
    84
    Rozehrávající Hruška našel Pernicu, který se coby poslední hráč málem nechal obrat nepříjemně dotírajícím Ewertonem. Štěstí bylo na straně plzeňského zadáka.
     
    83
    Viktoria ještě chvíli zůstala zabydlena na obranné polovině soupeře, nakonec to z hranice vápna slabší nohou zkouše Havel, branku ale netrefil.

    Vojtěch Tůma

    Branky: 75. Komličenko (pen.) – 37. Beauguel (Kayamba)

    Karty:   45+2. Chaluš (MBL) – 36. Procházka (PLZ), 60. M. Havel (PLZ), 74. R. Hubník (PLZ), 77. Pernica (PLZ), 90+3. Chorý (PLZ)


    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 6:7. Rohy: 2:6.
    FK Mladá Boleslav: Šeda – Křapka, Šušnjar, Chaluš, Fulnek – Hubínek, Takács (7. Tatajev) – Přikryl, Matějovský (C) (85. Mašek), Ladra (63. Paixao da Silva) – Komličenko.
    Náhradníci: Stejskal – Tatajev, Mašek, Hašek, Paixao da Silva, Jakub Klíma, Provazník.

    FC Viktoria Plzeň: A. Hruška – M. Havel, Hejda (7. Pernica), R. Hubník (C), Limberský – Hrošovský, Procházka – Kayamba (79. M. Petržela), Al. Čermák (85. Chorý), J. Kovařík – Beauguel.
    Náhradníci: Kozáčik – Hořava, M. Petržela, Chorý, Bakoš, Pernica, Ekpai.

    Rozhodčí: Pavel Julínek – Marek Podaný, Zdeněk Dobrovolný

    Diváci: 3491
    ocianews.com