Montpellier – Remeš 2:4 (kon.) | Nantes – Bordeaux 1:0 (kon.) | Toulouse – Caen 1:1 (kon.)
Rennes – Marseille 1:1 (kon.) | Monaco – Lyon 2:0 (kon.)
konec
AS Monaco
2:0 (2:0)
Olympique Lyon
Neděle 24.02.2019, 21:00 • Stade Louis-II, Monaco • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 26. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Dobrou noc! (22:58:26)
     
    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 5:5. Rohy: 3:6. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 21:18.
     
    Dlouho se hrál hodně bojovný fotbal! Domácí se do první šance dostali v devatenácté minutě, kdy se přesnou střelou k tyči prosadil Gelson Martins! O dalších deset minut později navíc potrestal chybu obrany Lyonu Rony Lopes! Po změně stran byl o něco aktivnější Lyon, ale snížit hosté nedokázali. Největší šanci měli dvacet minut před koncem, kdy po faulu Glika nařídil rozhodčí pokutový kop, jenže Memphis Depay nechal vyniknout Subašiče. Závěr utkání si už Monaco s přehledem pohlídalo.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Žlutou kartu dostává Radamel Falcao (AS Monaco FC).
     
    90+2
    Bertrand Traoré ještě záhl akci Lyonu po pravé straně hrací plochy, ale jeho centr přečetl obránce v bílém, který balón srazil mimo pokutové území.
     
    90+1
    Střídání v týmu AS Monaco FC: ze hřiště odchází Gelson Martins, přichází Carlos.
     
    90
    Jason Denayer si na vlastní polovině troufl na riskantní rozehrávku, posunul si míč kolem obránce v bílém dresu, ale sám se zahnal do zámezí.
     
    89
    Bertrand Traoré se zpoza hranice velkého vápna opřel do odraženého míče, jenže jeho rána placírkou byla hodně pomalá a Danijel Subašić ji vyrazil na roh.
     
    88
    Danijel Subašić přečetl nepřesnou rozehrávku Lyonu a došel si pro míč na hranici velkého vápna. Domácí Monaco si v závěrečných minutách s přehledem hlídá své vedení.
     
    87
    Radamel Falcao se v pokutovém území dostal k přihrávce z levé strany, krásně si míč zpracoval levačkou, ale jeho rána prolétla kolem vzdálenější tyče!
     
    86
    Do rozehrávky hostujícího celku se nyní musel zapojit také brankář Anthony Lopes. Gólman Lyonu nakopl míč na levé křídlo, kde v hlavičkovém souboji uspěl Falcao.
     
    85
    Radamel Falcao se podle rozhodčího znovu dopustil nedovoleného zákroku a trefil soupeře loktem do ramena. Lyon ještě může zaútočit.
     
    84
    Léo Dubois našel prudkou přihrávkou Traorého, nicméně jeho průnik neměl dlouhého trvání. Stopku mu stačil vystavit Jean-Eudes Aholou.
     
    83
    Radamel Falcao si v dalším ostrém souboji na polovině soupeře pomohl držením soupeře a dopustil se nedovoleného zákroku. Rozehrávat tak bude Lyon.
     
    82
    Moussa Dembélé si řekl o vysokou přihrávku do pokutového území, nicméně Depay jeho směrem vyslal příliš prudkou přihrávku a míč skončil v autu.
     
    81
    Střídání v týmu AS Monaco FC: ze hřiště odchází Alexandr Golovin, přichází Jean-Eudes Aholou.
     
    80
    Anthony Lopes dlouhým výhozen zrychlil akci hostujícího Lyonu. Memphis Depay se poté dral vpřed po levém křídle, ale Fodé Ballo-Touré jej nenechal rozehrát.
     
    79
    Léo Dubois z pravé strany vyslal nadýchaný centr do pokutového území, nicméně Danijel Subašić vystartoval na malé vápno a vyboxoval míč ven ze šestnáctky.

    Tomáš Kubečka

    Branky: 19. G. Martins (Ballo-Touré), 27. Rony Lopes

    Karty:   53. Sidibé (ASM), 71. Glik (ASM), 90+3. Falcao (ASM) – 29. Terrier (LYO)

    Neproměněná penalta: 72. Depay (LYO), brankář Subašić zneškodnil


    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 5:5. Rohy: 3:6. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 21:18.
    AS Monaco: Subašić – Sidibé, Glik, Badiashile, Ballo-Touré – Adrien Silva, Fàbregas – G. Martins (90+1. Carlos), Golovin (81. Aholou), Rony Lopes – Falcao.
    Náhradníci: Benaglio – Aholou, Carlos, Chadli, Moussa Sylla, Henrichs, Naldo.

    Olympique Lyon: A. Lopes – Dubois, Marcelo, Denayer, Marçal (13. F. Mendy) – NDombèlé, Tousart, Aouar – B. Traoré, M. Dembélé, Terrier (41. Depay).
    Náhradníci: Gorgelin – Cornet, Depay, Fékir, Tete, F. Mendy, Pape Diop.

    Rozhodčí: Millot – Pacelli, Drouet
    thejrc.org