Cagliari – Inter 2:1 (kon.)
konec
Cagliari Calcio
2:1 (2:1)
Inter Milán
Pátek 01.03.2019, 20:30 • Sardegna Arena (Cagliari) • Italská Serie A • 26. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 39 % : 61 %.
    Střely na branku: 6:7. Střely mimo: 7:12. Rohy: 1:5. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 12:8. (22:30:40)
     
    Celých šest nastavených minut je minulostí a zápas šestadvacátého kola končí překvapivým výsledkem. Cagliari v domácím prostředí porazilo Inter 2:1!

    Cagliari vlétlo do utkání ve velkém stylu. V úvodních minutách téměř nepouštělo soupeře k balonu, ale do slibnější šance se ještě nedostalo. Až po více než půlhodině hry přišla rána z čistého nebe. Po nadýchaném centru Cigariniho dokázal umístit hlavičku mimo dosah Handanoviće kapitán Luca Ceppitelli. Následně se dostal do tlaku také Inter a z náhodné akce srovnal krok, když Nainggolanův centr tečoval na první tyči Lautaro Martínez. Ještě jednou se do poločasu měnilo skóre. Leonardo Pavoletti neskutečně trefil těžkou přihrávku a Handanović zůstal jako zmražený.

    Po změně stran útočil povětšinou Inter, ale do blízkosti Alessia Cragna se dostával pouze sporadicky. Druhá půle nepřinesla příliš mnoho šancí, v závěru mohl pečetit domácí vítězství z penalty Nicolo Barella, ale míč napálil vysoko nad břevno.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+6
    Žlutou kartu za zdržování ještě vidí domácí brankář Alessio Cragno, ale to už Cagliari vadit nebude.
     
    90+5
    A mohl přijít trest! Candreva si naskočil na prudký Perišićův centr, prosadil se proti Pisacanemu, ale hlavičku nasměroval jen vedle branky.
     
    90+4
    Bradariće udeřil ve středovém kruhu loktem do obličeje Valero a hra je opět přerušena. Místo jistoty třech bodů musí nyní domácí hráči natahovat čas.
     
    90+3
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase hned šest minut.
    90+2. Neproměněná penalta
     
    90+2
    Inter ještě žije! Míč si totiž postavil na značku penalty Nicolo Barella, ale prudkou ránu nasměroval jen metr nad břevno Handanovićovy branky.
    90+1. Penaltový zákrok
     
    90+1
    Pokutový kop pro Cagliari! Škriniar zcela zbytečně podrazil v pokutovém území Despodova.
     
    90+1
    Pavoletti vyhrál hlavičkový souboj s De Vrijem, ale míč se odrazil pouze do náručen Handanoviće.
     
    90
    I v devadesáté minutě se Inter snaží o vyrovnání. Před střídajícího Candrevu putoval míč k Politanovi, který byl faulován na třiceti metrech. Milánský celek se pustil ve velkém počtu do šestnáctky Cagliari, ale k zakončení nedošlo.
     
    89
    Střídání v týmu Inter Milán: ze hřiště odchází Marcelo Brozović, přichází Andrea Ranocchia.
     
    89
    Politano se po ztrátě musel vydat za unikajícím Pavolettim. Hostující záložník soupeře dostihl a ještě mu míč čistým způsobem sebral.
     
    88
    Střídání v týmu Cagliari Calcio: ze hřiště odchází Artur Ionita, přichází Simone Padoin.
     
    87
    Martínez se otočil s balonem na malém vápně, ale ránou z otočky trefil jen přední tyč. Navíc Cragno by byl na místě, kdyby šla střela do branky.
     
    86
    Nainggolanovi se podařilo vypíchnout míč těsně před vlastním vápnem, následně se ale akce Interu zastavila u Perišiće, který neměl komu předat balon.
     
    85
    Střídání v týmu Inter Milán: ze hřiště odchází Kwadwo Asamoah, přichází Antonio Candreva.

    Vít Schück

    Branky: 32. Ceppitelli (Cigarini), 45. Pavoletti (Srna) – 40. Lautaro Martínez (Nainggolan)

    Karty:   9. Cigarini (CAG), 22. Pedro (CAG), 77. Faragò (CAG), 80. Pavoletti (CAG), 90+6. Cragno (CAG) – 31. Škriniar (INM), 67. Vecino (INM), 73. Brozović (INM)

    Neproměněná penalta: 90+2. Barella (CAG), mimo


    Držení míče: 39 % : 61 %.
    Střely na branku: 6:7. Střely mimo: 7:12. Rohy: 1:5. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 12:8.
    Cagliari Calcio: Cragno – Srna, Pisacane, Ceppitelli (C), Luca Pellegrini – Ionita (88. Padoin), Cigarini (72. Bradarić), Faragò – Barella – Pedro (82. Despodov), Pavoletti.
    Náhradníci: Aresti, Rafael – Leverbe, Lykogiannis, Padoin, Bradarić, Ch. Oliva, Despodov, Doratiotto, Théréau, Cacciatore.

    Inter Milán: Handanovič (C) – D'Ambrosio, de Vrij, Škriniar, Asamoah (85. Candreva) – Vecino (70. Valero), Brozović (89. Ranocchia) – Politano, Nainggolan, Perišić – Lautaro Martínez.
    Náhradníci: D. Padelli – Gagliardini, Ranocchia, Mário, Valero, Soares, Miranda, Dalbert, Candreva.

    Rozhodčí: Banti – Costanzo, Manganelli
    ocianews.com