Buffalo – NY Rangers 2:6 (kon.) | Carolina – Edmonton 3:1 (kon.) | Minnesota – New Jersey 4:5 (po pr.)
Anaheim – Boston 0:3 (kon.) | Pittsburgh – Calgary 4:5 (kon.) | Philadelphia – Detroit 6:5 (po pr.)
Colorado – St. Louis 0:3 (kon.)
konec
Pittsburgh Penguins
4:5 (1:1, 1:4, 2:0)
Calgary Flames
Sobota 16.02.2019, 19:00 • PPG Paints Arena, Pittsburgh • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    54:41 Jevgenij MALKIN - 4:5
     
    54:41
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Už je to jen o jednu branku! Puk se dostal od Krise Letanga na pravý kruh k JEVGENIJOVI MALKINOVI, který pumelicí na vzdálenější tyč propálil Mikea Smithe!
    Asistence: Kris Letang a Sidney Crosby
    45:42 Jevgenij MALKIN - 3:5
     
    45:42
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Phil Kessel zavezl puk do útočného pásma po pravé straně, odkud hodil puk na střed sjíždějícímu Sidneymu Crosbymu, jenž bekhendem poslal puk na levou stranu, kde stál JEVGENIJ MALKIN, který poslal puk mezi betony Mikea Smithe. Asistence: Sidney Crosby a Phil Kessel
    38:31 Sam BENNETT - 2:5
     
    38:31
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Domácí to teď budou mít hodně těžké! Flames teď předvedli parádní akci. Na konci souhry se nacházel SAM BENNETT, který i s trochou štěstí dostal puk až za brankovou čáru.
    Asistence: Derek Ryan a Mikael Backlund
    36:02 Travis HAMONIC - 2:4
     
    36:02
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Máme tu opět navýšení stavu! Po několika odrazech puku od betonů Murrayho si puk v oblasti pravého kruhu našel TRAVIS HAMONIC, který poslal touš nad levé rameno domácího gólmana. Asistence: Sean Monahan a Elias Lindholm
    26:52 Sidney CROSBY - 2:3
     
    26:52
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Tak tahle přesilovka vypadala úplně jinak! Domácí hosty úplně rozebrali a kdo jiný než SIDNEY CROSBY by měl krásnou ranou z ostrého úhlu překonat Mikea Smith nad rameno!
    Asistence: Jevgenij Malkin a Phil Kessel
    23:12 Austin CZARNIK - 1:3
     
    23:12
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Plameny odskakují o 2 branky! Na pravou stranu třetiny dostal přihrávkun AUSTIN CZARNIK, který střelou tahem propálil přízemní střelou Murrayho! Asistence: Derek Ryan
    21:39 Michael FROLÍK - 1:2
     
    21:39
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Plameny jdou opět do vedení! Nejdříve velkou šanci Frolíkova řada neproměnila, ale poté se puk dostal na modrou k Rasmusovi Anderssenovi, který poslal dělovku směrem k bráně, kterou následně tečoval jeden z hráčů a volný puk do sítě uklidil MICHAEL FROLÍK! Asistence: Matthew Tkachuk a Rasmus Andersson.
    17:41 Jake GUENTZEL - 1:1
     
    17:41
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Máme tu vyrovnání! Po konci přesilové hry od modré vystřelil Justin Schultz, jehož střelu tečoval JAKE GUENTZEL až za záda Mikea Smithe. Asistence: Justin Schultz a Nick Bjugstad.
    07:06 Andrew MANGIAPANE - 0:1
     
    07:06
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Velmi šťastný gól pro hosty! Po dvou odrazech se puk od skórujícího ANDREWE MANGIAPANEHO odrazil do hokejky domácího gólmana, odkud zamířil přímo do brány!
    Asistence: Oliver Kylington a Derek Ryan

    Jiří Michal

    Branky a nahrávky: 18. Guentzel (J. Schultz, Bjugstad), 27. Crosby (Malkin, Kessel), 46. Malkin (Crosby, Kessel), 55. Malkin (Letang, Crosby) – 8. Mangiapane (Kylington, D. Ryan), 22. Frolík (Tkachuk, R. Andersson), 24. Czarnik (D. Ryan), 37. Hamonic (Monahan, E. Lindholm), 39. S. Bennett (D. Ryan, Backlund)


    Pittsburgh Penguins: M. Murray (41. DeSmith) – Ruhwedel, J. Schultz, Dumoulin, M. Pettersson, Letang (A), J. Johnson – Cullen, G. Wilson, Rust – McCann, Bjugstad, Aston-Reese – Blueger, Guentzel, Malkin (A) – Hörnqvist, Kessel, Crosby (C).
    Calgary Flames: M. Smith (Rittich) – R. Andersson, Giordano (C), Brodie, Hamonic, Hanifin, Kylington – D. Ryan, Backlund (A), J. Gaudreau – Tkachuk, Hathaway, Monahan (A) – Czarnik, E. Lindholm, Frolík – Jankowski, Mangiapane, S. Bennett.

    Rozhodčí: StLaurent, Hebert – Berg, Driscoll

    Diváci: 18667
    thejrc.org